13532
Olasz foci szerelmeseinek
-
#5761 Elhunyt Giacinto Facchetti:
Súlyos betegség után, 64 éves korában elhunyt Giacinto Facchetti, az Internazionale labdarúgó-csapatának elnöke. A sportvezető kiváló futballista is volt, aki 94 alkalommal húzhatta magára a válogatott mezét.
Giacinto Facchetti 1942. július 18-án született a Bergamóhoz közeli Treviglióban, de az élvonalban nem az Atalanta, hanem az Internazionale színeiben mutatkozott be.
Csatárként indult a pályafutása, de Helenio Herrera, a milánóiak legendás edzője inkább védőt faragott belőle. Facchetti balhátvéd lett, de hátul is megmaradt benne a csatárvér, állandóan segítette a támadásokat. Pályafutása alatt 59 gólt szerzett az Inter színeiben 476 meccs alatt.
Facchetti és az Inter fénykora egy időre esett, a ’60-as években nemcsak Olaszországban, hanem az egész világon sem nagyon volt vetélytársa a biztos védekezést, a catenacciót tökélyre fejlesztett gárdának.
A hórihorgas védő a válogatottban is sikeres volt, az 1968-as, hazai rendezésű Európa-bajnokságon kulcsszerepet játszott az első hely elhódításában, 1970-ben is csapatkapitánya volt az olasz nemzeti tizenegynek, ám a mexikói döntőben a brazilok már túl nagy falatnak bizonyultak.
Játékosként Facchetti négy olasz bajnoki címet, egy Olasz Kupát, 2 BEK-serleget, valamint két Interkontinentális-kupát is nyert.
Játékos pályafutása után sportvezető lett, 2004-ben vette át az Internazionale elnöki posztját Massimo Morattitól, és azt haláláig betöltötte.
-
Ereszt #5760 Jajam azt elsiették -
#5759 jó, tényleg, csak a vége nagyon gyors,sztem -
Ereszt #5758 Nem tudom volt e már, de sztm hatalmas vid :) -
#5757 láttam a második félidőt
miket hagytak ki jesszusom, Inzaghi 4 méterről felé, meg Gila fejese, amit a védő éppen elért, meg volt még egy két ilyen helyzet, nagy mázlija volt a litván csapatnak,
azt hittem emberelőnyben vannak az olaszok, annyira támadtak szinte -
#5756 köszönjük a hozzászólást, látom vérbeli olasz szurkoló vagy -
#5755 Grazie mille! :) FORZA ITALIA! :) -
#5754 Ez a hülye buzi kiket hagy ki a keretből és a kezdőből?!!! -
#5753 ITALIA-LITUANIA 1-1 (1-1)
MARCATORI: Danilevicius (L) 21’pt., Inzaghi (I) 30’ pt.
ITALIA (4-3-3): Buffon; Oddo, Cannavaro, Barzagli, Grosso; Gattuso, Pirlo, De Rossi (dal 16’ st Marchionni), Perrotta (dal 27’ st Gilardino); Inzaghi (dal 42’ st Di Michele), Cassano. A disposizione: Amelia, Zambrotta, Dainelli, Del vecchio.
All. Donadoni.
LITUANIA (4-4-2): Karcemarskas; Stankevicius, Dziaukstas, Skerla, Zwirgzdauskas; Mikoliunas (dal 38’ st Tamosauskas), Savenas (dal 20’ st Kalonas), Cesnauskis, Preiksaitis; Poskus (dal 35’ st Labukas), Danilevicius.
A disposizione: Malinauskas, Paulauskas, Zelmikas, Zaliukas.
All. Liubinskas.
ARBITRO: Hansson (Sve).
Ammoniti Dziaukstas, Perrotta, Karcemarkas e Gattuso.
Angoli 13-2 per l’Italia.
Recuperi 1’ pt, 5’ st. -
#5752 sajnálom, hogy csak a végére, mivel szint vitt a játékba -
#5751 mert Barzagli tökéletes az Ő helyére :) -
#5750 a keret nem fog változni, max. a kezdő :( -
#5749 remélem a franciák ellen változik a keret,mert ez valami borzalom -
#5748 Auguri bmfmfm izé Peti! :) -
#5747 -
-
-
#5744 hát
nem ment éppen a rai uno,nem tudom milyen volt a játék
viszont ez az eredmény mégjobban késlelteti,hogy megbarátkozzak Donadonival... -
#5743 Oddónak örülök, de kár hogy így Zambrotta nincs bent a kezdőben, inkább ő kéne, a középpályára pedig jó lenne Marchionni, jó formában van. Tonit sem biztos hogy ki kellene hagyni, meg persze ha Nesta egészséges... Mindegy, majd kialakul! FORZA ITALIA!!! -
#5742 Nestát miért hagyta ki ez a sarlatán? -
#5741 Di Michele is beállt :) kár h csak a végére... -
#5740 hmm Donadoni.... -
#5739 hát ez a franciák ellen kevés lesz... :) -
#5738 háát eddig elég kevés amit mutatnak...1-1... mondjuk nem láttam eddig a meccset nem voltam tv közelben de az eredmény magáért beszél.. -
#5737 Andate a lavorare! :D -
#5736 Cassano nagyon jó -
#5735 Inzaghi hányszor volt lesen eddig?:D -
#5734 -
#5733 1-1 Pippo -
[center]
-
#5731 Rai Uno...
különben Vieri visszavonult a vlogatotságtól? -
#5730 csak 5 kommentet kéne visszaolvasnod, szerintem képes vagy rá -
#5729 Hol adja a meccset? -
#5728 jó a kezdő 11:) -
#5727 megruházzuk őket:) -
#5726 Avanti Itala -
#5725 Mennek a himnuszok:) HAJRÁ OLASZOK!!!:) -
#5724 20:50 Italy ? - ? Lithuania
rai uno -
#5723 mondjuk nem is azért csináltam, mert jajdenagyonügyesvagyok, hanem csak a VB-cím tiszteletére, Worddel és Painttel, ez a minőség oka, suliba meg pont jó lesz, a többiek vérét szívni. -
#5722 köszi (ennyire tellett).