2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • smzt
    De azon kívül, hogy acer...

És az ATI X2600 milyen adatokkal rendelkezik? Mert a honlapjukon sem láttam róla semmit.
  • virs lee
    Az Acer márkanév mindent elmond. ~~
  • virs lee
    Ez olyan mint hogy melyik gyorsul jobban a Trabant vagy a Wartburg. Nem mindegy? Mindegyik fos. Ezeket nem játékra találták ki, hanem a minél kisebb fogyasztásra, elvégre ez egy mobil cucc.
  • smzt
    Hello!

Érdeklődnék, hogy szerintetek, az ATI X2600 (512MB) és a Geforce 8600M GT (512MB) között mi a különbség? Melyiket érdemes választani? Miért?

Továbbá mi a véleményetek az Acer 5720G-s sorozatáról (azonkívül, hogy acer...)? Megbízható, vagy melegszik, hangos... ?

köszi!
  • wander01
    mindegyik hányás, nemtom cod2 megy-e ezekkel. de tény hogy nagy valoszinüséggel az intel a legerősebb. ez már dx10, jol tudom?
  • Stann
    Hali!

Kinéztem magamnak 3 laptopot, amelyekben az alábbi VGA kártya egyike van:

-Intel x3100
    -Ati x1100
    -Ati x1270

Nem vagyok egy nagy játékos, viszont a COD2-vel szoktam játszani, multi módban. A www.notebookcheck.net szerint az Intel a legerősebb kártya e három közül, bár egy kicsit kételkedek... Ha valakinek van tapasztalata valamelyik kártyáról, jó lenne ha meg tudná osztani! Köszi!
  • virs lee
    Működésével kapcsolatos probléma a radiátor üzemmód. De legalább sokat fogyaszt és kevés ideig bírja aksiról.
  • bld
    hát annyira gyakran nem cipelgetném csak hetente egyszer-kétszer, 8 kiló meg azért nem az a súly ami eltántorít (menjetek el anyuval tescoba:D) inkább működéssel kapcoslatos dolgok érdekelnének szoftverezettsége, gyakorlati problémák, meg például az h rendkívül kevés szó esik, a PH-s tesztben pl nem is láttam a távirányítóját
    Elolvastama fórumot is hát ott sem olvasni sok okosságot csak az árát fikázzák, de ez most kb olyan mint egy rolls royce-t összehasonlítani egy suzikival, hiszen az 2millióért is megy olyan gyorsan és nem is fogyaszt annyit. Az ára elvileg nekm sokkal kevesebb lesz, ha megjön egyáltalán:) annyiért meg a mai világban már ne rakok össze rendes szatali gépet bill.el táppal házzal monitorral stb., főleg nem ilyen alapanyagokból, szal inkább ezért döntöttem emellett a gép mellett
  • virs lee
    Súlyzónak jó lesz.
  • wander01
    teszt volt PH-n arrol a nagy dögről, nehéz de nem rossz sőt :) viszont baszott drága. lanpartik királya. ennyire emléxem, de XPS rossz nem lehet :) nekünk M1710 van, a legtáposabb, király nagyon. cégnél bent a kis M1210(talán?) van, az is nagggyon jo kis gép. valszinü az a nagy batár is jo :)
  • bld
    Dell xps m2010 el kapcsolatban érdekelnének tapasztalatok, vélemények, illetve vásárlásnál hol tudok utánanézni h eredetit vásárolok e, és mire érdemes még odafigyelni, fontos lenne mert közvetlenül a vásárlás előtt állok gyakorlatilag:)
  • Match
    Valaki járatos a procikba/videokártyákba?
    A párbajosok a következők lennének:

Intel core2 duo T5250 vs. AMD TK-55 (nem todom hogy most ez athlon64 X2 vagy Turion64 X2)

És a videokártyák:

ATI HD 2400 (128MB GDDR3) vs. Nvidia geforce 8400M G (256MB DDR2)

Igazából úgy lenne az érdekes, hogy az ATI+AMD kombó e az erősebb, vagy pedig az intel+nvidia.

Azt tudom hogy az amd proci gyengébb az intelnél, az nvidia pedig gyengébb az atinál, de hogy a kettőt összevetve melyik a jobb, azt nem tudom eldönteni.
  • batairoland
    Azért hátha van akitartott már a kezében ilyet :)
    De körülnézek a külföldi fórumokon is.
  • wander01
    :) mivel magyarországon nem kapható, nem valoszinü hogy sok tapasztalata lesz az embereknek itt vele :)) sztem nézz körül külföldi forumokon.
  • batairoland
    Sziasztok!

Most készülök laptopot venni. Igazábol a hordozhatóság a lényeg ezért a kiszemeltem egy tablet PC HP tx1000. Tudom hogy magyarországon nem lehet kapni ezt a tipust de ez nem probléma. Akinek van valami tapasztalata ezzel a típussal kapcsolatba (pro és kontra) azt kérem ossza meg velem. Ez lesz az első tabletem, nem tudom mire érdemes figyelni ezeknél a tipusoknál.

Előre is köszi
  • madass
    szerintem amit vettem én ez igen jó vétel volt:
    180 ezer ft volt

Adatok:
    Amd 64 x2 tl-60 2 ghz
    2gb ddr2 667 mhz
    nvidia 8400M

jahh am fujitsu siemens amilo és vista home premium, 1.3 as webcamera van rajta
  • virs lee
    Használt monitort bármelyik használtcikk kereskedőnél vehetsz.
  • Iceman2007
    Csá! Tudnátok olcsón Toshiba Satelli notihoz használt monitort? Előre is köszi!
  • virs lee
    Az lehet, de ha a 10 milkás autó is csak 5 évig bírja, akkor hány hónapot terveznek egy "mi autónk" suzukiba? Ez csak azt jelenti hogy a pórnépnek szánt változatok annál is szarabbak.
  • virs lee
    Attól függ mit jelent a szar. Nekem azt hogy nem megbízható, kesztyűs kézzel kell vele bánni nehogy beszarjon. Meg az állandó para hogy csak úgy magától mikor szarik be. Minden hiba ami a 2 Acer notimon előfordult azt még sose láttam egyik IBM notimon se. Pedig használom rendesen. Ez nem lehet a véletlen műve.
  • virs lee
    Nekem márt sült meg (tualatin P3) procim 10 centis borda + venti alatt, én annyira nem bízok a "jó lesz az még" hőfokokban. Elég egy kánikula, máris késsz a baj. És ez csak egy asztali gép volt, megfelelő távolságban egymástól a melegedő alkatrészek, nem egy egymás nyakára zsúfolt noti.
  • Joker Hun
    1844nek szoltam.
  • Joker Hun
    Nem tesszterek vagyunk hanem felhasználok egyébként van klima is 1szer élünk.Autos szakmában dolgozzom hid el több millás autokkal is van nemkevés probléma ma már nem az a cél 10 évig használj valamit.
  • davidka003
    Ez virs lee-nek szólt.
  • davidka003
    Ezen a linken láttad az utolsó oldal legvégét?

"Acer Aspire 5315: TETSZETT" Akkor annyira szar nem lehet.
  • davidka003
    "Képzeld jártam már szervízben. Romlott már el alaplapom, dvd íróm, tápom és mindig max 1-2 héten belül megcsinálták vagy adtak helyette másikat.
    Örülj neki, legközelebb nem biztos hogy elő fog fordulni ilyesmi. ~~"

Mondjuk ez lehetséges.
    ---
    "Ha rendeltetésszerűen használod tuti, hogy nem fog túlmelegedni.
    Feltéve hogy neked a rendeltetésszerű használat csak a légkondicionált tesztlabort jelenti. Másképp egyből problémád adódhat."

Tuti, hogy kibírnak 30-40 fokos hőmérsékletet. Magasabb hőt meg már az ember sem bírja sokáig.
  • virs lee
    Képzeld jártam már szervízben. Romlott már el alaplapom, dvd íróm, tápom és mindig max 1-2 héten belül megcsinálták vagy adtak helyette másikat.
    Örülj neki, legközelebb nem biztos hogy elő fog fordulni ilyesmi. ~~

Nyugodtan vissza lehet olvasni a topicban, nem egy ember mondta már azt, hogy hülyeségeket beszélsz.
    Ja, pár hozzánemértő azt mondja, akkor nyilván úgy van... Mondom: tedd fel a kérdésedet a PH-n is, majd meglátod kinek van igaza.

Ha rendeltetésszerűen használod tuti, hogy nem fog túlmelegedni.
    Feltéve hogy neked a rendeltetésszerű használat csak a légkondicionált tesztlabort jelenti. Másképp egyből problémád adódhat.
  • davidka003
    "meghibásodási arány meg kit érdekel? Azért van a garancia, hogyha elromlik akkor kicseréljék.
    LOL, te még sose jártál szervízben. Akkor nem lennél ilyen optimista. Nekem a szériahibára is csak pingvineztek és leszarták hogy nyakamon marad-e hibásan a cucc vagy nem, őket az nem érdekli. Hungarisztáni szervízben csak rosszarcú magánhadsereggel a hátad mögött lehet javítást elintézni."

Képzeld jártam már szervízben. Romlott már el alaplapom, dvd íróm, tápom és mindig max 1-2 héten belül megcsinálták vagy adtak helyette másikat.
    --------
    "Mindenki azt mondja, hogy hülyeségeket beszélsz.
    Mindenkinek képzeled magad? Akarsz beszélni róla? ~~"

Nyugodtan vissza lehet olvasni a topicban, nem egy ember mondta már azt, hogy hülyeségeket beszélsz.
    ----
    "Hőtermelés? Kit érdekel, hogy mennyi hőt termel, az a lényeg, hogy működjön.
    Hát ha jól megolvasztja saját magát, akkor majd érdekelni fog. Ráadásul túlmelegedés hatására rengeteg hiba / kékhalál / reboot léphet fel, még akkor is ha nem folyik az öledbe a notebook."

Ha rendeltetésszerűen használod tuti, hogy nem fog túlmelegedni.
  • virs lee
    Én inkább d900t és hasonló szakik véleményére adok, jobban tudják mint az 1 gépet nyúzó teszterek. Hogy miért? Mert ők nem 1 darabbal találkoznak munkájuk során hanem sok százzal / ezerrel.
  • virs lee
    Így van. Ráadásul Magyarországon gyakorlat "elfelejteni" a szervízben eltöltött idővel meghosszabbítani a garit, így könnyen előfordulhat hogy a gépet tulajdonképp nem is tutod használni mire lejár a gari (nekem "csak" 2 hónap volt, és még úgyse lett eredménye), onnantól kezdve meg szóba se állnak az emberrel.
  • Joker Hun
    Kételkedöktöl csak azt kérem olvasák ezt el persze nem szent irás.Egyébként kusban van északa értelem szerüen kel használni legalacsonyab energiasémára állitom.

http://prohardver.hu/teszt/acer_aspire_harom_taskanyi_dragako/divatdiktatorok.html
  • virs lee
    meghibásodási arány meg kit érdekel? Azért van a garancia, hogyha elromlik akkor kicseréljék.
    LOL, te még sose jártál szervízben. Akkor nem lennél ilyen optimista. Nekem a szériahibára is csak pingvineztek és leszarták hogy nyakamon marad-e hibásan a cucc vagy nem, őket az nem érdekli. Hungarisztáni szervízben csak rosszarcú magánhadsereggel a hátad mögött lehet javítást elintézni.

Mindenki azt mondja, hogy hülyeségeket beszélsz.
    Mindenkinek képzeled magad? Akarsz beszélni róla? ~~

Elkéne gondolkodnod azon, hogy lehet, hogy igazuk van.
    Inkább neked, meg a többi "jólinformált" elsőnotebookosnak kéne ellátogatnia vmi hozzáértő helyre - mondjuk a PH notebbok fórumára - aztán el lehet gondolkodni rajta kinek is van igaza.

Hőtermelés? Kit érdekel, hogy mennyi hőt termel, az a lényeg, hogy működjön.
    Hát ha jól megolvasztja saját magát, akkor majd érdekelni fog. Ráadásul túlmelegedés hatására rengeteg hiba / kékhalál / reboot léphet fel, még akkor is ha nem folyik az öledbe a notebook.
  • virs lee
    Érvek nélkül nehéz is.

Neked is fajin karácsonyt! :)
  • tomo
    igen csak amikor honapokig benn csucsul a szervizben a geped, cseregepet meg nem kapszu, akkor nem mindegy a meghibasodasi arany.

ha meg sok hot termel, akkor nagyon zug , nem tudsz aludni
  • davidka003
    Nekem nincs laptopom, de például egy ilyet elfogadnák.

virs lee: meghibásodási arány meg kit érdekel? Azért van a garancia, hogyha elromlik akkor kicseréljék.
    Mindenki azt mondja, hogy hülyeségeket beszélsz. Elkéne gondolkodnod azon, hogy lehet, hogy igazuk van.
    Szoftvertámogatás? Ha már kiadtak egy laptopot biztos, hogy van hozzá működő szoftver.
    Hőtermelés? Kit érdekel, hogy mennyi hőt termel, az a lényeg, hogy működjön.
  • Joker Hun
    Veled halott dolog ilyesmiröl beszélni vitázni.

Boldog ünnepeket.
  • virs lee
    Ebben a felsorolásban hol szerepel az
    - anyagminőség
    - meghibásodási arány
    - hőtermelés
    - szoftvertámogatás
    ?

Sehol? Akkor szerinted mitől fostalicska?
  • Joker Hun
    Egyébként tisztába vagy vele miböl állnak össze ezek a gépek? amiket fikázol.Ez mitöl olyan fostalicska.

Számítógép:
    Számítógép típusa ACPI x86 alapú PC (Mobile)
    Operációs rendszer Microsoft Windows Vista Home Basic
    Opr. javítócsomag -
    Internet Explorer 7.0.6000.16575
    DirectX DirectX 10.0

Alaplap:
    CPU típusa Mobile DualCore Intel Pentium T2310, 1466 MHz (11 x 133)
    Alaplap neve Acer Aspire 5720Z
    Alaplapi lapkakészlet Intel Crestline-GML GL960
    Rendszermemória 1013 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
    BIOS típusa Insyde (08/09/07)

Megjelenítés:
    Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (320 MB)
    Videokártya Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family (320 MB)
    3D gyorsító Intel GMA X3100
    Képernyő AU Optronics B154EW02 V7 [15.4" LCD]

Multimédia:
    Hangkártya Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controller

Háttértár:
    IDE vezérlő Intel(R) ICH8M SATA AHCI Controller - 2829
    IDE vezérlő Intel(R) ICH8M Ultra ATA Storage Controllers - 2850
    IDE vezérlő Ricoh Memory Stick Host Controller
    IDE vezérlő Ricoh SD/MMC Host Controller
    IDE vezérlő Ricoh xD-Picture Card Controller
    Háttértár vezérlő Microsoft iSCSI-kezdeményező
    Háttértár vezérlő SCSI/RAID Host Controller
    Lemezes meghajtó Hitachi HTS541616J9SA00 ATA Device (160 GB, 5400 RPM, SATA)
    Optikai meghajtó GY6813H KWW121D SCSI CdRom Device
    Optikai meghajtó HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N ATA Device (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM)
    SMART merevlemezek állapota OK

Kötetek:
    C: (NTFS) 76314 MB (26960 MB szabad)
    D: (NTFS) 76308 MB (25747 MB szabad)
    Teljes méret 149.0 GB (51.5 GB szabad)

Bevitel:
    Billentyűzet Launch Manager
    Billentyűzet Microsoft eHome MCIR 109 billentyűzet
    Billentyűzet Microsoft eHome MCIR billentyűzet
    Billentyűzet Microsoft eHome távirányítós billentyűzet gombjai
    Egér HID-kompatibilis egér
    Egér PS/2-kompatibilis egér
  • virs lee
    Aha, szal az acer logós ferraritól mindjárt 3x jobb lesz ugyanaz a szar alkatrész, mi?

gondolod hogy gagyi termék tudná támogatni öket
    Mi köze a kettőnek egymáshoz? A lenovo is gagyival kalapozta össze a pénzt a thinkpad megvételére.
  • Joker Hun
    Szevasz. Acer támogatja a Ferrarit+Motogp-ben a Yamahát gondolod hogy gagyi termék tudná támogatni öket.5720z aspire-rom van hibátlan és még szép is mi kel még?????