2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
  • Robin Hood
    Notiknál az átlagos monitor a 15", az nem olyan szar, főleg hogy nem kilométerekről nézed. Nagyobb kijelző meg nagyobb notimérettel jár, az se árt ha elfér az öledben, nem kell külön talicska hozzá.
  • Robin Hood
    Az nem olyan nagy különbség, viszont fogyasztásban igen. Nem mindegy hogy kiviszed a pusztába, aztán ott gamelsz vele, vagy állandóan a konnektorra van kötve.
  • icecave
    Na, azért van különbség a kettő között, biztos....
    Vagy turion 1,8 GHz, és 3400+os A64 ugyanolyan gyors? Az is megy olyan 2,1 GHzen...
    De ai azt illeti, nekem munkára kell, végszükség esetén, ha nem tudom vinni a másik gépem, mert max és photoshophoz ugye felület is kell, nem csak vas, és a laptop tft valljuk be, nem túl nagy....
  • Robin Hood
    Ha nagyobb fogyasztás kell semmi teljesítménynövekedéssel, akkor az is jó lesz. De ki az aki direkt bűnteti magát?
  • icecave
    Hát attól függ...Ha hosszú üzemidőt akarsz, akkor ja, ezt vedd, de ha grafikai munkákra akarod használni,mint én, akkor inkább azt amit irtam....
  • Robin Hood
    És 4 USB csati, ez is fajin.
  • Robin Hood
    Inkább ezt vedd meg.

Acer Aspire 5024WLMi

Turion64, X700, DVD író, minden ami kell.
  • icecave
    330
  • Mihail
    és milyen áron?
  • icecave
    Szóval javaslom az 5014est...abban 1 giga RAM van, 3400+, 128megás X700, miegymás...
  • icecave
    ACER Aspire 5012WLMi-ben 64 mb-os az X700as...

ACER 5012
  • izb
    A kettőből mindenképp az Acert javaslom!!
  • Dresden
    Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni?
    Szeretnék notebook-ot venni.2 gép van amit kinéztem:

ACER Aspire 5012WLMi
    Processzor: AMD Athlon 64 1MB L2cache (3000+) MHz
    Winchester: 80GB ATA/100
    Memória: 512MB DDR memória, mely 2 GB-ig bõvíthetõ
    CD-ROM: DVD Dual író
    Képernyõ: 15,4"-os WXGA Acer CrystalBrite TFT-kijelzõ 1280 x 800 képpont felbontással, mely az Acer GridVista segítségével támogatja több ablak egyidejû megjelenítését
    Videó: ATI® MOBILITY™ RADEON™ X700, 128 MB VRAM-mal, ATI POWERPLAY™ 5.0, Microsoft® DirectX® 9.0 és PCI Express™ támogatásával
    DualView™ támogatása
    DVI-D (true digital video interface) támogatása
    Aspire CinemaVision™ videokódolási technológia (Aspire Arcade)
    Aspire ClearVision™ videooptimalizáló technológia (Aspire Arcade)
    Akkumulátor: 60 Wh-s lítium ion akkumulátor
    2 óra akkumulátor-üzemidõ
    Klaviatúra: 84/85/88 gombos billentyûzet; fordított „T" kurzorelrendezés
    Négy gyorsindítógomb: internetböngészõ, e-mail (LED-del), Acer eManager gomb és egy, a felhasználó által programozható gomb
    Pozícionáló eszköz: Érintõpad gombokkal és 4 irányú, integrált görgetõgombokkal
    Audio: Audiorendszer két beépített hangszóróval
    MS-Sound-kompatibilis

Szoftver: Microsoft® Windows® XP Home Edition
    Norton AntiVirus™
    NTI® CD-Maker™
    Bõvítõhelyek: 1 x PC Card bõvítõhely (egy Type III vagy két Type II)
    Interfészek: 4 x USB 2.0 csatlakozó
    1 x infravörös port (FIR)
    1 x csatlakozó külsõ kijelzõhöz (VGA)
    1 x S-video/TV-kimenet csatlakozó (NTSC/PAL)
    1 x DVI-D csatlakozó
    1 x IEEE 1394 csatlakozó
    Kommunikáció: 56 K ITU V.92 szoftveres adat/faxmodem, 10/100/1000 Mbps gigabit Ethernet; Integrált Acer InviLink™ vezeték nélküli hálózati kapcsolat (egyfunkciós 802.11g)

Fujitsu Siemens Amilo A1630
    Processzor: Mobile AMD Athlon 64+ 3200 MHz
    Memória:512 MB
    Merevlemez:80 GB
    Kijelzõ:15,4" TFT WXGA
    Optikai meghajtó:DVDRW+/-DL
    Portok:Firewire, 3in1 kártyaolvasó, infra, SPDIF, párhuzamos, USB,PCMCIA, VGA
    Modem:56,6 kb/s
    Hálózat:10/100 Mbps,WLAN b/g
    Videókártya: Ati MObility Radeon 9700/128 MB
    Akkumulátor:Li-Ion
    Operációs rendszer: WinXP Home HUN
    Egyéb programok: Works, Antivirus
    Billentyûzet: magyar
    Garancia: 1 év

TI melyiket ajánlanátok? mindkét gép 300.000 ft-on belül van
    Előre is köszönöm válaszotokat!
    Üdv.: Gabesz
  • Robin Hood
    Csak notebook kategóriát említve.
  • Robin Hood
    Gericom Supersonic >> gf6600, Clevo M400A >> x700, Dell Inspiron XPS Gen 2 >> gf 6800.
  • Taranov
    A Clevo jött ki eddig ezekkel, én a magas hőtermeléstől tartok az ilyen VGA-k esetében.
    Addig jó az Aopen, amíg jó, de ha gondok vannak vele...
    Nem tudom mennyire megbízható.
  • Mihail
    azért sztem elég jó áron lehet őket kapni pl. a sowah nagykerban.
    amíg egy asus 3-400ezer addig egy aopen "Intel Pentium-M 1.7GHz processzor, 512MB DDR RAM, 60GB 2.5'' HDD, DVD+-RW, 15.1'' XGA TFT LCD, Intel 855PM + ATI 9700-128M, 2.95kg, magyar billentyűzet
    Csatlakozók: 3xUSB 2.0, 1x1394, mic in, line-Out, párhuzamos port, VGA, 56k, 10/100, S-Video TV-Out, MS/SD/MMC olvasó"
    csak 250e Ft. ősztöl megyek külfödlre tanulni, addiga be kéne vmilyet úőjítnom..
    mikor jönnek már a geforce 6600zal és ati x600,x700zal szerelt
    notebookok???
  • Taranov
    Szerintem úgy igazán sosem éltek, de nem hiszem, hogy az eddiginél jobban megszűnőben lennének :D
  • Mihail
    Az aopen notebookok megszűnőben vannak?
  • Robin Hood
    Az má sok lenne. :)
  • Taranov
    Most a Gericom Masterpiece erőművem (volt erőmű 2 éve) iszonyat hangos, ez az idegállapotomnak hosszú távon rosszat tesz :)

A Sharp MM20-ban csak passzív hűtés van, de nem tudom hol lehet venni Magyarországon.
  • Taranov
    Jaaaaa, az 400 kiló :D
  • Robin Hood
    A 4 kilót az árára ártettem. :-)
  • Robin Hood
    A procin biztos van venti, tehát 100% csend úgyse lesz. Egyébként miért olyan fontos ez? Sztem a teljesítmény, aksis üzemidő fontosabb, hangban olyan nagy eltérés nem hiszem hogy van az egyes típusok közt. Max a prescottos desknote-ok, de az meg ugye nem is notebook.
  • Taranov
    1,5kg
    Nincs odaírva, hogy mennyire hangos, de a shared VGA-s cuccuok állítólag halkabbak, mint a különálló VGA-val rendelkezők vagy hogy mondjam.
    Azért gondoltam erre, mert a hwsw-n azt mondták ez halk.
  • Robin Hood
    4 kiló és csak egy integrált videokakira futja? Sztem meg ne vedd. Azt hogy milyen hangos hol láttad?
  • Taranov
    És működő, bekapcsolt notebookok közül?
    Pl. szerinted ennél halkabb van max. ennyiért?
  • Robin Hood
    Amelyiket nem kapcsolod be. De ha ellopják, akkor se lesz zajos. ;-)
  • Taranov
    Segítsetek!

Milyen a leghalkabb notebook, ami normális áron létezik és kapható?
    A Sharp MM20-ast néztem ki, az biztos halk lett volna, de Európában nem forgalmazzák :((
  • trabant
    Nézd már meg a kéőeket a linken! Ez nem fólia, hanem fából faragott borítás. Főleg a slotok mentén láccik hogy házibarkács. Azért megdolgozott vele.
  • Mihail
    vett egy ilyen xar fóliát amit autók műszerfalára is lehet kapni, nagy szám
  • Robin Hood
    Falaptop:

:D
  • Robin Hood
    X600 suxx, kb = egy 9600.
  • Taranov
    Azt gondolom meg kell jelennie még a nyáron sok X600-as és X700-as notebooknak, mert ugye a 9×××-es szériának vége, tehát lassacskán minden gyártónak alkalmazkodnia kell.
  • Taranov
    Aha, nekem az asztali proci hőtermelése és főleg a hangja a gond, meg a Radeon 9000, meg a notebookom 2 éves és 3 hónapos, tehát megérett egy cserére, de lehet, hogy inkább majd karácsonykor fogom ezt megtenni, csak addig hogy bírom ki, azt nem tudom :)
  • Robin Hood
    Nem centrino, mobil barton 2500+, azzal nincs baj, csak a 9600 már kevés sok gaménak.
  • Robin Hood
    9600. Kéne vmi teszt mit mutat 3dmarkban egy x700 (mobility).
  • Robin Hood
    Centrino = Pentium-M (Dothan / Banias) + WIFI + Sonoma (vagy elődje).
  • Taranov
    Én is csak tippelek :D
  • Taranov
    Most milyened van? Gondolom nem Centrino.
    Nekem Radeon 9000, az már nem valami jó.
    Én asszem várok őszig olcsóbb, max. 2,5 kg-os 22-27 mm vastag notebookra, mert most az oly sokszor említett 25 mm vastag 2,3 kg-os Gericom tetszik nagyon, csak az ugye Radeon 9700, és nem X700, ami kicsit gyenge már.