27328
  • j0nNyKa
    oh.. hát sorry srácok, a reklám az kívülről jön, külsősök határozzák meg hogy milyen gyors, milyen lassú, mennyire bonyolult, meg úgy mindent
    jeleztem az illetékesnek mindenesetre, thx
  • Papa01 #26515
    Nekem is a reklám miatt ugrál mobilon.
  • Jim Morrison
    főoldalon a fenti reklám miatt nekem ugrál. ha megvárom amíg betölt utána nincs több ugrálás (amíg újra a főoldalra nem megyek). Topikban semmi

gépen most valamiért a chat nem tölt be
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2017.12.28. 18:14:07
  • Dzsini
    itt is rendben levőnek tűnik
  • Zephyr Retiring
    Jelentem, Samu Galaxy-n jelenleg, mobil nézeten minden okés :)

Ha nem jelentkezem két percen belül, akkor normál nézeten is.. ;)
  • j0nNyKa
    nálam nincs ilyen, másnál?
  • adam46
    Sziasztok, mobil nézetben miért ugrál az oldal, mint a picsa állandóan? Görgetek le, felugrik, görgetek megint le, felugrik, baromi idegesítő.
  • karajjj
    Köszi szépen, találtam róla mentést, ez is több a semminél!
  • SzirmosSzisza
    Itt próbálkozhatsz, van ilyen is, de szerintem ugyanonnan dolgozik.
  • j0nNyKa
    nálunk nincs
  • karajjj
    Régi sgforum.hu-s saját fórumos tartalmak elérhetőek még esetleg valahol? Van még rá esély hogy azok közül valami fellelhető akár valami belső adatbázisban? Kinél tudnék ezzel kapcsolatban érdeklődni?
  • j0nNyKa

nem zajlik fejlesztés, pont. ezt érted?
  • Dzsini
    "ne vegyétek támadásnak" vs. "egy hétvége és végre normálisan működne"

aha...
  • Kepek
    Rendben. Az ötletem az lenne, hogy vannak a hozzászólások, elrejtve topikokban, cikkek-ben.
    Érdemes lenne hírfolyamszerűen kilistázhatóvá tenni ezeket, ahol az ember csak gyorsan végiggörgeti, ha szeme megakad valamin, elolvassa.
    Pl. sokszor csak a humoros hozzászólásokért olvasom a hírek hozzászólásait

Printerest szerűen a linkelt képeket is érdemes lenne listázhatóvá tenni
    Pl. nem látogatom a méhész topikor, de ha valaki felrak egy infografikát a méhek kommunikációjáról, azt lehet szívesen megnézném

A Youtube hivatkozásokat is külön listázhatóvá tenném időrendben.
    Pl. nem látogatom a Tankcsapda topikot, de ha gyorsan végigpörgetve a linkelt videók között látom, hogy a Tankcsapdának új klipje van, akkor már csak rákattintok

Szóval értitek? A meglévő tartalmat a mostani mellett, újragondolva is lehetne tálalni, a jobb információáramlás és változó tartalomfogyasztást figyelembe véve.

másik: jó, lehet 3 éve megújult, de olyan lemaradások vannak több téren... pl. hozzászólásoknál miből állna egy WYSIWYG editor beépítése? Ott tartunk mint 15 éve.
    harmadik: kereső bugjait is miből állna kijavítani? egy hétvége és végre normálisan működne

ne vegyétek támadásnak, nem azért írtam, csak kicsit olyan minden itt, mintha nem lenne gazdája
  • Borg
    "és mondjuk a házi fejlesztőnek van kedve hozzá akkor meg is valósul(hat)"

És hát itt ért véget a mai esti-mese :D
  • j0nNyKa
    nem
  • Dzsini
    jaja, 2014 nyarán kaptuk a mostani designt
  • Jim Morrison
    SG nemrég újult meg (valamivel több mint 3 éve(?)). Kétlem, hogy valaha is elérhetővé tennék a közeljövőben az oldal forráskódját (/egy részét). Ha pedig bármi ötleted van az oldal fejlődésével kapcsolatban, akkor meg nyugodtan írd ide, ha értelmes és mondjuk a házi fejlesztőnek van kedve hozzá akkor meg is valósul(hat).

// hú, én nem olvasom PH-t, mindenesetre le a kalappal, hogy a fórum még mindig megy. szerintem/számomra borzasztó, főleg ha mobilon vagyok és kilyukadok valami fórum témában (mobilon pl nincs kiírva ugye mikor keletkezett a hsz, válasz erre üzenetre meg új oldalt tölt be...)
  • Dzsini
    Nem vagyunk már lapcsalád (se itt, se ott nem szerepel a link), és amíg az volt, addig is teljesen független motorral meg minden mással rendelkezett az SG.
  • Kepek
    Ma van az Önkéntesek nemzetközi napja
    Erről jutott eszembe, volt nemrég körlevél Prohardveren, hogy a lapcsalád minden oldala egyesével meg fog újulni. Ez SG-re is áll?
    Mert ha nem, akkor érdemes lehet megnyitni a forráskódot és önkénteseket engedni ügyködni rajta a fejlődés érdekében. Engem legalábbis érdekelne a dolog.
  • j0nNyKa
    indokolt esetben én tudok nicket átírni, de így belegondolva ha a userek átírhatnák, nagyobb lenne a káosz mint amennyi pluszt hoz, jó ez így :)
  • Dzsini
    Normális dolgokkal kapcsolatban a moderátorok is normálisan viselkednek :)
  • Zephyr Retiring
    Én utoljára (bár nem járok be mindenhová) a zene fórumok egy HG-jánál értesültem ilyen esetről. Volt egy nagyobb balhé arrafelé, a totyikalapítót is meneszteni kellett. Mostanra rendeződött a helyzet, új a HG, menesztett kolléga is vissza regisztrált új nicknévvel, de jó ideje már béke van :)
    Én úgy látom, mindenki tanult valamit az esetből..
  • DIESEL DOG #26493
    Ja, ez így más. Azt nem gondoltam volna hogy ilyet is bevállaltok. Mondjuk nem is gondoltam volna ilyen megoldásra mert azt hittem volna hogy ha efféle dologgal keresek meg egy moderátort jó eséllyel elküld melegebb éghajlatra. Azért jó tudni hogy létezik ilyen opció is. :)
  • Papa01 #26492
    :) Ez rendes volt tőletek.
  • Dzsini
    Olyat is csináltunk már, hogy büntetőpontok miatt kiesett felhasználó házigazdaságait raktuk át az új felhasználójára - az évek során szép lassan elkopott az első user (csak 1-2 pontot kapott évente, de összegyűlt...) :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.25. 11:56:09
  • Papa01 #26490
    Jah, az más! :) Azt hittem ilyet soha nem csináltok! :)
  • Dzsini
    Raktunk már át HG-t új felhasználóra. Szólt a modtopicban, hogy "én vagyok béla12, mindjárt beírok ide béla24-el, neki adjátok át a HG jogot, mert ezentúl őt használnám". Ráadásul volt vagy egy tucat házigazdasága úgyhogy percekig tartó elfoglaltságot jelentett :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2017.11.25. 11:41:04
  • Papa01 #26488
    Mondjuk, ha HG az illető, akkor gáz, de én szerintem sem egy hatalmas probléma ez...
  • Dzsini
    Miért lenne bármiféle "multireg" gyanú? Nem használja tovább "béla12"-t, hanem használja "béla24"-et, mert azóta eltelt 12 év. Nem az első ilyen felhasználó lenne, és nem is az utolsó.

És mit jelent egy "5-10 éves" felhasználó kukázása? Mit számít, hogy hány éves egy regisztráció a VIP csillagokon kívül?
  • DIESEL DOG #26486
    Tekintsük abból a szempontból hogy van egy adott regisztráció ami legyen mondjuk 5-10 éves. 5-10 esztendeje regisztrált a user egy XY felhasználónévvel de most valahogy úgy érzi hogy megváltoztatná ez meg az miatt. Jelen esetben ez úgy fest hogy regisztrál egy új felhasználót és kb. kukáz egy 5-10 éves regisztrációt ezzel viszont multireg gyanújába keveredhet, ám ha adott lenne a lehetőség akkor tudna élni a nick cserével.
    Azzal tisztában vagyok hogy szerintem lenne rá igény az önmagában kevés. Meg kellene kérdezni a többi felhasználót, törzs gárdát hogy nekik lenne-e igényük ilyen fícsörre...
    Utoljára szerkesztette: DIESEL DOG, 2017.11.25. 10:45:54
  • j0nNyKa
    lehetne, ha indokolt lenne
    az az indok hogy láttál már máshol ilyet és hogy szerinted lenne rá igény, az kevés lesz :)
  • Zephyr Retiring
    Ezen opciónak mi alapján érzed itt szükségességét?
    Ez szinte ugyanaz, mintha létrehoznál egy új reget, új nicknévvel. A modik kábé 5 másodperc alatt kiszúrják majd, a többiek meg idővel a hozzászólásaid alapján szintén :D
    Ha meg nem is akarsz a másik nick alatt hozzászólásokat írni, akkor felesleges ez is, meg az is amit nick/user csere alatt említesz..
    Nem?
  • DIESEL DOG #26483
    Lehet hogy már volt róla szó korábban, ha igen, akkor tekintsétek tárgytalannak. Nem volna rossz esetleg egy olyan fícsör mint amilyen van más hasonló oldalaknál, gondolok itt a nick/user name csere lehetőségére. Pl. évi egy illetve kettő alkalommal lehetne élni vele, bizonyos rang felett vagy regisztráció idejétől számított XY idő felett. Biztos vagyok benne hogy lenne rá igény.
    Utoljára szerkesztette: DIESEL DOG, 2017.11.24. 13:26:40
  • j0nNyKa
    hátugye az a baj hogy az már egy általános kereső oldalra visz át - ha kézzel kijelölöd hogy a hszek között keressen, az megoldja, nem?
  • akyyy
    ha rá keresek egy szóra egy topikba, kihoz mondjuk 4 találatot, és mondom pontosítok a szón, hátha úgy jobb találatokat találok, akkor nem lehetne, hogy újra a topikban keressen, a hosszászólások között, és ne mindenhol? :D
  • kamionosjoe
  • j0nNyKa
    köv ilyennél repülsz
  • kamionosjoe
    Simán meg lehetne csinálni biztonságosan, csak egyszerűbb azt mondani, hogy nem biztonságos. Valójában meg csak lusták vele foglalkozni.
  • Jani Hun
    Áh!:D Kicsit zavaro napi 3-4x átjelentkezni, viszont igy érthető, köszi a választ!