13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • james69holden
    Elhunyt Giacinto Facchetti:

Súlyos betegség után, 64 éves korában elhunyt Giacinto Facchetti, az Internazionale labdarúgó-csapatának elnöke. A sportvezető kiváló futballista is volt, aki 94 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét.

Giacinto Facchetti 1942. július 18-án született a Bergamóhoz közeli Treviglióban, de az élvonalban nem az Atalanta, hanem az Internazionale színeiben mutatkozott be.

Csatárként indult a pályafutása, de Helenio Herrera, a milánóiak legendás edzője inkább védőt faragott belőle. Facchetti balhátvéd lett, de hátul is megmaradt benne a csatárvér, állandóan segítette a támadásokat. Pályafutása alatt 59 gólt szerzett az Inter színeiben 476 meccs alatt.

Facchetti és az Inter fénykora egy időre esett, a ’60-as években nemcsak Olaszországban, hanem az egész világon sem nagyon volt vetélytársa a biztos védekezést, a catenacciót tökélyre fejlesztett gárdának.

A hórihorgas védő a válogatottban is sikeres volt, az 1968-as, hazai rendezésű Európa-bajnokságon kulcsszerepet játszott az első hely elhódításában, 1970-ben is csapatkapitánya volt az olasz nemzeti tizenegynek, ám a mexikói döntőben a brazilok már túl nagy falatnak bizonyultak.

Játékosként Facchetti négy olasz bajnoki címet, egy Olasz Kupát, 2 BEK-serleget, valamint két Interkontinentális-kupát is nyert.

Játékos pályafutása után sportvezető lett, 2004-ben vette át az Internazionale elnöki posztját Massimo Morattitól, és azt haláláig betöltötte.

• Ereszt
    Jajam azt elsiették
  • gercse
    jó, tényleg, csak a vége nagyon gyors,sztem
  • Ereszt
    Nem tudom volt e már, de sztm hatalmas vid :)
  • gercse
    láttam a második félidőt
    miket hagytak ki jesszusom, Inzaghi 4 méterről felé, meg Gila fejese, amit a védő éppen elért, meg volt még egy két ilyen helyzet, nagy mázlija volt a litván csapatnak,
    azt hittem emberelőnyben vannak az olaszok, annyira támadtak szinte
  • Fyrex
    köszönjük a hozzászólást, látom vérbeli olasz szurkoló vagy
  • bmffm856
    Grazie mille! :) FORZA ITALIA! :)
  • Kit--Kat
    Ez a hülye buzi kiket hagy ki a keretből és a kezdőből?!!!
  • gabber_saviola
    ITALIA-LITUANIA 1-1 (1-1)
    MARCATORI: Danilevicius (L) 21’pt., Inzaghi (I) 30’ pt.

ITALIA (4-3-3): Buffon; Oddo, Cannavaro, Barzagli, Grosso; Gattuso, Pirlo, De Rossi (dal 16’ st Marchionni), Perrotta (dal 27’ st Gilardino); Inzaghi (dal 42’ st Di Michele), Cassano. A disposizione: Amelia, Zambrotta, Dainelli, Del vecchio.
    All. Donadoni.

LITUANIA (4-4-2): Karcemarskas; Stankevicius, Dziaukstas, Skerla, Zwirgzdauskas; Mikoliunas (dal 38’ st Tamosauskas), Savenas (dal 20’ st Kalonas), Cesnauskis, Preiksaitis; Poskus (dal 35’ st Labukas), Danilevicius.
    A disposizione: Malinauskas, Paulauskas, Zelmikas, Zaliukas.
    All. Liubinskas.

ARBITRO: Hansson (Sve).
    Ammoniti Dziaukstas, Perrotta, Karcemarkas e Gattuso.
    Angoli 13-2 per l’Italia.
    Recuperi 1’ pt, 5’ st.
  • gabber_saviola
    sajnálom, hogy csak a végére, mivel szint vitt a játékba
  • gabber_saviola
    mert Barzagli tökéletes az Ő helyére :)
  • Zsolti9014
    a keret nem fog változni, max. a kezdő :(
  • BADE
    remélem a franciák ellen változik a keret,mert ez valami borzalom
  • 9csöves9
    Auguri bmfmfm izé Peti! :)
  • 9csöves9
  • 9csöves9

• 9csöves9

• 9csöves9
    hát

nem ment éppen a rai uno,nem tudom milyen volt a játék

viszont ez az eredmény mégjobban késlelteti,hogy megbarátkozzak Donadonival...
  • Zsolti9014
    Oddónak örülök, de kár hogy így Zambrotta nincs bent a kezdőben, inkább ő kéne, a középpályára pedig jó lenne Marchionni, jó formában van. Tonit sem biztos hogy ki kellene hagyni, meg persze ha Nesta egészséges... Mindegy, majd kialakul! FORZA ITALIA!!!
  • Kit--Kat
    Nestát miért hagyta ki ez a sarlatán?
  • 5w0rdf15h
    Di Michele is beállt :) kár h csak a végére...
  • Kit--Kat
    hmm Donadoni....
  • 5w0rdf15h
    hát ez a franciák ellen kevés lesz... :)
  • fsgh
    háát eddig elég kevés amit mutatnak...1-1... mondjuk nem láttam eddig a meccset nem voltam tv közelben de az eredmény magáért beszél..
  • 5w0rdf15h
    Andate a lavorare! :D
  • gabber_saviola
    Cassano nagyon jó
  • Count Adyn
    Inzaghi hányszor volt lesen eddig?:D
  • Nuno88
  • gabber_saviola
    1-1 Pippo
  • gabber_saviola

[center]

• fsgh
    Rai Uno...

különben Vieri visszavonult a vlogatotságtól?
  • gabber_saviola
    csak 5 kommentet kéne visszaolvasnod, szerintem képes vagy rá
  • Szabi 22
    Hol adja a meccset?
  • fsgh
    jó a kezdő 11:)
  • fsgh
    megruházzuk őket:)
  • gabber_saviola
    Avanti Itala
  • fsgh
    Mennek a himnuszok:) HAJRÁ OLASZOK!!!:)
  • gabber_saviola
    20:50 Italy ? - ? Lithuania

rai uno
  • Zsolti9014
    mondjuk nem is azért csináltam, mert jajdenagyonügyesvagyok, hanem csak a VB-cím tiszteletére, Worddel és Painttel, ez a minőség oka, suliba meg pont jó lesz, a többiek vérét szívni.
  • Zsolti9014
    köszi (ennyire tellett).