33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Sippie
    Ezt a Torrest sem az eszéért szeretik az biztos :D
  • bakkerman
    Na most oriasi gond van
  • [HUN]FaTaL
    Pique mi a fasznak lép ki 24 méterre, üresen hagyva maga mögött a geci nagy területet.

Szerintem egyébként kiesünk, de ne legyen igazam.
    Utoljára szerkesztette: [HUN]FaTaL, 2016.04.05. 21:13:33
  • Sippie
    phaszom...
  • bakkerman
    Igen tenyleg full olyan :(
  • homeless
    Csak azért linkeltem ezt a cikket, mert hátborzongató, hogy Cruyff 2009-ben megírta a 2016-os emlékmeccse értékelését.
    Utoljára szerkesztette: homeless, 2016.04.04. 23:04:07
  • bakkerman
    Tovabb kell lepni,kesz. Kikaptunk egy Clasicon,rohadt szar az teny,de tovabbra is az elen van a csapat,es a BL-re nagyon oda kell figyelni
  • homeless
    Cruyff: "Ez volt a tökéletes vereség" (2009-ben)

Mint már sok esetben, most is tudott olyat mondani Johan Cruyff, amire talán nem sokan, sőt, talán senki nem számított. A holland szakember ugyanis egyenesen jónak, hasznosnak ítélte a Barcelona szombati bajnoki vereségét, különösebben pedig nem aggódik a gárda helyzetével kapcsolatban.

„Én elégedett vagyok a Barca vereségével a derbin. Valószínűleg én vagyok az egyetlen Culé, aki így gondolja. Furcsán hathat mindez elsőre, de a szombati vereség tökéletesre sikerült. Hogy miért? Nos azért, ahogy vesztett, amikor vesztett, aki ellen vesztett, és ahol vesztett a csapat, tehát otthon. Lehet gondolni bárhogy, de ez egy tökéletes vereség.”

„Ha a vereségről szólunk, jobb most, a bajnokságban, mint Európában. Ha hasonló vereséget szenvednél a Bajnokok Ligájában, például egy odavágó esetében, biztosan kieséssel fizetnél a hibádért. Ott minden egyes részlet számít. Ellenben a bajnokságban, biztosan az első helyen állva, egy nem közvetlen riválissal szemben, egy vereség hamar egyszerű anektodává válhat.”

„A Madrid ledolgozott 5 pontot két forduló alatt. És…? Aki a félelemre szavaz, menjen bátran. Annál is inkább, mert aki most csak sötét fellegeket lát, az ugyanaz az ember, aki az idény elején bátran aláírta volna előre azt, hogy a Barcelona ebben a helyzetben legyen az idény jelen szakaszában: vezető helyen, hét ponttal a Madrid előtt.”

„Két vereség a bajnokságban 24 forduló alatt? Ez lenne a tragédia? Ez inkább áldás. Bajnokhoz illő számok. Minél több meccset nyersz meg, annál közelebb kerülsz a következő vereséghez. Ez csak idő kérdése volt.”

„A játékvezető rossz volt? Igen, kétségtelenül. Hibázott Valdés a második gólnál? Kétségtelenül. A Barca ezért a két ok miatt veszített? Biztosan nem. Vereséget szenvedett, mert nem tudott felülkerekedni egy olyan helyzetben, amit nehéz meccsnek nevezni.”

forrás
  • Nyiri
    Nekem is ez a véleményem. Akár 1000 ponttal is vezethetünk akkor is a Classico az Classico. Az hogy 39 meccses veretlenség szakadt meg csak annyiban zavar, hogy pont a Real vitte el :(
  • 6unn3r
    Én nem azt kérdeztem, hogy miért kapott ki a Barca. Ki-ki meccs volt. Megnyerhették volna a katalánok is 2-1re. Csak hogyan lehet azt mondani egy El Clasicora, hogy már a kutyát nem érdekelte, mert nincs jelentősége (pl. a bajnoki szezont illetően). Ha a Real 16., a Barca meg a 14. helyen áll a tabellán akkor is jelentősége van egy ilyen meccsnek. Történelem, tradíció, presztízs. Lehet rámondani, hogy fáradtak voltak Messiék, meg félvállról vették, meg a Real kapott egy színes cukorkát, amit a szezon végéig elszopogathat, hiszen a Barcának nem a királyiak a versenytársaik, bla, bla, bla. Ezekben van igazság, csak szerintem kár ezek mögé bújni, meg azt mondani, hogy a kutyát nem érdekelt ez a meccs, már ami a Barcelonát illeti. Pláne úgy, hogy a tényleg lenyűgöző veretlenségi sorozatukat pont a Madrid töri meg egy ennyire "jelentéktelen és tét nélküli" mérkőzésen, amin a katalánok által legjobban gyűlölt játékos, Cristiano Ronaldo lövi a győztes gólt. Bajnokság szempontjából tényleg nem igazán volt tétje a meccsnek, de lélektani szempontból és a presztízs miatt igenis mindig jelentősége van egy rangadónak (legyen az Arsenal-Spurs, MU-Pool, Milan-Inter, Roma-Lazio stb stb). És pont emiatt savanyú a szőlő a legtöbb katalán drukkernek, mert legalább egy döntetlent kihozhattak volna ebből a meccsből, azt akkor 1 hét múlva már senki nem emlékszik majd rá. De most meg harsog a sajtó attól, hogy állította meg Zidane csapata a csúcsformában lévő Barcát. Mondom ezt úgy, hogy egyébként hányingerem volt attól a játéktól, amit tegnap a Real mutatott.
  • tobias88
    Válogatott forduló utáni (Guardiolánál ilyenkor mindig kikaptunk) kevés téttel bíró meccs. És ha valakinek nem tűnt fel, az MSN elől mindig ott van, ők a pályán szoktak pihenni. Mindhárman utaztak 15ezer kilométert az elmúlt 2 hétben, most komolyan...
  • Sippie
    sajnos van igazság abban amit mondasz.
    Arról nem is beszélve, hogy nem tartalék csapattal álltunk fel így a "pihentetés"-t sem igazán lehet belemagyarázni.
  • 6unn3r
    Tényleg nem vitázni akarok, de hogy lehet egy El Clasico-beli vereségre azt mondani, hogy bőven jó ez?
    Attól, hogy a bajnokság már eldőlt, ebben mégis mi volt a "bőven jó"?
    Ez az a tipikus meccs, amikor nincs tétje, akkor is tétje van. A presztízs. És most tök mindegy, hogy ki nyert, a világ talán legnagyobb rangadóját pont, hogy még az a bizonyos kutya is megnézi.
  • Sippie
    Hát azért Arda például igazán visszafuthatott volt C.Ronaldóval, ha már fél órányit se kellett játszania...
  • Rudee
    A spanyol játékvezetés régen volt minősíthető. Bale fejese se volt szabálytalan, mégse adta meg. A mezőnyben itt is-ott is volt meg nem ítélt fault.
  • [HUN]FaTaL
    Ez kedden kevés lesz.
  • bakkerman
    Es minket tolnak a birok?? Mi vagyunk az "uefalona" ??? hat mi a kurva anyjat csinalt ma ez a biro?? rámosz eddig is egy kutya volt,ma meg amit lemuvelt az kritikan aluli,remelem a birot meg a csaladjat elhivja ebedelni holnap...ennyi minimum kijar a "SPORINAK".
  • tobias88
    Bőven jó, ez van. Kutyát nem érdekelte ez a meccs már, nem sérült le senki, nem fáradtak nagyon el, ez a lényeg. BL-re ráadásul így felrázzák magukat.

Amúgy azért kemény, hogy Ramosnál 4 sárga ér 2 sárgát
  • Sippie
    kalap szar ez
  • [HUN]FaTaL
    Meg is érdemeljük.
  • [HUN]FaTaL
    Nem játszunk jól. Nem hinném, hogy lövünk mégegyet.
  • tobias88
    Bőven jó ez. Pihengetve lehet döntetlen is, nem számít annyira ez a meccs, kell az erő az Atma ellen.
  • Sippie
    "4x meccsel Luis Enrique a Barcelona ellen, a Real Madrid edzőjeként..." o rly? :D

Amúgy Suareznek volt már jó passza?
  • Sippie
    nem elég szoros a bajnokság
  • j0rmungandr
    Borzalmas a játékvezetés eddig...
  • Sippie
    Suarez wtf?!
  • bakkerman
    Kellenek az ilyen úgymond vízhordó srácok,saját nevelés,szóval ingyen is volt,és amikor kell akkor helytáll. Ilyen srácokból kell egy minden főbb posztra,és ugye hát van is,valamikor kevesebb valamikor több,de pont ettől lesz az FCB "több mint egy klub". Pénzt tényleg csak kezdő11-es játékosra kell/kellene adni,amíg ilyen stabil az utánpótlásunk
    Utoljára szerkesztette: bakkerman, 2016.04.01. 17:24:38
  • [HUN]FaTaL
    Igazi joker a srác, pedig korábban nem nagyon értettem mit esznek rajta az edzők, hogy folyamatosan játszatják. De beérett, hasznos tagja lesz még a csapatnak.
  • bakkerman
    Nagy galibát nem csinálna,max egy meccsen 5-0 vezetésnél még kapnánk 2 gólt,de az is 3 pont lenne :D Na majd nyáron egy hakni meccsen hátha beteszi LE a kapuba
  • tobias88
    Még. Viszont szerintem ott is elfogadható teljesítményt nyújtana az eddigiek alapján
    Utoljára szerkesztette: tobias88, 2016.03.31. 16:52:17
  • bakkerman
    SR volt már ebben a szezonban balhátvéd! Mondjuk ő igazából volt már mindenhol,csak a kapuban nem.
  • Nyiri
    A lényeg hogy ne kapjunk ki otthon. Főleg nem a Realtól. X is oké :) A gond az hogy nem fogom látni a meccset :(
  • [HUN]FaTaL
    Igen csak más nem nagyon van a szélre. Ja juteszembe Adriano is megsérült.

Mondjuk lehet hogy SR a baloldalon is tud játszani :D
  • Sippie
    Hát Mattyijő se játszik csúcsformában, úgyhogy az se baj :D
  • [HUN]FaTaL
    Minden képet blokkol mert bugos a chromium. AdBlock egyedül rókában működik rendesen :D

#32455: A mostani formájában nem biztos hogy baj. De Mathieu is kidőlt méghozzá elég hosszú időre.
  • Sippie
    persze Jordi Alba lesérült... f*szé nem lehet a barátságos meccsektől eltiltani? Én football managerbe sosem engedem az alap játékosokat
  • bakkerman
    Még hármat alszunk és itt a Clasico nap :) Tétje nem sok lesz de azért a szokásos kis bizsergés már megvan :) Picit félek a válogatott szünet miatt hogy ki hogyan tér vissza,de azért ütni kell a fehéreket,lehetőleg minimum annyival amennyivel megúszták () ősszel
  • homeless

(úgy látom, hogy az adblock blokkolja a képet: link)
    Utoljára szerkesztette: homeless, 2016.03.30. 18:55:26
  • [HUN]FaTaL
    R.I.P. :(

Egyetértek.
  • homeless
    R.I.P.
    Szobrot érdemelne a Camp Nou előtt. Szerintem meg is fogja kapni.