27327
-
Zsombor99 #27327 Beágyazott videóknál hiányzik középről a ▶ jel, helyette hiányzó képre vonatkozó imgur.com üzenet látható. -
#27326 Az SG szerintem már amúgy is csak a boomer fórumozók zarándokhelye. Amennyiben friss híreket akarsz olvasni és tájékozódni szeretnél, szerintem az SG-nél vannak karbantartott és hitelesebb portálok is. -
Frekvency #27325 sziasztok. Érdeklődnék, hogy az SG-nél emberek írják-e a cikkeket avagy AI robotok. Na csak mert mostanában mindenek egyforma a stílusa, az a tipikus száraz, rosszul fordított, hibákkal teli, lélektelen írás amit az AI szokott produkálni. Fontos lenne tudni, mert ha így van akkor azonnal törlöm magam innen (is). Köszi.
Utoljára szerkesztette: Frekvency, 2024.07.09. 00:11:59 -
#27324 Durva.
Speciális emberek vagyunk mi, akiknek tetszik és használjuk BuGoK és LasSúSáG nélkül. :D -
kjhun #27323 Ezt utálom benne én is! Akkora, egy ökörség, ez a klikelgetős, rejtegetéses oldalnyitogatás, hogy csak na! Pluszban, még lassú és bugos. Egy normális fórummotoron, alapvető szükséglet, az összes komment láthatósága, lapozhatóság, (görgetős Google-kereső fúj, alá FB-copy, utálom is.) stb... Amit rühellek, ha tele van kúrva sok képpel, videóval egy topik, a spoilerbug jelensége. (nem klikkelhető, míg minden vacak be nem tölt.) -
#27322 Reddit használhatatlan. Szét kell kattintgatni a kommenteket, x. után új oldalon nyílik meg. Sajnos ez a legnagyobb oldal, de őszintén nem értem miért. -
#27321 Valamit elnézhettél, mert a reddit tökéletesen működik, moderációról nyilván nem lehet beszélni általánosságban, mert itt is megvolt minden topik házigazdájának/moderátoroknak a szokása/stílusa.
Redditen is vannak szigorúbb subredditek és olyanok is ahol akármit csinálhatsz.
"kereshetetlen" kifejezést nem értem.
Ahogy írtam korábban 12+ éve redditezek, tag vagyok legalább 100 subredditen és egyszer sem bannoltak, nem kaptam figyelmeztetést és semmi hasonló problémám nem volt. -
militavia #27320 Na, ez a másik red flag. Amikor valaki az okostelefonozható felülettel jön, akkor ott engem el is vesztett. Szaros telefont nyomogatva tömény és érdekes tartalmat megosztani nem lehet. Eleve szuboptimális még gépelésre is. -
militavia #27319 A redditet fórumnak nem nevezném, mert egy kereshetetlen foskupac, ahol ráadásul elég durván és szelektíven moderálnak. Még rendesen bontott tematikája is alig van, vagy ami van, az nem igazán használható.
Milyen a moderáció? Volt, hogy megosztottam videót, leszedték, mert szerintük nem volt jó a statement vagy mi, amit kitettem mellé.
Írok a modinak, hogy akkor hogyan kell. Válaszolnak. Ok. Megcsinálom úgy a kövi videót 1 hónappal később. Majd ezek után posztot leveszik és BANNOLNAK. Amikor azt csináltam, amit kértek. Tényleg frankó és virágzó hely...
De olyan is volt, hogy találtam érdekes threadeket, ahol kérdeztem volna, folytatva a beszélgetést. De nem lehetett, azért mert "mert csak" alapon le van zárva.
Nekem ennyi elég tapasztalat volt a redditből. Egy foshuzatos raklapszar.
Utoljára szerkesztette: militavia, 2024.06.03. 09:25:53 -
lovejigsaw #27318 ez van, dolgok születnek, elmúlnak -
#27317 Hát azért vagyunk egy páran, akik anno megtöltöttük az SG-t. Nem fogytak el ezek az emberek az internetről, csak képtelen volt megújulni mind a hírportál, mind maga a fórum rész. Ahhoz pedig túl általános a tematika, hogy csevegni járjanak ide az emberek, arra ott vannak sokkal alkalmasabb portálok, ld. a sokat emlegetett Reddit. Itthon is pörögnek a szakmai fórumok, szerepjátékos fórumok, autógyártós, modellezős, erdőjárós, stb. fórumok, de annyiban egyetértek, hogy ez a hatalmas, mindenre kiterjedő, topiknyitogatós műfaj picit leáldozott. Sokkal modernebb, okostelefonozható formula a Reddit, ahol egy topik él max egy hetet, mindig van valami új, trendi, pörgethető téma, mindig változó válaszolókkal.
Utoljára szerkesztette: Piszkos Fred, 2024.05.31. 18:57:22 -
#27316 Miközben pl. Reddit 1,2 milliárd aktív felhasználóval dübörög :) Meg ezer másik fórum. Csak az SG halt meg, a fórum mint médium él és virul. -
#27315 Én egy adott témában inkább a forumot használom ha megszeretnék tudni valamit.
Személyes tapasztalat néha nagy segítség tud lenni.
-
militavia #27314 Nem csak itt, mindenhol. A fórumozás kb. a boomer generáció sajátja volt és n+1 ok miatt az emberek már nem csinálják.
A kereső tönkrementele már tényleg a legvég kezdete. -
#27313 Hatalmas történelme van ennek az oldalnak és én is 20x éve fórumozok, ill. már csak fórumozgatok itt. Tényleg fantasztikus volt, amikor pörögtek a topikok, rengeteget beszélgettünk játékokról és nagyszerű embereket ismerhettem meg. Persze, sok trollt is. :D
Most, néha újraolvasgatva régi kedvenc témáimat, sétálgatva a romok között kicsit szomorú is vagyok, hogy ennek egyszer vége lesz. Kirántották a boomer lába alól a talajt már rég, de azért még a felszínen vagyok, úszom az árral.
És járok ide, amíg lehet. -
#27312 sajnos amióta fent az iponos mélcím van, gyakorlatilag semmi közünk az egészhez még a moderátoroknak se, csak látjuk a modis mélcímet, meg tudunk fejlécet szerkeszteni, juhé :D
lehet szidni a Johny-s korszakot, megtették elegen, de akkor volt második csúscspontján az SG, aztán gyakorlatilag amikor elvették tőle az esgét, szépen sorban elkezdtek meghibásodni a modulok és széthullot az egész, maradt 1-2 arc aki néha beszúrja az épp aktuális reklámot, mert oldal megtekintés még mindig bőven van, papíron jó a látogatottság, aztán ennyi :(
rengeteg jó embert ismertem meg személyesen is innen, sokakkal rendszeresen találkozok is :-) -
#27311 Prohardver valóban rendkívül aktív, az SG - hez - sajnos - mindképpen.
5-10 topikot használok általában, néha írok a régebbiekbe hogy azok is a lista elejére kerüljenek, hátha aktívabb lesz de egy idő után éreztem már hogy hiába.
Próbáltam pár emberrel felvenni a kapcsolatot akik aktívak voltak egy topikban és / vagy pü - ben tartottam vele a kapcsolatot de sok sikerre nem vezetett.
Bízom abban hogy aktívabb lesz majd a közösség de tudom, hogy csodák nincsenek. -
#27310 Magyarországon szerintem túl kevés "hardcore" fórumozó maradt és ezért kihalt a fórumozás.
12 éve Reddit tag vagyok és bár magyar subredditeken nem veszek részt, észrevehető, hogy inkább ebbe az irányba halad az egész.
Itt sincs sok hozzászólásom, sosem voltam az a fajta. Inkább olvasok és csak akkor írok ha valami nagyon indokolja...
De ahogy beléptem és megnéztem a privát üzeneteket, meg a topikokat ahol hozzászóltam, vagy házigazda vagyok (voltam) elég sok emlék futott végig. :)
Szerk.: majdnem 20 év te jó ég...
Szerk2.: Fred, téged legalább az ESO Facebook csoportból még mindig látlak, még ha nem is játszok... :D
Utoljára szerkesztette: LaliK, 2024.05.25. 23:40:24 -
#27309 Annak a kevés embernek (általában IT-sok, régi fórumos arcok), akinek van igénye a fórumozásra, ott a Reddit. Aki meg Z generáció, már nem is tudja h voltak fórumok. Ez a párezer ősarc nem fogja eltartani az összes régi magyar fórumot, és az SG sosem volt a legnagyobbak között. Rohadt jó volt itt a hangulat, imádtam a társaságot, vagy 10 éven keresztül itt éltem szinte :D ez a világ elmúlt. Külföldön (Németország, USA) még pörögnek a fórumok, itthon egyszerűen kevesen vagyunk már erre. -
supermario4ever #27308 Maximálisan egyetértek. Sokáig következetesen kerültem a magyar subredditeket, mert szinte kézzel tapintható az az általános frusztráltság és depresszió, ami az ország közhangulatát uralja. Van néhány jó magyar subreddit (pl.: Tanulom magam, könyv, de az Ask Hungary-n is jó beszélgetések alakulnak ki), de elsősorban a külföldieket nézem én is.
A Prohardver fórum tényleg nagyon jó, talán a legjobb magyar fórum. És talán az egyedüli, amelyik még klasszikus fórumként funkcionál. Állítom, hogy oda menekülnek az emberek a Facebook elől.
Az SG fórum tényleg nagyon jó, de igen... közösségi fejlesztés keretében jobb lenne, mert ahogy mások is megírták, a készítőket már nem érdekli az SG fórum sorsa. A fő kérdés, hogy van-e közös akarat a fórum újjáélesztésére? -
Kepek #27307 Reddit pörög nagyon magyarok körében. De olyan téma címek vannak, hogy az hihetetlen és szomorú.
Prohardver fórum jó, nem olyan lepukkant emberek használják.
SG oldalt meg újra kellene írni az alapoktól. Ha nincs pénz, akkor közösségi fejlesztés keretében. -
#27306 Durva, nem tudom hány év után léptem be most újra.
Jó emlékek fűznek ide, kár hogy tényleg eléggé kihalt. -
supermario4ever #27305 Kár érte, mert összességében jó fórum volt. :( Sőt, az egész weboldalnak volt valami híre régen.
Egyébként nemcsak azt látom nagy problémának, hogy változnak a trendek, hanem ha egy oldal ehhez nem alkalmazkodik. Bár kérdés, hogy tud-e egyáltalán alkalmazkodni. De pont az, hogy ha nem akarják, akkor nincs is értelme erről diskurzust nyitni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyébként egy jó reklámblokkolóval semmilyen reklám nem látszik.
Utoljára szerkesztette: supermario4ever, 2024.04.22. 21:16:12 -
Zsombor99 #27304 Beágyazott videó esetén középen a ▶ jel helyett egy hiányzó képre utaló imgur üzenet jelenik meg! -
#27303 A maradék pénzt összeszedi az üzemeltető és ennyi. Abban a pillanatban lesz lelőve az sg.hu amint többe fog kerülni a fenntartása mint a reklámokból jövő bevétel -
#27302 annak a személynek kéne legalább annyira odafigyelni, hamár a reklámokat beteszi akkor legalább ugy tegye, hogy legyen értelme az oldalra jonni ,hogy a reklámai ki legyenek használva, hogy az oldal közben használhato marad.
DE arra azért van ráérő kapacitás, hogy a cikkek alatti kommenteket villámgyorsan tudják cenzurázni és törölni ha valami nem tetszik nekik. -
#27301 Nem tudom hányszor kell még leírni, de az SG egy zombi oldal évek óta. Nincsenek fejlesztők. Van egy személy aki néha behányja a reklámokat és annyi. Ja meg 1-2 inkompetens cikkíró/fordító a főoldalon. Senki sem foglalkozik az oldallal és már nem is fog. A következtő fejlesztés az lesz, hogy lelövik a szervert. -
#27300 igen azt akartam pont irni, hogy egy minimális fejlesztést azért csinálhatnának,mert ez igy már a használhatatlan szintet surolja.A google a mobilverziot dobálja fel a találatok között tehát az m.sg.hu részt, de ha igy nyitom meg akkor a reklámok széttörik az egész oldal formázását, de az még csak hagyján ,de már pár hete, nem csak a föoldalon,de a hozzászolások között, de ami a legdurvább magába a hozzászólásban a szöveg közben is megjelennek reklámok.
Az asztali verzio is hasonlo.
A hirekkel kapcsolatban meg nincs egyértelműen jelezve, hogy melyik hir majd hol jelenik meg ha később el akarom olvasni vagy hozzászolni.
NEm mindig egyértelmű, hogy egy egy cikk az IT, vagy a tudomány részbe kerül
A legszomorubb az egészben, hogy amikor rá van kérdezve és jelezve van a prbléma, akkor vagy nincs válasz se vagy csak egy nesze semmi fogd meg jol válasz egy moderátortol, aki nem tud beleszolni a dolgokba érdemben -
Bruce_Willis #27299 Saját magatok ellenségei vagytok.
A legtöbb hírt nem lehet újra megtalálni. Pedig a hozzászólások nagyon sok megtekintést generálnak, ami gondolom jó lenne a cégnek.
Csak annyit kellene tennetek, hogy a keresőt megcsináljátok, és normálisan időrendben kilistázni a híreket, egy kattintásra.
-
Kepek #27298 Csak van fejlesztő, mert fent a kereső mező Google-sen működik. De a régit kellett volna kijavítani szerintem. -
kamionosjoe #27297 Még gépről nézve elmegy, de mobilról nagyon durva, hogy ugrál az egész oldal a reklámok miatt, jó lenne rendbe rakni szerintem is. -
#27296 Az is csoda, hogy még működik :) -
#27295 Kb. vagy 10 éve nem fejlesztetek itt semmit se vagyis inkább visszafejlesztették az oldalt. -
altermanus #27294 egy jó fejlesztő nem ártana -
#27293 mi tortént a forummal ismét? eddig fekete vagy sötét szurke dark modban használtam, de most kifehéredett minden.
bementem a beálitásokba, ott találtam egy olyan sort, hogy a forum háttérszine és a lap háttérszine html kodeban.
a forum háttérszinéhez beirtam a fekete hex kodját az át is változott, de a szoveges rész maradt fehér, gondolom az lenne a lap szin, de addig nem merem feketére állitani mig nem tudom, hogy a feliratok automatikusan állitodnak e hozzá, hogy olvashato maradjon vagy a fekete háttében fekete lesz a szöveg is ? mert akkor megjöttünk.
Amugy sötét mod mint olyan nem létezik valahogy ? -
#27292 Hát ne tedd, mert tök felesleges :) -
kamionosjoe #27291 Én a mai napig úgy használom. :o -
#27290 Kb 10 éve nem használja senki a www-t :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2023.11.26. 14:36:12 -
kamionosjoe #27289 Nem működik a weboldal, ha beírom www.sg.hu csak ha www.-ot elhagyom akkor tölti be az oldalt. -
Major #27288 Voltak próbálkozások a gőzgép életben tartására is, csak minek.