13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • báttyó02
  • gabber_saviola
    Sok sikert Toninak Firenzében
  • Csesza
    Kizárták a Messinát és a Torinót élvonalból

Róma július 15., 21.10 Pénzügyi okok miatt nem indulhat a Messina és az újonc Torinó.
    Hirdetés

A klubok azonnal jelezték, fellebbeznek az Olasz Labdarúgó Szövetség döntése ellen, ráadásul bíróságra viszik az ügyet.
    A Messina hetedik volt a legutóbbi szezonban, öt ponttal maradt le az UEFA Kupa-indulást jelentő hatodik helyről. A Torino osztályozón került vissza az élvonalba.
    - Nem optimista, hanem realista vagyok, s úgy gondolom, hogy minden olyan bizonyítékkal rendelkezünk, amellyel biztosíthatjuk helyünket a Serie A-ban - mondta Tilli Romero torinói klubelnök.
    Hírügynökségi jelentés szerint a Messinát az első osztályból a Parma elleni osztályozót elbukó Bologna, míg a Torinót a Serie B-ben ötödik helyezett Treviso pótolhatja.
  • Rudee
    Fiore csak kölcsönbe került Firenzébe, év végén viszont elővásárlási joga lesz a Fiorentinának.
  • Sheva
    A Fiorentina vezetősége bejelentette, hogy megszerezte a volt válogatott középpályást, Stefano Fiorét. A játékos tavaly nyáron szerződött a Valenciába a Lazióból, de nem sikerült beilleszkednie a csapatba, és úgy döntött, hazatér. Ebben nagy segítséget nyújtott neki a Fiorentina alakulata, amely visszautasíthatatlan szerződést kínált neki, a Valencia ugyanakkor nem gördít akadályt az olasz játékos távozása elé.
    A kontraktus pontos adatait még nem hozták nyilvánosságra a Violák
  • Sheva
    szánalmas...ez nagyon durva!!!
  • R9
    én zolát játszatnám
  • Rudee
    Azt hozzá kell tenni, hogy a felvételek 2-1es spanyol vezetésnél készültek, olaszok nem igazán bírták elviselni a hátrányt.
  • Rudee
    Itt egy kis videó a szerdai olasz-spanyol (U22) meccsről.
  • BADE
    Szerintem Gila feleannyira sem jó,mint amennyire sztárolják.A kiscsapatok ellen megy neki berámól 4-et 5-öt,a nagyobb csapatok ellen általában csak szenved.Ráadásul a válogatottban semmit sem bizonyított,én a Totti,Alex,Cassano 3-ast játszatnám.Alexnak lehet,hogy az utolsó vb-je,Gila meg még bőven játszhat.
  • Sheva
    jaja ezzel a csapattal vmire bizti jutnának...
  • 9csöves9
    -------------Gigi-------------------------
    Chiellini/Oddo,Nesta,Cannavaro,Zambrotta--
    --------Pirlo,Gattuso,--------------------
    Cassano/Alex,--Totti,--Camoranesi---------
    ------------Gilardino---------------------

4-2-3-1

ez lenne sztem a legjobb
  • Sheva
  • R9
    brazilok fogják sztem
  • koRps
    lehet nem értesz majd 1et, de vieri-t se írnám le, bár ez nem az ő idénye volt

a 3 csatárost meg nem fogják bevállalni :(
    pedig a védelem már világbajnok :))

• szanics
    Van még egy év, 6-7 játékos azért állandó, ennek ellenére szerintem esélyünk sincs, ha megint a kivénhedt sztárok mennek ki.
    Be kéne vállalni egy Totti - Toni, Gilardino hármast elöl!
  • BADE
    ilyen szedettvetett csapattal kétlem...Nincs meg egy állandó csapat,mindig más felállásban játszatja őket Lippi.De ennek ellenére én is remélem,csak sajna nem sok esélyt látok!
  • koRps
    az kár:(

jövőre remélem az olaszok nyerik a vb-t

• Sheva
    kár...
  • szanics
    Gianfranco Zola visszavonult :((((((((((((((((
  • Csesza
    jah Zaccheroni-t
  • Sheva
    na akkor kaptak egy rendes edzőt...
  • szanics
    Király! Én nagyon szeretem a Torinót!!! Roma után második kedvenc olasz csapatom!
  • Sheva
    Az olasz sajtó szerint minden idők egyik legnagyszerűbb játékvezetője, Pierluigi Collina mégsem vonul vissza. Ezt maga az érintett is megerősítette, és elmondta, hogy a 2006-os világbajnokságig szeretne sípolni.
    - Szükségünk van Collinára, ő az, akit még a szurkolók is csodálnak - mondta Franco Carraro az olasz szövetség elnöke. - Ezért hamarosan úgy módosítjuk a szabályainkat, hogy erre lehetőség nyíljék.
  • Sheva
    A Torino gárdája az ősztől már az első osztályban folytathatja, ehhez már meg is találták a megfelelő partnert Alberto Zaccheroni személyében. A veterán szakember örül annak, hogy egy feltörekvő gárdát irányíthat, és elmondta: minden megtesz annak érdekében, hogy a csapat a múltjához méltóan szerepeljen.
    A bordómezesek kétéves szerződést kínálnak a Milan egykori edzőjének.
  • Csesza
    Collina még egy évig bíráskodna

Róma, június 28., 19.50 Mégis szabályt módosítanak az olaszok.
    Hirdetés

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) olyan szabálymódosítást terjeszt elő, melynek révén a világ legjobb játékvezetőjének tartott, idén negyvenöt éves Pierluigi Collina még egy évet bíráskodhatna. Ezt Franco Carraro, a FIGC elnöke jelentette be.
    A változtatás értelmében, egy évvel tovább, azaz negyvenhat éves korig vezethetnének mérkőzéseket a bírók. Amennyiben ezt a jövő hónapban elfogadják, akkor a jellegzetes fizimiskájú Collina nemcsak olasz, hanem európai kupameccseken is szerephez juthatna, ugyanakkor a 2006-os németországi világbajnokságon már nem. A nemzetközi szövetségnél (FIFA) a korhatár negyvenöt év.
    A civil foglalkozására nézve adóügyi tanácsadó Collina 1977-ben kezdett bíráskodni, 1991-ben került a Serie A-ba, majd 1996-ban kapta meg a FIFA-licencet. Pályafutása során négy nagy döntőt vezetett: 1996-ban az atlantai olimpián, 1999-ben a Bajnokok Ligájában, 2002-ben a világbajnokságon, tavaly pedig az UEFA Kupában fújta a finálét.
    (MTI)

• 9csöves9
    így csurran cseppen egy kis lóvé az Udineének

csak nehogy szóljon az apja hogy egy-kétszer bekéne tenni a kezdőbe
  • Sheva
    Saadi Kadhafi, a líbiai diktátor fia egyéves szerződést írt alá az Udinese csapatával. Mint ismeretes, a 32 éves futballista korábban a Perugia játékosa volt, ám 2003 novemberében doppingolás miatt eltiltották.
    Az Udinese idén résztvesz a BL-selejtezőjében, miután a Serie A 4. helyén végzett.
  • Sheva
    hmmm...elmegy!!!
  • szanics
    IGGGEEEEEEEEEEEEEEN!!! ÖRülök nagyon a Parmának!!! :DDDDDD
  • gabber_saviola
    nahvégre, grat a Parmanak!
  • Rudee
    2-0ra nyert idegenben a Parma, így továbbra is elsőosztályú maradt.
  • szanics
    Torinónak szurkolok, mint állat! (második számú olasz csapatom)
  • Rudee
    Mindkét meccsen 1-0ra nyert a vendég csapat.
  • Rudee
    Ma lesznek a 2. osztály rájátszásának első meccsei: Ascoli-Torino és Treviso-Perugia
  • gabber_saviola
    sajnálnám mind2 csapatot, de inkább bolonya essen ki
  • Sheva
    nekem 8...de akkor már inkább Bologna
  • gabber_saviola
    szeretnéd hogy a parma essen ki?
  • Sheva
    eddig jó :DDD
  • gabber_saviola
    FT Parma [0 - 1] Bologna
    17' [0 - 1] I. Tare
    90' C. Mazzone (piros lap)