SGTools - SG scriptek tárháza

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Nem vagyok ellene, csak ésszel kell csinálni, sok topik lassú/használhatatlan a sok script miatt. Ha van valami jó ötleted, akkor lehet megcsinálom.
Maximus4
Én használom a bõvítményed és nagyon tetszik <#eljen>
Olvastam,hogy nem nagyon vagy oda a dizájnos topikokért és az lenne a kérdésem,hogy ennek ellenére tervezel-e ilyen scripteket írni?Bár lövésem sincs mit lehetne még kihozni a meglévõkön kívûl,pusztán csak érdeklõdöm.

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Ability
Nos, hát én lennék az új házigazda és scriptgyártó. A bõvítményem után (ami szintén jó dolgokat tud, próbáljátok ki) most kedvet kaptam a topik scriptek írásához is.

Lesz pár változás, pár scriptet (ami már jelenleg is létezik) újraírok. A cél hogy minél kisebb és egyszerûbb scriptek szülessenek, amiket nem kell feltölteni egy tárhelyre, mert annyira apró méretûek hogy be lehet tenni a topikba könnyedén.

Négy scripttel indítom el a topikot a sajátjaim közül. Van közte új, van közte régiek átdolgozása:

- banlist: régi, jól ismert üzenet rejtés a felsorolt felhasználóknál
- hidelist: ez a moderációs script, ahol az üzenet szövege rejtve van, egy kattintással lehet megjeleníteni
- private_topic: priváttá lehet tenni egy témát, csak azok léphetnek be, akik a fehérlistán szerepelnek
- read_only_topic: olvasni lehet a témát, de üzenetet küldeni csak azok tudnak, akik a fehérlistán szerepelnek

Az utolsó kettõ scriptbe lesz késõbb feketelista mód is. Tehát péládul a privát topiknál jelenleg csak azok léphetnek be a témába, akik a fehérlistán vannak, de késõbb egy választható móddal tud majd úgy is mûködni a script, hogy csak azokat tiltja ki a topikból, akik a feketelistán szerepelnek.

Ötleteket várok hogy miket készítsek, kedvem és idõm lesz rá, már csak az igényeket kellene felmérni. Indítottam továbbá egy hibanapló funkciót is, ha valamelyik scripttel problémák akadnának, akkor oda várom a hibejelentéseket.
Rage47
köszi a munkádat, kár, hogy elmész
bye
Lyukasbogrács
ez csak a hozzászólását rejti el, attól ugyanúgy tud oda írni, csak nem fog látszani

Köszi szépen, beraktam! 😊
Na de vajon honnan fogom tudni, hogy a beírt személy tényleg nem tud oda írni, vagy csak azért nem látszódnak a hszi, mert nem ir a topikomba?
Lyukasbogrács
elírtam, ez a jó

Maximus4
Nagyon sajnálom,hogy abbahagyod,pedig már vártunk újabb scripteket,de az eddigiekért ezer köszönet!

"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"

Lyukasbogrács
majdnem jó, próbáld így, kivettem a hosszú leírást, de benne hagytam a linket, hogy azért etikusak maradjunk

Hát ha bemásolom a full szöveget is, akkor ez történik.
cSuwwi
Átadom a topicot Ability-nek, a továbbiakban õ viszi tovább a scriptelést. Már jóideje inaktív vagyok ezen a foskupacon (június óta nem léptem be, és egyáltalán nem is hiányzott), de még van élet a topikban, ahogy nézem, legyen egy aktív házigazda, aki ért is a témához.
Aki használta a scriptjeimet remélem ömömét lelte benne - ez de szar volt, én kérek elnézést -, próbáljátok meg ezekkel a scriptekkel használhatóbbá tenni ezt a fórumot (vagy mi ez).

Bye

shit happens

Lyukasbogrács
"használat feltételei: egyedül annyit kérek, hogy ez a rövid leírás maradjon benne a scriptben, hogy más is megtalálja a forrását"

cSuwwi
hy ^^

shit happens

Bocs a láma kérdésért, de az e közötti script között és az a rész között ahol az a lényeges sor van.. van egy csomó szöveg, magyarázat. Most nem értem, azt is bele kell copyzni? Bocs de ezt szájbarágósan kell elmagyarázni mert nekem totál nem egyértelmû, mivel ott van benne egy csomó magyarázat.
Lyukasbogrács
nem fontos feltölteni tárhelyre, egy az egyben bemásolhatod a topik fejlécébe, csak script tagok közé kell rakni, tehát ennyit:

<script type="text/javascript">ide másold a http://code.drom.hu/topicbanlist.js tartalmát, amit természetesen átírtál úgy, ahogy a #2238 hozzászólásban kifejtettek</script>

wesker24
Csinálnod kell egy index.html-t amiben meg kell adnod a tárhelyed cimét ahova feltöltötted és ugyanoda bemásolni az index.htmlt ahol a feltöltött fájl van !

Index.html tudsz csinálni Notepaddal vagy FrontPage Express-el !
Köszi de azt hiszem nem fog menni :/

Mikor próbálnám feltölteni az újdonsült tárhelyemre FTPn keresztül, a tárhelyemen nem jelenik meg. Azt írja a tárhely gyikja, hogy: Most fel kell töltened kezdõlapodat, mely a következõ lehet: index.html, index.htm, index.php. Ha mindent jól csináltál oldalad behívása után már az általad feltöltött indexet láthatod.
Ti azt írtátok hogy .js tehát javascript kell hogy legyen. <#fejvakaras>
Maximus4
Rákattintasz erre.CTRL+a és egy jegyzettömbbe bemásolod és beírod a kitiltandó nevét.Aztán elmented topicbanlist.js néven és feltöltöd a saját tárhelyedre és a topikba ezt másolod be,persze megfelelõen módosítva:
<script type="text/javascript">
var surl = 'http://tárhelyed/topicawards.js';
var s = document.createElement('script');
s.setAttribute('type', 'text/javascript');
s.setAttribute('src', surl + '?rnd=' + Math.floor(Math.random()*1000000));
document.getElementsByTagName('head')<0>.appendChild(s);
</script>

Ability
Ezt kimásolod vágólapra, csinálsz egy új állományt a gépeden, a neve mindegy mi, a kiterjesztése .js legyen. Notepaddal megnyidot, beilleszted a kimásolt szöveget. A lentebb írt sorba felsorolod aposztrófok és vesszõk közé a neveket. Példa: new Array('valaki', 'másvalaki');

Eztán feltöltöd a tárhelyre (muszáj), és a most általad beírt kódot másolod a topik szerkesztõ ûrlapba. Az surl sorban a linket át kell írni arra, ahova feltöltötted a scriptet.
Van ez a rész:

var surl = 'http://code.drom.hu/topicbanlist.js';
var s = document.createElement('script');
s.setAttribute('type', 'text/javascript');
s.setAttribute('src', surl + '?rnd=' + Math.floor(Math.random()*1000000));
document.getElementsByTagName('head')<0>.appendChild(s);
</script>

De ettõl még nem mûködik a dolog.
Azt írja: megnyitod ezt a fájlt szerkesztésre, és a beállítások résznél beírod az eltüntetni vagy tiltani kívánt felhasználók nickneveit.

Mivel nyissam meg?
Nem ezen a regemen vagyok HG, de most ne ez legyen a lényeg.
Maximus4
Az adatlapod szerint nem vagy hg sehol,akkor,hogy akarod használni?

Na várjunk.. Elõször azt írja, hogy feltöltöd ezt a scriptet valamilyen külsõs tárhelyre. Ezt most muszáj?
Abban a leírásban két darab script rész van. Most nem teljesen egyértelmû, hogy hogyan is kéne nekem ezt mûködésre bírni.

Illetve honnan fogom tudni hogy a kitiltott személy tényleg nem tud beleírni a topikba, vagy egyszerûen csak nem ír bele? 😄
Maximus4
Van egy ilyen sor:
var deletelist = new Array(); és a zárójelek közé beírod a kitiltandó nevét így : 'felhasználó'

Valaki segítene megírni egy post banlist scriptet? Nem értek még annyira hozzá és akárhogy próbálom a leírás szerint, nem megy. A lényeg hogy nem elrejteni akarom az illetõt, hanem törlõlistára akarom tenni.

Ha valaki tudna segíteni, megköszönném! 😉
Maximus4
Köszönöm a segítséget,mentek a plusszok😊

MerlinW
Hát, itt már szerelni kell. Fejlécben cSuwwi topikawards scriptjét kell átírni és beleépíteni az általam linkelt redesign scriptbe😊

[merlinw.org]

Maximus4
Igen,erre gondoltam és tudom menjek a francba,de már csak annyi lenne,hogy ebbe a js-be meg lehet-e oldani a fejlécbe való szövegkiírást?
Ilyenre gondoltam.

MerlinW
Azt egy módosított topicawards csinálja. Már ha erre gondolsz.

[merlinw.org]

Maximus4
Ez az!Alakul😊
Már csak egy kérdésem van.Az általad linkelt css-ben mit kellene átírni,hogy a beírt szöveget az egyedi kiskép mellé rakja így.Most ilyen.
A js-eken nem módosítottam semmit,ezért gondolom,hogy a css-ben van valami.

MerlinW
Pedig mennie kellene:
Steam topik
css

[merlinw.org]

Maximus4
Így sem változott😞
Az értem,hogy nem túl szerencsés a sötét háttér a topikba,de ezért gondoltam,hogy valami opacitás állítási paranccsal áttetszõbbé lehetne tenni és az ne menjen más rovására.

MerlinW
Akkor csináld így:

#center table {background-color: transparent;}
#center table center center div div {background-color:transparent !important; border:0px solid #ffffff !important;}
#center table div div table {background-color:transparent !important; border:0px solid #ffffff !important;}
#center table div div table tr td {background-color:transparent !important; border:0px solid #ffffff !important;}

[merlinw.org]

Maximus4
Nem.A farmos topikról van szó.Át kellene úgy szerkesztenem,hogy jobban olvasható legyen.A barna,fekete és fehér kombó tényleg nem túl nyerõ😊

Malakai
Ha jól látom itt eleve egy félig transzparens png-t használsz háttérnek, tedd transzparensebbé. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Maximus4
Ez jó lenne köszönöm,de az a gondom vele,hogy az egyedi felhasználóképeket és a beírt szöveget is elhalványítja.
Ilyen volt elõtte.
És miután beírtam a css-be ilyen lett.

MerlinW
.msg-text {
filter:alpha(opacity=40);
opacity:0.6;
}

[merlinw.org]

Maximus4
A hozzászólások hátterét,hogy lehet transparensé tenni css-ben?Esetleg opacitást állítani?

DarkSector
jah THX

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SzirmosSzisza
A js fájlban van egy olyan, hogy válasz erre, azt írd át válasz-ra.

$(this).find("table tr td.right a:contains('válasz erre')").aft...

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

DarkSector
alapon Válasz van nekem minden totyikban...😄

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

SzirmosSzisza
Átírod a "válasz erre" üzenetet "válasz"-ra

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

DarkSector
Ennél:

SG forum post awards v2.6

akarnám használni az 1-es kodot, hogy jobra tegyen be egy kis képet a logo csíkba, de nem teszi.

A 0-ás kód megy azzal a logo illetve a csillagok mögé teszi a képet.
Valami megoldás?

Lyukasbogrács
Szerintem tökmindegy, ez sose arról fog szólni, hogy mennyire hasznosak a hozzászólásaid, azokra mindenki személyesen fog tekinteni. Az, hogy 100 olyan ember mit mond, aki nem is ismer, teljesen irreleváns összeképet fog kialakítani az adott személyrõl.
A személyes tiltólista tökéletes erre a célra, mert ott te szabod meg, hogy kinek a hozzászólásaira nem vagy kíváncsi. SG bõvítményben ez benne van, inkább ezt kéne globálissá tenni. Engem pl egyáltalán nem érdekel, hogy mások mit gondolnak valakirõl, ha én teljesen máshogy látom az egészet.

DarkSector
figy ez még mindig korrektembb, most közelsem annyira durva a helyzet, most látszik igazából hogy a 600-as meg 1000-es dislike csak 8-10 max valójában, ennyit errõl. 😊

Lyukasbogrács
Mert sosem kérdeznek meg senkit mielõtt fejlesztenek valamit, hanem "majd használja, aki szeretné" alapon döntenek, vagy rádtukmálják, de remélem lesz a beállításoknál egy olyan, hogy "pontrendszer kikapcsolása" opció. Én csak egy pillanatnyi megoldást írtam rá.

Többen is írták különbözõ topikokban, hogy nem ilyenekre kéne fecsérelni az idõt, hanem bugok kijavítására. Mikéne topikban rengeteg ötletet halmoztak fel, többször is, amibõl szinte semmi nem lett megvalósítva (pedig volt köztük használható), de azok, amiket csináltak, egyik se szerepelt ott. Pusztán a security bugok lettek javítva, vagy talán azok se? Persze ezeket homály fogja fedni mindig. Mindig csak foltozgatnak, ígyis olyan káosz az sg kódja, hogy pl a topik redizájnt is kínkeservesen lehet megoldani. igen, amikor az alaprendszert írták, nem gondoltak erre, most viszont kezükben van minden információ, ami a felhasználói élményt javítaná... De hát ami mûködik, ahhoz nem kell/szabad hozzányúlni.

DarkSector
THX mester. Én megszavaztatom hogy nálunk mi legyen...

Ha ennyire ellene van mindenki,akkor miért nem szüntetik meg? Mármint ezt a lájkolós rendszert.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Lyukasbogrács
aki el akarja tüntetni a topikjában ezt a lájkolós micsodát, az tegye be ezt a topikja fejlécbe:

<style type="text/css">
.ertekelkep { display: none; }
</style>
$(document).ready(function(){
$('.msg-text').each(function(){$(this).next('div:visible').trigger('click');});
});
</script>

DarkSector
oks de ezt nem tudom betenni a hg ablakba, oda html kodok vannak:S