2159
  • PeeTeR
    demo (meg mindig Fahrenheit a cime nem Indigo biz-basz)

• ThugEdge
    sztem ez zseniális lesz,kicsit nehézkes a pali irányítása,de biztos majd megszokható,télleg zsír
  • ThugEdge
    jáá
    nem figyeltem az elején bal jobb gombokat nyomkorászni,na kipróbálom
  • ThugEdge
    na akkor hogy kell a fickót eltüntetni a földről,odáig jutottam,hogy megemeltem aztán vagy egy ilyen vizszintes sáv,amit gondolom mozgásba kéne hozni vagy nemtom
  • grebber
    :D Na ez jó jel áradoznak róla.
  • CrucifX
    Demo es demoteszt

Katt
  • grebber
    Indigo Prophecy GOLD
  • Atomreaktor
    Jók lettek a bemutató videók;) Én már nagyon várom!
  • Istencsászár
    Egy újabb videó jelent meg az Atari gondozásában készülő fahrenheit-ből. A „pschio thriller” beütéssel megáldott játékból ezúttal egy közel két perces videót tekinthettek meg
    videó
  • grebber
    Indigo Prophecy E3 2005 (10,14 MB)
  • báttyó02
  • báttyó02
    Fahrenheit átnevezve!
    [2005-01-28 @ 23:59 - ZeroCool] (kommentek: 2)
    Még tavaly novemberben, a Vivendi úgy határozott, hogy nem finanszírozza tovább a Fahrenheit című játék fejlesztését. Kisvártatva az Atari lecsapott rá, és a munkálatok folytatódtak. Ma, a "frissen sült" kiadó átnevezte a játékot. Mostantól úgy kell keresni, mint Indigo Prophecy. Véleményem szerint ennél bénább lépést nem is tehettek volna, lévén a korábbi név legalább mostmár be volt járatva. Az elkövetkezendő fél évben (jelenlegi megjelenési dátuma elvileg 2005 június 7) pedig már biztos nem is változik nagyon a helyzet...
  • Serpa
    Fahrenheit "Angels" ingame videó (PS2 / PC)
  • Seth
    Ja és a 10. hozzászólást ha elolvasod....
  • Seth
    Attól még izgalmas, mert tudod hogy egyikőjük a gyilkos,de nem vagy benne biztos hogy ki az.
  • Seth
    Már rég lelőtték...esetleg te pont nem olvastad
  • Lacc
    Nohát kösz hogy lelőtted a poént :D
  • Seth
    Spoiler( vagy lehet hogy nem?):

Nem a főszereplő srác lesz az igazi gyilkos, hanem egy másik szereplő, akit szintén irányítunk majd ( persze az közben nem derül ki hogy ő a gyilkos)

Ezt még régebben egy előzetesben olvastam.
  • Serpa
    "Fahrenheit: Az interaktív mozi !

(Adventure Gamers) Hosszú évek után a nagyon ígéretesnek hangzó Fahrenheit végre újra hallatott magáról az E3-on. Szerencsés játékosok már ki is próbálhatták a különös sztorival és játékmenettel megáldott okkult-krimit az E3-on. Úgy néz ki a korábban emlegetett epizódonkénti megjelenést elfelejtették hálisten... Viszont a szemtanuk kőkemény gyomorszorongató hangulatot emlegetnek, amely a Memento nyomasztó atmoszféráját idézi fel. Egy kis emlékeztető Soguntól:
    A történet hátborzongató: Lucas Kane teljesen normális állampolgár, aki New York egyik bankjában dolgozik. Egy éjjel lesétál a sarki kávézóba, ahol hirtelen olyan érzése támad, mintha marionett bábut csináltak volna belőle és valaki más mozgatná a karjára-lábára kötözött (képzeletbeli) fonalakat. Elvesz egy kést az asztaláról és bemegy a mosdóba. Furcsa jeleket kezd el vagdosni a kés hegyével az alkarjába és megöli az első embert, aki betéved a helyiségbe. Önkívületi állapotában látni vél egy férfit, aki a padlón ül, gyertyákkal körülvéve és mellette egy elveszett tekintetű kislány. Ettől a ponttól kezdve Lucas gyilkossá válik a rendőrség szemében, de ő nem hagyja ennyiben. Rá akar jönni, mi történik vele valójában."

Fahrenheit tréler

folytatás a Hardwired -en.
  • LezLee
    Az lehet, hogy a grafika nem a legjobb, legkidolgozottabb, de egyrészt még a megjelenésig javulhat, másrészt meg egy kalandjátéknál messze nem a grafika a legfontosabb.
  • cseri001
    Vagyis Gamespot :)))
    végülis mindegy, azért működik...
  • cseri001
    A grafika nem annyira, de az irányítás módja annál inkább felkeltette az érdeklődésem...
    Na, azért a képek sem olyan rosszak, de láttam már sokkal kidolgozottabb játékot is.
    A Gamestar -on jobban meg lehet nézni a képeket, akinek kedve van... :)
  • LezLee
    Hát ha igazak, amiket írnak, akkor leginkább semmire :))
    Ugyanis ezzel a játékkal új műfajt óhajtanak létrehozni. De nem csihipuhi, agyatlan akció lesz, hanem inkább kaland. Tehát itt majd nem a fegyvered kell használni, hanem az agyadat. Többet még nem tudni róla...
  • Tom3 #13
    Ez milyen játékra hasonlít a legjobban?
  • fm
    az "első" epizód megjelenése várhatóan november 21. még az idén...
  • Tibre
    http://www.fahrenheitgame.com
  • Tibre
    én azt olvastam mindegyik részben mást kell irányítani így egy epizódon belül valószínüleg "csak" egy ember bőrébe lehet bele bújni,illetve a vége felé irányítjuk magát a gyilkost,viszont úgyhogy mi nem tudjuk,hogy kivel vagyunk :)
  • Tibre
    ja kb 2 éve volt róla egy előzetes pc guruban asszem,nem tűnik rossznak
  • LezLee
    Hát remélem nem, bár ennek a kiadását még nem tolták el egyszer sem :))
    Mindenesetre ha sikerül megcsinálniuk, amit ígérnek, akkor új műfajt teremt a játék.
  • zaki
    4 éve? mi ez dúknyukemforevör? :P
  • LezLee
    Csak annyit tudok, hogy immár 4 éve fejlesztik, tehát nem lehet oly távoli.
  • LezLee
    Hát ha tudnám, akkor odaírtam volna :)))
    De nem tudom...
  • zaki
    megjelenés? :)
  • LezLee
    képek a játékról
  • LezLee
    Bocs a hosszú szövegért, de ezt mindenkinek látni kell :))
  • LezLee
    Fahrenheit

Mostani kedvcsinálónk egy olyan programot igyekszik bemutatni nektek, mellyel kis csapatunk nem egy tagja már igen régóta szeretne játszani. A mindannyiunk által alapműként elkönyvelt Omikron: The Nomad Soul készítői lassan negyedik éve dolgoznak a Fahrenheit-en, habár eme hosszú idő munkájából a játékosok eddig nem sokat tudhattak meg. Ezévben azonban végre ki lett tűzve a megjelenési dátum, s mivel végre összegyűlt elegendő mennyiségű információ egy előzetes megíráshoz, nem tudtam (tudtuk) megállni, hogy írjunk a Quantic Dream gyöngyszeméről.

A program szinte biztos, hogy alapjaiban fogja megváltoztatni a PC-s játékok történelmét, a kérdés mindösszesen annyi, hogy a fejlesztők meg tudják-e valósítani az elképzeléseiket minőségi formában. Úgy képzeljétek el a játékot, hogy ti irányítotok benne mindent és mindenkit s ezt a lehető legegyszerűbb módon. Az irányítás körülbelül olyan, mint amilyet a méltatlanul elfeledett Gabriel Knight 3-ban láthattunk, azaz lehetőségünk lesz beállítani a megfelelő kameranézetet, s e mellett a karakterek cselekvését is mi határozhatjuk meg. A Fahrenheit ezzel sokkal inkább egy filmre fog hasonlítani, mintsem egy szoftverre, ami bizonyos szempontból lehet jó is, illetve rossz is. Egyrészt érdekes lesz végigtolni egy játékot végig a saját elképzeléseinkkel, másrészt viszont én aggódom egy kicsit, hiszen mi van akkor, ha a "filmkészítéshez" adott kellékeink nem fognak akkora mozgásteret biztosítani, hogy élvezzük azt?

A srácok mindenesetre igyekeznek a tőlük telhető legjobbat kihozni a Fahrenheit-ből, így például azt ígérik, hogy az irányításhoz az egéren kívül semmi más nem fog kelleni, de lépjünk tovább, nézzük meg magát a programot. A történet tizenkét epizódra épül, így lényegében olyan lesz, mint hazánk - sikertelenségének ellenére - vérprofi kalandjátéka az A.G.O.N., abban térnek el a szoftverek egymástól - és Istennek hála - hogy a Fahrenheit megvásárolható lesz majd boltokban is, nem kell hozzá feltétlen hitelkártyával rendelkeznünk. Az epizódok előreláthatólag havonta fognak kijönni meglehetősen alacsony áron, s a legelsőre november tájékán számíthatunk, de a Vivendi tervez hármas, illetve hatos kiszereléseket is. Visszatérve a történetre: 2005 New York-jában járunk, ahol is a tél megdönt minden eddigi rekordot. A kegyetlen hideg persze nem béníthatja le a város életét, ám valami mégis elkezdődik. Az emberek hirtelen megváltoznak és rituális módon elkezdik leölni társaikat. Mi is egy ilyen gyilkost alakítunk, nevezetesen Lucas Kane-t, ám mi szeretnénk rájönni, hogy olykor-olykor ki, vagy inkább mi veszi át az uralmat testünk és lelkünk felett. Azonban nemcsak a szerencsétlen gyilkossal kell időröl-időre elmenekülnünk, alakítjuk az őt üldöző nyomozónőt, Carla Valenti-t, illetve Mr. Kane családját is.

Az akciókalandjátékok népes táborát gazdagítani igyekvő Fahrenheit azonban nem olyanfajta móka, mint amilyenekkel eddig összefuthattunk a műfajon belül, itt ugyanis nincsenek fegyverek, sem bunyók, csupán a reménytelen menekülés, a folytonos üldözés, no meg a gyanakvás, mely egyre jobban összefüggésbe hoz dolgokat. Remélem, hogy a tizenkettedik rész végére minden kiderül, nem pedig egy bugyuta Silent Hill-es befejezéssel leszünk gazdagabbak.

A vizualitás meglehetősen impresszív, a Quantic Dream a saját, ICE névre keresztelt grafikus motorját alkalmazza a fejlesztés során. A képek már 2001 végén / 2002 elején is gyönyörűek voltak, a 2 évnyi fejlesztés után még szebbek lettek. Érdekesség gyanánt megemlíteném, hogy eddig 30 színész működött közre a Fahrenheit elkészítésében, s az ő lemodellezésükkel 140 játékbéli karaktert, s közel 12 órányi in-game animációt hoztak létre a fejlesztők.

Remélem, hogy eme cikkünkkel ti is kedvet kaptok majd a programhoz. A játékkal a Vivendi nagyon sokat bukhat, de meg is gazdagodhat belőle, mi csak a legjobbakat merjük remélni. Egy azonban biztos: a Fahrenheit-tel egy új műfaj fog megteremtődni, mely nem árt már a PC iparnak.

Forrás: HCGamer