Olasz foci szerelmeseinek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
Én is azok közé tartozom, akik egyre gyakrabban néznek Magyar bajnokikat, és szerintem is egyre több a jó iramú, élvezetes mérkőzés.
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Legkevesebbet szabálytalankodók:
1. Brazília 35
2. Olaszország 38
3. Japán 39
Hajrá Magyarország!
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Amúgy Juventusfc.hu fórumán mondta valaki, hogy Lippi azt nyilatkozta Alexre a csopoermeccsek után számít, hogy addig felhozza Tottit meg stb. Ez állítólag hivatlos, VB elõtt mondta. És ha tényleg így van, én hiszek Lippinek, hisz szereti Alexot, együtt érték el a legnagyobb sikereiket, a kezei alatt nõtt fel.
Alex a az eddzõmeccsek alapján jó formában van, és lehet tényleg az utolsó reményeink szerint 4 meccsre tartogatta Lippi, hogy ne rúgják le és erej teljében legyen😊 Hát Akkor ha minden igaz, igen szép meccsek elébe nézünk!!!<#smile>#smile>
\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"
Akkor sokan elmennének.
Hajrá Magyarország!
egy kis off:
Szegény Alex karrierjének végét teljesen tönkretette Capello.Mielõtt a Juvéhoz ment,Alex állandóan kezdõ volt,lövögette a gólokat,nem nagyon volt rá panasz,amióta Capello az edzõ,játszik egy szezonban 1080 percet,de valszeg sokat mondtam.Klubhûség miatt maradt nálunk,ha 2004-ben eligazol pl. Arsenalhoz lett volna még 3-4 éve,így meg szinte nem is játszik.De hátha változik valami amiatt,hogy új a klubvezetõség.
jó a logod<#eljen>#eljen>
"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8
Hajrá Magyarország!
Gallianin meg Berluscnonin csak röhögni lehet már évek óta. Galliani lemond a ligaelnöki pozicíóról,de õ aztán nem csinált semmit és követelik a bajnoki címeket...szánalmas
hááát ez nehezen elképzelhetõ szerintem mert akkor ebbõl lenne még 1 botrány szvsz...
FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!
\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"
úgy gondolom, hogy nem megy senki sem a b ligába, max ponthátrányból indulnak a "sáros" csapatok. ez lenne szerintem a legjobb megoldás
én ellopok 1 kenyeret a boltból: egy életre megaláznak , még le is csuknak!
aki meg ellop 100 milliárdot az meg röhög a markába és simán megúsz mindent , sõt még média sztár is lesz!
és már évek óta vitatkoznak és háborognak a kicsik , hogy több tv-s jogdíjat akarnak , mert a Milan-Inter-Juve 3-as mindent eloroz
akkor ne zárjanak ki senkit: az említett csapatok minden meccs után -1 pont és 10 évig nem indulhatnak a nemzetközi kupában
"Úgy gondolom akik ide ebbe a topic-ba is néha-néha irogatunk,legyünk bár Interes-ek,Juvé-sok,Milanos-sok, és sorolhatnám még,egy dologban nagyjából közös a véleményünk, a legtöbbünk a saját klubja szeretete mellett,úgy cakkumpakk szereti az olasz bajnokságot, a SERIE A-t. Én is így vagyok vele,Interes létemre,és annak ellenére nagyon kedvelem az olasz focit, a Serie A-t,B-t,C-t...( tudom kicsit perverz dolog 😊 ) és éppen ezért én nagyon nem szeretném ha mondjuk a Serie A a szemem láttára dõlne romokba... és itt el is érkeztem mondanivalóm lényegéhez,hiszen itt találgatunk és klubhovatartozástól függõen érvelünk és vitatkozunk, mi lenne az "igazságos és példamutató" ítélet,és általában(persze tisztelet a kívételnek) és érthetõ módon az érintett klub-bok rajongói érvelnek ártatlanságuk mellett vagy bûneik súlyát próbálják kisebbíteni,míg az "ártatlan"(és itt maradjunk annyiban,hogy azokra a klub-bokra gondolok amelyeket az ügyészség nem vádol semmivel,magyarul nem bizonyítható a bûnösségük,úgyhogy ha lehet ezzel kapcsolatban ne menjük bele fölösleges és üres morális vitákba..) csapatok híveinek többsége kisebb nagyobb hévvel próbálja minnél mélyebbre lökni a megvádoltakat,és sokszor szinte habzó szájjal követeli példás és szigorú megbüntetésüket. Én annak ellenére hogy bizonyos szempontból az Inter nyerheti a legtöbbet ha "kíméletlen" lesz a bíróság,nagyon remélem hogy az itt idézett Gazzetta béli találgatás-nál nem lesz a valódi ítélet sem súlyosabb.
Ugyanis azt a legtöbb kemény büntit követelõ ellendrukker elfelejti,saját maga alatt is vágja a fát...Egy nagyon szigorú döntésnek amely mind a 4 vádlott klub-bot eltávolítja a Serie A ból,ugyanis beláthatatlan következményei lennének(lesznek?) a többi nem érintett klubra is,azért az nem úgy fog mûködni- és most nézzük egy Inter szurkoló szemszögébõl a dolgot- hogy hurrá a púposokat,a kuzinokat, a lilákat meg a Lazio-t kidobták az A-ból,ez igen! Megérdemlik! Mi vagyunk a királyok!Elõször leraboljuk õket aztán mindent megnyerünk...(és itt is ha kérhetem a "sportszakmai" részébe nem belekötni..) szóval ez nem így fog mûködni,én tartok tõle hogy egy ilyen "példás" büntetés egy lavinát fog elindítani,mégpedig egy pénzügyi lavinát...
Azt tudni kell,hogy legtöbb olasz klub bevételeinek 50-60% -át köszönheti a tv-s bevételeknek,óriási pénzeket fizetnek ki a tv-s társaságok(elsõsorban a SKY) a jogokért,csakhogy a 4 klub eltávolítása a liga marketingértékének több mint a felét elviszi... ezután majd bolondok lennének,egy erõsen értékcsökkent ligaért ennyit fizetni,és akkor az emelett olyan aprópénznek tûnõ dolgokról mint a jegybevétel jelentõs csökkenése már nem is beszéltem.És ezek együtt végzetes hatással lehetnek az amúgy is nem a stabil gazdasági helyzetérõl híres ligára,és azok "ártatlan" klubjaira is.
Egyszóval el lehet gondolkodni,megéri e kivégezni a ligát,csak azért hogy elmondhassuk hûû de kemények voltunk,és hogy megbüntettünk mindekit,igaz hogy közben szinte teljesen tönkrementünk, és az ártatlanok is bûnhõdnek,de kemények vagyunk...Erre lehet azt mondani,mit fog szólni a FIFA ha nem elég kemények a büntetések(szerintem az ég világon semmit) vagy hogy nem éri e presztisveszteség az olasz futballt a nemzetközi közvéleményben ha nem büntet szigorúan,de erre az a válaszom,egyrészt az a bizonyos hitelvesztés bármit teszünk már megtörtént,másrészt ennek az ügynek a haszonélvezõi pont az angol,spanyol,német ligák,klub-bok lehetnek(lesznek?) hiszen a piaci alapokon mûködõ labdarúgásban globálisan a ligák között is óriási a piaci verseny a harc,és egy ilyen "kivégzés" az olasz futballt óriási(szerintem már behozhatatlan) hátrányba hozná a globális futballpiacon más nemzetbeli vetélytársaival szemben,úgyhogy nekik természetes érdekük a minnél keményebb büntetés,minnél "zajosabb" követelése az európai sajtóban,és szerintem pont ezért nem kell velük komolyan foglalkozni.
Összefoglalva,nekem tetszene a gazzetta féle büntetési verzió,ez is a nemzetközi futball történetének egyik legpéldásabb büntetése lenne,de talán mégsem lenne tragikus hatású."
[a cikk amelyre az író hivatkozik a gazzettában a következõkrõl ír: "a Gazzetta szerint könnyen lehet, hogy ez lesz a végeredmény:
-a Juvé-t kizárják a B-be
-a Milan valamiféle büntetést kap, de a BL-ben indulhat
-a Fiorentina indulhat az UEFA-kupában a Palermo-val és a Livorno-val együtt
-a Roma és a Chievo pedig indulhatnak a BL-ben
Tehát azt mondják, hogy egyedül a Juve lenne kizárva, de "csak" a B-ligába."
FORZA ITALIA! I CAMPIONI DEL MONDO SIAMO NOI!
Érdekesség, hogy Moggi akár “tisztán” is kijöhet az ügybõl, bár a bûnösségére vonatkozó bizonyítékok eléggé beszédesek. Az egykori Juve-fõnök ugyanis múlt havi lemondásával már nem tartozik az olasz futballszövetség fennhatósága alá, így – ügyvédje szerint – eljárás alá sem vonhatja õt a szervezet.
Habár a Zebrák játszottak a legnagyobb tétekben, úgy tûnik, ugyancsak sáros az AC Milan is, annak ellenére, hogy Berlusconi klubelnök és Galliani alelnök minden fórumon tagadta, hogy a piros-feketék ártatlan áldozatnál többek lennének. Galliani mindenesetre lemondott ligaelnöki tisztségérõl, bár továbbra is azt állítja, nincs köze az ellene felhozott – kisebb jelentõségû – vádakhoz. Ebben akár igaza is lehet, Leondardo Meanit, a klub menedzsmentjének egyik tagját viszont a hírek szerint aközben hallgatták le, hogy tavaly áprilisban õ is bele próbált szólni a bíróküldésbe, illetve némi vesztegetéssel próbálkozott. “Hibásan értelmezték a hallottakat, a Milannak nincs köze az ügyhöz” – szól a klub ügyvédjének hivatalos álláspontja.
A Lazio és a Fiorentina kisebb, de még mindig bõven büntetést érõ ügyekben érintettek, bár a firenzeiek azzal védekeznek, hogy õk Moggi és a Juventus szorításában tevékenykedtek, ami szintén elképzelhetõ, elnézve a két klub szoros üzleti kapcsolatát és közös ügyeit az utóbbi évekbõl, amelyekben gyakran jártak meglepõen jól a torinóiak.
És akkor lássuk az ítéleteket: a Gazzetta dello Sport értesülései szerint a szövetség azt a megoldást választotta, hogy mindenkitõl “elvesz” valamit. A legsárosabb Juventust a B-ligába számûzik, pontosabban visszasorolják a tabella végére, így a Zebrák “egyenes ágon” kiesnek. Mivel azonban a torinóiak „sokkal bûnösebbek”, mint a többi érintett, a másik három csapat büntetéseit már csak a Zebrák elleni szankciókkal arányosan lehet kiszabni.
Így aztán mindenki csak egy szinttel kerül hátrább: a Juve visszasorolásával elvileg bajnok Milan 12 ponttal elõzte meg a harmadik Intert, és 19-cel az ötödik, de még BL-résztvevõ Romát, így a piros-feketéktõl annyi (13-20) pontot vonnának le, hogy még beférjenek a BL-indulók közé. A Fiorentina viszont kiesne ebbõl a körbõl, tõlük addig vonnák le a pontokat, míg egy UEFA-kupát érõ helyezésig nem zuhannak vissza. Ugyanígy az eredetileg UEFA-kupainduló Laziótól is levonnának vagy húsz pontot, hogy a nemzetközi porondra már ne juthassanak ki a rómaiak, de az élvonalbeli tagságuk azért ne kerüljön veszélybe.
Így aztán az ártatlan csapatok járnak jól: a Roma és a Chievo mehet a BL selejtezõibe (a fõvárosiak akár egyenes ágon is a csoportkörbe, a Milan büntetésének mértékétõl függõen), a Palermo és a Livorno pedig csatlakozhat a Fiorentinához az UEFA-kupában.
Azt azonban még nem lehet tudni, kié lesz így a bajnoki cím. Elképzelhetõ, bár nem túl valószínû, hogy a nevetõ harmadik Internazionale viszi az aranyat, bár tizenöt pontos hátránnyal végzett a Juve mögött. Az is lehetséges azonban, hogy a 2005-2006-os szezonban nem hirdetnek majd bajnokot.
Az ügy tárgyalása június 28-án kezdõdik, fellebbezni július 9-ig van lehetõség, újabb fellebbezés esetén pedig július 20-ig dönt majd a bíróság. Július 27-ig ugyanis az olaszoknak le kell adniuk az európai szövetségnél a nemzetközi kupákban induló csapatok névsorát, addig tehát le kell zárni az ügyet.
Mindenki szavazzon!!
A goldenfoot.com-ról legendás mezek is elérhetõek, rendelhetõek: Del Piero 1996, Juve 1900(!!!), meg egy csomó minden, pl. Puskás 1954
Hajrá Magyarország!
Hajrá Magyarország!