Sid Meier\'s Pirates!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magic Boy
<#ravasz1><#vigyor0>

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Pirates 2 az nem két Pirates egymásra rakva?
Kata
lol

[/cserf][/fülünyúl]

hol? 😊
hmm, en legszivesebben otvoznem a piratest a pirates of the caribien sea gameval... :-)

vagy mar van ilyen? tud valaki valamit ilyenrol?
Magic Boy
Van már Pirates 2

nézd meg bithument

Magic Boy
Sziasztok tod valaki torrent-et a játékhoz?

Kata
Én is a második karrierem 3/4-énél tartok, de most a videokártya problémám miatt nem tudok játszani.

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Igen, és összesen 34 tárgyat tudsz venni. Minden dologhoz két tárgy lesz, a második, ill. mindkét tárgy megléte mindig jobban segít.

[/cserf][/fülünyúl]

a
már viszonylag hosszú ideje játszom (most lesz kábé a 2. karrierem vége), de mi ez a pisztoly? ezzel még nem találkoztam... a travellernél lehet venni?

Kata
Azért látom, vannak intelligens kérdések. 😊

[/cserf][/fülünyúl]

Sephi
<#falbav>

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

dr Kotász
Kösz szépen. Vajon Uzival honnan kezdenéd?
Hmuda
Mint ahogy a töbiek mondják. Ha eyg pisztolyod van, akkor egy lépéésel kezdesz jobb helyrõl, ha kettõ akkor kettõvel.

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

PiszkosFred
Pontosan ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Botond
egy lépéssel elõrébbrõl kezded a kardozást,vagy 2vel ha 2 pisztoly van,vagyis kevesebb sikeres találat kell a sarokba szorításához
dr Kotász
Na akkor nekem még azt magyarázd el légyszi, hogy az 1 vagy 2 pisztolynak mi is a pontos hatása.
PiszkosFred
Sehogy. Nyugdijba vonulsz, majd a game kiszamolja a vagyonod es rangod alapjan a nyugdijas eveidben "mikent" fogsz tevekenykedni. Aztan kezdhetsz uj jatekot, uj nemzet oltalma alatt, uj korszakban, uj kapitannyal, stb...

Hmuda
Np. :-)

Last night, when I was alone in my room, from out of nowhere, I smelled a fart that wasn\'t mine! -Osaka http://www.spore.com/view/profile/Hmuda XBL: Hmuda Hun

Neked sem szabadna ebben a szobában lenned... 😄
Lenyûgözõ válasz! Így már én is fogok tudni kardozni! MegaThx!
Sephi
Ha megoregedtem meg is halok? Akkor hogy folytatom ?😄

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Áruló!!!!!!!!! Önnön meghasonlásával küszködõ gyarló gyaur!!!!!!!!!! <#vigyor3>

Hmuda
Ha sikeres a védekezésed akkor egy helyben amradsz, csak akkor szorít hátra ha eltalál.

Nem a szúrás a legjobb. Az a legjobb amire éppen lehetõséged van. Ha épp kivédted egy ütését akkor abban a pillanatban akármire van idõd.

Pedig egyszerû. Ha felülrõl suhint, akkor lehajolsz (2), ha szúr, akkor hárítasz (5), ha alulról vág, akkor felugrasz (8). Ezek után mindig meginog és egy csapással két lépést is visszaszoríthatod.

Én mindig rapiert használok (támadásra) és általában három ütés egy kapitány (ha nincs pisztolyom akkor lehet belõle 4-5 is).

És gyakorlat teszi a mestert. Menj vissza apprentice fokozatra és ott kijelzi, hogy melyik támadásnál melyik védekezést kell használni (mint a táncnál jelzi az irányt). Lenyomsz pár harcot úgy és akkor szépen ki lehet tapasztalni a harc menetét.

Ja és a síma szúrás csak egy lépést szorítja hátra, a másik két támadás kettõt.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! Most már világosak a dolgok.
PiszkosFred
A pirate-o-pedia is nagy segitseg lehet a jatekot nem ismerok szamara, de ezt majd ti eldontitek.

Nos, igen... Jogos a kérdés. 200 óra RTW után engedélyeztem maganak egy kis Pirates játékot. Kell egy is szünet. 😊
Hmuda
Nem is értem, hogy miért lett így megoldva, mikor a Civ3-ban tökéletesen emgfelelt a síma TXT formátum.

Akkor szoktam szívni, ha az ellenfél védekezik, mert akkor utána iszonyat gyorsan visszatámad, én meg védekezni kényszerülök. De ha védekezem egy kicsit hátrébb szorít engem ami nem jó. Viszont ha õ védi ki, akkor egyhelyben marad. Neki ez így elõny.

Aztán meg ugye a biztos támadás az elõre szúrás, a másik kettõ már kockázatosabb. Jó ritmusérzék kell hozzá, hogy ne kapj be elõbb találatot mint õ. Meg attól is függ milyen vágásra készül az ellenfél.

Adventurer fokozatban sokszor tengerbelöktem az ellenfeleimet, de bizony sokszor csúfosan legyõztek. Pedig megpróbáltam mindent. Ugráltam, védtem, támadtam, de nekem nem ilyen könnyû, mint neked.

És sokszor váltom a kardokat is, kitapasztalva mikor melyik a jobb, de még így is sokszor levernek.

De ha neked ilyen jól megy, akkor szerintem nekem is fog menni egy idõ után. Reménykedem benne.
hykao
Rossz hír magyarítás ügyben: a többi szövegrész (bevezetõ videókon és a pirat'o'pedia-n kívül) sajnálatos módon a játék indító .exe fájljában van...
ami szopacs a köbön, mert egyrészt nagyon úgy tûnik, hogy csakis karakterlimitáltan lehetne fordítani (tehát felejtõs...), másrészt pedig minden egyes peccsel megváltozhat a struktúra (még felejtõsebb...)

Szal sajnos nagyon úgy néz ki, hogy nem érdemes kínlódni vele...
Hehe, Árnyvadász, hova tûnt a kizárólagos Rome-elhivatottság? <#vigyor3>

PiszkosFred
Ahogy idosodsz, ugy lassulsz is, ergo egy 44eves tengeri medve mar bizony lassabb, mint egy 18eves kaloz suhanc. Ez is lehet az oka, a veszteseknek.

Ikonok/mozdulatok kozott vannak tamadasok, 7-4-1, es vannak "dodge" szeru elmozgasok 8-2 (felugrik, lehajol) es van az 5, ami haritas. Nemtudom miert van athuzva, en nem emlexem ilyenre sajnos, a game pedig otthon van, igy talan majd mas megnezi a nap folyaman...

Egyebirant celszeru kombokat is hasznalni, mert a sebzes nagyobb ahogy figyeltem, es ha eleg gyors a karaktered(skill+speci cuccok), akkor egesz hamar le lehet tudni a kardvivast... Amikor latod hogy o tamad - fel lehet ismerni egy ido utan a kezdomozdulatbol - haritasz, majd villamgyorsan beijesztesz fejtamadasra, aztan labonszurod, stbstb.. Viszont ha nem vagy eleg gyors, o is kozbeszurhat, es akkor kezdheted elolrol...

Hmuda
Ezért kell idõben nyugdíjba vonulni.

Botond
de ha öregebb vagy télleg belassul a karaktered :-)
Hmuda
Azért vannak áthúzva pirossal, mert az jelzi, hogy az adott támadást blokkolja. Baromi könnyû kardozni, csak fel kell ismerni a három fajta támadást és alkalmazni a megfelelõ védekezést, ennyi.

dr Kotász
A magasabb fokozatba lépést csak akkor ajánlja fel, ha a felosztáskor olyan nagy az egy fõre jutó rész, hogy a srácok magukon kívül vannak a boldogságtól. Egyéb esetben csak lefele változtatatsz. További pozitív hatása a nagy részesedésnek, hogy a következõ toborzáskor sokkal többen akarnak beállni hozzád a kocsmában.
Én 1600-ban kezdtem, most 44 éves vagyok (adventurer fokozat) de még nincsen vége.

Viszont lenne egy kérdésem:

Amikor pénzosztás van akkor utána, nálam három opciót ajánl fel a gép.

-Folytatom ugyanazon a fokozaton.
-Egyel gyengébb fokozaton folytatom.
-Vagy nyugdíjba megyek (Retire pirate)

Magasabb fokozatba nem engedi ilyenkor rakni.

Szerintem az adventurer fokozat már kellemes kihívás. Tegnap pl. 3-szor kerültem börtönbe, egyszerûen a kardpárbajokon mindig kikaptam. Lehet a korom miatt? Nem volt egyszerû, aztán vagy jött a börtön, vagy a lakatlan sziget és várni egy hajóra 😊

Én az elején a HEALTH-re tettem, mert azt akartam, hogy jó egészségben legyek öreg koromra is, bár az most már nem túl jó.

Másik kérdés: Ha kardozásra teszek az elején (gyorsabb reflexek), akkor sokkal könyebben fog menni a kardpárbaj is? Mert sokan írták, hogy nekik még nehezebb fokozaton is könnyû a kardozás.

És még egy kérdés (ha már így beindultam), az lenne, hogy amikor kardozom az elsõ három ikon mindig tisztán kivehetõ, de a mellettük levõ három állandóan átvan húzva piros X-el. Ennek ellenére azokat ugyanúgy lehet használni. Miért van akkor áthúzva? Én arra gondoltam ezek védekezõ mozdulatok és talán így kölünbözteti meg a gép a támadóak közül, de azért ez így nem lenne túl logikus.

Thx a válaszokat... Elõre is.

dr Kotász
Tényleg, a kiszabadított nagybácsi is adott egyet!
Hmuda
Meg a családtagok is néha.

dr Kotász
kiegészítés: én a lányrablásig nem jutottam el, viszont az inka várost már megtaláltam, meg az aztékhoz is van két darabom. Magyarázat: a lányok akkor is adnak térképet, ha a második tánc hibátlanra sikerül!
Na szóval akkor LOST CITY!!!!!

Az elveszett városokról csak annyit, hogy talán az egyik leg komplikáltabban megszerezhetõ térképek. SZóval 4 darabból áll a térkép és összesen 4 elveszett város van. Ezeket a darabokat pedig a kormányzó lányaitól lehet beszerezni.

A 10 fokozatú skálán el kell érni legalább a 9-es fokozatot tehát azt amikor elrabolják és te megmented. Miután hazavitted a kiscsaj szépen ad neked egy darabot.

Mondjuk erre én is csak véletlenül jöttem rá. Elég idõigényes, mert ugye a következõ fokok vannak találkozás szerint:

1. Tánc a bálon! (Már ha nem vagy túl prosztó a csajhoz ez elég korai)
2. Huh de jó hogy jöttél szépfiú van e nálad gyûrû nyaklánc?
3. Gáz van legális barát észrevette és nagyon mérges.
4. Verd kupán légyszi a szerencsétlent a szökõkútnál.
5. Elvitték a lányt szabadítsd ki de gyorsan.
6. Ha már megmentettél és ennyit jársz hozzánk akkor: NESZE ITT EGY TÉRKÉP!
7. Ez a találkozás csak különösen elvetemülteknek ( HÁZASSÁG )

NA ennyit egyenlõre!
PiszkosFred
Tanulás mellett is lehet csinálni sokmindent, de igy a vizsgaidõszak környékén muszáj néha belenézni a dolgokba ;] Másrészt év végén mindig felgyûlik a munka - legalábbis nálunk - így ilyenkor picit nagyobb hajtás van. Nem beszélve arról, hogy lassan bele kell kezdeni az ünnepi készülõdésbe is, mely megint soksok idõt elvisz. De mivel ez nem a "családi kör" fórum, a lényeg az, hogy készül egy oldal, így nem nagyon tudok segíteni egy FAQ létrehozásába, de ettõl függetlenül jó ötletnek tartom és sok sikert a vállalkozóknak.

Botond
mondjuk ez jogos :-) de nem fredék korosztályában :-)
dr Kotász
Valamint a nyugdíjasoknak is kellemes idõtöltés.
Botond
na de azokat is beiskolázzák jó esetben nem?:-)
dr Kotász
foglalatosság
dr Kotász
Hát munkanélkülinek ideális fogalalatosság lenne...
Botond
vagy tanul vagy dolgozik problémakörben más alternatívát nem látok :-D szal ez nem nagyon fog változni :-)
PiszkosFred
Hát részünkrõl (gumininja HQ) készül egy oldal, melyet a piratesnek szentelünk, de mivel a szerkesztõség nagy része jelenleg vagy tanul, vagy dolgozik, így az oldal 1-2 héten belül fog csak elkészülni. Részemrõl pont elég azt heggeszteni, munka és család mellett sok egyébre nem nagyon van idõm.