Manchester United Fan Club

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magic Boy
Fabio bal oldalt is tud játszani.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Tyler1
jobb oldalra akármelyik Da Silva jó lehet hosszútávra, de a bal oldalon Evra idén csak egy lyuk volt. és ha a Barcát akarjuk verni, akk nem lehetnek olyan védelmi hibák, amiket a francia elkövetett.

Merek annyit, amennyit férfi merhet, ki többet mer, nem ember.

vds - de gea
giggs - bale (dzsudzsi 😄 )
scholes - (young?), modric
neville - richards (esélytelen, de jó lenne)
keane - huddlestone (csak szó sincs róla)

http://www.powerplaymanager.com/r57633

Magic Boy
Tyler1, Rajkonnen92: Mondjatok másik oldali szélsõ védõt, mert G. Nevill ott játszott és oda most jelenleg csak Rafael van (Bár Fabio tud ott is játszani, ahogy bizonyította) a keretünkben.

Magic Boy
Neuer nagy kapus, de sajnos a Bayernhez megy valószínûleg, viszont David De Gea is nagy igazolás lesz, ha õ jön.

Fabio Coentrao-t én is elfoganám, de Gareth Bale-nek jobban örülnék.
Mondjuk erre a posztra Ott van Evra és Fabio is.
G. Neville a másik oldalt játszott. <#vigyor0>

Sneijder, De Rossi, Young nagy fogás lenne mind a 3, de nagy eséllyel csak Young jön.

rajkonnen92
osztom a véleményed bár sajnos neuer esélytelen

Glory Man United Go Kimi Go

Tyler1
Neuer(csak mert õ élesben is bizonyított ellenünk), Coentrao, Sneijder, De Rossi, Young.

Magic Boy
Szerintetek kikkel kellene pótolni a visszavonuló és a visszavonulás elõtt álló játékosainkat?

Tehát ti kiket igazolnátok szívetek szerint
Van der Sar, G. Neville, Scholes, Giggs helyett (ide vehetjük még Roy Keane-t is, mert amióta õ nincs azóta nincs minõségi szûrõnk), akikkel megerõsödve jövõre esélyünk lenne a Barcelona ellen is.

Rash87
A játéka sose fogott meg,mikor betették,sok mindent nem csinált(vagy nagy ritkán),bár tény,h majd kis meccsekre jó lesz.

Glory, Glory Man. United!

Pacal17
Még mindig az egyik legjobb befejezõ csatár szerintem, csak nagyon kevés lehetõséget kap.

Tyler1
csereembernek tökéletes. ligakupákban, meg kis meccseken eljátszadozik majd Welbeckkel, vagy néha váltja Chichát.

Rash87
De minek?!

Tyler1
Owen 1 évvel hosszabbított!

Magic Boy
Az ígért elemzés/gondolat ébresztõ:

SAF a jövõ csapatát, hát akkor nézzük, hogy hogyan áll.
A klub nem/nagyon ritkán igazol 26 évesnél idõsebb játékost, így csak a 27 éves vagy annál fiatalabbakat vettem figyelembe a keretbõl. Azokat is kihagytam, akik nem játszottak még a felnõtt csapatban. (Bebé-t és Obertan-t szándékosan nem vettem figyelembe, hiszen nem váltak be és érzésem szerint távoznak.)

Kapusok:
Anders Lindegaard (Már 27 éves)
Ben Amos

Szélsõhátvédek:
Rafael
Fabio
Ritchie de la et

Középhátvédek:
Jonny Evans
Chris Smalling

Középpályások:
Darren Fletcher (õ is már 27 éves)
Darron Gibson
Anderson

Szélsõk:
Nani
Antonio Valencia

Támadók:
Wayne Rooney
Javier Hernández

Tehát ez alapján jelenleg valami ilyesmi az a kezdõ ami a jövõ csapata lehet:
Lindegaard - Rafael, Evans, Smalling, Fabio - Valencia, Fletcher, Anderson, Nani - Rooney - Hernández

Ehhez jönnek még a fiatalok:
Középpályásként Paul Pogba, Ravel Morrison, Tom Cleverley, Danny Drinkwater
Támadóként: Danny Welbeck, Federico Macheda, Mame Biram Diouf

És az esetleges igazolások.

Természetesen az idõsebb játékosainkkal (Evra (30 éves), Ferdinand (32 éves), Vidic (29 éves), Carrick (29 éves), Park (30 éves), Giggs (37 éves), Berbatov (30 éves) és Owen (31 éves)) természetesen jobban fest a kép, de õk semmiképpen se nevezhetõk a jövõ embereinek.

Ebbõl is kitûnik, hogy a Jövõ csapata már majdnem összeállt, de hiányzik még belõle egy Keane szerû védekezõ középpályás (Keane óta nem sikerült ilyet találnunk), egy olyan középpályás aki támadni és védekezni is tud és egy pontrúgó.

Magic Boy

Magic Boy
Érdekes ez a cikk is arról szól, amirõl én beszéltem.

Magic Boy

Magic Boy

Pacal17
nagyon jó videó

Cabell
Igazából itt a letámadás és a deep-defence közti kontraszt van ábrázolva, csak picit továbbra is értetlenül állok a dolog elõtt, mert láttam már magunkat kõkeményen letámadni anno (pl. az Arsenal elleni FA kupa meccsen még 2008-ban, azóta gyakorlatilag nem) sõt, nálunk jóval gyengébb csapatokat láttam a mi meccseinket teljesen lehetetlenné tenni ugyanezzel a taktikával. És akkor megint jöhetnék a Chelsea-Barca ominózus meccsel. Szóval kezdem azt hinni, hogy erre a játékra egyedül mi nem vagyunk képesek, mert már mindegyik csapatot láttam párszor jól megvalósítani ezt szinte.

Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Real, Barca Man Utd szurkoló

Rash87
Most látszik,h mennyire kijátszottak,meg nem fogtuk az embert,meg úgy semmi...

bakkerman
0:26-nál geci mi durva 😮

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

hedonist
Igen ez elég sokat elárul.

De ezt a játékot tényleg csak is ilyen képességû és képesítésû (barca akadémia) játékosokkal lehet kivitelezni.. hát nem kedvelem õket, de tényleg le a kalappal...

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Tyler1
egy Young-Vale szél, meg egy De Rossi-Sneijder közép már bitangnak számítana, de ilyen meg úgysem lesz(fõleg mert De Rossi a Real felé kacsintgat, Sneijder meg heppi az Internél).
Modric viszont inkább esélyes, mert bejelentette távozását(bár lehet ez meg csak fizu emelésért kiállt).

Magic Boy
Meccs elemzés a BL döntõrõl:

WuFraZselic
:o

azért ez így komoly csapás, egy szezonon belül Neville, VdS, Scholes (Giggs is szerintem 1 éven belül 😞 ) ... de talán ez egy wake-up call Fergienek, és nyáron elkezdi a csapat újraépítését (nem feltétlen fiatalokkal, hanem nevekkel is, pl egy De Rossival a középpályán Xavi/Iniesta nem ficánkolt volna a hétvégén)

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

Tyler1

Tyler1
hivatalos: Scholes visszavonul, de a klubbal fog továbbra is dolgozni(vmilyen edzõi szerepkörben). augusztusban még egyszer pályára lép, egy búcsúmérkõzés keretében.

igazi vörös ördög volt(szó szerint is), a csapat egyik legjobbja, generációjának kiemelkedõ alakja. sok sikert a továbbiakhoz, és köszönünk mindent!<#worship>

bakkerman
2009-ben közel azonos játékerõt képviselt a két klub,nem hiába mondja minden szakértõ,hogy az idei Barca jobb a 2009-esnél,a tavalyinál meg pláne,már pusztán a csatársorból kiindulva is,elment Ibra,jött Villa,kibaszott sokat lendültünk támadásban

Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!

hedonist
Hát akkor még talán ennyire nem volt erõs a Barca, meg mi sem voltunk ilyen gyengék.

Kept out by Petr Cech, delivered by Juan Mata, headed in by Didier Drogba, and the last touch from Didier for Chelsea Football Club and it\'s in the back of the net!!!

Cabell
http://manunited.blog.nepsport.hu/archives/2011/05/29/A_Barca_afiuma_ellen_nincsen_orvossag/

qrvajó cikk.

Igen, valóban megint lendületbõl akartunk megverni egy ilyen csapatot, de azt kell mondjam, inkább veszítsünk így becsülettel, mint, hogy mi is erõsítsük azt a képzetet, hogy a Barcát másképp nem lehet megverni, csak a pondrófocival.

A mi keretünk most valóban nem volt alkalmas erre a letámadós iramfocira, de nem lehetetlenség megcsinálni, ilyenkor hozom fel mindig a 2009-es Chelsea-Barcát, ami közben azt ismételgettem végig, hogy "úristen de szar csapat ez a Barca.", és szabályosan imádkoztam, hogy ellenük döntõzzünk, mert akkor sima gyõzelem lesz.

Arsenal, Chelsea, Milan, Inter, Real, Barca Man Utd szurkoló

oks, tolok 😊

hedonist
Sztem még nem teljesen fitt.

SAF ezt jól lereagálta!😊

Mayorpapa
emlékszem, két éve mindenki Flechert hiányolta, mert nem játszhatott, és bezzeg vele mennyivel jobb lett volna a középpálya stb, erre most kihagyja a kezdõbõl. Kérdem én, miért?

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Tyler1
😄D
you test my patience! 😄 (ez azért poén, mert nincs 1 hete, hogy kitiltatott a tájékoztatókról egy újságírót, hasonló barom kérdés miatt)

WuFraZselic
lehet volt már, de ez nagyon kemény 😄

\"some red bull, some water, some nice fresh house music\" FORZA INTER Javier Zanetti, I Signori del Calcio

rajkonnen92
én teljes mértékben egyet értek veletek. mindabban amit a bl döntõrõl írtál és az esetleges visszavonulásról is. Förgi nagyon jó edzõ sokat köszönhet neki a United, de lassan tényleg itt az idõ a változtatásra. a keretben alapjának átalakítására is szükség van és elérkezett az idõ hogy megkeressük méltó utódját a mesternek. ez az én véleményem

Magic Boy
A BL döntõ margójára:

A menyasszonyom szerint edzõi hiba volt.

Sajnos ezzel egyet kell értenem. Valljuk be férfiasan SAF eltaktikázta és cserélni is túl késõn cserélt.
Már megint a saját játékával akartuk megverni a Barcelonát, amihez nem alkalma a keretünk és a játékosaink sincsenek meg. Igaz ahhoz sincsenek meg a játékosaink, hogy a középpályán levédekezzünk egy Barcelonát (nagyon hiányzott Fletcher), de annál azért jobbak vagyunk, hogy a Barcelona akkor jusson a 16-osunkon belül, amikor csak akar.
Rossz volt nézni, ahogy a játékosaink hátráltak a Barcások elõl és csak fény évente egyszer léptek oda.

Szintén a menyasszonyom mondta, hogy SAF-nak is vissza kéne vonulnia, amikor kimegy az általa összerakott nagy generáció, hiszen kiváló edzõ, de a mai játékosokkal már nehezebben találja a hangot és a mai futball se az õ világa már.

Ebben is egyet kell, értsek vele.
SAF érdemel annyit, hogy összerakja az új generáció alapjait, de erre van még egy éve, hiszen Giggs 1 évet aláírt és Scholes is gondolkozik a hosszabbításon.
Összerakja az új generáció alapját az egy év alatt és mivel megvan, amit akart (nyilatkozta nem rég, hogy még összerakja az új generáció alapjait és távozik) emelt fõvel vonulhat vissza átadva a helyet egy fiatal agilis edzõnek.
Az új generáció alapjai már majdnem megvannak (errõl hamarosan írok) így a következõ idény végére meglehet az új generáció alapja és akkor SAF (remélhetõleg PL és BL gyõzelemmel) visszavonulhat.

Kíváncsi vagyok a ti gondolataitokra ezekkel a dolgokkal kapcsolatban!

Magic Boy
Ashley Young jó fogás, mert a középpálya minden pontján tud játszani és csatárként is bevethetõ.
Bár védekezni nem nagyon tud.

Reméljük hamarosan õ is és De Gea is ott fog vigyorogni SAF mellett a szerzõdésük aláírása utáni képeken.

Ashley Young Giggs utódának jön, míg David De Gea Edwin utódának.

Még kéne pár igazolás, hiszen pl. Scholes utódát se találtuk még meg, de errõl hamarosan írok egy vita indítót.

rajkonnen92
ha jönne még egy irányító (én személy szerint a legjobban sneijdernek örülnék) akkor szinte elégedett lennék. mondjuk egy jó csatárnak még örülnék, de ilyen évek után nem szabad elégedetlennek lenni ha már csak ennyien is érkeznek 😊

Tyler1
na, asszem meg van a 2. érkezõ, Young ügyében "állítólag" megegyeztek a felek, a héten már megtörténhet a transzfer.

Tyler1
thx az infót, majd ha megérkezik, egy képet dobhatnál róla 😊

Mayorpapa
Ezek mindent elmondanak a meccsrõl:
"A Barcelona tizenkilenc kapura lövésével szemben a MU csupán öt próbálkozást tudott felmutatni, melyek közül mindössze egy találta el a kaput."
"A várakozások szerint a Barcelona szögletek utáni bizonytalansága lehetett volna a Manchester egyik esélye, ám ezt a United semmilyen szinten nem tudta kihasználni, miután egyetlen szögletet sem harcolt ki kilencven perc alatt."
Egy BL döntõben ez azért így elég kevés, még ha a "nagy" Barca is az ellenfél...

"A fórum nem arra van, hogy megmutasd, hogy te mennyire királycsávó vagy, hanem hogy építő jellegű hozzászólásaiddal segíted mások információéhségét."(amatőr)

Magic Boy

Magic Boy
Goodbye, "Flying Dutchman"!

most írtak mailt a footballplanettõl (miután megrendeltem a 2010/11-es hazai mezt), hogy már megjelent náluk a 2011/12-es is. így természetesen inkább azt választottam, mivel árban ugyanannyi.
és lehet kérni saját névvel, számozással. rákérdeztem, ugyanúgy a pl logó benne van a számban és a felirat stílus is ugyanabban a betûtípusban megy, mint az eredeti<#eljen>

sza23
Van der Sar: Remélem jó példakép voltam
2011-05-29 17:33:37
A szombat esti Barcelona-Manchester United BL-döntõn lépett utoljára pályára Edwin van der Sar, az angol csapat kapusa.

A holland hálóõr természetesen szomorkásan értékelte a 3-1-es vereséggel végzõdött búcsúmeccsét, és elmondta, hogy még nincsenek konkrét tervei a jövõre.

A 40 éves kapus elõször magáról a mérkõzésrõl beszélt a sajtó képviselõinek: "Jól játszottak, de ezt tudtuk elõre, és megpróbáltunk tenni ellene. Azt hiszem, az elsõ húsz percben jól is ment. Nyomást tudtunk gyakorolni rájuk, és negyedórával tovább kitartottunk, mint annak idején Rómában. Sajnos azonban õk lõtték az elsõ gólt. Jó lett volna, ha nekünk sikerül, más lett volna a játék. Így is elég erõsek voltunk azonban, hogy egyenlítsünk, és a félidei 1-1 jó eredménynek tûnt. Tíz perccel a szünet után viszont újabb gólt lõttek, és ezzel már nem tudtunk mit kezdeni. Messi góljánál azt hittem, jó helyen állok, mert a hosszú oldalra szokott lõni, ráadásul úgy éreztem, Vidics jól zárja a rövidet."

Edwin van der Sar int a közönségnek a Barcelona-Manchester United Bajnokok Ligája-döntõ után a Wembley Stadionban 2011 májusában

Amiatt, hogy nem sikerült BL-gyõzelemmel zárnia a karrierjét, természetesen szomorú volt, de ha az egész karrierjére visszatekint, szégyenkeznie azért nem kell.

"Egy mérkõzéssel többet játszottam, mint kellett volna. Persze nem mindenkinek adatik meg, hogy sikerrel búcsúzzon. De mindenkinek köszönöm az élményeket és az emlékeket, és biztos vagyok benne, hogy nem utoljára láttak. Konkrét terveim egyelõre nincsenek. Az biztos, hogy pihenni fogok egy kicsit, és egy idõre elszakadok a focitól. Elmegyek golfozni, elviszem nyaralni a családom, és több idõt töltök a gyerekeimmel. Egy focistának nagyon kell koncentrálnia az edzésekre, az étkezésre, arra, hogy vigyázzon magára. Azt hiszem, egy kicsit most kiengedek. Olyan egyszerû dolgokat akarok csinálni, mint a síelés vagy a motorozás" - ábrándozott a közeljövõrõl a hálóõr.

Van der Sart már évek óta a legendás kapusok közé sorolják, de õ maga szerényen értékelte a saját teljesítményét: "Azt, hogy milyen játékos voltam, döntsék el mások. Én csak annyit tehettem, hogy a legjobbamat próbáltam nyújtani a pályán, és jó példakép próbáltam lenni a gyerekeknek. Remélem, lesz köztük néhány, aki miattam akar majd kapus lenni. Egy kis elhivatottsággal és a játék szeretetével pedig elérhetik, amire vágynak."

Természetesen edzõje, Alex Ferguson is mondott róla néhány szót, és érhetõ módon csak szuperlatívuszokban tudott beszélni - immár - egykori játékosáról: "Nagyszerûen szolgálta a Manchester Unitedet, és csak a legjobbakat kívánhatjuk neki. Nagyszerû karriert futott be, és mindig elképesztõ alázattal és profizmussal dolgozott. Ez az, ami igazán kiemelkedõvé tette õt." (hatharom.hu)

még szerencse, hogy nem ezen, ezért mondtam, hogy alapvetõen fel volt nõve a feladathoz, csak láttunk már példát az ellenkezõre is, mikor nem volt megfelelõ helyzetkezelés az elején és eléggé eldurvult a meccs. persze gondolom ezt Õk is és az uefa is kiértékeli a jövõben és levonja a megfelelõ konzekvenciákat 😊

The Matrix has you...

rooney8
de ha már rögtön az elején kiosztja a sárgát, lehet kicsit lehiggadt volna... de ez már a múlt, kár is ezen rágódni, nem ezen múlt a meccs

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

ha megkapja a sárgát már az elején, mikor hátulról csúszott oda, akkor esélyes lett volna a piros is késõbb. de ez már lényegtelen.

The Matrix has you...