Forca BARCA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Bíztam abban hogy Titonál más lesz a helyzet, mert régen is többen mondták, hogy a taktikai zseni a Pep érában is inkább Tito volt. Sajnos a Celtic ellen már megint megmutatkozott, hogy megszívhatjuk 11 emberes védekezéssel, de helyzetünk ott is volt, csak nem lett gól.
Most viszont közbe jött ez a daganat kiújulás, ami elsõsorban természetesen azért balszerencse, hogy egyáltalán kialakult, másodsorban egy elég fontos meccsen kellett nélkülözni az edzõt. Így igazából megint nem derült ki, hogy lett-e volna valami más taktikai megoldása Titonak, de az már kiderült hogy Roura nem sok mindent tudott kezdeni ezzel a helyzettel.
Messirõl annyit, hogy most is 3 ember vette körbe szinte folyamatosan, szóval már csak azért sem éri meg lehozni, mert másnak több területe lehetne, valamint õ bármikor képes a semmibõl gólt szerezni. Viszont az tény hogy a visszavágó elõtti bajnokin pihentetni kell, minden áron.
Nagyon meglepõdnék ha tovább tudnánk jutni (egyszóval nem kapnánk gólt otthon)
Írnék egy rövid gondolat menetet a jelenlegi helyzetrõl, érdekelne hogy mi a véleményetek nektek ezekrõl a dolgokról.
Hol is kezdjem.
Épp a minap beszéltem egyik barátommal a Barcelona helyzetérõl. Hogy mostanában miért lehet az, hogy azt veszem észre a csapaton, ha erõsebb ellenféllel kerül szembe a Bl-ben, vagy akár a spanyol bajnokságban, hogy játékuk meddõ, oldalra illetve hátra passzokban gazdag, passzjátékuk lassú, kiszámítható, statikus. Miért különbözhet a katalánok játéka ha "gyengébb" illetve ha valami erõsebb csapat ellen kell játszaniuk. Igazából magam sem tudom hogy miben másabb, de fura az egyszer biztos.
Ekkor elgondolkoztam azon hogy hány olyan csapatot tudok említeni az olasz illetve angol bajnokságban melyek az "élvonalhoz" tartoznak, nemzetközi szinten is, és az adott bajnokságon belül nincs köztük nagy különbség.
Lássuk, de tényleg csak nagy vonalakban pár bajnokság "elit" csapatai:
PL: MU, City, Arsenal, Chelsea, Tottenham...
Serie A: Juventus, Milan, Inter, Roma, Napoli, Lazio...
Itt most igazából nem szeretnék olyanon vitatkozni hogy kit nem írtam bele vagy melyik csapatot írtam bele amelyiket nem kellett volna, mert nem ez a lényeg...
Nézzük a Spanyol bajnokságot:
Barcelona, Real Madrid, (Atlético Madrid, de ezt zárójelbe teszem mert bár a bajnokságban igen jól állnak és erõs csapatnak mondható, a 2 másik sztár klub jóval magasabb szinten áll.)
Szval 2 ( vagy 3) nagy csapat található a spanyol bajnokságban akik egymás ellen tudnak úgymond rivalizálni, aztán egy nagy szakadék és jönnek a többiek.
Nem lehet hogy ez az oka annak hogy ha pl a Barcelona kap egy Milan-t a BL-ben akkor "megszeppen hogy úristen miez, hát a spanyol bajnokságban ilyen nem nagyon van...
Másik példa: Real-Barca kupa (1-1), csak én láttam úgy hogy az FCB játéka messze nem volt olyan mint azt a többi kisebb csapat ellen megszokhattuk, nagy fejvesztett hajsza volt a labda után, majd mikor birtokolták és mehetett volna a szokásos tiki-taka akkor lassú kiszámítható, elõre alig haladó passzolgatás volt? A Madrid messze célratörõbben és jobban játszott. Szerintem. Persze eltérõ taktikát képvisel a két csapat, nahát de akkor birtokoljuk le õket a fenébe és járassuk azt a labdát és legyünk már kreatívak elõre is. Ahogyan azt a kisebb csapatok ellen is szoktuk. Kiváncsi leszek a lassan esedékes visszavágóra.
A papíron legerõsebb felállás:
Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Alba, Busquets, Xavi, Cesc, Pedro, Messi, Iniesta.
Miért veszem észre azt, hogy ezzel a felállással sokkal inkább passzív a játék mint egyébként? Miért érzem azt hogy ez a kezdõ, ami egyébként talán a legerõsebb kezdõcsapatnak számít a klubon belül, nem tud olyan teljesítményt nyújtani mostanában ( legalábbis a nagyobb csapatok ellen) mint ami ésszerû/ várható lenne?
Iniesta szerintem kiváló játékos. De nem csatár. Miért játszik elöl ilyenkor? Hol van Villa, Alexis? Bár Alexis mostanában Torresre emlékeztet...
Pedro teljesítménye ( Real, Milan ellen) nagyon gyenge...
Messi tegnap, Messi vagy nem Messi rengetegszer eladta a labdát, csomószor szerelték, nagyon gyenge volt szerintem. (Nem gyõzöm mindenhova kitenni a szerintemet, nehogy az legyen hogy próbálom mindenkire ráhúzni a véleményem igazát... ami persze lehet hogy egyáltalán nem így van csak én látom rosszul az egészet.) Õt miért nem cserélik le soha? A Milan ellen szerintem kijárt volna neki akármilyen nagy játékos is. Õ egy alap játékos, minden meccsen játszik, lehetõleg végig. Mi van ha elveszti a motivációját, belefásul a játékba és folyamatosan gyenge teljesítményt nyújt? Szerintem ezért kéne néha lecserélni, hogy lássa, ú sem érinthetetlen, legyen benne a küzdeni akarok.
(Persze tudom mekkora játékos és nem is azt akarom mondani hogy rossz formában lenne, mert akkor nem tartana ott ahol...)
Kb ennyit akartam írni, ez csak az én véleményem, remélem érthetõ volt hogy mit szerettem volna megosztani veletek. 😊
Amúgy meg, ha még nem derült volna ki, Visca el Barça! 😊
PS3 Slim 250 PC
<#worship>#worship><#worship>#worship><#worship>#worship><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen><#eljen>#eljen>
ABI22
Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk... Mi egy vérb?l valók vagyunk!
Persze ehhez sokkal élesebb Barca kell, mint a tegnapi.
Azért kiderül majd milyen edzõ, hogy tudja összetenni a két visszavágóra a csapatot. Jó lenne valamit újítani, nem csak ugyanazt csinálni, akármi van, hogy vagy összejön, vagy nem.
Örülök neki, hogy ennyi saját nevelés van, sõt. De kéne már venni egy rohadt támadót, mert nevetséges, hogy egyedül Messi képes gólt lõni. Néha pedig nem ártana kontrázni a tili-toli helyett, mert bejöhet, a gyors játékosaink megvannak hozzá.
http://goo.gl/gd6Zi5
"Sokkal jobban szenvedtünk, mint általában, taktikailag pedig rendkívül felkészült a Milan. Nem tudtunk könnyedén játszani, most pedig már nem tudunk ezen változtatni. Fel kell állnunk ebbõl a vereségbõl, és elõre kell tekintenünk. Egyértelmû, hogy ez óriási kudarc, de mint mondtam, fel kell állnunk a padlóról."
"Hiába mondták kívülrõl, hogy mi vagyunk az esélyesek, mi tisztában voltunk a Milan erejével. Most nem muszáj ezt elhinni, de a külsõ hangokat nem tudjuk kontrollálni. Mélyen védekeztek, és gyorsan támadtak, ez vár ránk a Camp Nouban is. Nem igazságos az eredmény, de ez a futball, volt két lehetõségük és kihasználták õket."
"Bízunk magunkban, gyorsabban kell járatnunk a labdát és sokat kell mozognunk. A Camp Nou mellettünk lesz, meg fogjuk próbálni a fordítást."
az öreg helyre rázza a srácokat,nagyon remélem
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy azt mondták neki ha cselezel passz helyett akkor fizetés levonás jár/nem játszol többet. Akkor teljesen fölösleges volt megvenni, elég lett volna valaki aki egyenest tud rúgni a labdába. Szükség van az 1-1ezni fõleg az ilyen meccseken ahol passzolgatás nem sokat ér.
Mindenesetre a visszavágó elõtt Messit padoztatnám.
Ja a másik meg a kontra. Nem az ellenfélé, a mienk. Megint volt olyan szitu meccs elején ahol 3 a 3-ba vezethették volna, aminek a vége az lett, hogy felállt a milan védelem, és ment a körbe adogatás. Most komolyan??? Egy retkes kontrát nem tudunk vezetni már évek óta.
Én sajnálom, de ha így kell játszania fölösleges maradnia.
http://www.twitch.tv/hegii
Kicsit félek emiatt, hogy Pep vajon képes lesz-e nálunk a Bayernnél áthidalni ezt az elég komoly problémát?
"Az élet egy lemezjátszó, amin Isten a DJ, minden nap egy újabb beat, nincsen replay..." NKS krú
amilyen formában van mostanában, jobb ha inkább passzol. Az utóbbi idõben amikor 1-1be próbálkozott többnyire felsült.
Ami aggasztó volt, hogy tavaly a chelsea is ugyanezt csinálta, de ott lõttünk 7 kapufát legalább, szóval csak balszerencse volt hogy kiestünk. Itt viszont elég szar volt a csapat, úgy egésszében. Celtic ellen is elég tré volt már a produkció. Ennyire elkényelmesedtek a fizetéshosszabítások után?
Persze nincsennek egy szinten, de Sanchez is el tudna menni nem egy ember mellett, ha felvállalná a cseleket, mint Udineseben. Szerintem egyszerûen megmondták neki, hogy inkább a biztos passz, mint egy elvesztett labda. Olyasmi, mintha befejezõ csatárnak hozták volna, pedig õ nem az.
Ezért is tetszett jobban a Barca játéka régen Ronaldinhoval vagy az Henry-Eto-Messi hármassal, amíg nem épület ennyire a játék Messire. Rajta kívûl talán iniesta az, aki megindulhat pár huzogatással, de senki más.
http://www.twitch.tv/hegii

Visca El Barça!
ain't got no history
Aki megver titeket az köcsög😄 hát ti hülyék vagytok.
Bravo Milan!
ain't got no history
Az meg más kérdés h a megszokott játékotokon kívül képtelenek vagytok más taktikát játszani!Az tény h azt mesterien játszátok,de az ilyen meccseken váltani kéne!Vhogy titeket mindig meglepetésszerûen ér h jé a másik csapat védekezik!
Ettõl függetlenül még simán továbbjuthattok...
Teljesen undorító az is h Face-en megjelenik egy hír a Barcáról/Messirõl, és egybõl a sok kis csíra szidja õket: "meg a sz@r spanyol liga, meg a sz@r barca, meg a csicska Messi". Szeretnénk mi magunknak ilyen sz@r focit mint a spanyol azt hiszem. 😊
Na meg h hirtelen 100X több Milan szurkoló lett tegnap óta ez is elárul az emberekrõl elég sok mindent. 😛
Egyébként szerintem aki igazi Barca szurkoló, vannak indokai hogy miért szurkol a Barcának (saját nevelésû játékosok nagy száma, támadó foci, tiki-taka stb.). Pl. ha most lettél PSG vagy City szurkoló arra inkább lehetne ezt a jelzõt használni.
Engem is volt hogy le "divatbarcásoztak" pedig még az igazi Ronaldo is itt játszott mikor elkezdtem nézni a meccseiket 😄 voltak jó és rosszabb idõk azóta de fociban ez örök maradt.
Bírói segédlet a Barcának - ügy: a másik agyoncsépelt dolog, se többet, se kevesebbet nem "segítenek" a Barcának a bírók, mint más csapatoknak.
Volt errõl egy pár éve valahol egy statisztika.
A biro mint irtam elintezte a meccset, mert utana jatszhatta ugyanezt az antifocit a Milan es mivel a masik csapatnak ilyenkor jobban ki kell nyilnia, nyilvanvaloan tobb lehetosege lesz.
Ez a BL ideny mar elment, ugyanugy ahogy az Internel is.
Milanoi csapatok ellen ket idegenbeli merkozes 3 szabalytalan gol.
A tegnapi meccsbõl a maximumnál is többet hozta ki a Milan. 1-0 volt a maximum + a 12. ember adott egy gólpasszt, a bíró.
helyette másik topikba mész szapulni minket, úgy hogy hozzád se szóltunk.
Ez az álszent "én nem is törõdöm a barcával", és öntelt "minden barca szurkoló az sg-n egy segg, csak mi vagyunk királyak" hozzáállást meg nem tudom mire vélni. Semmivel nem vagytok különbek nálunk, se te, se a többi reál drukker cimborád, sem egyéb anti-barca drukkerek. Ennek ékes bizonyítéka a meccs utáni troll áradat ide, és a milán topikba (élen veled). És nem ez az elsõ eset, hogy más topikban nagyon megmondjátok, hogy az itteni barca drukkerek milyenek, szóval le kéne már kicsit szállni a magas lóról, és ha olyannyira nem foglalkozol a barcával ahogy állítod, akkor az itteni szurkolókat is hanyagoljad legyél szíves.
Bár elég egyszer elkapni a fonalat áztán guríthattok egy 5-öst is, mint annó nekünk.
A Malagánál meg az számít majd, hogy tudják-e azt a formát hozni, amivel idáig is eljutottak.
Real meg kizúghat, amilyen hullámzó teljesítményük van nem lepõdnék meg ha idegenben görcsölnének, mint ahogy az szokás idén.
Valenciának meg lefõtt a kávé, pedig sajnálom õket mert mindig szimpatikus csapatuk volt és jó játékosaik.
Gólt biztosan kapunk a Camp Nouban is, alig volt meccs ebben a szezonban, amikor nem kaptunk. Akkor pedig már 4-et kéne rúgni, amire kb 0 esélyt adok.
Nem egy barátom/ismerõsöm van aki Barca szurkoló, de érdekes egymás szapulása meg se fordul a fejünkben, pusztán szurkolunk a csapatunkért.
De ennyi, nem akarok Offolni.
Egyébként még annyit, hogy érdemben is hozzászóljak:
A csapaton érzõdik, hogy Tito mióta nincs, nem is olyan intenzív a játékotok, egyre több a gyenge forma. Furcsálottam is, hogy nem láttam még megemlítve a hiányát. Pedig ez elég mérvadó egy csapat számára, ha nem a rendes edzõvel tudnak készülni vagy épp lejátszani egy meccset.
A csatárok gyenge formáját nehéz szintén megmagyarázni, ugyan az van mint nálunk, hogy képtelenek egy egyeneset belerúgni a labdába. Tavaly meg szórták a gólokat. Pedig Alexis nem lenne egy rossz játékos, Villa is hiába van benne a korban, azért anno nálunk Raúl is hozta a kötelezõt. Nem tudom, hogy mennyire szedik össze magukat a játékosok, de ha 2-2-re fel tudnátok jönni, akkor hosszabbításban még tovább is mehettek. Bár hosszabbításban is az dönt a legjobban, hogy melyik csapat akarja igazán a gyõzelmet na meg az aktuális forma is befolyásoló tényezõ. Na de ne feledkezzünk el a szerencse faktorról sem.
Az tény, hogy jelen állás szerint a spanyol csapatok közzül lehet, hogy egy se jut tovább, ami elég nagy fricska lesz a spanyol focira nézve. Nézzük sorban:
Valencia - PSG 1:2 - A PSG lefocizta a Valenciát, otthon meg aligha buknák el a meccset. Szinte borítékolható a továbbjutásuk.
Real Madrid - Manchester Utd 1:1 - A Real elbukta. A helyzeteiket nem használták ki, néhol ültek is az eredményen. Az MU azt játszotta amit kellett, szereztek egy gólt idegenben, lehetõ legjobb eredmény született számukra. Én mint Real fan, nem látom esélyét a továbbjutásnak, bár nyílván örülnék, ha mégis sikerülne valam icsoda folytán.
Porto - Malaga 1:0 - A Malagának szintén alig volt momentuma a meccsen. Nagyot kell alakítaniuk otthon, ha valamit akarnak késõbb. De várható, hogy idegenben szerez gólt a Porto is. Szerintem a Malaga se fog továbbmenni.
Milan - Barcelona 2:0 - Tény hogy kezezés volt az elsõ gólnál, de a 2. gól szabályos volt. Nem sok helyzetetek volt, azokkal se éltetek. Máskor van hogy kevés helyzetbõl is gólt szereztek. Ez most nem sikerült... Részben magatoknak is megnehezítettétek így. Az van érvényben amit írtam fentebb, hogy ha 2-2-re felzárkóztok otthon, akkor a hosszabbításban már tényleg bármi lehet.
Elég cink lenne, ha egyik spanyol csapat se jutna tovább.
idejöttél, ergó foglalkozol vele. Illetve másik topikba mentél fikázódni. Ez is kimeríti a foglalkozás jelentését.
"Ha meg valaki azzal jön minek olvasok barca topikot: azért, mert mint focit szeretõ embert érdekelnek a hírek és vannak olyan hírek amiket egyéb fórumokon vagy itt olvasok. Szívbõl utálom az olasz focit is, de olvasgatom szintén az õ topikjukat is.
Az meg, hogy valamihez nem szólok hozzá, azért van mert nem akarok. Nem trollkodok más topikjában."
Egy fórumon, nehogy valaki megszabja már, mit olvasok, meg mit keresek egy adott topicban. Az meg hogy "nem foglalkozok velük", úgy kell érteni, hogy nem lesem minden meccsüket és meg se próbálok belekötni azon körülményekbe, hogy hogyan nyertek/X-eltek/vesztettek el egy-egy adott meccset.
ha nem foglalkozol, akkor mit keresel itt?