9559
-
#1575 nincs lényegi különbség a két motor között, mind2 game alapja ugyanaz. Asszem a Thunder 1.1 az F1C meg 1.0 lényegtelen. Az biztos, hogy az F1 2002-től nem a SCGT engine tuningját használták. -
#1574 De a GTR nem a Nascar Thunder 2004 enginjével megy? Mintha valahol ezt olvastam volna.....Az pedig nem F1 Ch.....Világosítsatok már fel. -
#1573 Azert van nehany progi, amiben rendesen vegigszamolja odaüvissza a felfuggesztest, pl.: Terep2, Insane, Screamer,GPL, NR, netKar stb.
Es most nem kell valami high-tech, technikai, mernoki, nagyszamitogepes csodara gondolni. -
#1572 Lehet, hogy már volt róla szó, de annyi itt a kitérő, hogy nem szeretnék visszaolvasni egy oldalt.
Szal felnyomtam a hivatalos demót, rákattintok...és semmi...
Egyet tölt a vinyó, de látványra semmi...marad az asztal is úgy ahogy van... Mi a fene lehet?
A videokártya konfigolás bejön, illetve a korábbi nemhivatalos, jelszavas demóval semmi gondom nem volt, azt hiszem...legalábbis ilyen jellegű... -
Toya #1571 gMotor 1 az engine hivatalos neve :) -
Toya #1570 De azzal megy és kijelentésed félretájékozottságra vall. -
K.András #1569 "mert nem fizikai, felfuggesztes vagy hajtaslanc szeruen van szimulalva, fizika az auto, hanem egy nagyon "jo" es irtozatosan reszletes szimulacios reszen keresztul"
Ezt már megbeszéltük,nem mutatsz olyan prg-t amiben valodi felfügesztést számolna(minden játékban paraméterezve van),ugyanis ahhoz nagyon kevesek a mai gépek,mondom megint ezt nem én találtam ki hanem spekin volt egy musor ahol erröl volt szo...
Ez mellett persze saját jogod azt mondani hogy szerinted ez vagy az a prg jobb... -
K.András #1568 Nem azzal az enginnel megy, a kijelentésed már csusztatásnak számit :D -
#1567 sziasztok.. konyorgom valaki adjon nekem egy jobb beallitast!!
az arcade modban be lehet allitgatni hogy jobb leszorito ero legyen, tulkormanyzott meg kemenyebb legyen stb.. es tok jol megy az auto a kanyarokban meg minden.. csak nem lehet kikapcsolni a segitsegeket:(
viszont a sim proban a garageban sok dolog nekem kinai... (LFS ben meg elviccelodtem de itt...) szal ha valaki tudnak neked adni egy jo kis beallitast az pls jelezze!!! koszonom!!!
[email protected] -
#1566 Haaat, a GTR is a "ISI F1 CH enginnel" megy:))))) -
#1565 A GTR (az F1C engine) azert lehet furcsa bizonyos helyzetekben, mert nem fizikai, felfuggesztes vagy hajtaslanc szeruen van szimulalva, fizika az auto, hanem egy nagyon "jo" es irtozatosan reszletes szimulacios reszen keresztul. Ami nagyon jo addig a pontig, amig nem emelkedik el az auto a foldtol (vagy csak valamelyik kereke), vagy hasonlo turpissagok:)) Itt ha talpra ejted az autot nem fognak berugozni a kerekek, a felfuggesztes, elvileg semmilyen felfuggesztes szamitas nem lesz, csak kemenyen visszapattan mint a fakocka:)) De ha mar a "foldon erzi magat", akkor szepen szimulalja a rugzozast:) S a tobbi...:) Ezert vannak altalaban az erthetetlen vagy erezhetetlen megcsuszasok, kipordulesek stb.
Pl egy netKar-t, ami ehez kepest totalis fapad, tized anyi adatbol dolgozik (de ami benne van az fizikalis!) valahogy meg is sokkal jobban erzem mint ezt. Az NR-rol, GPL-rol. LFS-rol nem is beszelve:)))
Ezzel nem azt mondtam hogy rossz, csak azt hogy ez ilyen!!!!! -
#1564 jójó...de eddig mindenkinek bejött a GTR mint állat...most meg hogy kijött ez az "új" demo, mindenki húzza a száját...sztem a final még mindíg ütni fog... -
#1563 nem egyszerű kérdés... A para már ott kezdődik, hogy megkapd az összes modellt a forrás játékból, azt átkonvertáld mts-be és csinálj teljesen új high res textúrákat a modellekre (az eredetiek általában ocsmányul néznek ki). Majd ezután tanulmányozni kell egy scn file-t, hogy hogyan kell beállítani, hogy rendesen működjenek a dolgok, minden a helyén legyen, ha kell mozogjon, árnyékot vessen stb, majd a multitextúrázás jön és az AIW meg a cam file. Ez egy embernek nagyon sok munka épp ezért megy a punnyadás Bahrain-nel meg Sanghajjal is. Részletes leírásról nem tudok, talán a modgroup-okat kéne megkeresni ezzel az igénnyel, a CTDP némely tagja elég segítőkész, bár mostanában Lfoglaltak a 2004 MOD menüjével. -
Toya #1562 Misu lesz a te embered, talán délután benéz ide :) -
#1561 Toya félig off: érdkelne, hogy nem tudsz-e valamiféle doksit, bármilyen fórumot, ahol utánanézhetnék, hogyan kell különféle pályákat konvertálni F1 Ch alá. Egy részletes leírás érdekelne.
Tudod a TOCA RD (1-2)-ben is elég jó pályák vannak, némelyiket (az első részből) át is rakták F1 Ch alá. -
#1560 :))))
Egyébként ha összehasonlítod a GTR 2002-vel, az F1 Ch alá portolt változat kicsit könnyített fizikát tartalmaz, vagyis nem volt olyan nehéz vezetni az autót, csak nekem kicsit sínautó érzésem volt vele kapcsolatban. -
ToMy_ #1559 Hát nemtom, én nememléxem ilyen nézeteltolódásra. A 360-as NGT Modenával meg egész jókat autóztam Magny-Cours-ban. Igaz, a fizikához meg nem sok viszonyítási alapom van, mivel IRL sosem engedtek be a pályára, hiába dudáltam a portásnak... -
Toya #1558 Hát bizony meg kellene nézned egy-két frissen megjelent F1C modot (V8, Porsche Carrera Cup, stb...) ezek már sok tekintetben felveszik a versenyt a GTR-rel.
rFactorról, nem tudom én valahogy több reményt fűzök hozzá mint a GTR-hez, bár ez valszeg annak köszönhető hogy rendkívül mod barátra készítik és egyel jobb motor lesz benne mint amit a GTR kapott.
Az hogy rondák a kocsik az viszonyítás kérdése, a LFS-ben sem az autók szépsége ami miatt nyomják vele, sőt ki a fenét érdekel az autók arányossága ha jól lehet versenyezni egy programmal :) -
#1557 Én kipróbáltam, de valamiét nekem a nézet eltolódott jobbra a cockpitben. Ez a Lister esetében még nem volt akkora probléma, csakhogy a többi autó estében úgy nézett ki, mintha a benne ülő fedén ülne az ülésben és úgy látna kifelé. TV Cockpit nézetben is ez volt a helyzet, úgyhogy maradtam a GTR 2002-nél. Na meg a fizika sem az igaz ebben... -
ToMy_ #1556 GTR 2002 X-Spec. Próbáltad már? -
#1555 amúgy az új GTR demó nekem is kevesebbet hozott, mint elvártam volna (főleg a multi hiánya paráztat kicsit), de a hibáit leszámítva nagyon jó kis versenyeket futottam vele, nekem még mindíg ott a program a költségvetési listámon, egyszerűen még mindíg a GTR adja vissza legjobban az élményt, hogy egy profi versenyautóban ülök...és a hangok számomra ugyanolyan fontosak mint a grafika pl....az SCC mod jó, de a közelébe se ér a GTR-nek sztem...
rFactor: a videók jók, nagyon kira a belső nézet, a hangok is, de a nem licenszelt csúnya, viccesen aránytalan autók eléggé lehangolóak...persze egy ETCC (vagy WTCC ugye) modra kiváncsi lennék rá... -
#1554 éppen ez az, hogy a legtöbb kiadó karácsonyra időzít, megnő a kínálat ergo kevesebb az esély egy kiugró példányszámú eladásra...szal ez a karácsony utáni megjelentetés nem hülyeség... -
#1553 Aztán jön még az RSR-től a WGTS mod, ami ugye tulajdonképpen szinte egy az egyben a GTR autókra épít, sajnos a nagyon sok sebből vérző ISI F1 CH enginnel, de végül is mindegy, szerintem mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelőt. -
K.András #1552 Jelen esetben ugy néz ki mintha a 10tacle studios AG diktálna és nem az EA,meg ugye én arra értettem a nem profiságot hogy ha kész egy játék a karácsonyi bevásárlás elött akkor olyan nincsen hogy megvárom mig vége lesz és utána probálom meg eladni a termékemet,amelyik cég ezt megteszi az nevetség tárgya :D
-
#1551 mindenképpen.
viszont nálam is esett elég sokat...nem tudom mi a rákért nem lehet a hátsóhajtást jóságba lemodellezni, sztem eddig ez egyedül, és marha magányosként a GPL-ben sikerült.
persze..senki nem vezetett ilyet, meg egyebek, de múltkor elővettem, hogy a játékban látványos jeleneteket csináljak..csináltam hozzá setupot, és egy halál, pusztulat kudarcélmény.
lehet keresztbe menni, ha felrakom a jobb első kereket a kanyar belső kerékvetőjére, de sima drift...következetlen, kiszámíthatatlan, és egy görcsölés.
Persze ha arra használom amire kitalálták, arra egész jó.
-
#1550 Hali!A GTR:FIA GT az mennyire jo???Érdemes leszedni???(mármint a demoját) -
#1549 Bar nekem alapban sem a kedvencem az F1C engine, de amikor megjelent a nem hivatalos demo, visszonylag tetszett, vartam a veglegest. Volt benne nehany megoldas ami jo volt (cockpit, hangok, jobb beallitasok). Aztan jottek a "tovabb fejlesztett" - esetleg GTR oteltes, megolodasos - MOD-ok, es gyengult a fenye. Pl. az uccso komplett ETCC szerintem mar eleg komolyra sikerult, sot voltak benne kellemesebb megoldasok is.
De igy, hogy beszolt a penz, probalnak minnel "szelesebb" retegnek megfelelni, mar nem az igazi;( Egyre kissebb az eselye hogy megri majd megvennem, mert ott az ETCC egy kis tuninggal s szinte ugyan az az elmeny, ingyen! Persze, sokat szamit a liszensz, a GT az autok stb., de igazabol a cockpitbol szinte mindegy a latvany, a menetteljesitmeny meg hasonlo.
S foleg, hogy hamarosan jon az rFactor is, ami bar nem hivatalos verseny szim, fizika meg mindig nincs benne, de uj az engine (mint szim, mint graf, hang, ffb stb.) ami azert sokat nyom a latba;))
De a lenyeg. A megjelenik s eppen lesz penzem folosbe valszeg megveszem. Ami igazan koltenek, bar mas stilus, es sokat meg nem is tudni rola, es hasonlo idoben jelenik meg, az a FlatOut es a CrashDay:))) Ha meg nagyon a "regi ISI engine-re" vagyom, akkor ott az eddig megjelent eleg jo MOD-ok (ETCC, SCC);) -
#1548 hogy is mondjam, hogy a lényeg látszon leginkább én egy kicsit berágtam a hivatalos demon, gondolom sejtitek miért, ezért nálam a GTR kiesett a személyes érdeklődési körömből. Egy jó barátom mondott valami ilyesmit, hogy jó lesz majd MOD-nak az rFactor alá, na itt részemről a kérdés le is van zárva... Lehet, hogy bolondnak néztek, de at F1C-s Sports Car Challenge MOD nem rosszabb annyival a GTR-nél (főleg a GTR arcade-os jellege), hogy az ember elnézné a StarForce 3-at meg az egyéb gagyi dolgokat. -
#1547 Csak neked András:
Az Electronic Arts továbbra is magabiztosan növeli a bevételét, elképesztő tempóban. A 2005. pénzügyi év második negyedévében szerény $716 millió USD bevételt értek el, mely 35%-al nagyobb, mint az előző év hasonló időszakában.
Ezek mennyire nem értenek hozzá. -
#1546 Te egy nagyon okos ember vagy, nem először bizonyítod. -
Toya #1545 Azért az EA profi és jól teszi a dolgát.
Nem biztos, hogy itt is a legjobban dolgoznak de hát ez nem vonja kétségbe profiságukat. -
K.András #1544 Szerintem nevetségesebb azt gondolni hogy azért mert mondjuk egy kiado eladásokbol él akkor ettöl már egyböl profik is(meg lehet nézni hány kiado ment tönkre,elég sok és biztos azért mert olyan jol csinálták a dolgukat :D),egy fenét,az a kiado amely januárban jelentettné meg a játékát miközben megjelenhetne karácsonykor az szvsz a bukás fele menetel.Aztán ahogy gondolod,nekem ez a véleményem. -
#1543 Bennem semmi nem ragadt meg a hozzászólásodból, csupán arra próbáltam utalni, hogy szvsz nem egy kategória a két játék, nem konkurenciája egymásnak...
Bár kétségtelen, hogy szép számmal akadhatnak olyan mindenevők is, akik úgy gondolkodnak, ha nincs GTR, akkor jó lesz az NFSU2 is...
Én a magam részéről már az első részét is messze elkerültem az NFSU-nak, és szomorúnak tartom, hogy kétséges lesz e még igazi NFS játék. (számomra az NFS kihalt az NFS PU-val...)
Azért még reménykedem abban, hogy legalább a WR2 megjelenik még ezévben, ha már ez nem...100x inkább egy WR2 (ha hozza legalább a WR 1 színvonalát), mint egy NFSU... -
Toya #1542 Nem tudom miért a NFS Underground-GTR hasonlat ragadt meg nálad a hozzászólásból, mivel nem ez volt a lényeg.
Bár nem tudom miért elképzelhetetlen, hogy aki a GTR tolja az megvegye a NFSU2-t vagy esetleg egy FIFA játékot :o -
#1541 Azért csak nem vagy-vagy alapon dönt a vásárlók döntő többsége az Underground 2 és a GTR között. A kettő között sztem annyi az össz. hasonlóság, hogy mindkettőben járművek vannak... :) -
#1540 Ne nekem mondd :) Én tisztában vagyok vele, hogy nekik úgy a jó ahogy csinálják :) A pénz beszél, minden más le van szarva. Ez így normális. Ez üzlet. -
Toya #1539 Szerintem a dolog logikája roppant egyszerű.
A GTR esetében az EA csak a forgalmazásban vesz részt, magyarul a haszon sem akkora mint a NFS Underground 2 vagy a FIFA, NHL, NBA x+1 esetében ami házon belül készül.
Na innentől nem a marketingesek a hülyék, hanem azok a vásárlók vannak annak nézve akik még karácsonykor bedobnak a kosárba egy NFS Underground 2-t majd januárban megveszik a GTR-t is. -
#1538 Az a baj, hogy nem te vagy a marketingesük. Ott csupa hülye tehetségtelen bráner ül, akinek fogalma nincs arról, hogy mit jelent a karácsonyi szezon. Nem is értem, hogy miért te fórumozol itt.
Ha kötekedőnek hangzott volna, az csak annak tudható be, hogy kicsit nevetséges, hogy egy kiadót (aki az eladásokból él) lehülyézel, hogy nem értenek hozzá.
Biznyára oka van annak, hogy nem jelenik meg (ha valóban nem jelenik meg) és nem véletlenül döntöttek így (ha így döntöttek).
-
K.András #1537 Több dolgot nem értek,ha egyszer készen áll a játék arra hogy a németeknél megjelenjen,akkor máshol miért nem???
Nehogy a karácsonyi bevásárlások alkalmával 100 ezerszámra tudják eladni???Nem tudom elképzelni hogy ennyire hülyék lennének de ezek szerint mégis.Nem láttam még céget amelynek a játéka készen volna és közben azt várnák, hogy mikor mulik már el a karácsony hogy utána jol megjelentessék :DDD
"foleg a netes resz "
Erre utaltam az elözö irásomban,multi demo volt beigérve és biztosan nem véletlen hogy mégsem az jött... -
#1536 A marketing extra negativ peldaja: "[HSW] A mai naptól pusztán a német anyanyelvû európai országok lakói számára érdekes a GTR november 4-ére tervezett megjelenési idõpontja, ugyanis a Zumzum.se Internetes áruház korábbi értesüléseivel megegyezõen a svédországi megjelenés is átkerült 2005-re így 2 ország kivételével a GTR várható megjelenési idõpontja 2005. eleje."
Nem eleg, hogy a hivatalos demot "elbaltaztak", raadasul meg sem jelenik a program "rendesen". Csak a nemeteknel, igy az ottanit ha sikerul jol feltorni, annak korbe jarni a vilagot - foleg ha nem is lett olyan mint az emberek almodoztak rola, foleg a netes resz - akkor osszessegeben igencsakzsugorodnak majd az eladasok;)
Persze, lehet - valoszinu - hogy StarForce3-as es/vagy ugy gondoljak, hogy majd mindenki nemetbol rendeli, igy novelve a nemet beveteleket (bar ezt nem telesen ertem:DDD). De aztan lehet, hogy a nagyobb piacra kicsit arkadositaniuk kell, mert fentrol az okosok jol kiszamoltak nekik, hogy ugy talan nagyobb lesz a bevetel es a nepszeruseg:)))