194
 • HUmanEmber41st
  #194
  Vazz hol találtad ezt a szobát??? :) :)
 • DEXTER92
  #193
  Igen, igen, ez a Marsi arc már volt az X-aktákba is.
 • dez
  #192
  "A gázok belső nyomása a molekulák mozgási sebességétől függ"

  Pontosabban: ezek egymástól függenek. Tehát ez oda-vissza igaz.

  "míg a világűrben megfagy"

  Miután szintén gömbbé állt össze..

  Amúgy most már érted, miért nem szívja el az űr a légkört, attól függetlenül, hogy "vákuum van benne", azaz a nyomás kvázi 0? :)
 • babajaga
  #191
  "Hyperion számos, a Nap vagy a Szaturnusz körül keringő törmelék becsapódásának célpontja volt. Egy-egy ilyen becsapódás alkalmával kráter alakul ki a felszínén, a törmelék pedig az ég felé lökődött ki. A legtöbb hold összegyűjti saját törmelékét, azonban mivel a Hyperion gravitációja rendkívül alacsony, a kilökődött anyag nem hull vissza a felszínre, ehelyett kisodródik a kis hold keringési pályáján túlra, a Szaturnusz irányába. Ennek nagy részét a Titán seperte össze, míg a maradék a Szaturnuszban, vagy annak gyűrűiben végezte."

  Na itt van a kis jéglabda.
 • babajaga
  #190
  "De én gáz halmazállapotról beszéltem, aminek lehet belső nyomása."

  A gázok belső nyomása a molekulák mozgási sebességétől függ, tehát dinamikus, míg a víznyomás az egymáson rétegeződő molekulák gravitációs "súlya" statikus. Ezért az űrben a zárt tartályban gáznyomás van, míg vízoszlopnyomás nincs.Ezért a kieresztett víz egyben marad mert csak a molekulák vonzása létezik.Legalábbis ez a legerősebb.Az űrhajóban gömb alakban lebeg, míg a világűrben megfagy. Valamelyik bolygónak van is ilyen jég-hólabda holdja.
 • dez
  #189
  Ugyanaz. De mint tudjuk, a folyékony halmazállapotú vizet - csak úgy, mint a kriogén gázt, mint írod - nem lehet összenyomni, így pl. egy pohár vízben nincs túlnyomás (ugyanakkor a tengerfenéken már elég szép nyomás van, a víz saját súlya miatt). Így belülről - vagy máshonnan - nincs olyan hatás (nyomás), ami elfolyásra késztetné szegény vizet.

  De én gáz halmazállapotról beszéltem, aminek lehet belső nyomása.

  Ne zavarjon meg, hogy angolul a porszívó vacuum cleaner: ott a csőben alig-alig van kisebb nyomás, mint máshol, mert a légköri nyomás rögtön kiegyenlíti, így lényegében légmozgás van keltve, azaz a szél sodorja befelé a dolgokat magával. Vagy pl. szívószál módjára is felszívathatják a vizet. No, de ekkor sem valami újfajta misztikus-félelmetes vákuum szívja be a vizet valójában, hanem (szintén) a légköri nyomás pumpálja, tolja be oda, ahol kisebb ez a nyomás, azaz a cső belsejébe...
 • babajaga
  #188
  Láttad űrhajóban mikor kiengednek egy deci vízet mi történik? Ha az űrhajón kívül csinálják akkor mi lesz?
 • babajaga
  #187
  "Űrtechnika:
  Kriogén motor rakéták oxidálása"

  Ezt a kriogén oxigénról írják persze nem a rakétát oxidálja hanem a kriogén hidrogént.Ezért tud a hatalmas tartály egyben maradni mert nincs benn nyomás.És elhalasztás esetén ezért első hogy leeresszék az üzemanyagot.
 • babajaga
  #186
  A kriogén gázt nem lehet összenyomni mert átlépték a kritikus értéket.Ezen az elven működik az űrrepülőgép kriogén rakétája.

 • dez
  #185
  "Befogadja,de nem szívja."

  Te tényleg nem érted, hogy a kettő ugyanaz?

  "Pont ezért kérdeztem a kriogén dolgot.Ha a cseppfolyos gázt tartalmazó tartályt kinyitják a viselkedése egyesegyedül attól függ milyen hőmérséklet van kinn.Ha azonos mint a tartályé semmi nem történik.Persze gravitációkiegyenlített térrészről beszélünk."

  Ez csak akkor igaz, ha a cseppfolyós gáz nincs összenyomva. Mert ha össze van, akkor nyilván tágulni akar.

  És a lényeg: hasonlóan viselkednek a gázok az űrben, mint egy légritkított térrészben - azaz vákuumban - itt a földön. (A különbséget a gravitáció teszi, ami itt gázt enyhén lefelé húzza.)
 • babajaga
  #184
  "Ezért ellenállás nélkül magába fogadja a máshonnan kiáramló gázt.)"

  Befogadja,de nem szívja. Pont ezért kérdeztem a kriogén dolgot.Ha a cseppfolyos gázt tartalmazó tartályt kinyitják a viselkedése egyesegyedül attól függ milyen hőmérséklet van kinn.Ha azonos mint a tartályé semmi nem történik.Persze gravitációkiegyenlített térrészről beszélünk.
 • dez
  #183
  És szerinted a kákuum az mi? Valami egyéb közeg? Mert szerintem olyan térrész, ahol nincs nyomás... (Ezért ellenállás nélkül magába fogadja a máshonnan kiáramló gázt.)
 • babajaga
  #182
  Van egy kérdésem ha egy kriogén levegőtartályt kinyitnak az űrben mi történik?
 • babajaga
  #181
  A levegőmolekulák a belső nyomástól lökődnek ki mivel nem ütköznek ellenállásba.
 • dez
  #180
  Hát bizony pontosan ezt írtad. :) És még bizonygattad is. Most keressem elő?

  "Mivel az űrben nincs nyomás, vákuum sincs."

  Hát pedig, ha felviszel egy földi nyomású kabint az űrbe, és kinyitod az ajtót, úgy kiszippantja az űr a benti levegőt, veled együtt, mint a sicc...
  (A gravitációnak ehhez semmi köze.)
 • babajaga
  #179
  "űrben nem lehet vákuum, mert akkor elszívná a földi légkört?"

  Ilyent én sehol nem írtam, különben a vákuum a nyomás ellentéte, csak egymás mellett léteznek. Mivel az űrben nincs nyomás, vákuum sincs.Ez csak ott van ahol a gravitáció elér egy bizonyos értéket, és van amit vonzzon.Az űrnek semmiféle szívása nincs!Ha a földről elszabadul valami az a nagyobb gravitáció irányába megy!
 • dez
  #178
  Nehogy azt hidd, hogy a ritka nagy tehetségeket olyan könnyű pótolni.
 • dez
  #177
  Mint ahogy azt is megmondtad, hogy az űrben nem lehet vákuum, mert akkor elszívná a földi légkört? :)
 • babajaga
  #176
  Az emberi energiát már régóta mérik különben sokféleképpen, pld EEG, EKG két módja ennek.
 • babajaga
  #175
  "és valószínű tv-t és szg-t sem használhatnánk biztonságosan az ő felfedezései nélkül"

  Azt elfelejted hogy sok felfedezést a fejlődés tett lehetővé és ha nem ő feltalálta volna más egy kicsit később.
 • babajaga
  #174
  , "és ő mutatta meg, hogy egyértelműen az ember keze által keltett hőáramlás forgatja a kereket."

  Ehhez nem kellettek semmiféle tudományos kísérletek, én ránézésre megmondtam mindegyikről, pld még mielőtt a meleg vízzel töltött gumikesztyűt fölélógatták volna.
 • John Wayne #173
  Ha igazán vadat akartok olvasni, itt van ez:

  http://www.themarsrecords.com/
 • FtranX
  #172
  a kutatások jó részét cégek végzik, ők pedig abban érdekeltek, hogy a kutatásra fordított pénz előbb utóbb nyereséget termeljen. Nem mondhatja meg senki mondjuk a sony-nak, hogy most a ps3 fejlesztése helyett foglalkozzon alternatív energiahordozókkal.
  ha van péned, alapíts egy céget vegyél fel tudósokat és akkor azt kutathatsz amit akarsz!
 • Nenrandil
  #170
  Azt hogy ez a helyzet én is látom és pont ez a probléma...Szerintem akkor sem olyan dolgokra megy el a pénz a kutatás terén ami feltétlenül segítene ennek a *** civnek fenmaradni...MErt bár tényleg jók a szórakoztató elektronikai eszközök és én is kihalnék szg nélkül de nem veszek minden éveben új terméket...Mégis a mai kutatások nagy része csak erre hajt...És rengeteg nagy pénzt ölnek bele az új technolóhiákba... miközben az akinek ötlete lenn valami újra az egy irodában dolgozik... én is pont ezt mondom...De vannak olyanaok akik eljutottak valameddig találtak valamit és aztán vagy nem szóltak róla a hírnév romlása miatt... vagy felvállalták és tényleg kinézték a tudományos körökből...Én sem feltétlenül hiszek az Egelistáknak... mert számomra egyéltalán nem tűnik nagy doognak az hogy mérjük a bio energiát vagy nem mérjük... teljesen lényegtelen... MErt akármennyi oylan pörgő szutykunk van az a szájba**** melegedés fojtatódik... a fogyazstása a civünknek nő... és egyre gyorsabban(szinte exponenciálisan) haladunk egy bazi nagy katasztrófa felé...
  És ez gáz...És ez akkor is gáz ha az ember színésznek készül és igazán semmi köze a fizikához csak nem érti hogy a tudósok manapság miért nem aktuálisabb problémával foglalkoznak ahelyett hogy kitalálják a playmobil 3000 vagy a hiperüber önműködő konyhai robotgépet... Az emberiség lehet hogy kényelmesebben fog élni de mire megyünk ezzel ha közben szét forgácsoljuk a mi gyönyörű környezetünket...
  És lám lám... a tudósok nagy része tényleg nem kap elég támogatottságot...Én szerintem ez a gáz.. de ők vajon miért nem kapnak annyi támogatást sem a mamut cégektől sem a kormányoktól... MErt bármi ilyen jellegű dolog nem ad profitot... Ha van is és lesz is végtelen energia azt tuti hogy már ott van vagy lesz a NASA-nal és addig nem kapunk róla hírt míg a nagyook nem akarják... Amerikában de az egész világon is rengeteg olyan kutatás van ami titkosan folyik...Tehát én elképzelhetőnke tartom hogy vannak akik már megszülték az a bizonyos spayolviaszt... de azzal visziont csak szívni fogunk...MErt a köv Iraki vagy Vietnámi vagy tudom is én milyen Amcsitól távoli háborúban már egészen új dologkat fognak bevetni az AMCSIK...Tehát GÁÁÁÁÁÁÁÁÁZZZZZZZ!!!!!!!!!!!
 • Tetsuo
  #165
  "Magyarországon több helyen is, pl a KFKI-ban vizsgálták és egyértelműen kiderült róla, hogy a tenyér eltérő hőmérsékletű részei által előidézett légáramlat forgatja.
  (amúgy nekem is van ilyen kerekem itthon)"

  Nna! Tudtam! :)
 • FtranX
  #164
  "Egeli csodaszerkezetét a 'bioenergia mérőt' miért nem vizsgálták sem a MIT, a NASA, a DARPA, a DuPont, a Mitsubishi kutató laborokban ill miért nem terjedt el?"

  Magyarországon több helyen is, pl a KFKI-ban vizsgálták és egyértelműen kiderült róla, hogy a tenyér eltérő hőmérsékletű részei által előidézett légáramlat forgatja.
  (amúgy nekem is van ilyen kerekem itthon)
 • FtranX
  #163
  hahahaha!! :DD Szerintem nekem több okom lenne neked ezt mondani! Téged ugyan úgy nem lehet észérvekkel meggyőzni, mint egy vallásost a saját hitéből kitéríteni.
 • Tetsuo
  #162
  N. Tesláról és találmányairól nincs magyar leírás (konkrétan), viszont van egy magyar honlap, ahol az összes beadott szabadalmi kérelme eredeti/angol nyelven fenn van. Keressetek rá, nemtom pontosan a címet.
  1.Kérdés: Egeli autójára miért hat a gravitáció?(Mikorcsak pontosan esztergált mágnesrudakat kéne forgatni adott irányban és sebességgel?)
  2.Kérdés: Egeli csodaszerkezetét a 'bioenergia mérőt' miért nem vizsgálták sem a MIT, a NASA, a DARPA, a DuPont, a Mitsubishi kutató laborokban ill miért nem terjedt el?
  3.Kérdés: Egeli ill fehérszakállú elektromérnök barátja miért fizet villanyszámlát, hiszen 10 éve bemutatták az olyan generátor-motor kombinációt ami önmagát hajtotta úgy, hogy közben fölös áramot is adott?
  4.Kérdés: Mindezekről miért nem ír a Science ill miért nem mutatja a Spektrum, a CNN, a BBC, ABC... hiszen ezen médiák érdeke csakis kizárólag a szenzáció & a nézettség.
  Gondolom a Blikk írt róla :). De könyörgöm! Miért nem járta végig a világot egy bizonyíték ami cáfolhatatlan, hiszen Egeli a hobby műhelyében összedob ilyeneket?????
  Kelta ezt mondd meg nekem.
 • FtranX
  #160
  Tesla valóban érdekes dolgokat kutatott, sok dologban megelőzte a korát, de az olyan találmányai, mint az akkumulátor nélküli elektromos autó pusztán csak legendák.

  "Tetsuonak igaza van... azzal szaródik el az idő hogy új DVD-szabványt házimozi rendszert és mini Winyót találjunk ki amit már lassan az ovodások is használnak az új generációs mobilokban...
  Hol van itt az ésszerűség???"

  Ésszerűség ott van, hogy sok sok pénz van benne! És nem utolsó sorban kényelmesebbé teszik az emberek életét.
  Amúgy nem értem, hogy miért hátráltatná egy házimozi rendszer kifejlesztése a "csodálatos" újításokat?

 • Nenrandil
  #159
  Szerintem sem érdekes vitatkozni.. minden esetre ajánlom figyelmetekbe Nikola Tesla munkásságát... aki a 20 század egyik nagy fizikusa volt és valószínű tv-t és szg-t sem használhatnánk biztonságosan az ő felfedezései nélkül... ellenben kurvára nem tanultam róla közép suliban... de a frissen végzett fizika tanárnőmet is megkérdeztem a témában... ős em emlékezett hogy kmolyabban foglalkoztak volna Teslával... pedig igen érdekes dolgokat tudott...És ő nem ment a médiához... Inkább magával vitte a tudását a sírba... A mostaniak szerintem csak próbálkoznak olyan áttöréseket elérni mint ő... de szerintem egy nyiztott gondolkozású tudos sem olyan felelőtlen hogy egy elhetséáges végtelen energia forrást csak úgy a világ nyakába zúdítson... kicsi gyerekek vagyunk mi még ehhez...csak az a gáz hogy ahhoz túl nagynak érezzük magunkat hogy tönkre tegyük ezt a szép bolygót...És azzal hogy vitázunk kurvára nem változik meg az emberek gondolkodása...Ugyan úgy használják az olaj származékokat szénalapú energiától működik a gép emin pötyögök... naponta az én családom is kilós szemetet halmoz fel... És nem kell tudósnak lennem ahhoz hogy ezt világ viszonylatban tekintve belássam menniyre van elszarva a civünk... És sajna senki nem halgat az okos szóra... Azt nem értem mire várunk?Tetsuonak igaza van... azzal szaródik el az idő hogy új DVD-szabványt házimozi rendszert és mini Winyót találjunk ki amit már lassan az ovodások is használnak az új generációs mobilokban...
  Hol van itt az ésszerűség??? És szerintem igen is vannak dolgok amiket elhallgatnak előlünk...VAgyis az itt fórumozóktól nem...Mert vesszük a fáradságot sé utána nézünk és vitatkozunk... de a többi ember csak fogyaszt... és feldughatjuk magunknak a magvas gondolatainkat!
  Ennyi(szeretem ezta fórumot itt végre kiháboroghatom magam... sajnos ettől sem változik semmi)
 • Tetsuo
  #158
  Ha lennének ilyen különleges és könnyen használható energiák, akkor erről tudnánk. A politikusok teljesen hülyék, ők nem tudnának eltitkolni és irányítani komoly összeesküvéseket a Föld ellen TUDATOSAN!!
  Az USA hadserege is tök béna, amennyi dollárból gazdálkodnak, már léteznie kéne egy Skynetnek. (Terminator rulez! kivéve 3.)
  A legtöbb tudós pedig azon dolgozik h új DVD szabvány találjon ki. :)
 • FtranX
  #157
  hol élsz te ember? :) neked mi számít lényeges dolognak??
 • FtranX
  #156
  "a tudosok nagy része nem akar olyan dolgokkal foglalkozni, ami miatt kiközösitik,elveszti jol fizető kis állását,netán olyan dolgot fedez fel ami sérti valakik érdekeit(üzleti stb)"

  na ne viccelj már! :D valaki nem azért megy pl atom-fizikusnak, mert abból akar nagylábon élni (erre vannak sokkal könnyebb egyetemi szakok is), hanem azért, mert ezt érzi a hivatásának!
  Ez a "nem akarnak bizonyos dolgokkal foglalkozni" onnan ered, hogy sok önjelölt tudós, akik legtöbbször csak felületes elméleti tudással rendelkezenek, félreértelmezik/hibás következtetést vonnak le a fizika eredményeiből(pl. Casimir-effektus--->nullponti energia-->korlátlan energiaforrás) majd mindenféle új, hibás elmélettel állnak elő, amikről már egy fizikus hallgató is ránézésre tudja, hogy hol csúsznak el. Vagy a másik lehetőség, hogy feltalálják a spanyol viaszt. Azonban, amikor számukra is nyilvánvalóvá válik, hogy tévedtek, ahelyett, hogy beismernék a hibájukat, inkább a média útján kezdenek sárdobálásba. A nép meg persze bedől nekik.

  De ezekről a dolgokról értelmetlen vitázni, mert úgysem tudjuk meggyőzni egymást.
  Inkább arra gondolj, hogy kiknek köszönheted, hogy este TV-t nézel, számítógépet használsz és mindenféle ismeretlennel vitatkozol az interneten? :)) Hát mind a csúnya maradi professzoroknak. :)

  Más:
  "...erre hadd ne irjak semmit...annyira szánalmas a válasz. Gömbvillámrol meg elég ha csak megkérdezed bármelyik tudost :))))) egyböl választ kapsz a kérdésedre.....
  azota mi a bizbaszt csináltunk ürkutatás terén?????? semmit!! pár ember meghalt,több ezerszer körberepülték a földet, csomó mühold van fenn,oszt ennyi..."

  Attól, hogy te lusta vagy utánaolvasni a kvazároknak, a gömbvillámoknak és az űrkutatás eredményeinek, még nem lesz igazad! Ha akarod gyűjtök neked linkeket.

  "egyszerüen nem kutatnak bizonyos dolgokat....nem állitom hogy idegenek vagy más dolgok miatt. De hogy valami nem stimmel az biztos."

  Mi nem stimmel?
  Az a baj, hogy még nem ruccanhatsz le a Vénuszra szaunázni? Ha igen, akkor tessék bevinni egy Star Trek-es hiperhajtómű terveit a NASA-hoz és hamarosan megteheted! (gyk: nem fog cca 800 millió dollárba kerülni egy űrhajó fellövése)
 • Nenrandil
  #154
  Zéta te pont arról a rétegről beszélsz akik leginkább garázsmunkát csinálnak és kicsi vagyonukat abba fektetik hogy normális körülmények között dolgozhassanak...És igen is függetlenül kutathassanak... őket tényleg nem becsülik meg...De akik az egyetemeken vannak profok...Pont az ilyen kutatókat nézik le vénából... legtöbbször meg sem hallgatják őket...És miért is? mert nem prof egy egyetemen vagy mert nem olyan a szakmai múltja vagy isten tudja miért...Pl.: ott a káosz elmélet...Sok tudós foglalkozik a kérdéssel de egy újabb elmélet nem rázná meg alapjaiban a világunkat úgy mint a nullponti energia pl...Annak ellenére hogy a káosz elméletről szóló tanulményok a gazdaságra és a természetre levetítve mind azt jelzik előre hogy az emberiség irtó nagy gányban van...És fizetik a tudósokat(na jó ez Amcsi és perzse biztos nem úgy mint egy NASA tudóst) és kutatnak is... de hiába a sok új eredmény a fraktálokról és a káosz elméletről ha nem kerül be a köztudatba és nem veszik a vezetők komolyan ezeket a dolgokat...
 • mrzool
  #152
  "De hogy valami nem stimmel az biztos."

  Igen, tényleg nem stimmel valami: inkább háborúra költenek, mint az űrkutatásra. Ennyi.
 • FtranX
  #150
  Azt hiszem te nem nyitod ki a szemed. :)

  Senki sem mondja, hogy az eneregiamegmaradás elve "szent és megdönthetetlen", csupán, hogy minden eddigi kísérlet/tapasztalat őt igazolja!
  A kvazárok működésére nagyon jól kidolgozott elméletek vannak. Az meg hogy a gömbvillámok mibenlétére csak spekulációk vannak, nem jelenti azt, hogy sértik az energiamegmaradást. (de azt sem jelenti, hogy nem sérti) Amíg csak szemtanúk vannak és néhány égésfolt a falakon, addig nyilvánvaló hülyeség bármit is kijelenteni egy jelenségről. De nem! Te állítod, hogy már pedig a gömbvillámokra nem lehet ráilleszteni az energia-megmaradás elvét. Kíváncsi vagyok mi győzött meg erről?

  Te is csak abból sületlenségből indulsz ki, hogy a tudósok szándékosan nem vesznek tudomást mindenki számára nyilvánvaló "tényekről".
  Hidd el, bármelyik tudós odaadná a fél karját is, ha egy új effektus/jelenség felfedezésben csak egy kicsi része is lehetne! Ha mondjuk valaki bevisz a KFKI-ba egy, a "semmiből" energiát termelő szerkezetet és az tényleg működik, kidolgozzák az elméletet és örömmel veszik át érte a Nobel-díjat. A feltaláló meg begyűjti a szabadalom után járó milliárdokat. (meg ki szeret villanyszámlát fizetni? :) )
 • Nenrandil
  #148
  Te maradjunk szegény csóri tudósoknál:
  Ugye bár van egy ilyen hogy Nobel díj? igaz?
  Vannak tudósok akik ezt kiérdemelték...igaz?
  Akkor felteszem a kérdést: A riói konferencián amit annó tartottak készült egy nyilatkozat amit csupa híres (nóbel díjjas) tudós is hitelesített és aláírt...A globális felmelegedésről és egyéb környezeti problémákról...
  Azon a konferencián minden ország képviseltette magát(itt a nagyobb halakra gondolok) de USA nem...
  Azóta változott valamit a dolog?
  Kérdezzek még ilyen kedveseket...
  Ha van is olyan tudós réteg aki a civet szolgálja tudásával nagy ívben tesznek rá ha abból nem lesz több pénz!
  Ez van...gyerekek ezt kell szeretni...
 • Nenrandil
  #147
  Zetának: Olvastad vagy láttad az 1984-et...Szóval mennyi köze is van a demokráciának vagy nem demokráciának az emberi gondolkodáshoz? És ezt minden téren értem...Mert igen is a civilizáció úgy működik hogy amíg nincsenek olyan sokan a társadalmon belül akik új paradigmákat fogadnának el addig ez nem történik meg...Ez a középkornál nagyon jól látszik és ezért kellett sok tudósnak a máglyán végeznie...Ez manapság is így van...A nullponti energiával már Tesla is foglalkozott...De manapság kerül bele a köztudatba...De ott van az is hogy egyáltalán nem tanulunk Tesla bácsi munkásságáról közben neki köszönhetjük a váltóáramú rendszereket(ami miatt annó kicsapták az egyetemről)
  Tehát igen is műküödik a tudományos körökben a többség dönt egység nyal elve...
  Láttam a spektrumon egy filmet a hidegfúzióról...
  Elfogadott működik látják a méréseket...találnak megfelelő anyagot a reakció végén...Nem értem miért modnja akkor a dokumentum filmben a hivatalos álláspontot valaki aki csak ugyan azt képes mondani: képtelenség többlet energiát előállítani(közben a Nasa is rajta van már az ügyön de a tudományos álláspontok mit sem változtak)
  Tehát akkor hol az igazság?(egyébként ezt a spektrumon láttam...ezt a filmet)
  Szóval van valami...az embereket nem tanítják ennek létezésére viszont a hatalmi körök már foglalkoznak a témával...Amiből(a háborús bevetés után) majd a nép is kap valamit...
  Ha megnézitek a tudomány az igazi fejlesztések nem a tudományos körök (egyetemi kísérletek stb) köréből kerül ki hanem mind a NASA a különböző katonai kísérletek és a mamutcégek kíséleteiből jönnek elő...Az új eredmények ezeknek köszönhetők...És ezeket mi irányítja???
  Ennyit a mai tudományosságról...Ez szép és jó amit lerítatok de nem igaz...
  DE ne menjetek vissza nyagon a töriben...Mi volt a második világháború után...Egy sor új cikk jött ki amit a katonai technológiák átalakításából nyertek...Az atom energiából is először bombát csináltak...Én is hallottam vad dolgokat amiket nem veszek be...De ezek nem olyan hihetetlen dolgok...
 • FtranX
  #146
  még valami:
  A tudománynak semmi köze sincs a hithez!
  lehet új elméletekkel előállni, de azokat tessék szépen tényekkel és reprodukálható kísérletekkel alátámasztani!
 • FtranX
  #145
  A "másként gondolkodók"-nak:

  Megvádoljátok a hivatalos tudomány képviselőit, hogy nem hajlandóak tudomást venni a parajelenségekről, eltitkolják a kutatási eredményeket, elnyomják a szegény feltalálókat, stb, stb, de sokan még azzal is hadilábon álltok, hogy mi is a TUDOMÁNY és mi az, hogy TUDOMÁNYOS?!
  A tudomány nem egy maffia vagy egy vallás, ami különféle dogmákban hisz! A tudomány egy logikusan és hierarchikusan felépített rendszer, ami megpróbálja a világban tapasztalható jelenségeket megérteni, elméletben lemodellezni és kísérletekkel IGAZOLNI. Tehát a tudomány nem "hisz" semmiben, hanem TÉNYEKEN alapszik. És pont ez adja a tudomány nyíltságát az új dolgok felé! A tudósok nem azért hangoztatják az pl energiamegmaradás elvét, mert az annyira tetszik nekik, hanem azért mert jelenleg minden kísérleti tapasztalat ezt igazolja!
  A gond ott kezdődik, hogy ezeket nagyon sokan hajamosak elfelejteni, vagy tudatosan semmibe venni. Rengeteg csaló van, akik -kihasználva az emberek hiszékenységét és azt, hogy a valódi tudomány már fényévekkel eltávolodott az átlagos földi halandó megértési szintjétől- megpróbálják az embereket kábítani. Itt elsősorban olyanokra gondolok, mint pl. Egely, aki olyan fogalmakkal dobálózik, mint a térenergia, a vitalitás-energia, dimenziók, de attól már vonakodik, hogy pontosan meg is magyarázza, hogy mit ért ezek alatt.
  Az áltudósok összeesküvés elméleteket gyártanak arra, hogy a gonosz begyepesedett tudósok, hogyan nyomják el lobbiérdekből az új felfedezéseket vagy a korlátlan energiatermelő szerkezetek feltalálóit. De közben semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni, a szerkezeteket, senki más nem láthatja, meg nem vizsgálhatja.

  Való igaz, hogy még igencsak messze járhatunk a a világ teljes megismeréstől, de ez nem jelenti azt, hogy az eddigi modellek egyszer érvényüket veszik és az áltudósokra jövőben mint korunk Kopernikuszára fognak tekinteni! Newton törvényei a maguk érvényességi körében a valóság nagyon jó leírásai még ma is, csak már eljutottunk a megismerés egy újabb szintjére.