29
Igaz lehet?
-
#29 Dehogyis kivitelezhetetlen. Csak időnként oda kell küldeni egy japánt, hogy lökje meg egy kicsit, aztán megy tovább. -
#28 Ott a pont! -
#27 HA igaz, amit a #26-ban kifejtettem, akkor az japán energiatakarékos motor csak adott fordulaton lesz takarékos, tehát állandó fordulatszámon kell működjön, egy ventillátornál ez ugye nem probléma - egy autónál már érdekesebb lenne :) -
#26 A cikk szerint ugye elméletileg a mágnesek elhelyezése a kulcsa mindennek, mert elméletileg nincs "holtpont". Csakhogy ezt én csak úgy tudnám elképzelni, hogy egy adott forgási sebességen/frekvencián lehet(ne) megoldani, amíg viszont ezt el nem éri, addig akkor jóval nagyobb energiabefektetésre lenne szükség.
Ott is hibázik a cikk, hogy az energiamegmaradás törvényét nem sérti - Prank hasonlatát alapul véve nem csak az űrszonda nyer mozgási energiát a "gravitációs parittya" segítségével, de az égitestre is hat egy erő, viszont ez olyan kicsi, hogy az égitest számára jelentéktelen, csakhogy azért, mert az űrszonda és az égitest között bődületesen nagy a tömegkülönbség. Itt viszont akkor olyan nagy mágnesekre lenne szükség, hogy normális teljesítményt nyerjenek ki belőle, mint egy ház.
De aztán lehet, hogy tévedek... -
#25 És mi a logikus, hogy egy energiatakarékos motort miben használjunk? Neeeeeeem!!!! Nem elektromos autóban, vagy ilyesmi, hanem VENTILLÁTORBAN!!! :D:D:D -
#24 és ha sérti?
ha a motor működési elve nem sérti a jelenlegi fizikai törvényeket -
#23 mert kivitelezhetetlen. :)
-
Prank #22 itt van pl a lasszózás, amikor az űrszonda egy égitest mellett halad el, és felhasználva a gravitációs erejét felgyorsul (mondhatni energiát nyer a semmiből) vagy ez más tészta?
ugyanígy meg lehetne csinálni mágnesekből, csak a holtponton kéne tovább jutni minimális energiabefektetéssel... -
#21 ménem? :D -
#20 nem -
#19 de ezt pótolná a mágnes, nem ? -
#18 mert mozgás közben energát veszít (súrlódás, hő, stb) és ha ezt nem pótoljuk kívülről, akkor leáll. -
#17 de mért nem ? -
#16 nem lehet. -
#15 ezt
ezt a mágneses motort(örökmozgót)
ezt meg lehetne csinálni ? -
#14 mármint mit? -
#13 :(((((((
de meg lehet ezt csinálni ? -
#12 hát feltenném rá az összes pénzemet, hogy nem. -
#11 ok
sekítek! -
Laslow #10 Nem igaz, úgyhogy nekünk kell elkészítenünk egy ilyet. Holnap kezdhetjük is! -
#9 akkor nem igaz ? :( -
#8 azt hiszem megint egy üzleti érdekből történő tudatos ferdítéssel van dolgunk.
A következő motor már generátorhoz kapcsolódik. Az újságíróval kiegészített küldöttség meglepődve látta, hogy a meghajtást biztosító tekercseket 1,8 volt feszültség mellett 150mA-es árammal táplálták, miközben a generátor 9,144 V mellett 192mA-t termelt. Vagyis a bemenő 540mW-ra 1,755W kimenő teljesítmény jutott
A fizika törvényei szerint azonban nem lehet több energiát kinyerni egy berendezésből, mint amennyit beletettek. Ezt nyomban felvetették Kohei Minatonak, aki biztosított mindenkit, hogy a szerkezetei nem cáfolják meg az energia megmaradásának törvényeit.
ha a motor működési elve nem sérti a jelenlegi fizikai törvényeket, akkor nem lehet 1-nél nagyobb a hatásfoka!
Lehet, hogy egy működőképes motorról beszélünk, de ilyen módon biztos, hogy nem termel több energiát, mint ami a működtetéséhez szükséges.
Számtalan ilyen humbug volt az utóbbi években.
az index meg hülye, hogy gondolkodás nélkül átvesz ilyen híreket. -
#7 Nagy mágusok a japcsik -
#6 :lol: -
magnum #5 Kiskoromban én is morfondíroztam egy mágneses elven működő örökmozgóról, sazl működhet :D -
#4 Kiváncsi lennék egy hozzáértő ember véleményére is - ha már az Index nem vette a fáradtságot, és utánakérdezzen... -
#3 érdekes... -
#2 már amennyit elolvastam a cikkböl, az alapján azt mondom, hogy hajrá a feltalálónak! :) -
#1 Erről mi a véleményetek?