33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#18486 ez is barátságos? -
#18485 AUDI-CUP
20.30 Bayern München-Barcelona
tv: Digisport hu, Digisport 2 ro, Digisport sk/cz
streamek: http://stream.forumx.hu/viewtopic.php?t=271&mforum=stream -
#18484 mi lesz ez hogy lesz ez?? -
Gaba94 #18483 A Pep-Team megérkezett Münchenbe
Az FC Barcelona 25 fős keretét szállító repülőgép nagyjából 11 óra 30 perc körül megérkezett Münchenbe. Guardiola és a játékosai ezután azonnal a szállodájukba mentek, hogy megfelelően felkészüljenek az esti, 18 óra 15 perckor kezdődő Internacional elleni találkozóra, mely az Audi-Kupa egyik elődöntője. A másik ágon a hazai Bayern München játszik majd az AC Milan ellenében, méghozzá egészen pontosan 20 óra 30 perces kezdettel. A bronzmérkőzést és a finálét szerda este rendezik meg.
Keret: Valdés, Pinto, Masip, Puyol, Muniesa, Piqué, Balliu, Rosell, Maxwell, Fontàs, Abidal, Busquets, Keita, Riverola, Thiago Alcántara, Iniesta, Carmona, Xavi, Dos Santos, Cuenca, Soriano, Afellay, Jeffren, Pedro, Villa. -
NLN #18482 -
barcames #18481 mivel, hogy a fia :D -
#18480 még blsz 2be is van
legalább is emlékeim szerint volt mindenféle vizsgálat+vizelet minta+ekg+stb... -
IXEMGabeo #18479 dehogynem, csak arra nem gondoltam ilyen komoly a felszerelés...tudod én szegénygyerek vagyok és nem nagyon voltam orvosnál az elmúlt 10 évben... -
#18478 nem gondoltad, hogy sportorvosin vannak kardiológiai vizsgálatok?! -
NLN #18477 csak nekem tünik ugy hogy némelyik képen a gyereknek kicsit Daniel Craig beütése van? :D ami persze nemgond xd:D -
IXEMGabeo #18476 hmm azigen... -
#18475 jaja,én is mindig csak hallom,hogy ez meg az megy orvosira,és után aláír satöbbi,pedig komoly teszteken kell átmenniük a játékosoknak,pláne ekkora pénzeknél,legkisebb szívzavar,vagy picit magasabb vérnyomás és ugrik a transzfer -
IXEMGabeo #18474 de fasza nem is tudtam, hogy a sportorvosoknál efféle vizsgálatok vannak, nagyon komoly az a felszerelés..
hajrá Sanchez én már a vb-n is felfedeztem micsoda cselgép -
#18473 Alexis Sánchez, Leo Messi, Javier Mascherano, Gaby Milito, Dani Alves y Adriano Correia no tomarán parte en el Tour americano.
azaz Alexis,Leo,Masch,Milito,Dani Alves,Adriano nem utaznak amerikába -
-
#18471 ejj de jó ez az idei mez,jól áll neki :) remélem sok gólt és gólpasszt fog adni! -
Gaba94 #18470 "Azért jöttem, hogy Messiéktől tanuljak"
A délután folyamán a Camp Nou Párizs termében bemutatták a sajtó előtt Alexis Sánchezt, mint a Barcelona új játékosát. A prezentáción a futballista mellett ott volt Andoni Zubizarreta technikai igazgató és Josep María Bartomeu alelnök, akik szintén kaptak kérdéseket a sajtó képviselőitől, de a főszereplő természetesen maga Alexis volt. A sajtótájékoztatón hamar kiderült, és Alexis is elmondta: „ő nem a szavak embere”, ennek megfelelően röviden és szerényen válaszolt minden felvetésre, kérdésre.
Andoni Zubizarreta egy kérdésre jellemezte Alexist, és kiemelte azokat az okokat, amik miatt a klub a leigazolása mellett döntött: „Jó néhány pozícióban bevethető, illetve segítheti a csapatot, éppen ezért több lehetőséggel vághatunk neki a mérkőzéseknek. Még fiatal, de már érett emberként, ami segít majd neki a beilleszkedésben is.”
Josep María Bartomeu kiemelte, hogy Alexis megszerezése „külön kérése volt a technikai vezetésnek”, és a tárgyalási folyamatban „döntő jelentősége volt a futballista együttműködésének. Az első pillanattól kezdve jönni szeretett volna, és visszautasított anyagilag kedvezőbb lehetőségeket is.”
A játékos vételárában eredményektől függő, 11.5 millió eurós összegről Bartomeu elmondta, hogy ennek a pénznek a folyósítása „attól függ: hány mérkőzésen lép pályára Alexis, hány címet szerez, a Barcelona eljut-e legalább a nyolcaddöntőkig a Bajnokok Ligájában. Illetve lesz egy Gamper Kupa, melyen az Udinese lesz a vendégszereplő a következő években, valamint egy barátságos meccs is.”
Az alábbiakban a sajtótájékoztató teljes, Alexisre eső részét közöljük. A válaszok során megfigyelhető volt, hogy a chilei szerényen, csak annyit beszélt, amennyi éppen szükséges volt, számtalanszor elmondta, hogy a világ legjobb csapatába jött, és hogy trófeákat szeretne nyerni. Illetve fontos megemlíteni, hogy az új jövevény szinte folyamatosan mosolygott a sajtótájékoztató során.
Ön mit tud adni a Barcelonánanak, és Ön szerint mit tud adni a Barcelona Önnek?
Az első és legfontosabb, amit el szeretnék érni, hogy illeszkedjek be a csapatba, mutassak jó képet magamról, és folytassam azt a klubnál, ami eddig is történt: nyerjünk címeket. Mindenki az FC Barcelonát szeretné legyőzni, nekünk pedig minden címért küzdenünk kell.
Tudott beszélni Guardiolával az átigazolási procedúra során?
Fölhívott, és nagyon fontos is volt számomra az érdeklődése, mert megerősítette számomra, hogy le szeretnének igazolni.
Mi volt az első emléke az FC Barcelonáról?
Nehéz kérdés. Minden gyerek a világ legjobb csapatában szeretne játszani, és ez az FC Barcelona. És az álom ezennel valóság.
Ki volt a gyerekkori példaképe? Gondolja, hogy nehéz lesz kiharcolnia a kezdő tagságot a maga számára?
Nagyon szerettem és csodáltam Ronaldót, a Fenoménót. Ő volt a legjobb. A világ legjobb csapatában játszva nehéz feladat kezdővé válni, de az első és legfontosabb, hogy beilleszkedjek.
Számos ajánlata volt más csapatoktól is. Miért döntött a Barcelona mellett?
Az édesapám mindig azt szerette volna, ha itt játszom. Nem a pénz számít, hanem a győzelmek. Szeretném majd elmesélni a gyerekeimnek és az unokáimnak, hogy milyen címeket nyertem meg. Ezért jöttem ide.
Pályafutása mely szakaszában érkezik a Barçához, és hogy tetszett a szurkolók fogadtatása?
Szeretném megköszönni az embereknek, hogy már az első napomon támogattak. Amikor megérkeztem a repülőtérre, olyan volt, mintha egy filmbe csöppentem volna. Már szereztem tapasztalatokat eddigi pályafutásom során, de a Barça minden tekintetben a legmagasabb szintet képviseli. Nem könnyű dolog eljutni a csúcsra, de még nehezebb ott maradni, és én ezt szeretném elérni.
Mit szól ahhoz, hogy sokan Cristiano Ronaldóhoz hasonlítják?
Nagyon tisztelem őt, de én Alexis vagyok, a Barcelona játékosa, és chilei. Általában a játékosok nem szeretik, ha máshoz hasonlítják őket. Azért vagyok itt, hogy tanuljak Leótól, Xavitól, vagy a többiektől.
Hallott már arról a fajta balszerencséről, ami mostanában azoknak a játékosoknak jutott, akik a 9-es mezben játszanak a klubnál?
Nem tudtam erről semmit. Nekem azt mondta mindenki, hogy sok szerencsét!
Milyennek látja a Barcelona és a Real Madrid közötti rivalizálást, hogyan készül a közelgő Clásicókra a Spanyol Szuperkupáért?
Ha éppen velük kell játszanunk, akkor az lesz a célunk, hogy győzzünk, és címeket nyerjünk. Másra nem gondoltam egyelőre. Le kell győzni őket, más nem számít.
Ha chilei játékosokról beszélünk, Spanyolországban volt egy nagy elődje, Iván Zamorano, aki a Real Madridban játszott. Chilében most bőséggel lesznek Barça szurkolók?
Zamorano példakép mindenki számára. Nagy pályafutása volt, nekem még nagyon sokat kell tennem azért, hogy elérjek a szintjére. Az a célom, hogy trófeákat nyerjek, ezért vagyok itt. Szeretném, ha más chileiek jövőjét is segíthetném azzal, hogy a Barçában jól teljesítek.
Hogy tetszett Önnek, hogy Messi és Alves is méltatták, és támogatták a leigazolását?
Büszke vagyok, hogy ilyen játékosok, mint ők, rólam beszéltek.
Türelmetlen volt a hosszú átigazolási procedúra során?
Vágytam arra, hogy minél előbb érjen véget a dolog. Hosszú ügy volt.
Érez azzal kapcsolatban nyomást, hogy megmutassa, kicsoda is Alexis Sánchez?
Még semmit sem tettem, nagyon sokat kell bizonyítanom. A nyomásra szükség is van a világ legjobb csapatánál. Szeretem a rivalizálást is, a nagy kihívásokat is, mert ezek erősítenek meg emberként és játékosként.
Szeretne Cesc-el együtt játszani?
Természetesen igen.
Nem tom, hogy vagytok vele, de nekem már most az egyik nagy kedvencem :D
A ma esti tréningen az első 15 percre beszállt, utána a lelátóról figyelt. Augusztus 8.-án fog edzésbe állni.
Azt tudni kell Alexisről, hogy nagy mókamester ő is, szóval Alvessel és Piquével remekül ki fognak jönni :D
-
#18469 komoly iramot senki ne várjon, sztem egyik fél sem akar szezon előtt sérülésekkel bajlódni. inkább a tartalékoknak, és az új szerzeményeknek lesz egy jó próba.
barátságos hangulatot várok, szép helytállást(inkább a MU részéről), az eredmény nem érdekel. -
#18468 ühüm ühüm MU elleni meccs mindenképp nézős,a többi is persze,de a MU ellen komoly lesz! Remélem 1 félidőre legalább összeállítja Pepito a Villa-Messi-Alexis hármast :) -
rumkola #18467 Washington
FC Barcelona vs Man Utd.
July 30th
19 h GMT-4 / PDT-Localtime
FedEX Field. Landover
Barcelona Time: July 31st, 1 h GMT+1
Miami
FC Barcelona vs Chivas
August 3rd
20 h GMT-4 / PDT-Localtime
Miami’s Sun Life Stadium
Barcelona Time: August 4th, 2 h GMT+1
Dallas
FC Barcelona vs Club América
August 6th
15 h GMT-5 / PDT-Localtime
Cowboys Stadium. Arlington
Barcelona Time: Augut 6th, 22 h GMT+1 -
#18466 azt tudom -
#18465 Sokáig sérült lesz Essien ugyh addig van esélye alkotni vmi maradandó -
Gaba94 #18464
-
#18463 épp akkor intézte az OTP-s takarékpénztári papírjait :DD -
Gaba94 #18462 -
#18461 Én is örülök. Már a tavalyi VB-n is tetszett a játéka. :) -
#18460 „Nagyon boldog vagyok, ez a világ legnagyobb klubja. Abban bízom, hogy a lehető legjobbamat tudom majd nyújtani, és a magam részéről a győzelem felé segíthetem a Barçát” – kezdte a nyilatkozatát a dél-amerikai.
„A családommal együtt úgy gondoltuk, hogy a Barça jó klub lesz a számomra ahhoz, hogy címeket nyerjek, és ahhoz is, hogy egészen egyszerűen boldog legyek, hiszen a világ legjobb csapatában játszhatok. Ez egy gyerekkori álom volt” – magyarázta, végül megemlékezett arról, hogy vasárnap délután és este tömegek fogadták mind a barcelonai repülőtéren, mind a stadion környékén, és folyamatosan ünnepelték is őt.
„Szeretném megköszönni az embereknek, hogy ennyien eljöttek, nem is gondoltam volna, hogy ilyen sokan fogadhatnak.”
Alexis Sánchez a 9-es számú mezt fogja kapni új állomáshelyén, és a dressz hátán csak a keresztneve lesz majd olvasható. A támadó hétfőn reggel nyolckor kezdi meg a kötelező orvosi vizsgálatait, a sajtó előtti bemutatása pedig 13 óra 30 perckor kezdődhet leghamarabb.
-
#18459 örülök ennek az igazolásnak,aki a Seria A-ban ennyire tud ficánkolni a beton védelmek között,annak a spanyol bajnokság maga a kánaán! Óriási vétel lesz figyeljétek meg,tipikusan Pedro-Messi stílusu játékos,szélrő indulva befelé cselez,megnyitja az utat Alves előtt,megbontja a kis csapatok beállt védekezését,tökéletes La Liga játékos lesz! -
rumkola #18458 -
Gaba94 #18457 -
Gaba94 #18456
-
Gaba94 #18455 -
#18454 nem rossz játékos ő,persze nem azt mondom,hogy egy Essient fog kiszorítani,de spanyolban a két nagyot kivéve mindenhol állandó játéklehetőséget kaphatna -
#18453 Az a nem semmi hogy már a Barca B-ből vásárol a Chelsea -
#18452 Oriol Romeu 5 millió fontért a Chelsea játékosa lesz -
#18451 az 5 milliós különbség annyit jelent,hogy mi a világ legjobb csapata vagyunk,míg a city első bl CSOPORTKÖRÉRE készül... -
Gaba94 #18450 A SPORT szerint Alexis valamivel több, mint 3 millió eurót fog keresni nálunk, míg a City 8-at ajánlott neki.
-
#18449 Hajduk Split - FC Barcelona: 0-0 ( 0-0 )
Split, Poljudska Ljepotica
Vezette: Goran Gabrilo
Hajduk: Subasic; Oremus, Maloca, Vejic, Rubén Lima, Tomasov, Brkljaca, Andric, Inoha, Anas Sharbini és Vukusic. Játszottak még: James Dens, Trebotic, Vukovic, Ahmad Sharbini, Lustica, Kukoc, Ljubicic, Jelavic és Dzoni.
FCB: Valdés; Dalmau, Armando, Fontàs, Lobato, Jonathan dos Santos, Thiago, Keita, Carmona, Afellay és Villa. A második félidőben pályára lépett tizenegy: Pinto, Balliu, Oriol Rosell, Abidal, Maxwell, Busquets, Riverola, Iniesta, Isaac Cuenca, Jeffren és Jonathan Soriano.
A katalán tréner két különböző tizenegyet küldött a pályára a két játékrészben, így a terhelés megfelelően eloszlott a felkészülést szűk egy hete elkezdő Barça labdarúgói között. A mérkőzésről összességében elmondható, hogy a Barcelona dominált, birtokolta a labdát, ám igazán nagy lehetőséget csupán ritkán tudott kialakítani, ha pedig igen, a horvátok kapusa mindig a helyén volt. Ennek ellenére a Hajduknak is volt néhány helyzete, sőt, Vukovic lövésénél a 48. perc tájékán óriási bravúrt kellett bemutatnia Pinto kapusnak.
A Barcelona legjobbjai közé Thiago sorolható, aki a kreativitásával néhány alkalommal elkápráztatta a közönséget, de Jonathan dos Santos is nagy részt vállalt a középpályán szükséges passzokból, és igyekezett jó játékkal felhívni magára a figyelmet. Ahogy azonban haladt előre a mérkőzés, úgy az iram is alábbhagyott, és a mérkőzés vége fele a csapatok már a hármas sípszót várták. Mindez érthető, hiszen még nincs egy hete, hogy a Pep-Team elkezdte az alapozást, és az erőnléti munka következtében a lábak ilyenkor még nehezebben mozognak.
Pep Guardiola ennek következtében elégedett is volt a fiaival, mivel "ami a célunk volt, azt elértük: kiváló képet alakítottuk ki magunkról, ráadásul senki sem sérült meg, ami külön öröm." -
#18448 -
#18447 20.00 Hajduk Split-Barcelona
streamek: http://stream.forumx.hu/viewtopic.php?t=66&mforum=stream