7862
  • MerlinW
    #7862
    Csak szólok, hogy az egyikőtök a Baldur's Gate-ről beszél a másik meg NWN2-ről :)
  • MrStokes
    #7861
    Az eredetinek szep, "kezzel festett" hatterei vannak, ez meg randa, igenytelen 3D-s valami. Nem jon at az eredeti feeling.
  • steweee
    #7860
    hogy lehet rosszabb a grafikája az NWN2-nek mint az eredeti játéknak ?
  • Anonymusxx
    #7859
    Szerintem semmi értelme, sokkal rosszabb a grafikája /hangulata
  • fluency
    #7858
    Ez egy NWN 2 mod. Itt belenézhetsz:

  • steweee
    #7857
    ez vajon mi lehet ?

    nem igazán értem

    http://bgtscc.wikia.com/wiki/Getting_Started
  • steweee
    #7856
    a baldurs gate reloaded-et próbálta már vki ?
  • SaGa Jr
    #7855
    Attól függően melyik verziója van a játéknak, a v, e, e, nem biztos, hogy a megfelelő parancs (a verziók között volt cserélődés a parancs menüben a hozzárendelt billentyűknél). A V utáni első betű csak a parancs csoportot jelöli ki, utána az új menüből lehet megint választani. A lényeg, hogy összesen 3 billentyűt kell használni.

    Az általad leírt módot ismertem, viszont az meg nekem nem működött, ezért nem írtam le. :)
  • KaOz
    #7854
    Közben egy külföldi fórumon találtam megoldást. Beteszem, hátha valaki beleszalad ugyanebbe:

    You have to use the drop-down menu.
    Right click on your character while holding down the Shift Key. Then choose "issue command" and tell the dumb-asses to follow you.

    It's an easy fix.
  • KaOz
    #7853
    Nem jött be a voice command és "e" parancs.
    Visszatöltöm az előző pályát és újra letolom, hátha.
  • KaOz
    #7852
    Köszi, ez a válasz reményt adott :D
    Még este kipróbálom. Isten lenne ha végig tudnám tolni a nyáron :D
  • SaGa Jr
    #7851
    Ismert hiba, ami vagy előjön véletlenszerűen vagy nem.
    Megoldás a voice command menü használata. Legyen a karaktered kijelölve mikor használod. Alapból v billentyű, majd e és megint e a parancs gyanánt. Akkor újra követni kezd a delikvens. De kiadható így más parancs is, mert a v lenyomásával előjön egy parancsmenü ahol parancsok adhatóak.
    Utoljára szerkesztette: SaGa Jr, 2017.07.12. 13:28:49
  • KaOz
    #7850
    báb mód kikapcsolva, követési távolság közeli-re van állítva. Nem értem.
    Ha a karakteremmel elindulok, akkor nem követ senki. Ha átváltok Khelgarra, akkor pedig csak a 4. ember követ a másik kettő nem.
    Pusztuljak meg, nem értem. Amikor betöltök egy korábbi mentést, akkor ott minden rendben, egészen a Vasököl klánerődig, utána nem követnek. Lehet újratolom a pályát és úgy próbálom meg.
  • pjboy091
    #7849
    Lehet, hogy hülyeséget mondok, mert már régen játszottam vele, de nem lehet, hogy olyan kameramódban vagy ami miatt egyszerre csak egy karaktert lehet normálisan iránytani? Vagy mondjuk nézd meg, hogy a karakterek viselkedésénél be van-e kapcsolva a követés, vagy valami hasonló.

    Basszus, ahogy így beszélek róla, nekem is megjött a kedvem hozzá. Lehet felrakom majd a hévégére
  • KaOz
    #7848
    megvolt ez a lehetőség is.
    Mindenki ki van jelölve, erre csak egy jön velem a többi marad. Egyesével kell mindenkit vezetni.
    6 év alatt már vagy 3 szor kezdtem újre és mindig emiatt hagytam abba. Tiszta gáz.
  • lordbalu
    #7847
    Az egész csapatott ki kell jelölni s akkor együtt mozognak, legalábbis ha jól emlékszem.
  • KaOz
    #7846
    Skacok, azt nem tudja valaki, hogy miért ragadnak be a csapaton karakterei. Ez általános probléma ?
    Eredeti a játék és idő után nem jönnek a csapattal, hanem lemaradnak, megállnak. Ha egyenként átváltok, akkor jönnek de állandóan ezt csinálni agyhalál. Ez ilyen? Kajak megöli az élményt :D
  • takysoft
    #7845
    Sajnos ezeket nem tudom :(
  • azigazsagbotja
    #7844
    A Mysteries of Westgate-t, hogy a bántatba tudnám magyarítani. A magyarításban megadott linken már nem érem el a lengyel verziót + nekem a GOG van fent. Akkor most mi van? Cseszhetem? Igy teljesen használhatatlan a cucc...
  • lordbalu
    #7843
    Sziasztok! Leírná nekem valaki magyarul, hogy a Baldur's Gate: Reloaded módot hogyan kell telepíteni valamiért nem igazán jön ez össze nekem :(
    Előre is köszi a segítséget.
  • Calver
    #7842
    vagy sem. varázsszó: Monk. magas ügyesség, magas reflex mentő, és hoppá, mindenki sül, kivéve a monkot. sőt, ha baszol hozzá még egy kis mágiaellenállást, végképp biztos lehetsz a sikeredben.

    az összes AoE varázslat kurvajó (ellenben papír-ceruzással, bár a save or screwed varázslatok itt is nagy sikert tudnak aratni), csak tudni kell őket használni.

    és bár nem emlékszem már az utolsó harcra, de nem rémlik mintha nagy eresztés lett volna - sőt, szerintem kedves MotB-ből visszaköszönő ellenfél sokkal karcosabb dolgokat tud... cserébe dob is egy mágiaellenállást picsába feltoló sisakot.
  • molnibalage83
    #7841
    A tűzlabda az NWN leghasználhatatlanabb varázslata. Az area effect miatt nagyobb nehézségen te is szívsz, elleben az alacsonyabb színtü ellenfelek ellen is kvázi használhatatlan, mindig megdobják a mentődobást. Az Isaac varázsvihar, a szimpla magic missile és a többszörös tűznyíl (a never nem ugrik be), ami ér is valamit, meg a lassító area effect varázslatok.

    Hiába toltam mass gyorsítást, mass const. növelést, mind varázslat immunitás és AC növelést és próbálkoztam változatos sorrendben leölni az ellent, esélyem sem volt. Legnehezebb beállításot vittem el a végéig és ott easy-n sem tudtam győzni.

    Vicc...
  • molnibalage83
    #7840
    Volt egy varázsló, egy tolvaj, egy harcos és két másik közelharcossá tápolt valaki. Minden harcos kapott egy tolvaj szintet, hogy legyen backstab bónusza. Feltápolva nekik 35 körüli AC-juk volt.

    Én is végigmészárolok a végén mindenkit, de a vége harcot nem tudtam megcsinálni kb. 10 próbálkozásból sem. Leszedtem az NWN2-őt és ezek után örökre elfeledem. Talán csak akkor veszem elő, ha a BG vagy ID modot tolom, de ez beláthatatlan időben van, hiszen van Witcher 1-3, Pillars of Eternity és Dragon Age...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.31. 17:21:28
  • Calver
    #7839
    vezérnek nálam asszem volt a végén... 9 támadása? greater flurry + kétkezezés, perfect 2wf-hez sajna kevés az xp. és mindhez +5d6 elementális sebzés tárgyak között lévő enchantolt apróságoktól. meglepően mocsokhatékonyak monkok SoZ-ban, főleg hogy alapból egyik legrosszabb kaszt - itt viszont mindenki gyorsvonatként mozog ha van egy monk, és a vezető gyakorlatilag utolérhetetlen sebességgel tudott közlekedni a térképen.
  • silverchain
    #7838
    Dual wield-es red dragon/weaponmaster két kaszával, monkey grip-el mindent végig lehet irtani :) Nem voltak ritkák a 120-at sebző crit-ek egy találatra :) És egy körben támad hétszer :)

    Utoljára szerkesztette: silverchain, 2015.03.09. 19:46:06
  • Calver
    #7837
    nem Bioware, Obsidian. és milyen csapatod van, ez a lényegi kérdés? én spec egy ilyennel legnehezebb szinten végigmészároltam az egészet, végére így néztek ki kb (Kaedrin féle mod fel volt dobva):

    - ranger 3/monk 12/fighter 2/knight of the nine 3 (nem vagyok biztos összes szintben, lehet hogy fighterből volt 3-4 szint), ez volt a skilles karakter és vezető, 14-es int, ember, monk és ranger minden szükséges képzettséged lefed egy feat-el, két szarrá enchantolt kama + enchantok tárgyakon is amik hatottak a fegyverekre, brutális sebzés
    - star elf sorcerer x
    - sun elf (?) necromancer x (tolvaj dolgokat is ő tolta az elején)
    - ember cleric, asszem ice és fire domainekkel

    utóbbi édeshármas volt a nehéztüzérség, tűzlabdák, sebző varázslatok tömkelege, ha a nyers erő nem működik, csak nem használsz belőle eleget elven. remekül működött, pedig kiütő varázslatok sokkal táposabbak papír-ceruzásban.

    ezekhez hozzácsaptam csak a vége felé az aasimar tolvaj csajszit, mivel baromi sok csapda lett hirtelen, de ő mint gyilkológép kb szart sem ért, asszem össz egy íjjal puffogtatott.
  • molnibalage83
    #7836
    Próbálkoztam még párszor. Semmi. Még easy-re levére a nehézségi szintet is reménytelen, pedig 18-19 szintű karakterem is van. Lehet fent n+1 védővarázs, illuzió varázslatok, AC az egekben, szarrá vernek, és tök mindegy, hogy kivel és mit csapok le elsőre. Mindezt úgy, hogy a térképen minden ellefelet erőlködés nélkül darál le a csapat a legnehezebb szinten is.

    Szomorú, hogy ilyen negatív élménnyel búcsúzok az NWN szériától... :(
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.03.09. 15:43:43
  • molnibalage83
    #7835
    Amilyen jól indult a SoZ olyan szar lett. Képtelenség megcsinálni a játék végét, olyan baszott erős lények vannak. Tápolhatom egekbe a csapatot, semmi. Simán levernek a Yuanti templomban.

    Ha ez a Bioware féle tervezés, akkor inkább ne fejlesszenek játékot...
  • molnibalage83
    #7834
    A SoZ rendszere nekem eddig nagyon bejön. Végre jók valamire is a skillek és nem szinte teljesen lineáris a cucc.
  • molnibalage83
    #7833
    Két eltérő befejzést is megnéztem, egész pofás lezárása lett a történetnek. Az viszont vicces, hogy a cím ellenére a maszk összes darabját nem találtam meg... Kénytelen leszek YT videón megnézni, hogy ez mivel járt volna...
  • molnibalage83
    #7832
    Nevermind... Ja, hogy bugos és két ajtó, am fekete ott gombokkal kell előremenni, hogy megjelenjen a szoba...
  • molnibalage83
    #7831
    Ott vagyok, hogy a toronyban a lepecsételt ajtót kellene kinyitni. Teljesen elakadtam. A mephites küldit megcsináltam, de innentől fogva semmi.
    Gőzöm sincs a versek alapján sem, hogy mit kellene csinálni, hogy hol van még 3 szellem. Az mágia álal őrzött szobában van három szellem kő, de nem lehet őket kivinni, ezen felül eggyel felmentem és semmi sem történt.

    Mulsantirban bejutottam a kazános szellemek után a mélyebb részre, de az sem vezet előbbre ott is van egy lezárt ajtó.
  • Calver
    #7830
    itt egy kb korrekt leírás, a régit amiből én lestem ki nem találom. gyász.

    ezt még nézd hozzá, és kb mindent tudsz
  • Molnibalage
    #7829
    Hogyan működik ez a lélekéhség pontosan? Eküszöm nem értem, hogy mikor mit és hogyan lehet használni.
  • Molnibalage
    #7828
    Mi van...? Még ma is van a játékban olyan bug, hogy nem lehet végigtolni...?
  • takysoft
    #7827
    Persze, lehet szívni a beépített cheatekkel. De ha nem jön össze simán lecheatelheted Cheat Engine-nel is.
    Perzse... kell egy 10-20 perc megtanulni a használatát, de utána szinte minden játékhoz működik :D
  • Molnibalage
    #7826
    Fura, generáltam új karaktert, harcos-tolvajt és ezzel meg simán leverhetőek az ellenek. A korábbi másik félig harcosabb karaktert meg hülyére pofozták...
  • bazsidiver
    #7825
    playdome.hu megtaláltam a választ: altgr+7 el lehet megnyitni a consolet magyar billentyűzeten.
  • bazsidiver
    #7824
    Hi,

    Elakadtam a kereszttorny ostrománál amikor Gariust kellene legyőzni, hiába viszem le az hpját nullár és olvasom rá neves papírt nem hal meg. Utánna néztem és egy forumon azt írták hogy ez egy bug és egy cheat kód beírásával lehet megjavítani. De a chat kód beirásához meg kéne nyitni valami consolet a tlide (~) gombbal. De a baj az hogy azén billentyűzetem ni tlide gomb hanm altgr+1-el tudok ilyet: ~ írni. Tudnátok segíteni?
  • Molnibalage
    #7823
    Na, évekig tartó várakozás után elővettem. A Mask of Betray elejét hogy a frászkarikába lehet megcsinálni? Olyan durva ellenfelek jönnek szembe az elején, hogy teljesen reménytelen ellenük a küzdelem...