2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
Robin Hood #148 Notiknál az átlagos monitor a 15", az nem olyan szar, főleg hogy nem kilométerekről nézed. Nagyobb kijelző meg nagyobb notimérettel jár, az se árt ha elfér az öledben, nem kell külön talicska hozzá. -
Robin Hood #147 Az nem olyan nagy különbség, viszont fogyasztásban igen. Nem mindegy hogy kiviszed a pusztába, aztán ott gamelsz vele, vagy állandóan a konnektorra van kötve. -
icecave #146 Na, azért van különbség a kettő között, biztos....
Vagy turion 1,8 GHz, és 3400+os A64 ugyanolyan gyors? Az is megy olyan 2,1 GHzen...
De ai azt illeti, nekem munkára kell, végszükség esetén, ha nem tudom vinni a másik gépem, mert max és photoshophoz ugye felület is kell, nem csak vas, és a laptop tft valljuk be, nem túl nagy....
-
Robin Hood #145 Ha nagyobb fogyasztás kell semmi teljesítménynövekedéssel, akkor az is jó lesz. De ki az aki direkt bűnteti magát? -
icecave #144 Hát attól függ...Ha hosszú üzemidőt akarsz, akkor ja, ezt vedd, de ha grafikai munkákra akarod használni,mint én, akkor inkább azt amit irtam.... -
Robin Hood #143 És 4 USB csati, ez is fajin. -
Robin Hood #142 Inkább ezt vedd meg.
Acer Aspire 5024WLMi
Turion64, X700, DVD író, minden ami kell. -
icecave #141 330 -
Mihail #140 és milyen áron? -
icecave #139 Szóval javaslom az 5014est...abban 1 giga RAM van, 3400+, 128megás X700, miegymás... -
icecave #138 ACER Aspire 5012WLMi-ben 64 mb-os az X700as...
ACER 5012 -
izb #137 A kettőből mindenképp az Acert javaslom!! -
Dresden #136 Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Szeretnék notebook-ot venni.2 gép van amit kinéztem:
ACER Aspire 5012WLMi
Processzor: AMD Athlon 64 1MB L2cache (3000+) MHz
Winchester: 80GB ATA/100
Memória: 512MB DDR memória, mely 2 GB-ig bõvíthetõ
CD-ROM: DVD Dual író
Képernyõ: 15,4"-os WXGA Acer CrystalBrite TFT-kijelzõ 1280 x 800 képpont felbontással, mely az Acer GridVista segítségével támogatja több ablak egyidejû megjelenítését
Videó: ATI® MOBILITY™ RADEON™ X700, 128 MB VRAM-mal, ATI POWERPLAY™ 5.0, Microsoft® DirectX® 9.0 és PCI Express™ támogatásával
DualView™ támogatása
DVI-D (true digital video interface) támogatása
Aspire CinemaVision™ videokódolási technológia (Aspire Arcade)
Aspire ClearVision™ videooptimalizáló technológia (Aspire Arcade)
Akkumulátor: 60 Wh-s lítium ion akkumulátor
2 óra akkumulátor-üzemidõ
Klaviatúra: 84/85/88 gombos billentyûzet; fordított „T" kurzorelrendezés
Négy gyorsindítógomb: internetböngészõ, e-mail (LED-del), Acer eManager gomb és egy, a felhasználó által programozható gomb
Pozícionáló eszköz: Érintõpad gombokkal és 4 irányú, integrált görgetõgombokkal
Audio: Audiorendszer két beépített hangszóróval
MS-Sound-kompatibilis
Szoftver: Microsoft® Windows® XP Home Edition
Norton AntiVirus™
NTI® CD-Maker™
Bõvítõhelyek: 1 x PC Card bõvítõhely (egy Type III vagy két Type II)
Interfészek: 4 x USB 2.0 csatlakozó
1 x infravörös port (FIR)
1 x csatlakozó külsõ kijelzõhöz (VGA)
1 x S-video/TV-kimenet csatlakozó (NTSC/PAL)
1 x DVI-D csatlakozó
1 x IEEE 1394 csatlakozó
Kommunikáció: 56 K ITU V.92 szoftveres adat/faxmodem, 10/100/1000 Mbps gigabit Ethernet; Integrált Acer InviLink™ vezeték nélküli hálózati kapcsolat (egyfunkciós 802.11g)
Fujitsu Siemens Amilo A1630
Processzor: Mobile AMD Athlon 64+ 3200 MHz
Memória:512 MB
Merevlemez:80 GB
Kijelzõ:15,4" TFT WXGA
Optikai meghajtó:DVDRW+/-DL
Portok:Firewire, 3in1 kártyaolvasó, infra, SPDIF, párhuzamos, USB,PCMCIA, VGA
Modem:56,6 kb/s
Hálózat:10/100 Mbps,WLAN b/g
Videókártya: Ati MObility Radeon 9700/128 MB
Akkumulátor:Li-Ion
Operációs rendszer: WinXP Home HUN
Egyéb programok: Works, Antivirus
Billentyûzet: magyar
Garancia: 1 év
TI melyiket ajánlanátok? mindkét gép 300.000 ft-on belül van
Előre is köszönöm válaszotokat!
Üdv.: Gabesz -
Robin Hood #135 Csak notebook kategóriát említve. -
Robin Hood #134 Gericom Supersonic >> gf6600, Clevo M400A >> x700, Dell Inspiron XPS Gen 2 >> gf 6800. -
#133 A Clevo jött ki eddig ezekkel, én a magas hőtermeléstől tartok az ilyen VGA-k esetében.
Addig jó az Aopen, amíg jó, de ha gondok vannak vele...
Nem tudom mennyire megbízható. -
Mihail #132 azért sztem elég jó áron lehet őket kapni pl. a sowah nagykerban.
amíg egy asus 3-400ezer addig egy aopen "Intel Pentium-M 1.7GHz processzor, 512MB DDR RAM, 60GB 2.5'' HDD, DVD+-RW, 15.1'' XGA TFT LCD, Intel 855PM + ATI 9700-128M, 2.95kg, magyar billentyűzet
Csatlakozók: 3xUSB 2.0, 1x1394, mic in, line-Out, párhuzamos port, VGA, 56k, 10/100, S-Video TV-Out, MS/SD/MMC olvasó"
csak 250e Ft. ősztöl megyek külfödlre tanulni, addiga be kéne vmilyet úőjítnom..
mikor jönnek már a geforce 6600zal és ati x600,x700zal szerelt
notebookok??? -
#131 Szerintem úgy igazán sosem éltek, de nem hiszem, hogy az eddiginél jobban megszűnőben lennének :D -
Mihail #130 Az aopen notebookok megszűnőben vannak? -
Robin Hood #129 Az má sok lenne. :) -
#128 Most a Gericom Masterpiece erőművem (volt erőmű 2 éve) iszonyat hangos, ez az idegállapotomnak hosszú távon rosszat tesz :)
A Sharp MM20-ban csak passzív hűtés van, de nem tudom hol lehet venni Magyarországon. -
#127 Jaaaaa, az 400 kiló :D -
Robin Hood #126 A 4 kilót az árára ártettem. :-) -
Robin Hood #125 A procin biztos van venti, tehát 100% csend úgyse lesz. Egyébként miért olyan fontos ez? Sztem a teljesítmény, aksis üzemidő fontosabb, hangban olyan nagy eltérés nem hiszem hogy van az egyes típusok közt. Max a prescottos desknote-ok, de az meg ugye nem is notebook. -
#124 1,5kg
Nincs odaírva, hogy mennyire hangos, de a shared VGA-s cuccuok állítólag halkabbak, mint a különálló VGA-val rendelkezők vagy hogy mondjam.
Azért gondoltam erre, mert a hwsw-n azt mondták ez halk. -
Robin Hood #123 4 kiló és csak egy integrált videokakira futja? Sztem meg ne vedd. Azt hogy milyen hangos hol láttad? -
#122 És működő, bekapcsolt notebookok közül?
Pl. szerinted ennél halkabb van max. ennyiért? -
Robin Hood #121 Amelyiket nem kapcsolod be. De ha ellopják, akkor se lesz zajos. ;-) -
#120 Segítsetek!
Milyen a leghalkabb notebook, ami normális áron létezik és kapható?
A Sharp MM20-ast néztem ki, az biztos halk lett volna, de Európában nem forgalmazzák :(( -
trabant #119 Nézd már meg a kéőeket a linken! Ez nem fólia, hanem fából faragott borítás. Főleg a slotok mentén láccik hogy házibarkács. Azért megdolgozott vele. -
Mihail #118 vett egy ilyen xar fóliát amit autók műszerfalára is lehet kapni, nagy szám -
Robin Hood #117 Falaptop:
:D -
Robin Hood #116 X600 suxx, kb = egy 9600. -
#115 Azt gondolom meg kell jelennie még a nyáron sok X600-as és X700-as notebooknak, mert ugye a 9×××-es szériának vége, tehát lassacskán minden gyártónak alkalmazkodnia kell. -
#114 Aha, nekem az asztali proci hőtermelése és főleg a hangja a gond, meg a Radeon 9000, meg a notebookom 2 éves és 3 hónapos, tehát megérett egy cserére, de lehet, hogy inkább majd karácsonykor fogom ezt megtenni, csak addig hogy bírom ki, azt nem tudom :) -
Robin Hood #113 Nem centrino, mobil barton 2500+, azzal nincs baj, csak a 9600 már kevés sok gaménak. -
Robin Hood #112 9600. Kéne vmi teszt mit mutat 3dmarkban egy x700 (mobility). -
Robin Hood #111 Centrino = Pentium-M (Dothan / Banias) + WIFI + Sonoma (vagy elődje). -
#110 Én is csak tippelek :D -
#109 Most milyened van? Gondolom nem Centrino.
Nekem Radeon 9000, az már nem valami jó.
Én asszem várok őszig olcsóbb, max. 2,5 kg-os 22-27 mm vastag notebookra, mert most az oly sokszor említett 25 mm vastag 2,3 kg-os Gericom tetszik nagyon, csak az ugye Radeon 9700, és nem X700, ami kicsit gyenge már.