644
Az orosz csoda kivesézése :))
  • ladarevolution
    Sok infót nem közölt még a gyár. Nem tudom hány ló lehet elvileg a sima 1.4-es 16szelepes 90 Le szóval gondolom annál több, viszont az 1.6-os GTI-nél (ami 125Le) tuti kevesebb mert hülyeség lenne ha egy 1.4-es Sport verzió erősebb lenne az 1.6-os GTI változatnál :)
    Szóval olyan 100Le lehet kb.
  • Vlala #363
    Ez már nekem is túl KIA-s. Mindig az jut róla eszembe, hogy "Ki a .... művelte ezt a jó öreg Zsigával?"
  • toretto r34
    hol van már a régi jól bevált hátsóhajtás, a kocka forma. Ezek már annyira nem tetszenek, amugy milyen adatok vannak róla?
  • ladarevolution
    És itt a gyári 1.4-es 16szelepes Sport Kalina:

• ladarevolution
    Az eslő képek a Lada Priora kombiról:

• toretto r34
    a ladások álltalában jó emberek segitőkészek
  • ffxi
    Ez télleg LOL!
  • malter
    volt pár évig egy skoda feliciánk,kb 160volt a vége egyszer a 4esen megyek,és látom piros 1200es puposkodik mondom akkor hajrá és elkezdtük tolni neki
    mikor kiértem padlora,a ladában még volt pár km/h és szép lassan elözött,aztán mikor mellémért rámnézett a faszi megvonta a vállát és elözött tovább.3an ültünk a kocsiba de akkorát nevettünk,nagyon laza ürge volt:D
  • toretto r34
    hát de még rengeteg autó van ami hiába fejlett nem tud jól menni meg a sok elektronika a biguli egyszerű mindt a faék
  • ladarevolution
    egy kis poén a 407-es rezsó értékelésben:

• Csabesz6
    :DDDDDddddddddd
  • ladarevolution
    De amúgy ez nem a Te hibád. Egyetemen is a gyakorlatot tartó tanár mesélget mindíg valamit, épp fékekről volt szó, mikor elkezdte osztani a 40köri csávó a Ladákat. Nagyon vicces volt mikor a tudatlanságára rávilágítottam kb 30 egyetemista elött. Nem volt égő neki h egy 20onéves hallgató többet tud a Ladáról ráadásul amit Ő mondott abból minnden 2. állítás vagy egyszerűen nem volt igaz vagy csak hallomásból származó baromság volt.... pff és ilyenek tanítanak, és ilyenek miatt is leírnak sok olyan autót ami nagyon jó kis autó csak a sok hozzá nem értő leszólja és az terjed el...

Na szóval h Solo tisztába legyél a dolgokkal kis leírás:

A "klasszik" Ladák (2101-2107) elöl tárcsafékkel rendelkeznek. Tárcsaátmérőjük 250mm, és nem hűtött. Fix féknyereggel rendelkeznek, oldalanként egy 48mm-es dugattyúval. A fix féknyergeket a versenyautókon előszeretettel alkalmazzák a nagy fékgyártó cégek is mert egyszerű és megbízható a működése és nagy fékerő kifejtésére képes. Hátránya csak egy van h a két oldalon elhelyezkedett dugattyúk miatt a kerék felöli nem kap (vagy legalábbis nehezen) menetszelet ezért a külső munkatérben rosszabb az olaj hűtése. Ezért az oroszok alumínium munkahengereket csináltak az acél féknyeregbe a jobb hőleadás miatt. Emellett ajánlott a magas forráspontú fékolaj használata.

Hátsó féke az autónak szimplex rendszerű dobfék. A dob alumíniumötvözetből készül szintén a jobb hőleadás és a kisebb rugúzatlan tömeg miatt.
    A dobfékben található munkahenger 2 dugattyút tartalmaz. 1977-ig 19,05mm-es átmérőjűt utána 20,64mm-es átmérőjűt alkalmaztak a nagyobb fékerő miatt. A 2103-as Ladáknál már autómata fékpofa utánállító szerkezetet alkalmaztak. A kocka Ladáknál ezt elhagyták és önbeálló munkahengerekkel oldották meg az utánállítást.
    Ezen kívül még van egy a hátsó kerekekre ható, a statikus és dinamikus tengelyterhelést figyelembe vevő fékerőszabályozó is.
  • ladarevolution
    solo-ra reagálva még a másik topicból:

Solo írta: "Kibeszél itt hátsó tárcsáról? Azon elöl is dob van asszem..
    De nemtudom..Azt tudom, hogy rakat szar :) "

Nincs, és nem is volt soha elöl dob rajta :) Ha nem tudod akkor meg mindek mondasz baromságokat? :)
    Ezek után feltételezem h még Ladába sem ültél, életkorodból meg tippelem h vezetni még nem h Ladát de talán még mást se sikerült, így aztán biztos sok összehasonlítási alappal rendelkezel h kijelentetted h egy "rakat szar".
    Kb. sétálás közben egy Ladára nézve állapítottad meg... pfff vannak még értelmes emberek látom xD
    Éljen a jövő generációja, leendő adófizető állampolgártársaink xD
  • toretto r34
    ha már zárták a ladások topicot élesszük fel ezt
  • ffxi
    Köszi skacok!
  • ladarevolution
    már hogy ne lenne...
    A 1993 utániakba gyakori.
    A 10 évnél fiatalabbakba meg mindbe van, de olyan fiatal meg ritka itthon.
  • toretto r34
    ladában katalizátor? még a 07 be sincs
  • ladarevolution
    2100 nincs csak 2105X vagy 2107X na jó gondolom elgépelted, csak vicceltem :D

ja 6 körül van függ attól is h sima vagy katalizátoros.... utóbbi kicsit drágább...
  • toretto r34
    6000 huf annyi volt márciusban
  • ffxi
    Hali!
    Lassan lejár a zöldkarim. Sokba kerül csináltatni? Szal nem fognak átvágni horribilis összeggel? 2100 kocka ladaról lenne szó.
  • ladarevolution
    Nincs sok hír még mindíg 2009-es évet mondanak a gyártás kezdetére.

Egy rövid videó a autóról
  • _Neo
    és a lada c-ről van valami hír? vagy az is marad tanulmány?
  • ladarevolution
    Ja a csúcs kategória az a D.
    A kat. pl Lada 1118 Kalina
    B kat. pl Lada 2170 Priora
    C kat. pl Lada 2116 Silhuette
    D kat. pl Lada új tanulmány :) (még a neve nem szivárgott ki)
  • ladarevolution
    Lada 2116 Silhuette:
    (érdekes h van rajta rendszám, elvileg jövőre kezdenék gyártani. De lennék a tesztelő helyébe :cry: És feketébe nagyon jól mutat szerintem! :lol: )

Idén januárba leplezték le a 2116-os 5ajtós változatát a 2118-as Silhuette-et de már kémfotó is van róla:

És még ennél is egyel nagyobb (csúcs) kategóriába szánt új tanulmány: (Én is csak ma hallottam róla először)

• ladarevolution
    :)
  • Csabesz6
    őszinte legyek?:D egyém jobban tetszik:)...őserő=)...csak most kicsit befűtött a hátsó fék.:(
  • ladarevolution
    ez jobb:

• Csabesz6
  • Zsolti9014
    hát nem :D
  • Csesza
    tehát akkor ezekszerint nem eladó? :P
  • Zsolti9014
    itthon volt egy fiók mélyén, apával most szedtük elő, az övé volt, de most hétvégén beindítottuk, még nem tökéletes, lehet hogy óráshoz kerül, aztán én fogom hordani.
  • Csesza
    és te hogyan jutottál hozzá?
  • Zsolti9014
    nem tartom valószínűnek, mert ez abból a 25-ösből kiindulva kb. 80-as évek közepi lehet
    de mondom, neten sem találtam róla semmit, se képet, se infót, pedig oroszul (!) is próbáltam keresni.
  • Csesza
    és ilyet hol lehet kapni? vagy lehet e még?
  • Zsolti9014
    sajátom!
    de neten nem találtam róla semmit, az a 25-ös szám gondolom a Lada vagy az AvtoVAZ 25. évfordulóját jelenti.

Többé kevésbé jár is, de lehet hogy óráshoz viszem.
    Haver el akarta cserélni egy Breitlingre, nem adnám!
  • [HUN]FaTaL
    Kemény :o)
  • Zsolti9014
    Egy kis érdekesség:

[IMG][/IMG]
  • Csesza
    Srácok, ilyet keresek ha esteleg tud valaki akkor plz írjon :)

• Csabesz6
    hát neki még hála égnek semmi köze a rönyóhoz:)[IMG][/IMG]
  • pszihopata
    Renault-nissan-samsung-dacia-lada

Mint a vw csoport,ugyanazzal a technikával más logóval?