4192
  • PiszkosFred
    Mindig ilyen a szelirany, ezen nem tudsz valtoztatni, mar az alapjatekban is ilyen volt. Ezert is macera, amikor Vera Cruzba kuldenek infoert, majd onnan kell athajozni Barbados-ra ;] Ekkor jobb tobb havi kajat elrakni, es erre mondtam, hogy nalam a bevett szokas nem celirnyosan, hanem a lakott teruletek erintesevel, megha ez esetleg kerulo is. Mert a legenyseg nem szereti a nagyon nagy utakat, es a nagy teruleteket keves a hajo, amit szinten nem dijaznak. De ezen nem tudsz valtoztatni sajnos...
  • PiszkosFred
    Hat ha mar warezol az ember, akkor tobb mint valoszinu hogy ha nem megy a jtek, akkor krekk kell. ;]
  • Sephi
    Ha?
  • hykao
    Üdv emberek!

Magyarítás ügyhöz:

mmster készített ki-be csomagoló programot. már módosítottam is vele a bevezető videó alatti feliratokat.
    akinek lehetősége van, nézze már meg, hogy nála is jól működik-e.

ITT a módosított fájl.
    (az "Assets" nevű mappában kell kicserélni az eredeti lang0.FPK fájlt erre)

illetve akinek kedve van beszállni a fordításba, az jelezze már nekem priviben, vagy esetleg itt: Pirates! magyarítás topik

Sajna egyelőre félre kell tennem a Pirates! fordítást, mert a HL2 szinkron előkészítését lassan kezdjük (szövegkönyv készítése...), de ha ezzel végeztünk, folytatnám, de azért jó lenne ha pár Pirates! fan is beszállna.
  • Snipa
    koszi...
  • Harek
    Hát próbáltam, de majd megnézem mégegyszer.
  • Hmuda
    Menj mkég tovább a jelzett irányba. Nekem is votl már olyan hogy napokig utaztam a várostól a megadott értáj felé mire megtaláltam a megfelelő sziklát aminél ki kellett kötni.
  • Hmuda
    Passzátszél tudod... :-)
  • Harek
    Hi

Találkoztatok olyannal, hogy elmész a kincses térkép alapján a megfelelő város közelébe, de ott és a környéken nincs semmi olyan amit a térkép mutat. Az első két kincsel nem volt semmi gond, de most 1 kincs és 1 rokont kéne megtalálni, de semmi. Valami ötlet?
  • Sephi
    Szal nekem a szellel van a bajom. Gondolom az a piros nyil mutatja merre fuj (no meg a fekete zaszlo) de konyorgom en amiota elkezdtem mar a jateko mindig ugyannaban az iranyba fuj es amkikor jobra kellene menyek csomo idot elbasozk mert lassan megy a hajo :(
  • Hmuda
    Ott van az NFO-ban a problémád megoldása. Semmi kérdezősködés, semmi nézeteltérés, csak szimpla olvasás és megoldás.
  • Kandurex
    Gondoltam segítek ha feltöltöm a crack -et a saját FTPmre :), (töltesd)
  • Snipa
    mier lenne luxus?

kivancsi vagyok hanyan oldottak meg maguktol a problemat anelkul hogy utana olvastak/kerestek volna! ;)

valszeg antijedi sem torte fel a progit hanem valahol utana olvasott, esetleg egy warez forumon ugyanigy rakerdezett!
    na mind1!
  • Hmuda
    Amúgy szvsz nevek terén kicsit lehettek volna ötletgazdagabbak Sidék. Mindig Colonel Mendoza rabolja el a kormányzók leányait, és mindig a bárót kell zaklatni térképdarabokért.
  • Snipa
    köszi...
  • Snipa
    nincs elottem readme szal nem tok min gondolkodni :-)
    de abban egyertelmuen volt egy bejegyzes, ami nalam tuti nem volt mikor letrehoztam sem volt jo... szal!
  • PiszkosFred
    Az luxus ;]
  • PiszkosFred
    Szedj krekket, es nem kell tokolni a regedittel.

http://www.gameburnworld.com/gp/gamefixes/sidmeierspirates.htm
  • antijedi
    gondolkodni picit? csak iciripicit??
  • Snipa
    hella sracok,

leszedtem a gamet alcholos verzio!
    readmeben van egy regedites dolog hogy scsi_2 vagy hol kell valamilyen bejegyzest modositani sajna nincs nalam most ezert nem tom pontosan leirni de gondolom minden pirates vagja hogy mirol vartyogok!
    na a problema az hogy nekem nincs ott olyan bejegyzesem...???
    valakinek otlet?
  • Árnyvadász
    -remek! :)
  • Árnyvadász
    kölün az külön akart lenni... (korr)
  • antijedi
    volt... :)
  • Árnyvadász
    Nektek volt már olyan, hogy bementetek egy városba, és a Visit Tavern opció után ugye a helyi kocsmába. Na ott ahol a hölgyike szokott állni, most volt mellette egy fószer is. Oda is mentem, aztán egy jobbfajta odaszólás után (választható mit akarsz mondani) kardpárbaj lett a dologból. Nagyon király volt! Sokkal jobb, mint amit a hajókon kell vívni a végét meg nem lövöm le, kölün poén. És az is ami jár érte... Rulz!!!

Amúgy a játék hosszúságát illetően: Én eddig 12 órát nyomtam adventures fokozatban (3-szor börtön, sokszor part és várni a kalóz hajóra :D) és még jó sok minden hátra van, szóval jó hosszú és nagyon addiktív!
  • PiszkosFred
    Igen, ez tiszta. Regebben nott a vagyonod, ezek szerint most ez elmaradt. Sok dolog van meg, aminek utana kell nezni, hogy ne mindig a regi tapasztalatok alapjan vonjak le teves kovetkeztetest ;]
  • Botond #1165
    tudom ^.^
  • Hmuda
    Egyébként max rang elérése után is lehet földet kapni, csak néha vissza kell nézni és ezektunán nem rangot osztogatnak, csak földet (elég szépen).
  • Hmuda
    Én sajna semmi ilyet nem vettem észre. Sikerült egy tejes évet lehúznom a tengeren és a személyes vagyonom változatlan maradt, de a földjeim csak nőttek, mivel minden látogatásnál előléptettek a hollandok.
  • PiszkosFred
    Ezt meg en sem figyeltem, eddig egy karrieren vagyok csak tul. Polgarmesterkent vegeztem, 88 ponttal es csak a montalban vadaszat maradt el, igy szerintem nem fugg az ertekelesnel a nehezsegi szint. Maximum annyiban, hogy gyorsabban leeht osszeszedni a szemelyi vagyont, es tobb ido jut a "kalandra". Nomeg elvezetesebb a jatek, vagyishat nagyobb kihivas egy-egy csata ;]
  • Botond #1161
    én még nem mentem nyugdíjba,szal passzolok :-)
  • dr Kotász
    Én inkább végignyomom adventurer-ön, és majd újat kezdek rogue-on. Ami nagyon érdekelne: a végső elszámolásnál a game hogyan veszi figyelembe a nehézségi szintet? Mert a nagyobb részesedés a zsákmányból nem elég, minden más feladatot nehezebb (elvileg) megcsinálni.
  • Botond #1159
    semmi gond :-D nekem se fagyott 30óra játék alatt eddig :-) és bugot se láttam
  • dr Kotász
    Ó, elnézést... De jó végre tudni! Akkor nem is bugos a játék. Én végig multitaskingban nyomtam Excel + IE + eDonkey-val, kb. 18 óra játék alatt egy fagyás vagy bug sem volt.
    Úgyhogy le a kalappal Sid Meier előtt!
  • Botond #1157
    :-DDD
  • PiszkosFred
    rougue-n is eleg volt par spanyol kincses hajo es smuggler, plusz par uj kormanyzo, es maris admiral vagyok a franciaknal es az angoloknal - mindketto harcban van a spanyolokkal. Viszont a tobbi "elem" a jatekban nehezebb, foleg a vivas, a moral csokkenes uteme no, es gyorsabbak a harcok, es a tancok. Igy mar egesz elvezheto, igy 1 oranyi rogue szint utan - igaz tegnap este probaltam ki, es lehet hogy mar en voltam belassulva, es nem a game gyorsult fel ;]
  • Botond #1155
    nem,az nem az,van a főgonosz,akivel,ha összefutsz és legyőzöd akkor elmenekül,de hátra hagy bizonyos jeleket aminek hála közelebb kerülsz a rejtekhelyéhez,ez konkrétan egy térkép negyede,ami 2pont a 10ből a 4 térkép 8pont és amikor odamész elkapod a házában és szétvágod az még 2 pont,így áll össze a 10pont :-)
  • dr Kotász
    Eddig adventurer szinten nyomtam, rogue vagy swashbuckler-ön lehet, hogy szigorúbban veszik ezeket...
  • dr Kotász
    Szar a fórum, nem tudok privátra válaszolni, ezért ide írom:

Villains avenged ezek kik vagy mik?? - nos, ezek bűnözők, akikről a kormányzók lányai adnak infót (nem kalózok), az adott város kocsmájában lehet őket elkapni, 1-5 ezer arany vérdíjért. De nekem 2 után megállt a számláló az eredménylapon, ti nem tapasztaltatok ilyen hibát?
  • Botond #1152
    lehet,hogy neked van igazad,de én meg így emlékszem :-) aztán valszeg egyikőnk csak úgy szeretne emlékezni,de hogy melyikőnk az végülis nem számít,várjuk anehezítő patcht egyesült erővel :-)
  • PiszkosFred
    Elhiszem, nem is akarok en vitatkozni, egyszeruen csak nehezebbre emlexem. ;]