38
  • Piscator
    #38
    "kikapcsolhatják az olyan életfontosságú berendezéseket, mint az áram- vagy a víz-szolgáltatás"
    Ó, perzse kellett sírni a picsának, hogy a magakorában világszínvonalú vízművek jaj! nem tart lépést jaj! a legújabb technikával.
    Kicsit kommunista volt, meg a miénk, de ment az remekül.
    Azért remélem, valóban inkább rémes fikció.
  • Piscator
    #37
    még valami: utálom a kis pattanásos arcú senki terroristákat, akik azt hiszik, Kardhal, Mátrix módjára ezzel rengetik meg a nyugatot, globalizmust, M$-t.
    Álljanak csak személyesen ki az ellenség elé, akkor pattogjanak, ne egy monitor előtt meredve.
    Sajnos az ilyenek egyre hatásosabbak lesznek, mert egyes cégek beadják, még a WC-mbe is kell a net, aztán persze hogy mindent meglehet bénitani, ami mozog, mert überdigitális szarra van kapcsolva.
    Lásd önmüködő hűtőszekrény.

    Egyszer a társadalom még ebből összeomlik, vagy eljön a Bigbránner ideje, vagy valakik nagyon fellázadnak, de lehet, hogy pár idióta elhozza a világvégét, persze szigorúan csak UNIX alól, persze C-ben.
  • Piscator
    #36
    Hú, nekem meg a hozzád hasonlókból van elegem, akik mindent megtudnak tenni, de ezt nem személyeskedésből mondom.
    1., ezt mégis hogy lehet megtenni?
    2. akkor mire jók a tűzfalak??3., Mit lehet az ilyen felülképzett komjúterzsenik ellen tenni?
    Csak kicsit felháborodtam azon, hogy - egyébként nekem sem újdonság- hogy pár geek mindent áttör.
    Az már más kérdés, ugyan egy szegény egyzseri felhasználónál mire megy ezzel?

    Marxista, antiglobalista elvektől függetlenül, továbbá azzal a tudattal, hogy én is használom, élvezem a PC világát, ismét bebizonyosodott: minnél agyondigitlaizáltabb egy világ, annál jobban támadható.
    visszasírjuk azt, amikor csak tehenek, szénkazal volt, bár az se üdvözítő világ.

    A informatikai terror támadás ellen csak egy végsőt lehet tenni: kiméletlenül egyszer csak lekapcsolom az áramot, és LESZAROM ezt a kibaszott elektromos világot.
    Csak kérdés, meddi tehetem még mg, mikor rakják át az agyamat egy tartájba. Mert efelé halad minden.
  • RocketyATwork
    #34
    pApí a lényeg mostanság, no meg hogy nagybácsi/papi/nagypapi/józsika barátja is a cégnél dolgozik és ÉPPEn téged keresnek.
  • Taranov
    #33
    Ez a paranoiás hülye azért jobban ért hozzá, mint Te vagy én vagy a Kis Pisti.
  • mir
    #31
    15 éve tokióban már láthattuk, milyen is egy vegyifegyver a metróban...
  • fifi
    #22
    Tegyük fel hogy a fent említett szakember állításai igazak...Akkor internettel kapcsolatban ne azt csesztessék aki letölt pár mp3-at, vagy filmet hanem aki ilyen veszélyt jelent és vírust ír!
  • Mike
    #20
    mint irtam

    régen is voltak vírusok
    rengeteg

    szóval, az, hogy vannak vírusok, amik terjednek csak a csecsemőknek új

    max más az átvivő média

    irjál levelet offline
  • Mike at home
    #16
    Cluster Buster

    emlekszel erre?

    regen is voltak virusok
    nagy cegeknel is hemzsegtek

    csak akkor meg nem volt hivoszo a terrorizmus

    csalodtam Kaspersky-ben azt hittem nem hatasvadasz
    milyen erdekes, hogy pont virusirto cege van
  • Mike at home
    #15
    az ezzel a baj, hogy az igazan vedett rendszerek, mint a bankoke, elerhetetlenek az internten keresztul. Fizikailag elerhetetlnek. Persze tamadhatok de ezt belso ember tudja megtenni.

    Masreszrol azok is hulyek, akik nylivanos kapukat tesznek aram es vizszolgaltatokhoz, szoval ha ezek tenyleg manipulalhatok a halozaton keresztul.

    Nem tudom, mire megy ki a jatek, de szerintem ez ujabb magyarazat csupan arra, miert is kell megregulazni a halot. A multkor a pedofilveszelynel azt irtam, majd jonnek a terrorveszellyel. Itt van.
  • Cat #13
    két dolog

    1. a csávonak nagyon igaza van abban, hogy az utóbbi években tiz vagy százmilliószámra elterjedt férgek és vírusok csak terjedtek, és nem okoztak károkat. Mi van ha ezek letörlik a vinyot (mint pl. vagy 6-7 évvel ezelőtt a csernobil vírus)? Többszázmillió gépen lévő adatot tönkretenni azért nem kispálya

    2. a csávó biztonságtechnikai cég vezetője, tehát ha a cégek többet költenek biztonságra a szavai (illetve a symantec, cisco stb.) nyilatkozatai hallatán, az neki komoly bevételekben realizálódik, szóval egyértelmű hogy nem azt mondja hogy "a net biztonságos, ne vegyetek antivirusprogramokat". Viszont tekintve hogy tényleg özönlenek a virusos levelek, ezt nem is várhatja el tőle senki, mert hazugság lenne.
  • Rockety
    #12
    és akkor zsebre raktad a számológépedet?
  • asysoft
    #11
    Honnan tudod, hogy nem volt ilyen?:)
  • NEXUS6
    #10
    Nem azér' mondom, de szerintem az a "terrorista", aki egy életfontosságú számítógépes rendszert megfelelő védelem nélkül csatlakoztat a netre. Onnan már ma is összeszedhet bármikor olyan fertőzést ami hanyattlöki, nem kell ahhoz semmi terror támadás.

    Nem értem egy víztisztító rendszert minek kell felrakni a netre. Az odáig rendben van, hogy van valami távoli elérése, de ennek nem kell szükségszerűen TCP/IP-re alapulnia. Az ilyen modemes kapcsolatok meg 20 évvel ezelött is épp annyira támadhatók voltak mint manapság.

    Amúgy a mai napig nem értem ennek a számítógépes terrorizmusnak a lényegét. Hogy lehet közvetlenül emberéletet kioltani egy számítógéppel?

    Bár nagy mesterem, BG asszem már több embernek okozott korai, magasvérnyomás okozta halált.
  • shim
    #9
    az én védelmemen még egy vírus, adware, spam vagy hacker sem jutott keresztül. márpedig én semmit se használok. még a beépített xp tűzfalat se. na erre varrjatok gombot.
  • Csatti
    #7
    Miért lenne paranoiás? Sok PC alapú folyamatvizualizációs rendszer van, ha sikerül olyat PC-t kifognod (pl. mérnöki munkaállomás) amivel bele is szólhatsz a rendszerbe, akkor nagy károkat okozhatsz. Ez a rendszer lehet víztisztítótól (és akkor bizony nem lesz víz) kezdve bármilyen diszkrét vagy folyamatos rendszer. Az emberi rosszindulat ellen sajnos semmi sem véd tökéletesen.
  • sniper
    #6
    Na, ebbol is lehet 1 katasztrofafilmet csinalni...
  • Munch
    #4
    Szerintem ez csak nagyon-nagyon sokkal később fordulhatna elő... A víz még nem UTP kábelen jön, a vízcsatornába max. baktérium kerülhet, de azt nem norton fogja leírtani :P
  • SoDI---
    #2
    nem szeretem az ilyen paranoiás hülyéket.
  • Lacc
    #1
    juj