Manchester United Fan Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Matthew Prosac
gólt is lõtt nekünk <#wilting><#vigyor>

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

mi adja és mikor
DONGUBA
Erdekesseg h mindket csapatban jatszik egy felidot borsocska

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

Tyler1
ááá ez már nekem is sok😄 pedig ezt direkt megakartam nézni, már csak azért is, h mit mutat Chicha a volt klubbja ellen.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

Rash87
Akit érint,annak:
07-31 04:15-CD Guadalajara-Manchester United

Egyre késõbbre teszik,bár ha nem lennék fent már ~24 órája,talán bele is néznék😄

Glory, Glory Man. United!

Tyler1
nem igazolunk mi már senkit. nem hiába lettek elõtérbe hozva a fiatalok.

Darthmushroom
+csere

I will never be blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone! MUFC

Matthew Prosac
Veloso elment a Genoába 9 milláért. Annyit igazán kifizethettünk volna mi is érte...

Örök favorit: Manchester United ||| Erős szimpátia: Chievo, Zaragoza, Rayo Vallecano. ||| Mérsékelt szimpátia: Barcelona |||

Sir Alex egyszerre játszatná Rooney-t és Hernándezt
2010-07-30 09:44:13

Sir Alex Ferguson, a Manchester United menedzsere elárulta, hogy olyan játékrendszeren töri a fejét, amelyben Javier Hernández és Wayne Rooney egyszerre lehet a pályán.

Hernández 7 millió font ellenében érkezett a Chivas Guadalajara csapatától, és debütáló meccsén pazar átemeléses gólt szerzett a houstoni meccsen, az MLS All-Star csapata ellen.

A manchesteriek szombaton Hernández egykori klubja, a Chivas ellen lépnek pályára, ahol a mexikói játékos mindkét csapatban 45 percnyi játékot vállal majd. Ez lesz a Chivas stadionavatója is egyben, amit a felek a játékos-transzfer keretein belül kötöttek le.

A Chicarito becenévre hallgató mexikói játékosnak leghamarabb szerdán lesz lehetõsége Rooney mellett játszania, amikor a United Dublinban lép pályára az ír bajnokság válogatottja ellen.

Miután Hernández nagyon érezte a játék ütemét, szemre is tetszetõsen helyezkedett, és egy nehéz helyzetet is remekül váltott gólra, Ferguson elmondta, hogy szívesen játszatná a tavaly 34 gólt szerzõ Wayne Rooney mellett.

„Annak ismeretében, hogy mennyire mûködik majd a kapcsolatuk a pályán, azért valamennyire kell majd irányítani õket, hiszen mindketten igen hasonló játékosok” – mondta Ferguson. „Azonban jelenleg csak Hernández teljesítményét értékeljük, és próbáljuk a teljesítményét egy állandó szintre hozni. Vannak apró hiányosságok a technikáját illetõen, de nem kell hatalmas dolgokra gondolni. A védõk mindig tartanak az ilyen gyors játékosoktól, akik könnyedén a védelem mögé tudnak kerülni. Hernández gólja is nagyban a sebességének volt köszönhetõ. A megindulása – egy remek átadásra – is bizonyította, hogy komoly veszélyt jelent az ellenfél számára.”

A houstoni mérkõzés hõse, a meccs elsõ szakaszában duplázó Federico Macheda volt, aki szintén bizonyította, hogy micsoda potenciál van benne. A még mindig csak 18 éves játékos sérülésekkel bajlódott az elõzõ szezonban, ezért a felnõttek között csak 10 meccs jutott neki, de Ferguson szerint állja majd a versenyt Hernándezzel szemben.

„Macheda talán a legjobb játékosunk, ami a kapus elleni egy-egyes szituációkat illeti” – mondta Sir Alex. „Amikor helyzetbe kerül, mindig magabiztos vagyok, és elvárom, hogy gól szülessen. Federico és Hernández megadja azt az erõsítést, amire szükségünk van. Rendkívül céltudatosak mindketten. Ez nem csak tehetség. Ebben a klubban nem elég, ha valaki tehetséges, valami más is kell, ami ebben a két játékosban megvan.”

Ferguson tavaly nem bõvelkedett támadóvariációkban, miután Cristiano Ronaldo és Carlos Tévez távozott, valamint Dimitar Berbatov nem találta igazi formáját, és Michael Owen sérülést szenvedett. Szüksége van a támadósornak Hernández és Macheda támogatására.

Ferguson cáfolta, hogy kölcsönadná a fiatal olaszt, és Macheda is arról beszélt, hogy azt reméli, ez lesz az a szezon, amelyik meghozza számára az áttörést a Vörös Ördögöknél.

„Szeretnék egészséges maradni, hogy megmutathassam, mire is vagyok képes” – mondta Macheda. „Szeretnék maradni, és tovább fejlõdni. Ha csak keveset is játszom majd, azt remek játékosok mellett, és komoly csapatok ellen tehetem. Tavaly sok sérülésem volt, és majdnem öt hónapot kellett kihagynom, így nem igazán mutathattam meg magam. Remélem erre idén több lehetõségem lesz. Hét csatárunk van, eggyel több vagy kevesebb, az már nem számít. Mindenki kihívást jelent a másik számára.”

Juan Pablo Angel, aki az MLS All-Star csapatában lépett pályára, és hat évet töltött az Aston Villánál, ahol nem igazán váltotta be a 9,5 millió fontos vételára által gerjesztett elvárásokat, szintén megszólalt Hernández-ügyben.

„Idõt kell adni Hernándeznek, de nagyon jó dolog, hogy nagy klubhoz csatlakozott, ahol remek menedzserrel dolgozhat és sok játékos fog segíteni neki” – mondta a kolumbiai. „Mindene megvan, hogy sikeres legyen, de idõ kell neki, hogy játsszon és alkalmazkodjon a Premier League-hez.”

Ferguson ötös fogata

Wayne Rooney
Csalódást keltõ vb-n van túl, de Rooney továbbra is a United kulcsa. 34 gól a tavalyi szezonban megmutatta, hogy miért biztos a helye Ferguson tervei között.

Dimitar Berbatov
Két év telt el 30.75 millió fontos átigazolása óta, de Berbatovnak még mindig bizonyítania kell. Egyértelmûen megvannak a képességei, de ezt idén már meg is kell mutatnia.

Michael Owen
Kihagyja a szezon elejét, mivel sérülése lassabban gyógyul a vártnál. Ritkán kezdett tavaly, és a riválisoknak köszönhetõen könnyen az ötödik helyre csúszhat vissza a ranglétrán.

Javier Hernández
El Chicharito Mexikó színeiben villogott a vb-n, és góllal debütált az MLS All-Stars ellen is. A sebessége és gólérzékenysége miatt hamar törlesztheti 7 millió fontos vételárát..

Federico Macheda
17 évesen robbant be a köztudatba, de a sérülések meggátolták a további fejlõdésben az ifjú olaszt. Végre egészséges, és fizikálisan is sokat erõsödött, õ lehet idén a United aduásza.

telegraph

Márványi Péter

Tyler1
én se sokat hallottam róla, de illik Fergie stílusához, az ismeretlen gyémántok igazolása 😊

Magic Boy
Nem ismerem a kapust, de állítólag õt tartják a korosztálya egyik legjobbjának.

Videót viszont nem találtam róla, úgyhogy ha valaki talál linkelje be légyszíves.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

hedonist
Ha már a kapusok a téma, ez mai hír :Lindegaard in Utd link.

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Tyler1
Amosnak nagyon kevés tapasztalata van még a nagycsapathoz. nem tudja irányítani a védelmet, és nem elég határozott.

Magic Boy
Igazad van.
Bocsi.
Máshol járt az eszem, amikor írtam.

hedonist
Jójó, de azért illene tudni a kedvenc csapatod játékosainak nevét😊 Gibson, Cleverley, Welbeck 😊

nóoffenz!

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Magic Boy
Ritchie De Laet-rõl se feledkezzünk meg (21 éves)Jonny Evans 22, Anderson is 22, Cathcart 21,

Rooney is még csak 25 éves, Valencia Augusztus 4.-én lesz 25, Fletcher 26 és Nani is csak 24 éves.

Mi megtehetnénk hogy kiállunk így:
Amos - Rafael, Evans, Smalling (Cathcart), Fabio (De laet) - Nani, Gibbson (Anderson), Clevley (Fletcher), Obertan - Rooney (Diouf), Hernandez(Macheda, Wellback)

És ez a csapat se lenne gyenge.
Ez 18 játékos.
Remélem minnél többen befutnak nálunk közülük.

hedonist
Sztem Gibson biztos befut hamarosan, ezt már tavaly is mondtam😊 Anglia új Lampardja😄

Magic Boy
Kíváncsi vagyok hogy ebbõl a 8 emberbõl hányat épít be SAF a nagy csapatba.

Darthmushroom
Lehet megvan az új aranygenerációnk:
Cleverly,Wellbeck,Macheda,Gibson,Obertan,Hernandez,Rafeal,Fabio (na õk mint a Neville testvérek 😄) most a felkészülés során ha nem is nyertek mindig, de szemre nagyon szép játékot játszottak

Atti12
ez a Cleverly hülye 😮 migólt lõtt 😄D

Tyler1
elsõ meccsén fél óra alatt? sztem túl is teljesítette az elvárásokat.
viszont Dömötör egyre jobban kiszorul a csapatból, lassan a fiatalok is nagyobb veszély-faktorral játszanak.

na mostmár csak Rooneyra várok 😄

Magic Boy

Magic Boy
Jók a fiatalok.

Én azzal is kiegyeznék, ha 1-2 évig csak 4-6. lenne a csapat, ha SAF összerakna újra egy fiatal csapatot.

DONGUBA
Hat borsocska nem sokat csinalt de lott egy kiba szep golt.
Ot jatszatnam Rooneyval parban.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

MLS All-Stars – Manchester United 2-5 (0-2) (videó)
2010. július 29. csütörtök
Szerzõ: szatke

2010-es észak-amerikai túrájának egyedik mérkõzésén a Manchester United gyõzelmet aratott az MLS All-Stars csapata ellen. A houstoni Reliant Stadiumban rendezték meg a találkozót, 70728 nézõ elõtt. Az amerikai bajnokság legjobbjai elleni összecsapáson bemutatkozott a United új szerzeménye, a mexikói Javier Hernandez.

Igen hamar vezetést szereztek a Vörös Ördögök. Már a 24. másodpercen gólt lõtt Federico Macheda, egy hatlamas védelmi hiba után. A 12. percben egy szögletet követõen fejelt a hálóba az olasz, ezzel beállította az elsõ játékrész végeredményét. A mérkõzés elsõ felének krónikájához hozzátartozik, hogy a félidõ felénél Gabriel Obertant sérülés miatt le kellett cserélni.

A második félidõ elsõ gólját az amerikaiak szerezték a 63. percben, de hat minutum múlva Darron Gibson visszaállította a két gólos különbséget, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után. Három percre rá a fiatal Tom Cleverley neve is felkerült az eredményjelzõ táblára. Fletcher kiugratása után egy hihetetlen esernyõ csellel becsapta az egyik védõt, majd kilõtte a rövid sarkot. A 83. perben Hernandez megszerezte elsõ találatát az MU színeiben. Nem akármilyen gól volt. Ismét Fletcher adta a gólpasszt. A skót saját térfelérõ gyönyörûen indította a leshatárról induló mexikóit, aki a kifutó kapus fölött a kapuba emelte a labdát. A vége elõtt De Rosario találatával szépített az MLS csapata.

Az összeállítások:

Manchester United: van der Sar – Rafael, J. Evans, Brown, Fabio (Scholes, 72. perc) – Obertan (Cleverley, 23. perc), O’Shea, Fletcher, Giggs (Gibson, 52. perc), Nani (Hernandez, 62. perc) – Macheda (Welbeck, 62. perc).

MLS All-Stars: Ricketts – Olave (Gonzalez, 45. perc), Pearson (Donovan, 73. perc), Alston (De Rosario, 73. perc), Marshall (Conde, 45. perc) – Joseph, Schelotto (Ferreira, 45. perc), Morales (Moreno, 63. perc), Pappa (Larentowicz, 45. perc) – Le Toux (Convey, 45. perc), Angel (Ching, 45. perc).

Gólszerzõk: Ching (63. perc), De Rosario (89. perc) illetve Macheda (1. perc, 12. perc), Gibson (69. perc), Cleverley (72. perc), Hernandez (83. perc).

A mérkõzés góljai

Tyler1
Man Utd - MLS All Star 5:2

ez nagy meccs volt 😄 Javiernek jobb bemutatkozás nem is kellett volna 😄

Darthmushroom
OTT VAN BORSÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Tyler1
ERRE GÓÓÓLT RÚÚGG NEMIGAZ 😄😄😄😄😄

Tyler1
Gibsonnak nagyon jó lövõje van, érdemes õt már csak az ilyenekért is játszatni. Clever se adta szarul az tuti 😄

(Chicharo helyzetnél meg már ugrottam 😄 )

Darthmushroom
Cleverly is 😮😮😮 nagyon állatok a fiatalok

Rash87
Gibson milyen szép szabi gólt lõtt.<#eljen>
de ez a Cleverley akció se volt rossz😄

Amilyen szar volt az elõzõ meccs,ez most olyan jó😊

Darthmushroom
OMG MEKKORA GÓL GIBSON!!!!!

am Borsó elég aktív eddig a pár percbe

Tyler1
az is csoda, h adja 😮

Darthmushroom
digi még csak most kezdi az adást :S

Rash87
Pont gondolkoztam,még is miért ilyen nagy a szorzó a csapatra,s már is gólt lõnek 😄

Darthmushroom
LOL ez gyors volt 😄

Tyler1
22 másodperc xDDDDDDDDD

Tyler1
Chicharito a padon 😛

Tyler1
köszi 😊

Rash87
Nem is tudtam,kösz. 😊
Lehet,belenézek 😛

Tyler1
ma hajnalban fél 3kor ismét meccs(éljen amerika) az MLS All Star ellen. ha minden jól megy, most játszhat elõször élesben a mexikói szerzeményünk.

Fogadóirodák szerint a MU a favorit Özil kegyeiért
2010-07-27 09:51:44

A Manchester United esélyei drámain megnõttek a német válogatott és a Werder Bremen középpályása, Mesut Özil megszerzésére, legalábbis fogadóirodák szerint, akik a Vörös Ördögöket tartják az elsõ számú esélyesnek a török származású játékos megszerzésére az Arsenal, a Manchester City, a Chelsea és a Real Madrid elõtt.

Sir Alex Ferguson már korábban kifejezte érdeklõdését az igazán a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon csillogó játékmester iránt, azonban ahogy az ilyenkor lenni szokott, a Real Madrid azonnal elõlépett a játékos kérõi közé, akik ha már Németország felé kacsintgatnak, szerzõdtetnék a Vfb Stuttgart játékosát, Sami Khedirát is.

Szüksége lenne egy irányító középpályásra az Arsenalnál és a Chelsea-nél is, azonban egyes hírek szerint a Werder Bremen által megszabott kikiáltási árat egyikük sem lesz hajlandó kifizetni.

Az egyelõre ismeretlen tény, hogy a Manchester City, élén Roberto Mancinivel, hajlandó lesz-e ajánlatot tenni a Bundesliga tündöklõ tinisztárjáért, hiszen a brémaiak kiválósága csak egy azok közül, akiket a Polgárok szívesen látnának az Eastlandsen, többek között olyan nevek mellett, mint az Aston Villa kiválósága, James Milner.

Szakértõk szerint a játékos 25 millió fontra való beárazása a Werder Bremen részérõl azt sugallhatja, hogy a Weser-folyó partján felkészültek legnagyobb értékük eladására, amely azért is lehet számukra sürgetõ, mivel a játékos egy múlva lejáró szerzõdése értelmében januárban egyénileg kezdhet egyezkedésbe arról, hova igazol ingyen, amely semmiképpen sem lenne Thomas Schaaf együttesének ínyére.

Oddsok Özil következõ klubjára

MANCHESTER UNITED – 1/1

MANCHESTER CITY – 6/1

REAL MADRID – 6/1

CHELSEA – 8/1

ARSENAL – 8/1

(manutdfanatics.hu ; sport.co.uk)

Lakner Péter

A skót örül Hernandeznek
2010. július 27. kedd
Szerzõ: jutu

Szerdán bemutatkozhatSir Alex elmondta, hogy örül Javier Hernandez korai leigazolásának, hiszen a milliókat spórolt az idõzítéssel a Manchester United. A 22 éves mexikói várható debütálása szerdán lesz, amikor a United szerdán az MLS All Star csapatával játszik felkészülési mérkõzést, amerikai túrájának következõ állomásán.

Hernandez már az MU igazolásaként szerzett nevet magának a mexikói nemzeti csapatban a nemrégiben befejezõdött dél-afrikai vb-n, ahol Franciaország után Argentína hálóját is bevette.

Fergie kiemelte megfigyelõinek remek munkáját és a fiatal tehetség korábbi klubjának, a Chivasnak profi hozzáállását a tárgyalások során.

“Úgy gondolom, játékos megfigyelõink 10-bõl 10-et érdemelnek munkájukért, hogy a vb elõtt megtalálták. Úgy gondolom, hogyha a világbajnokság után próbáljuk meg leigazolni, nagyon nehéz dolgunk lett volna.

Azt gondolom, sok csapat kapott volna utána, így 2-3x többet kellett volna fizetnünk érte.

A Chivas-szal kiépített kapcsolatunk ragyogó, messzemenõkig partnerek voltak mindenben, senkire sem mondhatok egy rossz szót sem.”

“Még ma csatlakozik hozzánk, meg kell néznünk milyen állapotban van fizikailag, szeretném szerdán a meccs egy részére pályára küldeni, részben azért mert tudom, hogy Houstonban nagy számú mexikói népesség lakik, ez nagy élmény lenne számukra is.” – mondta a Fõnök

A franciák elleni vb gólja

Az argentínok elleni találata

Tyler1
1-2 év és lenyomja õket 😄

hedonist
csak annyira kell hajtania, Maicont és Dani Alvest szorítsa ki, és akkor még Rafinharól nem is beszéltünk😄

Tyler1
az a legjobb, h a legfontosabb emberek hiányoznak a keretbõl. Nani 7 nap edzés után a csapat legjobbja volt, ez sokat elárul. elvileg Javier már pályára léphet szerdán, jó lenne már látni mit tud a srác.
Rafaelnek meg örülök, jót tehet neki a válogatottbeli szerep,de ahhoz hajtania kell rendesen, h ott megmaradjon. Jó lenne Fabioval is kezdeni vmit, mert az eddigi meccseivel kitörölheti a ....

Chris Smalling készen áll a kulcsszerepre
2010.07.26. 23:03

A Vörös Ördögök ifjú szerzeménye mindössze két év alatt egy amatõrcsapatból jutott el a világ egyik legnagyobb klubjáig. Chris Smalling a Fulhamtõl érkezett a Manchester Unitedhez a nyári átigazolási szezonban.

Toronto, Philadelphia, Kansas, Houston és Guadalajara: a Manchester United felkészülési túrájának állomásai. Mindegyik város nagyon messze található Maidstone-tól és Whitstable-tõl, a két kisvárostól, ahol Smalling két éve megkezdte a felkészülést. De ilyen rövid idõ alatt hatalmas lépést tett a 20 esztendõs belsõ védõ, aki az amatõr ligák ismeretlenségébõl a Fulhamen át az angol U21-es válogatott tagja lett, és most minden fiatal játékos álmát éli át - Sir Alex Ferguson, a világ egyik legjobb edzõjének keze alatt pallérozódhat.

„A menedzser elmondta, hogy az elsõ csapat tagja leszek, hogy amikor hívnak, akkor készen álljak. Ezért nagyon boldog vagyok, hiszen errõl szól a felkészülési idõszak is" - nyilatkozta Smalling a Mirrornak.

„Nyilvánvalóan január óta, mióta tudtam az átigazolásról, néhány mérkõzésnyi tapasztalatot szereztem a Fulhamnél, és igazán arra összpontosíthattam, ami rám vár. Láttam Jonny Evanst nagyon sok mérkõzésen játszani a Unitedben az elõzõ idényben és az elmúlt pár évben, ez olyasvalami, amit én is megcélozhatok."

„Amikor Maidstone-ban játszottam, mindig Kentben maradtunk a felkészülési idõszak során. Nem voltak luxustúrák, amilyenben most részt vehetek."

„Még a Maidstone-nál is kisebb csapatokkal mértük össze az erõnket, szóval ahogyan most mennek a dolgok, az egy hatalmas változás."

Az MU edzõje szereti hangoztatni, hogy a fiatal játékosokban semmilyen félelem sincs, és mennyire ki tudják használni a tapasztalatlanságukat a kudarc és a következmények "élményének" hiányában.

Rio Ferdinandra nagyon hosszú ideig már nem lehet számítani, Nemanja Vidics jövõje kétséges (habár hosszabbított a klubbal), míg a sérülékeny Wes Brown két éve nem játszott középsõ védõt, Így Smalling a vártnál hamarabb a United kezdõjében találhatja magát.

Sokan már most összehasonlítják a United akadémiáján 92-ben végzõ világhírû játékosait, David Beckhamet, Paul Scholest, Nicky Buttot és a Neville-testvéreket (Gary és Phil) a mostani tehetségekkel, Chris Smallinggal, Jonny Evansszel, Darron Gibsonnal, Federico Machedával és a da Silva-ikrekkel. (Rafael és Fábio).

Smalling úgy véli, hogy a fiatal csillagok is esélyt kaphatnak a következõ szezon során, és megnehezíthetik a 'nagyok' dolgait a csapatbakerülésért folyó harcban.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy tagja lehetek annak a társaságnak, amely helyet szeretne az elsõ csapatban, és remélhetõleg mindannyiunk sikerrel jár. Remélem, hogy legalább annyi játéklehetõséget kapok, amennyit a felkészülés során."

A reménység a Celtic elleni mérkõzésen mutatkozhatott be a Vörös Ördögök színeiben - felemás sikerrel. A skótok vezetést jelentõ találata elõtt õ szabálytalankodott a 16-oson belül. Mindenesetre Sir Alex megvédte a kritikáktól a hátvédet, és a trénert meglepte, hogy a levegõben ilyen meggyõzõ teljesítményt nyújtott.

„Szeretem kihozni a labdát, ahogy Rio is szokta. De amikor a Maidstone-nál voltam, néhány meccsen majd megszakadtam a pályán, és Vidics nyilvánvalóan az egyik legstrapabíróbb védõ. Remélem, hogy ezt is az 'öltözõszekrényembe zárhatom' (elsajátítani ezt a tulajdonságot - a szerk.)."

Forrás: Stopli.hu

Fergie szerint a tapasztalatlanság volt a vereség oka
2010-07-26 14:06:41

A Manchester United megfiatalított csapata 2–1-es vereséget szenvedett az amerikai túrán a Kansas City Wizards csapatától.

A helyszínen több, mint 52 ezer szurkoló látta, amint a 42. percben kialakult a végeredmény. Kei Kamara lövése a felvételek szerint nem haladt át teljes terjedelmével a gólvonalon, ennek ellenére a játékvezetõ gólt ítélt.

Dimitar Berbatov egy perccel korábban egyenlített tizenegyesbõl, miután Davy Arnaud már a 11. percben vezetést szerzett az amerikaiaknak.

Jimmy Conrad a tizenegyest érõ szerelés miatt piros lapot kapott, a United ennek ellenére nem tudta megszerezni a gyõzelmet. Ez volt a manchesteriek elsõ veresége az amerikai túrán, miután már legyõzték a Celtic és a Philadelphia Union együttesét.

Sir Alex Ferguson igen fiatal védelemmel kezdett, Ben Amos állt a kapuban, Rafael, Chris Smalling, Jonny Evans és Ritchie De Laet alkotta a védõ négyest.

„Gondoltam, hogy az elsõ 15 percben kijön majd a védelem tapasztalatlansága” – mondta Ferguson. „Nem is igazán tudtunk túllépni ezen. Emiatt elég nagy hendikeppel indultunk. Ennek ellenére fiatal kapusunk jól irányította a védelmet, és valamelyest meg is nyugtatta õket. A centerük nagyon erõs volt, sok gondot okozott nekünk.

Nagyon elszántak és rendkívül erõsek az amerikai játékosok. Nagy lehetõség nekik a Manchester United ellen játszani. Erre persze számítottunk, tudtuk, hogy megnyomják az elejét, nem igazán lepõdtem meg rajta.”

A Vörös Ördögök átvették az irányítást a második félidõben, de Mame Biram Diouf több ígéretes helyzetet is elpuskázott.

„Egybõl a térfélcsere után volt két jó helyzete Dioufnak, de nem tudtunk élni vele. Egész más lehetett volna a meccs, ha bemegy valamelyik” – mondta Ferguson. „A labdabirtoklásunk idõnként egész pocsék volt. A játékosok ennél többre képesek, remélhetõleg idõvel ezzel sem lesz gond.”

A meccs pozitívuma, hogy sérülése után visszatért a csapatba Nani. Sir Alex elmondása szerint még csak hét napja edz a csapattal, így messze van még a csúcsformájától.

Kisebb sérülés miatt viszont kihagyja az MLS All Star elleni, szerdai meccset Darren Fletcher és John O’Shea is.
Összefoglaló

Rafael a brazil válogatottban!
2010. július 27. kedd
Szerzõ: szatke

Rafael Da Silva, a Manchester United játékosa elõször került be hazája, a brazil labdarúgó válogatott keretébe. A napokban kinevezett új brazil szövetségi kapitány, Mano Menezes teljesen felforgatta a világbajnokságon csalódást okozó Selecao csapatát. Mindössze négy, Dél-Afrikában is szerepelt játékost hívott meg az augusztus 10-én sorra kerülõ USA elleni mérkõzésre. A meccset az Egyesült Államokban, a new yorki New Meadowlands stadionban rendezik. Érdekesség, hogy a két csapat legutóbb Dél-Afrikában csapott össze. De nem a világbajnokságon, hanem a 2009-es Konföderációs kupa döntõjében.

A United mindössze 20 éves jobbhátvédje elsõ alkalommal került be a brazil csapatba. Némileg meglepõ, hiszen a Unitedben még nem számít alapembernek. 2008-ban igazolt Manchesterbe ikertestvérével, Fabioval együtt. Eddig 24 Premier League mérkõzésen adott neki lehetõséget Sir Alex Ferguson. Kétszer a gólszerzõk közé is feliratkozott, emlékezetes volt az Arsenal ellen szerzett gyönyörû gólja. Az MU amerikai túrájának mindhárom eddigi találkozóján játszott. Kétszer volt kezdõ, egyszer pedig csereként lépett pályára.

Tehetsége alapján akár már az idén alapember lehet a Vörös Ördögöknél. Azonban talán rutintalanságának köszönhetõen hullámzó a teljesítménye, a jó megoldásokat sokszor rosszak követik. Jó példa erre a Bayern München elleni BL visszavágó, ahol feleslegesnek tûnõ kiállításával nehéz helyzetbe hozta csapatát, valószínûleg ezen is múlt a továbbjutás. Tehát mindenképpen tisztulnia kell játékának ahhoz, hogy stabil játékosa legyen a Manchester Unitednek.

A brazil válogatottban rendkívül nehéz lesz állandó helyet kiharcolni magának, hiszen a világ talán két legjobb jobb oldali védõje, Dani Alves és Maicon áll a brazil kapitány rendelkezésére. Persze az idõ Rafaelnek dolgozik hét, illetve kilenc évvel fiatalabb vetélytársainál. Remélhetõleg a new yorki mérkõzésen átesik a tûzkeresztségen, Menezes kapitány pályára fogja küldeni a United játékosát. Sok sikert kívánunk neki!