122
Mitsubishi-rajongók és -felhasználók topicolnak
  • [Walaki]D`Lair
    Minő nosztalgia nemigaz DR?
  • seAke
    Oh
  • [Walaki]D`Lair
  • [Walaki]D`Lair
  • [Walaki]D`Lair
    A kép 2003 nyarán készült!!!!

• magnum
    biztos hogy meg lehet oldani de a te kocsidba bűn lenne belerakni
    most láttam Csernus doktor is galantot hajt :D
  • FREAK
    kérdés

meg lehet oldani, hogy a Galant manuális váltója helyett egy automatát tegyenek be? ha igen, nagyságrendileg mekkora összeg egy automata váltó+tartozékok?
  • fluga
    sziasztok!

ugyan még nincsen kocsim, sőt semmilyen mitsu márkájú ajándéktárgyam sincs, viszont szeretnék venni (majd) egy '95-96-os Colt CA0-t és egy kicsit felpofozni. Lehetőleg az 1.6ost,bár van egy olyan sanda gyanúm, hogy abból lestrapálatlant (de randa szó) nem fogok találni, így ráhajtok egy nő által használt 1.3asra, hátha jobb állapotban lesz. Némi külső tuning, (illetve az elég erős lesz), új kipufogó, elömlők (bár ha jól tudom V motorokhoz nincs értelme), légszűrő, stb...nem akarok belőle versenyverdát, de azért egy +15%ot ha lehet akkor igen. Esetleg chiptuning, azt persze szigorúan a germánoknál. Nem tudtok vkit, aki mitsu tuninggal foglalkozik esetleg?
    Külsőre teljes csupaszítás (kilincs+zár), első/hátsó spolier, küszöb, és a belsejét is mexeretném dolgozni..mondjuk amit eddig leírtam, az kb az autó ára, de ha egyszer bele vagyok szeretve?? :)
    (persze egy 40mmes ültetés, és 18 colos felnik:)
  • FREAK
    89-es ez is

most cseréltem fékcsöveket, az első okés volt, de a hátsóra 3 napot kellett várni, azt is vidékről hozták, mert sehol nem találtak olyat, ami rajta volt....

sajnos van még mit cserélni ezen kívül is (ezt is csak azért, mert az egyik kiszakadt)
  • observer
    Mikori az instrumentum?

Nekem '89 dec. a 2000-es Galantom. És csak egy féltengelye kattog lassú kanyrodáskor. :)
  • FREAK
    na mivan, bezárt a klub? :)

nem szervezünk egy Mitsu találkozót?
  • GregSB
    Nekem meg Mitsubishi tollam van :DDD
  • FREAK
    "a Lancer EVO-k 4G63 motorja közeli rokon a Galant GTi-vel"

De abban is 4G63 van, szóval meglehetősen közeli rokon :) Amúgy nem értek hozzá :)
  • Zakowski
    és még volt a 4G37 jelû 1.8-as is
  • Zakowski
    természetesen a kétliteres Mazdának a világon semmi köze a Mitsu kétlitereséhez :-)
  • Zakowski
    Nem. A fiatalabb Lancerekben 1.6 16v motor a legjellemzőbb, a GTi-ben van 1.8 16v 140 LE (4G93 jelû) ez egyáltalán nem azonos a 4G63 jelû kétliteres családdal. Kétliteres Lancer csak a legújabb, nálunk pár hónapja indított szériában van, az megegyezik alapjaiban a Galant kétliteresével. Illetve a Lancer EVO-k 4G63 motorja közeli rokon a Galant GTi-vel.
  • FREAK
    hát igen, árkülönbségek azok vannak...
  • magnum
    bx-ből a legkönnyebb kilopni az első lámpákat
  • Fefe
    Ja és origin volt 17K a lámpa valamint az index nem bontóttan
  • Fefe
    Sziasztok! Előszőr is én is Csepeli vagyok másodszor nekem egy Hyundai H100 van és most csináltam rajta futómű/motor generált és az alkatrészek teljesen megegyeznek az azonos kategóriájú Mitsubishi L300-al ezt onnan tudom,hogy ahonnan az alkazrészt hozattam ott mondták nekem,hogy pl.: az L300-as gömbfeje teljesen megegyezik a H100-al és vettem is bele egy garn. és tökéletesen passzol hozzá,ugyan így a motor alkt. többsége is. Nekem azt mondták,hogy a régebbi Hyundaiokban még Mitshu motor dobog.
    A lámpa témához meg annyit,hogy K.Andrásnak teljesen igaza van mert pont a minap vettem a H100-hoz első lámpa garn. Előszőr elmentem bontóba ott azt mondát,hogy 20K/db a fényszorónak és 7k/db az index. Haza jöttem felmásztam az internetre és találtam egy boltot ami lámpákkal fogl. felhívtam őket és azt mondta a srác,hogy 17K/db bruttó a fényszoró és 3K/db az index. Bocsánat ha kicsit hosszú voltam

Üdv Fefe
  • FREAK
    olajcsere, motortisztítás megvolt (20 rugó), azóta már melegen is kattog (néha) :)
  • magnum
    hidrotőke kattog (nem takálom a megfelelő hangutánzó szavt) hideg motornál? van jó tisztítófolyadék, amivel általában meg lehet úszni a cserét.
  • I.C.ram
    Nekem a monitorom Mitsubishi! Lehetek a barátotok?
  • FREAK
    a motor? biztos...

állítólag Hyundai-ban is használják ezt a motort (DOHC 16v), de nem lepődnék meg ha a Mazda 626 2.0 16V-ben is ez lenne
  • macilaci123
    Ez megegyezik a Lancer 16 V-vel?
  • Tom3 #17
    Csepelen lakok.:)
  • FREAK
    KÉK, Csepelen
  • Zakowski
    Persze. Többek között ezért jók a topiok, mert lehet kérdezősködni. ;-)
  • Zakowski
    Megkérdezhetem, melyik szerviz?
  • K.András
    Bontoval vigyázni!Nekem anno egy citroenbe(bx) kellett vennem elsö lámpákat(kicsit összetört),bementem a bontoba 20-on valamennyit mondott,a boltban zsir ujat megkaptam 15-ért!Tehát megnézni az uj árakat is, mert sokszor palinak akarják nézni az embert!
  • FREAK
    szíjakat asszem 15 körül mondtak (kettőt)

szervízbe viszem, én nem értek hozzá
  • K.András
    Azért el fog ez még menni mégegyszer ennyit,bár 130-140 ezer nem kis pénz...
  • Zakowski
    Hát, annál olcsóbban tényleg nem fogsz... a szíjak az olyan 20-as nagyságrend, a görgök talán 10-es a feszítőpatron meg ~30 - talán ez az egyetlen, amin lehet fogni vagy keresni borult kocsiból bontottat, vagy ha volt már cserélve, akkor a következő szíjcseréig halasztani. mitsuklub.hu-n a támogatók alatt van pár bontó, talán valamelyik bír vmi. okosságot mondani. Magad szervizeled vagy hordod valahová?
  • FREAK
    206e km van benne, és most, hogy megint használatba került (előtte hónapokig állt), előjöttek a bajok
  • FREAK
    Galant 16v 4x4

2 külön téma van, első a hidrotőke+szíj csere lesz

legolcsóbban eddig 3700-ért találtam hidrotőkét, de általában 4-5 között van az utángyártott

a kardántengely a másik téma, az még talán ráér
  • Zakowski
    8v? 16v? hidrotőke tuti csere?

milyen gép ez egyáltalán, hidrotőkés 4G63 és kardántengely? AWD Galant? vagy L300?

ha 16v, akkor 60e környékén van csak a két szíj, a görgő, meg a patron, de biztos, hogy a feszítőpatront cserélni kell? ha óvatosan szeditek ki, és nem ereszti az olajat, akkor elvileg vissza lehet tenni.
  • K.András
    Nemrég vetted a verdát,ezek már beadták a kulcsot vagy ilyen volt?
  • FREAK
    na szal ilyesmi, ha van valami külföldi (vagy olcsó belföldi) vonal, akkor leírom pontosan
  • FREAK
    hidrotőke, vezérműszíj, feszítőcsapágy(?), kardántengely 2 eleme+2 csapágy

jelenleg olyan 130-140 körül tudnám megvenni az egészet (a legolcsóbb új árak, ha épp lehet kapni), de ez így vicces lesz :)
  • Zakowski
    Mi kéne pontosan? Akkor tán könnyebben mondok.