33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
marci9507 #13377 Jaja,megy kölcsönbe valami kisebb klubhoz,ugyanis,így nem olyan sok lehetősége van játszani,legfeljebb kisebb csapat ellen,de ha nagycsapattal játszunk,akkor nem szoríthat ki senkit se a kezdő csapat közül.Szerintem így jobb lesz neki,mert több játéklehetősége is lesz,és rendesen,dinamikusan tud fejlődni.Nagy játékos lesz majd később;). -
#13376 én is ilyesmit hallottam. -
Monoton #13375 Bojan idén megy kölcsönbe, nem? -
#13374 Bojan is így van a Barcában, nem? -
#13373 Szerintem is jo lenne ha maradna.....idovel jobb lesz mint villa -
#13372 hát, én azt mondom maradjon Eto'o és cserének jó lesz Keirrison, és idővel úgy is jó játékos lesz belőle -
marci9507 #13371 Nem várta senki, de Keirrison de Souza Carneiro a Barcelona első igazolása 2009-ben. A 20 esztendős brazil középcsatár a várakozások szerint 13+3 millió euróért igazol majd Katalóniába, ahol ugyanakkor még nem fog pályára lépni a csapat színeiben. Keirrison öt évre szóló szerződést fog aláírni várhatóan a jövő héten, amikor a transzfer is hivatalossá válhat. A kérdés csak az, hogy a következő évben kölcsönbe kerül egy másik klubhoz, vagy a Barca azonnal továbbadja a játékjogát további készpénz mellett a Valenciának David Villa megszerzéséért.
A Valencia ugyanis szeretné a magáénak tudni Keirrisont, aki az elmúlt évek legnagyobb csatárígérete Brazíliában, amiről egyértelműen árulkodnak a mutatói is. Az elmúlt évben a Palmeiras színeiben játszott, azt megelőzően a Coritibát erősítette, előbb a B majd az A ligában. 20 éves korához mérve igen sok hivatalos meccsen lépett már pályára, hiszen minden dél-amerikai sorozatot figyelembe véve Keirrison 158 találkozón 89 gólt lőtt. Hősünk született középcsatár fizikálisan is, 181 centis magasságával elegendően jól cselez, és ezzel a magassággal eredményes tud maradni center pozícióban is.
Ahogyan arról pénteken késő este beszámoltunk, Keirrison megszerzéséért tárgyalásokat folytatott Barcelonában Txiki Begiristain technikai igazgató, és ezek az egyeztetések végül eredményre is vezettek. A futballista játékjogának 80 százalékát birtokoló ’Traffic’ sportmenedzser vállalkozás képviseletében André Cury elismerte, hogy kedden hivatalossá is válhat az üzlet. „Optimisták vagyunk a megállapodás ügyében. Ami minket illet, az egyezség gyakorlatilag megszületett, és reményeink szerint kedden le is zárhatjuk a megbeszéléseket” – nyilatkozta a menedzser.
Hivatalos még azért sem lehet az átigazolás, mert a Barcelonának meg kell állapodnia a 20%-ban tulajdonrészes ügynökkel, Marcos Malaquiasszal is, ám nem várható, hogy a menedzser jelentősen keresztbe tenne a transzfernek. Mi több, Txiki Begiristain pénteken már együtt ebédelt és tárgyalt vele, ahol már a játékos jövőbeli szerződését is nagyjából összeállították. E szerint Keirrison öt évre igazol Barcelonába, az persze már más kérdés, hogy ki fogja-e tölteni ezt az időt gránátvörös-kékben, vagy akár soha nem fog játszani a katalán klubban.
Erre is van ugyanis esély, mert ha Keirrisont jó áron be tudja számítani a Villa üzletbe a Barca úgy a csatár máris tovább állhat a Mestallába. Jelen állás szerint azonban arra valamelyest több esély van, hogy a Barcelona nem adja el a játékost, hanem kölcsönözni fogja – talán éppen Valenciába – és egy vagy két év múlva visszahívja magához. Ennek a célja elsősorban az lenne, hogy Keirrison európai szinten is érett támadóvá váljon, szokja a környezetet, és ha a tehetsége beigazolódik, úgy a jövőben akár húzóemberré is válhat gránátvörös-kékben.
Az üzlet tehát gyakorlatilag megköttetett, a Barcelona első nyári igazolása Keirrison, minden jel szerint csak idő kérdése, hogy hivatalossá is váljon az átigazolás. Az pedig már a következő napok kérdése, hogy hol próbálhatja majd bizonyítani a tehetségét jövőre az ígéretes középcsatár.
forrás:EUROBARCA (15:45) -
Coco #13370 ja menne a VALENCIA-ba egyből.. nem?
- tanuld már meg helyesen leírni - -
#13369 ennek a srácnak nagyon örülnék láttam pár videot róla és igen meggyőző -
Gaba94 #13368 Robbant a bomba! Ugyan az Eurobarca már a tegnapi nap folyamán is tudomást szerzett arról, hogy egyes sajtóorgánumok szerint a jelenleg a Palmeirasban futballozó Keirrison célpontja a Barcelonának, azonban mi magunk csak a spanyol lapok napi „pletykaadagjába” soroltuk az erről szóló információkat. Ma viszont már a Palmeiras hivatalos internetes oldala is elismerte, hogy a Barca tárgyalásban áll a brazil együttessel a csatár ügyében, a játékos egyik menedzsere szerint pedig ügyfelét már csak apróságok választják el Katalóniától.
Megmondjuk őszintén, fikarcnyi esélyt sem adtunk a brazil Keirrisonnak, hogy az óriási tehetségnek tartott csatár a következő szezonban a Barcelona tulajdonában álljon. Ezen hitünket a klubvezetés megfontolt, előre kigondolt lépéseire alapoztuk, ami nem illett bele ebbe a semmiből jött és villámgyorsan elkezdődő tárgyalásba.
Azonban tévedtünk, és a RAC-1 rádiócsatorna szerint a felek már egyezkednek is Barcelonában. A katalán illetőségű rádió tudni véli, hogy a Barca baszk technikai igazgatója, Txiki Begiristain, Keirrison ügynöke, Mark Malachi és a játékjogát 80%-ban birtokló Traffic Sports cég képviselője, Julio Mariz egy barcelonai étteremben ültek asztalhoz, hogy tárgyaljanak a csatár Barcelonába szerződéséről, és annak részleteiről.
A transzfer sikeressége pedig több okból is megalapozott lehet. Egyik ilyen, hogy a katalán El Mundo Deportivo értesülése szerint a Barcelona ajánlata 10-15 millió közé esik, amit ugyan nem erősített meg a már fentebb említett Malachi, annyit viszont elárult, hogy „már csak apróbb részleteket kell tisztáznia a két félnek.” Amennyiben pedig Keirrison a katalánokhoz igazol, úgy a Txiki vezette technikai vezetés rögtön bele is vonná a brazilt a David Villa-ügybe.
Hogy ez mit is jelent? Valószínűleg annyit, hogy a Barcelona által kínált 40-45 millió euró mellett a dél-amerikai csatár játékjoga is átvándorolhat a Turia-parti egyesület tulajdonába, ami pedig már egy igen jelentős összeg, és érték is a spanyol támadóért. Természetesen Keirrison jelenléte és az ő körülbelül 10-15 millió eurós értéke redukálhatná a Barca által Villáért kifizetendő végső összeget, azonban kötve hisszük, hogy a financiális gondokkal küzdő Valencia belemenne ebbe az üzletbe.
Így viszont nagyon is úgy tűnik, hogy a Brazíliában egyébként Rivaldo és Romario „keverékének” tartott csatár kulcsfontosságú tényezővé léphet elő a Barcelona Villáért indított attakjában. A támadó egyébként jelenleg a Palmeirasban játszik, azonban a játékjoga csak 20%-ban van az egyesületénél, a maradék 80%-ot a Traffic Sports nevű, játékos-menedzseléssel foglalkozó cég birtokolja.
A Palmeiras a hivatalos honlapján egy közleményt adott ki, amelyben megerősíti, hogy a Barcelona érdeklődik Keirrison iránt, és megtette a hivatalos ajánlatát. Sőt, a brazil csapat jelenlegi vezetőedzője, Vanderlei Luxemburgo a saját blog oldalán kifejtette, hogy a tehetséges csatár valóban Barcelonába tart, és a napokban valóban zajlanak majd a tárgyalások a két fél között, hogy véglegesítsék a transzfert.
A támadó egyébként – brazil sajtóhírek szerint - már nem is készül a csapatával, nehogy akadályozza a tárgyalásokat, és esetleg megszakítsa azokat. A ’Mundo’ szerint a végleges ár 15 millió euró körül lehet.
Keirrison tehát berobbant a barcelonai és a spanyol köztudatba. Amennyiben pedig a ma este, illetve a következő napokban zajló egyeztetések sikeresen zárulnak, úgy a csatár nagyon hamar a Barcelona tulajdona lehet, és ezek után könnyen Valenciába is kerülhet majd – természetesen csak kölcsönbe - David Villa pótlása miatt…
---------------------------------------
Touré 2012-ig hosszabbított:) -
Monoton #13367 Hülyeség mindkettő, valószínűbb hogy a játékos szeretné magát kipróbálni más ligában. -
fodorpetii #13366 Miért kell a "big three-t" megbontani?
Pénzért!!! meghogy a Realnak könnyebb legyen:P -
#13365 ez inkább tavaly volt igaz Henryra. Idén qrva jó volt. Sikerült beilleszkednie -
#13364 jav.: Henrynek -> Henrynak -
#13363 Nem követtem végig a Barca játékát a szezonban, de Henry nem lóg ki kicsit abból a 3asból? Eddig ami meccset láttam, az arról szólt, hogy Eto'o és Messi (esetleg Eto'o, vagy Messi) lezsírozza a meccset, aztán jön Henry, aki berámolja a bónuszt. Mondjuk egyik meccsen mondta a riporter, hogy Henrynek is voltak nagyon fontos góljai. (Kár, hogy én ezekről lemaradtam.) -
pinnacle #13362 Ronaldinho mikor elment, úgyszint az volt, h. vége a Barcának, mert megbomlott a nagyhármas.
Most triplázott, bla bla bla
Szóval lehet, hogy ez se lesz elbaszva. -
Monoton #13361 Mi is ennyit ajánlottunk :D -
rumkola #13360 ezt én sem értem.... -
#13359 dögöljek meg ha értem azt, hogy miért nem tartjátok meg inkább Eto'o-t? Miért kell a "big three-t" megbontani? -
Gaba94 #13358 A spanyol Marca napilap beszámolója szerint a Barcelona 43 millió eurót ajánlott a Valenciának David Villáért.
Értesülések szerint a spanyol támadó már megállapodott a katalánokkal, és ha valóban létrejön az ügylet, Villa lesz a Barcelona történetének legdrágább igazolása. Idáig a Javier Savioláért fizetett 36 millió euró volt a csúcs. -
rumkola #13357 hááát, ő pedig eto helyett jönne... :S -
Monoton #13356 Minden csapat arra vár, hogy Villa "nekiessen" a Valencia fejeseinek. -
Gaba94 #13355 Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója, lemondó hangon beszélt David Villa megszerzésének lehetőségéről, és talán ennek hatására, talán ettől függetlenül, a Barcelona újabb támadást intézett Valencia felé David Villa megszerzéséért. A „hadművelet” az ’Onda Cero’ értesülései szerint minden eddiginél átfogóbba sikerült, és egészen addig terjed, hogy magával a játékossal hárman is beszéltek a katalán klubtól.
A legfőbb spanyol sajtóorgánumok egyöntetűen beszámolnak az ’Onda Cero’ által kiadott hírről, miszerint a Barcelona annak ellenére sem adja fel a harcot David Villa megszerzéséért, hogy múlt héten Manuel Llorente Valencia elnök jelezte; „csak egy őrült ajánlat esetén” fogják eladni a támadót.
Ehhez képest most a Barcelona „mindössze” 35-40 millió eurót ajánlhat a Valenciának, viszont bízik abban, hogy David Villa akarata megtöri a klub ellenállását. A Barcelona részéről Pep Guardiola, Txiki Begiristain és Joan Laporta, tehát a legjelentősebb hármas is beszélt telefonon a jelentések szerint a csatárral, aki Dél-Afrikában tartózkodik a Konföderációs Kupán.
A beszélgetések tartalmáról nyilvánvalóan nincsenek megerősített információk, mint ahogy a hívások megtörténéséről sem. De a vélemények szerint Guardiola elmondhatta Villának, hogy fontos szerepet szán számára a jövőbeli Barcelonában, Txiki Begiristain pedig arra kérhette meg, hogy ne kötelezze el magát egyelőre más klubhoz. Joan Laporta is jelezhette felé, hogy mindenképpen számolnak vele, és legyen türelemmel az ügy lezárásáig. Bizonyos vélemények szerint Villa igent is mondhatott a Barcának, amiről már bátortalanabbul számolt be az Onda Cero, viszont Joan Laporta a hétfő esti nyilatkozatában elárulta, hogy „Villa nem csak a Real Madridot részesíti előnyben” a legjobb tudomása szerint.
Villa ügy tehát továbbra is van, és minden jel szerint egyetlen egy tényezőn áll vagy bukik, mégpedig a játékos akaratán és elszántságán, mert ha Villa szeretne a Barca játékosa lenni, akkor azt neki kell elérnie a Valenciánál.
forrás: EUROBARCA -
Gaba94 #13354 Joan Laporta, a Barcelona elnöke az Onda Cero rádió műsorában elmondta, nem csak ő szeretné megtartani a katalán klub támadóját, Samuel Eto’ót, hanem a csapat vezetőedzője, Josep Guardiola is.
„Normális, hogy leülünk tárgyalni a játékossal, mivel már csak egy év van hátra a szerződéséből. Azt szeretném, hogy Eto’o nálunk folytassa, és erről Guardiola is így gondolkodik” – mondta Laporta.
A Barcelonával kapcsolatos hír, hogy ügynöke beszámolója szerint Yaya Touréval a héten nagy valószínűséggel szerződést hosszabbít a klub.
forrás: NSO -
Monoton #13353 Új kihívások. Bizonyítani szeretne máshol is. Itt mindent megnyert. -
rumkola #13352 Pont ezért kérdem, hogy most mi van.... -
#13351 Én még mindig nem értem, hogy miért igazolna el valaki egy olyan csapatból, mint a Barca. Nekem annyira mindegy lenne, hogy x milliót keresnék, vagy 1,5x milliót, ha egy ilyen csapatban játszanék. Pár hónappal később lenne meg a 20. luxusvillám, és yachtom, de az olyan fontos? -
Gaba94 #13350 A Depor 15 milliót kér, a Barca 8 milliót adna
Az már szinte köztudott, hogy a Barcelona megszeretné szerezni a Deportivo fiatal, brazil tehetségét, Filipe Luist.
A spanyol El Mundo Deportivo szerint a katalánok sportigazgatója, Txiki Begiristain szervezett egy találkozót Augusto Lendoiróval, a Deportivo elnökével, hogy a baloldali védő átigazolásáról beszéljenek.
Korábban már felröppentek olyan hírek is, miszerint a katalánok 5 millió eurót plusz Víctor Sánchezt is La Corunába költöztették volna, hogy Filipe jövőre gránátvörös-kékben játszhasson.
A spanyol lap értesülései szerint a katalán most gárda 8, míg a Depor 15 millió euróban szabta meg az átigazolás értékét. Ez minden bizonnyal nem egy áthidalhatatlan különbség, így bátran kijelenthető: közel a megállapodás. Voltak olyan hírek is, miszerint a Depor elfogadja ezt a 8 millió eurót, de ráadásként megszeretné szerezni magának Pedro Rodríguezt, a Barca fiatal tehetségét. A Barcelona fiataljai és a Deportivo közt legendásan jó kapcsolat van, hiszen korábban Cristian Hidalgo és Joan Verdú is itt vetett horgonyt a Barca B után. Pedro átigazolását azonban még melegében megvétózták a katalán vezetők, melynek értelmében biztosan marad a támadó.
Úgytűnik tehát, hogy nincs messze a megállapodás, és nagy valószínűséggel Filipe lesz a Barca idei első igazolása.
forrás: El Mundo Deportivo -
rumkola #13349 Most ETO-val mi van? marad? -
#13348 Reina nem lett volna jobb, mint Valdes... hát... talán jó éve lesz:) -
#13347 Valdes marad szotyizni. :S -
Gaba94 #13346 A Bajnokok Ligája-győztes Barcelona szerződést hosszabbított első számú kapusával, Victor Valdésszel. A 27 éves játékos négy évvel hosszabbította meg eddigi kontraktusát, azaz 2014-ig kötelezte el magát
a katalán klubhoz.
Valdés maradásával az is biztossá vált, hogy a Barcelona nem próbálja megszerezni Pepe Reinát, aki így továbbra is marad Liverpoolban.
A kapus és a klub közötti tárgyalások nem haladtak zökkenőmentesen, ugyanis Valdés évi kilencmillió eurós fizetést követelt a csapattól, amelyet a vezetők nem akartak neki megadni – a spanyol sajtó úgy tudja, hogy végül hétmillióban egyeztek meg a felek. -
#13345 jah baszkitélleg:D -
swabo #13344 de a csütörtök kora délután stimmel:D sztem valaki ezt értette nagyon félre...leheth direkt.:/ -
Monoton #13343 Szánalmas kamu hír, viccnek is rossz.
#13341 Úgy tudom 2004-ben is volt egy autóbalesete. -
swabo #13342 én sem hittem el mert interneten nem találtam rá bizonyitékot ezek csak msnen vtak kiírva meg mondta több haverom is h tudtame h meghalt etoo és azért kérdeztem meg itt de akkor biztos h csak kamu volt -
pinnacle #13341 ez egy 2007-es hir:D -
#13340 mutass mar egy oldalt ahol ez van, nemhiszem el -
#13339 itt van az igazsag
szerencsére nem igaz. csak parkolás kozben elutott egy 20 éves motoros csajt akit o maga vitt korhazba és csak kulcscsonttörése van a kiscsajnak... -
swabo #13338 SAMUEL ETO'O AUTÓ BALASETET SZENVEDETT! AZ ORVOSOK PRÓBÁLTÁK MEGMENTENI DE SIKERTELENÜL ETO'O 28ÉVET ÉLT!
TRAGÉDIA:KATALÁN FORRÁSOK SZERIN SAMUEL ETO'O AUTÓ BALASETBEN ELHUNYT MIKÖZBEN KARAMBOLOZOTT EGY BUSSZAL! ETO'O 28 ÉVET ÉLT
ilyenek és hasonloak vannak kint de én nem hiszem sztem kamu az egész.....