58
A sulinetes átverés teteje
-
#58 Valószínűleg emiatt a véleményem miatt megint a támadások keresztűzébe kerülök, de mi a francnak olyan helyen választotok ki egy bizonyos sulinetes terméket, ami éppen nincs raktáron? Vegyük mondjuk a Mistral-t, ahol a percenként frissülő dinamikus árlista eleve kizárja ennek a lehetőségét. Sulinetes? Ott a pipa mellette a kiválasztott boltnál? Faja, lehet érte menni... -
#57 Nálunk olyan volt hogy egy pályázaton nyert gépnél egy katalógusból választhattunk gépet
A többség Celeronos volt, integrált videokaris többségében SDRAM-os alaplappal. Tehát elvileg az akkori gépem jobb volt a pályázaton nyert elég drága vadiújnál.
Egyetlen viszonyleg jobb gép volt -mondjuk azis pályázaton kívűl 100.000-el olcsóbban hírdetve-nagy boldogan kiválasztottuk mikor pár hét múlva jött a levél a miniszter bácsitól, hogy a cég túllépte a szerződésben lekötött teljesítési számot, így válasszunk a többiből.
Értitek a maradék maradékábol, mert már azokból is elfogytak a jobbak.
Ez kb 50-60-ezer minuszt jelentett, hogy jó illetve a réginél nem rosszabb gépem legyen.
Szval nagon egyetértek.
Bocsi ha kicsit off. -
#56 Nem feltétlenül a Bluefish a mocsadék, hanem a kormány, ugyanis nem veled fordul elő először, hogy nem kapod meg azt, amit sulinetben rendeltél. Én eddig egy Querty-s esetről hallottam, ami hasonlított a tiédre. -
#55 ??????? -
#54 micsoda véletlen :D -
sniper #53 Ez gondolom olyan mint az adobevallas: konyvelotol fugg. -
#52 két különböző tanulmányi osztály plusz egy állami cég gazdasági osztálya
gondolhatod, hogy többször rákérdeztem
amúgy+ a mi tanulmányisaink férjei vezetik az üzletet ahol sulinetben bevásároltam szval... -
sniper #51 Lehet hogy fogalmuk sincs mirol beszelnek. Emlexem 1szer mikor a szemelyimet kellett meghosszabbitani, a yardon a rendor aszongya kell ra 2 rongyos illetekbelyeg, megveszem, megyek az ugyintezohoz, az meg visszaadja hogy ez neki nem kell. Ha a rendorok is ennyire kepben vannak, akkor mit varsz 1 mezei tanulmanyistol... -
magnum #50 scanneld csak! -
#49 lássuk, nálunk és a nagyfalusi tanulmányi osztályon
sőt még a gazdasági osztályon is azt mondták ugyanarra igényelem vissza.
Legalábbis a mi tandijunk visszaigénylése biztos ugyabba ment.
Emléxem kiis akadtam miatta. -
#48 Megnyugtatlak, nem ez a legnagyobb átverés a sulineten belül...
Amúgy meg mehetsz a fogyasztó védelemhez, bár szart sem tudnak csinálni...
Az államnak jobban a kezébe kéne vennie a sulinetet, mert az árusító cégek ahol tudnak VISSZAÉLNEK a helyzetükkel...
-
Cat #47 nem igaz, 60at igényelhetsz tandijra, és 60at igényelhetsz sulinetre! a kettő között nincs összefüggés! -
Cat #46 hát, mivel tesom meg én is tandijat fizetünk, +2 sulinet vásárlás is volt elég sokat - 200e felett - igényeltünk vissza apehtől
egyébként a sulinet és a tandíj NEM ÜTKÖZIK, bescannelhetem annak aki nem hiszi...
-
Cat #45 tesomat behivták, hogy mutassa be a papirokat
semmi gond nem volt -
#44 Tudom Breki, jobban vágod mint egy könyvelő
Ja és mit félljen az ellenőrzéstől? Hogyhogy lesz? egytől egyig végigjárja majd az adókommandó az összes embert aki SEben vett valamit. LOL :P -
#43 és ellenőrzésed már volt?
mert ugye tudod, hogy lesz......... -
#42 akkor hvd föl a piros számot hátha a miniszternek elhiszed P -
magnum #41 Érthető módon sulinetes cuccból senki nem tartott készletet, és gyakorlatilag senki nem vett föl rendelést év vége előtt. -
magnum #40 Az ugyanaz a 60ezer. Te döntöd el hogy tandíj vagy sulinet, esetleg mindkettő de egy ember egy évben max 60-at igényelhet vissza, tetszőleges számú termék után. -
#39 egyrészt pofátlanságnak tartanám, hogy a boltban ezt mindenkivel elfelejtik közölni, hogy csak 1 terméket vehet (ki venne akkor mondjuk 6 ezer forintért hangszórót, ha mást nem vehet mellé)
de azt még el tudom képzelni, hogy a boltban átverjenek, na de azt nem, hogy a könyvelőnk nem tudja jól a jogszabályt (vagy hadd személyeskedjek kicsit, Breki jobban tudja az ide vonatkozó jogszabályokat mint ő) azt kétlem. -
Cat #38 én három számlával három terméket -
Cat #37 rosszul tudod
én tavaly vettem canon a60as fényképezőgépet - anyám adójára
utána decemberben vettem egy videókártyát 40e ért, apám adójára
eltelt két hét, rájöttem hogy ki kéne használni a maradékot, ugyhogy vettem 256 mega memóriát, apám adójára
ez összesen 120e lett (ugye áfával fölécsuszott)
és ami a lényeg: MEGKAPTAM AZ ADÓVISSZATÉRITÉST 120ezer forintról! (tegnapelőtt jött meg) -
#36 csak Breki kedvéért hétfőn bemegyek a könyvelőnkhöz, és felhívom a helyi APEH irodát is a dologgal kapcsolatban. Tudniillik tavaly vásároltam EGY számlával KÉT terméket. -
blackgamer #35 Hi!
Bluefish-el nekem is volt összezörrenésem,
december elején nem akartak felvenni sulinetes rendelést
értitek, nem hogy készleten épp nincs (bár a legtöbb helyen nem szokott lenni), mégcsak nem is rendelik meg
ekkor találtam egy jó helyet, egy utcával odébb
http://www.lscomputer.hu/
vinyó, cd iró, egyéb fogyó eszköz szokott lenni készleten, azonnal elvihető sulinetre is
udvarias kiszolgálás
korrekt határidő
szóval Bf-et felejtsétek el
amugy idéntől max 70 %-ot áll az állam, 85 ezerért vásárolsz és abból jön le 60 ezer (ha jól számoltam) -
#34 Akármennyit vehetsz, csak 60at igényelhetsz vissza. -
#33 Hát nemtudom nekünk a fősulin azt mondták, hogy a tandíjvisszaigénylés és a sulinet ugyanazon a címen fut és ha tandíjat visszaigényelsz annyival kevesebb lesz a sulineted. Persze ez is tavaly volt és a mi esetünkben. -
#32 idén lehet
tavaly nem az hótziher
az apeh illetékes osztályával beszéltem erről
de jó higgyétek azt nekem tökmindegy -
#31 Ez egy adózó év, egy jogcím, egyszer 60ropi. És nem igaz hogy más oktatási jellegű visszatérítésed nem lehet mellette, mert pl. fősulis tandíkedvezményt is igényelem vissza, mellette saját jogcímén. Az is max 60lehet különben. -
#30 #27:
"Az adókedvezmény akkor is igénybe vehet?, ha egy adóév során több különböz? alkalommal történik a vásárlás, de a Sulinet Expressz egyéb feltételeinek minden egyes vásárlásra külön-külön is fenn kell állniuk. Az adókedvezmény együttes összege ez esetben sem haladhatja meg az adóévi 60.000,- Ft-ot."
Vagyis akárhány számlából összeszedheted a hatvanezret.
Amit te idéztél, az arról szól, hogy mikor lehet egy terméket több éven át is elszámolni. -
#29 :) -
-
#27 "A Sulinet Expressz tartósbérleti konstrukciójával a 60 ezer forintos jóváírás akár három adóévben is igénybe vehető, így a program keretei között a számítógép-konfiguráció, digitális fényképezőgép, nyomtató stb. árából a vásárlónak visszautalt összeg optimális esetben elérheti a 180 ezer forintot.
Míg vásárlásnál
az ár egy összegbeli kifizetésével
a bérlő egy darab számlát kap, amit egy adóévben tud felhasználni, maximum 60 ezer forint visszaigénylésére, tartósbérlet esetén három egymást követő évben kap számlát, melyet így három adóévben készített bevalláshoz tud csatolni."
EZ a hivatalos tájékoztató de ha ezse elég akkor olvasd el a sulinet-es topic-ot hamár úgyis beszólsz másoknak, hogy nem olvasnak utánna illetve nem tájékozódnakP
De ha ragaszkodsz a jogszabályhoz erre keress rá
1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról 36/A§ (törvényi alap) és módosításokra.
Pontosabban
Az adókról, járulékokról és egyéb költségvetési befizetésekről szóló törvények módosításáról” szóló 2002. évi XLII. törvény[1] 11. §-a egy újabb, 36/A §-sal egészítette ki[2] a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényt (Szja tv.), amely paragrafus tartalma, illetve címe „A felnőttképzés díjának, valamint az oktatásban résztvevők egyes kiadásainak kedvezménye”.
Mégegyszer mondom ez évben lehet, hogy másként van, mivel én lediplomáztam nem figyelem majd csak az adótörvény megváltoztatása után, ha igaz lesz.
Alaplapos témáról meg csak annyit, hogy nagyon sokan panaszkodtak annó, hogy alaplapot miért nem lehet venni, és úgy tudom ezt csak az idei évtól lehet. De azt mint fent mondtam nem követem figyelemmel egyenlőre.....
-
#26 ja télleg bocs vissza az egészet :DD
most jutott eszembe hogy az alaplapot nem sulinettel vettük. Csak mivel memo mellett még azt is vettünk, ezért így maradt meg bennem. bocs -
magnum #25 Alaplap csak most került be. -
magnum #24 Idézd lekem légyszíves azt a jogszabályt, miszerint csak 1 dolgot vehetsz. -
#23 és ki volt a jogosult?
a jogszabály szerint csak egy dologra kölhetted
persze más kérdés ha két szülő volt
de annó ezt a sulinetes fórumban elég részletesen megbeszéltük.
Annó én még az APEH-al is megbeszéltem olyan szintig hogy a számlán ha csak pecsét van elég-e.
Ja és a minisztériumban is ezt mondták.
És tudtommal Alaplapot nemis lehetett venni PPPPP -
#22 tavyal=tavaly -
#21 most te ugye azt mondod, hogy tavaly csak egy dolgot vehettél 60kig, ugye?
Én tavyal sulinettel vettem memoriát, és alaplapot. -
#20 szószerint:
"Egy általános iskolás, vagy főiskolás gyermek után mindkét szülő igénybe veheti az adó-visszatérítést (2x60.000 Ft = 120.000 Ft). Ilyen esetben két különálló számlán kell vásárolniuk. A Sulinet Expresszben forgalomba helyezett számítógépek, egy tételként kerülnek számlázásra. Tehát, ha élni szeretni a törvényben adott lehetőséggel, akkor két külön számlára szükséges vásárolni, több a programban szereplő számítógép alkatrészből. (amelyekből szinte a teljes gép felépíthető)" -
#19 ez így van, de nem összevonható