33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
#25313 Nagyjából úgy védekezik a Sevilla mint a Milan és még is érzékelhető a különbség a gyengített csapattal is. Nem értem pl Messi ilyen cselt miért nem csinált a Milan ellen -
#25312 szerintem nem fog, sose pihent, nem is akar pihenni és az edző meg nem pihenteti, úgy látszik nem merik leültetni a padra -
#25311 szerintem majd a BL előtt fog pihenni. -
#25310 Helyes helyes, kell is a pihenés. Bár komolyan egyszer Messi-t is pihentethetnénk... -
nagy hős #25309 Azert a cserek ota sokat javult a jatek, bar az elso felidot ahogy lenyomtak az valami botranyosan szar volt. De akkor ha mar szamolni akarunk akkor itt a 3 csere aki bejott, a nagy formaban levo Varane nem jatszik, sem xabi. Ez igy 5. A kapott gol meg (szerintem) lopez hibaja volt, iker megis csak iker :)
van meg itt 10 perc, majd kiderul
-
#25308 Line-up confirmed! / Alineació confirmada / Alineación confirmada:
Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Montoya, Song, Thiago, Iniesta, Villa, Messi, Alexis -
#25307 Nah, most bejön 3 kezdő is, majd most kiderül. Főleg Özil érdekel minket mert Ronaldo mindig formában van... -
#25306 Ha tudtak is volna, egyből ott jött a köv Milanos. Messi a jobb oldalvonalnál csinált egy pörgetős cselt, el is ment vele de a labdát nem tudta megszerezni mert a köv Milanos ott volt.
A Madrid azért annyira nem tartalékos mint amennyire te mondod... -
#25305 az a baj hogy rólunk se nagyon volt elmondható a hétközi meccsen hogy tele lennénk klasszisokkal :/ Messit kivették, Iniestát is, Xavit is. Többiek meg 1-1-be nem sok mindent tudtak csinálni. -
nagy hős #25304 Mindossze oten hianyoznak a Madridbol ma az atlagkezdohoz kepest :D plusz Marcelo most tert vissza x honap utan, iker meg mindig serult. Kurva gyengen jatszik a Madrid, de erosen altalanositasz ezzel hogy CR hianya miatt szar a csapat :D -
#25303 Remélem ma kapnak a játékosok egy olyan önbizalom növelő szurkolást és tapsot mikor bejönnek, hogy el is felejtik egyből a szerdai napot. Kéne egy gála hogy a kupa visszavágót jól vehessük.
Más:
Madrid pihenteti Ronaldo-t és látszik, hogy ők tényleg egy kifejezetten gyenge csapat Ronaldo nélkül, egyszerűen nem világklasszisok vagy csak 1-2 az. -
#25302 nyugi,ha esetleg kiesnek ellenünk a kupában,és még a MU ellen is,akkor majd belénkmar :) ami késik nem múlik -
#25301 Most nézem, ez a mocsok Madrid 2 órával többet pihenhet mint mi. Ha fordítva lenne, Mou tuti megjegyezné -
#25300 mai meccsen én elszánt arcokat akarok látni,mutassa meg a csapat, hogy butaság leírni minket! Hétközi meccsre én még nem gondolok,messze van az még -
#25299 Mai meccstől nem félek. Megmutatja a csapat hogy mire képes egy olyan csapat ellen aki nem az antifoci taktikát alkalmazza, simán nyerni fognak. A kupa visszavágó már neccesebb, simán el tudom képzelni hogy a Madrid elér egy döntetlent ellenünk.
A BL visszavágón meg úgy kellene játszani ahogy a Chelsea elleni odavágón, ott is védekezett a Chelsea nagyon, de volt egy csomó helyzetünk, azt a taktikát kellene meghonosítani azon a meccsen. -
#25298 FC Barcelona – Sevilla CF
Barcelona, Camp Nou
Vezeti: Velasco Carballo
TV: 22:00 Sport2
FCB: Valdés - Alves (Montoya), Piqué (Puyol), Mascherano, Alba – Busquets (Song), Xavi, Cesc (Thiago) – Pedro, Messi, Alexis (Tello).
Sevilla: Beto – Coke, Fazio, Botia, F. Navarro – Maduro, Medel, Kondogbia – J. Navas, Negredo, M. del Moral. -
#25297 Ezt általában aranylabda kiosztásnál szoktam eljátszani. 2szer is megtörtént hogy az m1 1 órás csúsztatással adta, fater meg jött át hogy megint ez a törpe nyerte (Realos) -
#25296 Azért egy classicot nehéz bebukni így, tele van vele a sajtó :D -
#25295 mindenhol 27.-ét írtak, már az odavágó után. De inkább megnéztem, elég gáz lett volna bebukni hogy dicsák, tegnap volt a meccs :D -
#25294 Na már kijavították közben, szerdán az Atma - Sevilla lesz :D -
#25293 Most nézem, hogy keddre is írja fél 9-re. Viszont akkora fogalmam sincs :D -
#25292 A port.hu szerdára írja, ott néztem én is :D -
#25291 Digisport1-en a műsorban meg keddre van kiírva... akkor mi a fene? :D -
#25290 Szerdán, este 10-kor. -
#25289 A kupa visszavágó 26.-án kedden lesz? -
#25288 Egy spanyol közép csapat simán ott lenne a legjobbak közt egy angol bajnokságban.A Bilbao is hogy elpicsázta gond nélkül a Mu-t tavaly.Élvezet volt nézni...:D -
#25287 Egyetértek veled, Roura nem képes ellátni azt a feladatot amit egy vezető edzőnek kellene. Márpedig taktikai utasítások nélkül nem lehet irányítani egy csapatot, de Roura kevés ehhez. És ez most ki is derült az utóbbi pár meccsen amióta Tito nincs.
Óriási hibának tartom hogy nem hívtak valakit amíg Tito fel nem gyógyul. -
#25286 Ja ami kimaradt, hogy az EB-n a spanyolok viszont szépen lecidáztatták az olaszokat, szóval ennyire nem kéne hogy idegen legyen a bunkerfoci sem. Pocsék formában kezdtük az évet (persze a nagy NSO-n megírják hogy neeem azért kapott ki a barca) miközben néztem az angol közvetítést már az első félidőben arról beszéltek hogy Messi fáradtnak látszik. Tény hogy mezőnyben nem sok munkát végez, kicsit sok van megengedve neki. Megvan a 91 gólja, mostmár hagyjuk a rekordokat, és menjünk a kupákra :D -
#25285 Szerintem a gond ott kezdődik hogy az utóbbi idők edzőinek nem a taktikai oldal volt az erősségük. Minden tiszteletem Guardioláé, de ő inkább mentálisan tudta rendbe rakni a fiúkat és játszatni a tiki-takát, amikor pedig olyan csapattal találkoztunk ami 11 emberrel védekezett, akkor sokszor ment a fejvakarás hogy mit is kéne csinálni. Bár azért ennyire pocsékul talán sosem ment a játék, hiszen megvoltak a helyzetek az inter ellen, a chelsea ellen meg ne is beszéljünk mekkora mákkal jutottak tovább.
Bíztam abban hogy Titonál más lesz a helyzet, mert régen is többen mondták, hogy a taktikai zseni a Pep érában is inkább Tito volt. Sajnos a Celtic ellen már megint megmutatkozott, hogy megszívhatjuk 11 emberes védekezéssel, de helyzetünk ott is volt, csak nem lett gól.
Most viszont közbe jött ez a daganat kiújulás, ami elsősorban természetesen azért balszerencse, hogy egyáltalán kialakult, másodsorban egy elég fontos meccsen kellett nélkülözni az edzőt. Így igazából megint nem derült ki, hogy lett-e volna valami más taktikai megoldása Titonak, de az már kiderült hogy Roura nem sok mindent tudott kezdeni ezzel a helyzettel.
Messiről annyit, hogy most is 3 ember vette körbe szinte folyamatosan, szóval már csak azért sem éri meg lehozni, mert másnak több területe lehetne, valamint ő bármikor képes a semmiből gólt szerezni. Viszont az tény hogy a visszavágó előtti bajnokin pihentetni kell, minden áron.
Nagyon meglepődnék ha tovább tudnánk jutni (egyszóval nem kapnánk gólt otthon) -
ToM1113 #25284 sziasztok!
Írnék egy rövid gondolat menetet a jelenlegi helyzetről, érdekelne hogy mi a véleményetek nektek ezekről a dolgokról.
Hol is kezdjem.
Épp a minap beszéltem egyik barátommal a Barcelona helyzetéről. Hogy mostanában miért lehet az, hogy azt veszem észre a csapaton, ha erősebb ellenféllel kerül szembe a Bl-ben, vagy akár a spanyol bajnokságban, hogy játékuk meddő, oldalra illetve hátra passzokban gazdag, passzjátékuk lassú, kiszámítható, statikus. Miért különbözhet a katalánok játéka ha "gyengébb" illetve ha valami erősebb csapat ellen kell játszaniuk. Igazából magam sem tudom hogy miben másabb, de fura az egyszer biztos.
Ekkor elgondolkoztam azon hogy hány olyan csapatot tudok említeni az olasz illetve angol bajnokságban melyek az "élvonalhoz" tartoznak, nemzetközi szinten is, és az adott bajnokságon belül nincs köztük nagy különbség.
Lássuk, de tényleg csak nagy vonalakban pár bajnokság "elit" csapatai:
PL: MU, City, Arsenal, Chelsea, Tottenham...
Serie A: Juventus, Milan, Inter, Roma, Napoli, Lazio...
Itt most igazából nem szeretnék olyanon vitatkozni hogy kit nem írtam bele vagy melyik csapatot írtam bele amelyiket nem kellett volna, mert nem ez a lényeg...
Nézzük a Spanyol bajnokságot:
Barcelona, Real Madrid, (Atlético Madrid, de ezt zárójelbe teszem mert bár a bajnokságban igen jól állnak és erős csapatnak mondható, a 2 másik sztár klub jóval magasabb szinten áll.)
Szval 2 ( vagy 3) nagy csapat található a spanyol bajnokságban akik egymás ellen tudnak úgymond rivalizálni, aztán egy nagy szakadék és jönnek a többiek.
Nem lehet hogy ez az oka annak hogy ha pl a Barcelona kap egy Milan-t a BL-ben akkor "megszeppen hogy úristen miez, hát a spanyol bajnokságban ilyen nem nagyon van...
Másik példa: Real-Barca kupa (1-1), csak én láttam úgy hogy az FCB játéka messze nem volt olyan mint azt a többi kisebb csapat ellen megszokhattuk, nagy fejvesztett hajsza volt a labda után, majd mikor birtokolták és mehetett volna a szokásos tiki-taka akkor lassú kiszámítható, előre alig haladó passzolgatás volt? A Madrid messze célratörőbben és jobban játszott. Szerintem. Persze eltérő taktikát képvisel a két csapat, nahát de akkor birtokoljuk le őket a fenébe és járassuk azt a labdát és legyünk már kreatívak előre is. Ahogyan azt a kisebb csapatok ellen is szoktuk. Kiváncsi leszek a lassan esedékes visszavágóra.
A papíron legerősebb felállás:
Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Pedro, Messi, Iniesta.
Miért veszem észre azt, hogy ezzel a felállással sokkal inkább passzív a játék mint egyébként? Miért érzem azt hogy ez a kezdő, ami egyébként talán a legerősebb kezdőcsapatnak számít a klubon belül, nem tud olyan teljesítményt nyújtani mostanában ( legalábbis a nagyobb csapatok ellen) mint ami ésszerű/ várható lenne?
Iniesta szerintem kiváló játékos. De nem csatár. Miért játszik elöl ilyenkor? Hol van Villa, Alexis? Bár Alexis mostanában Torresre emlékeztet...
Pedro teljesítménye ( Real, Milan ellen) nagyon gyenge...
Messi tegnap, Messi vagy nem Messi rengetegszer eladta a labdát, csomószor szerelték, nagyon gyenge volt szerintem. (Nem győzöm mindenhova kitenni a szerintemet, nehogy az legyen hogy próbálom mindenkire ráhúzni a véleményem igazát... ami persze lehet hogy egyáltalán nem így van csak én látom rosszul az egészet.) Őt miért nem cserélik le soha? A Milan ellen szerintem kijárt volna neki akármilyen nagy játékos is. Ő egy alap játékos, minden meccsen játszik, lehetőleg végig. Mi van ha elveszti a motivációját, belefásul a játékba és folyamatosan gyenge teljesítményt nyújt? Szerintem ezért kéne néha lecserélni, hogy lássa, ú sem érinthetetlen, legyen benne a küzdeni akarok.
(Persze tudom mekkora játékos és nem is azt akarom mondani hogy rossz formában lenne, mert akkor nem tartana ott ahol...)
Kb ennyit akartam írni, ez csak az én véleményem, remélem érthető volt hogy mit szerettem volna megosztani veletek. :)
Amúgy meg, ha még nem derült volna ki, Visca el Barça! :)
-
#25283 Egy év kihagyás után pályára léphet Éric Abidal, a spanyol listavezető Barcelona francia balhátvédje, akin tavaly hajtottak végre májátültetést. Az orvosok zöld utat adtak a 31 éves játékosnak, aki októberben kezdte meg egyéni edzésprogramját, s december óta a társakkal gyakorol.
ABI22 -
#25282 szerintem bőven esélyesebb a Milan, 1.75öt ad nekik a bwin, nekünk 1.95öt, de az az 1.75 szerintem simán 1.4 -
#25281 szép álom... bárcsak így lenne. -
ktm99 #25280 Szerintem kb. most fifty-fifty a párharc. Visszavágón 30 perc után 2-0-lesz, aztán a Milán a semmiből lő egy gólt. Második félidő elején 3-1, és az utolsó 30 percben a kinlódás a negyedikért, hogy ez sikerül-e azt nem tudom.
Persze ehhez sokkal élesebb Barca kell, mint a tegnapi. -
#25279 Egyáltalán visszaér Villanova new yorkból?
Azért kiderül majd milyen edző, hogy tudja összetenni a két visszavágóra a csapatot. Jó lenne valamit újítani, nem csak ugyanazt csinálni, akármi van, hogy vagy összejön, vagy nem. -
#25278 Szerintem van esély rá, ha összerázza őket Villanova, akkor van rá esély. A kérdés hogy mikor jön vissza, mert mondhatják hogy nélküle is megy a csapat, de nem úgy tűnik. -
#25277 ha már a Madridot szóbahoztad,nagyon kevés esélyt látok arra,hogy mindkét visszavágót sikerrel vesszük...nagyobb a sansz a Real legyűrésére -
#25276 De milyen a szerencse. Madridban sokkal inkább lehetett volna a végeredmény 2-0, ha szerencsés a madrid mi meg nem vagyunk azok, de a tegnapi meccsben a maximum volt a 2-0 a Milannak és össze is jött nekik. Remélem a visszavágón a maximum jön ki nekünk is (biztosan nem fog) és nyerünk 3-0ra pl -
#25275 lehet hogy olyasmi mentális,motivációs probléma áll fenn jelenleg mint 2008 tavaszán -
#25274 Én sajnos azt is el tudom képzelni, hogy eddig működött a csapat edző nélkül és a fejekben van probléma. :(
Örülök neki, hogy ennyi saját nevelés van, sőt. De kéne már venni egy rohadt támadót, mert nevetséges, hogy egyedül Messi képes gólt lőni. Néha pedig nem ártana kontrázni a tili-toli helyett, mert bejöhet, a gyors játékosaink megvannak hozzá.