2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
#188 mire akarod használni? L10-102 + ram/winyó bővítés bőven kijön belőle. -
#187 nem tudom, azt nem néztem, de 330-350ezrem van rá, viszont fogalmam sincs, mi alapján válasszak -
#186 Toshiba kib@szott jó de meg is kell fizetni. -
#185 330 bruttóig kb mi a legjobb, amit vehetek? egyáltalán nem értek hozzá, szempont talán, hogy könnyű legyen, de ez sem fontos
sony vaio-t néztem, kb ennyi a legolcsóbb, azok tetszenek ránézésre meg a toshibák -
Robin Hood #184 Ezt mond az applenak, mert a G5 procis gépek vízhűtésesek gyárilag. Ez még egy prescottnak se kell. Notebookba nem fognak rakni ilyen kazánt, szénné égeti egyből a gépet, arról nem is beszélve hány sec alatt szopná le az aksit. -
#183 Hülyeség ez az egész vízhűtés, hisz asztali géphez már van hangtalan ház, a notebookok egyre halkabbak (van abból is venti nélküli), a szerverek világában meg kiröhögik a vízhűtést.
Pár tuningőrült kitalálta kizárólag otthoni célra, de különösebb értelme nincs. -
Robin Hood #182 Arra várhatsz, nem fog vízhűtéses notebookot kiadni az apple, mert az akkora lenne mint az asztali géped. Főleg hogy az is most vált intelre. -
californiastud #181 jaja, nekem is azért tetszenek a 64bites dolgok, mert hát eléggé itt kopogtat már az ajtónkon, csak még nem annyira elterjedt...
igazából arra az egypár évre kéne egy fasza gép, amíg az Apple kidobja a Powerbook G5-ot. Attól kezdve aztán Apple kezdettől vakulásig;)
köszi srácok a kommenteket! -
Robin Hood #180 A pentium-m is igen jó, bár a 64 bites korszak küszöbén én inkább a turion64-re szavazok. Az intel még a Jonahba se tesz 64 bitet (viszont lesz dupla mag), csak az azutáni Meromba. -
Robin Hood #179 Mindenképpen olyat akarok, amit nyugodtan ölbe tudok venni, és nem ég le a szőr a zacsimról
Akkor értelemszerűen asztali procis (a64, prescott) gépek kilőve, turion64, vagy dothan (pentium-m) a nyerő. Ilyen gépekben radeon x700, vagy gf 6600 a csúcs videikártya, a gf6800 / radeon x800 fogyasztás miatt nem kerül ilyenekbe (eszik és melegszik annyit mint egy prescott). Gericom Supersonic, Clevo M400A, Fujitsu 4400, és hasonlókat keress! -
#178 Opteron szerintem nincs laptopba, mert az szerver proci, de a Turion nem lehet olyan rossz.
Én Intel fan vagyok, szóval Centrinot vennék, de egy kis áramfelvételű AMD is jó lehet.
Márkát nem tudok igazából mondani, neked csak az lenne nagyon fontos, hogy X700-as VGA legyen benne, mert a Radeon 9700 már így is kicsit elavult, més ennél csak olyanabb lesz :) -
californiastud #177
nohtehát akkor kicsit pontosítom a bajomat:
szal nagyon szeretek videót vágni/vizuált készíteni, photoshopolni, játszani, több alkalmazást egyszerre futtatni, élvezni egy játék szép grafikáját szaggatás nélkül...és tényleg olyan gépet keresek, ami ezeket tényleg megbízhatóan, jól kezeli.(és azért egypár év múlva is meg-megállja a helyét)
na most kicsit úrrá lett rajtam az AMD64 őrület, merthát 64, és az akkor tuti jó(persze gondolom ez nem igaz?!)
Kérdésem, h tényleg megéri e AMD-t venni Intel helyett, ha igen, akkor Athlon, Turion, vagy esetleg Opteron? [laptopba persze, mi másba....]
Ha nem, akkor Centurio lenne a nyerő?
És milyen gyártó gépét érdemes?(Fujitsu Siemenset, Acert, esetleg Clevot, HPt nézegettem...)
Mindenképpen olyat akarok, amit nyugodtan ölbe tudok venni, és nem ég le a szőr a zacsimról (mostani Dell-em nagggyon melegszik), szép vékony, és ha lehet 15.4"es (jó,ez nem kötelező,de nagyon örülnék most egy olyannak).
Bocs, tudom, ez elég összetett kérés/kérdés de ha egypáran kicsit eszmét futtatnátok ezekről és linkelnétek egypár frankó itthon kapható gépet... hát nagyon hálás lennék!
Köszi -
Mihail #176 meg dupla annyi az áfa -
Robin Hood #175 Előfordul. Nálunk suttyóbbak a kereskedők. -
Mihail #174 á nem linkeltem be.. mind1 fárad vagyok -
Mihail #173 itthon: http://www.notebook.hu/notebook/dell/inspiron_2200_02
240e Ft
kint: http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/inspn_2200?c=de&cs=dedhs1&l=de&s=dhs
579 EUR -
Mihail #172 jól nézegetem azt h németben pl. egy dell Inspiron 2200-ast megkapsz 150e-ért, ittohn meg 240áfával !? -
Robin Hood #171 Tájvánró gyüttek. :) -
#170 Más: Nem tudja valaki milyen nemzetiségű cég az Asus? -
#169 Szép darab. -
Robin Hood #168 Nekem most egy ilyesmi kéne. Turion64 + X700. Csinálják már gyorsabban hogy meg tudjam venni. :) -
#167 Nem mondom, hogy a Gericom a legjobb, de nem véletlenül a legkeresettebb notebook Németországban. -
Robin Hood #166 Asztali Athlon64 olyan 67/100W, prescott meg 120/180 körül (tipikus/max). Namost egy prescottos desknote az elég gáz, főleg nyáron nyaraláskor kinn a napon. :D -
Robin Hood #165 Ez nem jó? :)
12.1"
1.5 kg
penya-m ulv 1.2 ghz
512 ram
6 cellás aksi (általában azok jól bírják)
Árra olyan 350k-t írnak, ami nem sok. -
Robin Hood #164 Szerinted melyik noti nincs műanyagból? Nagyon kevés az ami magnézium borítású, sőt, azok közül is sokra ráírják hogy mg borítású, amelyiknek csak 1-2 eleme az, a többi műanyag. A nagyobb márkák se viszik túlzásba az igényességet, max a 6-700k+ árú cuccoknál, ahol belefér a 100%-os haszonkulcsba. -
Robin Hood #163 Hát ja, mostanában szerencsére ügyelnek erre is. Elég a depon megnézni, sok neves gyártónak vannak dupla olyan vastag notebook szériái. Persze nyilván más is gyárt vékonyat, azért nem egy egzotikum a gericom se, de nem is olyan rossz. -
Robin Hood #162 A mobil barton is 60W volt (enyémben is az van), azért bír csak 1 órát rendes használat (játék, film, stb.) mellett, egy pentium-m-es kb. dupláját. -
Robin Hood #161 Lehet nem kalapáccsal kéne nyitogatni. :) Nekem is gericom van, volt hogy szinte 24 órás üzemben ment 1-2 hónapig, míg nem volt asztali gépem, és érdekes mód semmi baja. Persze aki dobálja, üti-vágja, annál nyilván kevesebbet él. -
#160 Hohohohó, az nagyon gázos.
60W az durva, akkor ebben nem sok biznisz van szerintem.
Nem tudom pontosan mennyit eszik egy asztali P4, de úgy hallottam 100W körül, na most olyanom van, és mint már mondtam, ez idegesít egyedül az egész notebookban. -
Robin Hood #159 A mobil sempron 60W, ez meg annál többet eszik csak. Ezért mondom mindenkinek hogy vagy pentium-m(21-27W), vagy méginkább turion64 (25-35W). -
#158 Sharp Business weboldal
A megvásárlás kicsit makettezős, mert amerikából kell rendelni, de szerintem előbb-utóbb Európában is elkezdik forgalmazni.
Én Sharp MM20-at rendeltem, a teljesítménye nem túl nagy, de netezésre és irodai munkára tökéletes, csak a játékról kell lemondanom.
Cserébe 0.9 kg-os súly és nuku hang, mivel nincs benne a vinyón kívül semmilyen mozgó alkatrész, így venti sem. -
icecave #157 sharpokat még nem is néztem...dobhatnál be pár linket.... -
#156 Nekem is sok rosszat mondtak róla, de a tapasztalataim mást mutatnak, mégis Sharpra fogok váltani nemsokára, mert a subnotebookok jobban tetszenek mostmár. -
icecave #155 Igen, de ami azt illeti, van azért fontosabb is ezeknél...
Nem fogok venni gericomot, csak mert könnyű, és vékony. Mondjuk, mert szar műanyagból van...
De végülis, kinek mi, nem igaz? Nekem elég volt ismerőseim rossz tapasztlata, ennyi. -
#154 Régen lehet, hogy olyan volt, de az enyémmel semmi baj nincs, illetve mostmár a Gericomhoz képest a legtöbb gyártó gépei nevetségesek, pl. súlyban és vastagságban. -
Mihail #153 jah volt régen egy 500as gericomom, jó sok baj volt bele.. -
icecave #152 Gericom? Olyat ne vegyél....
Eddig 2 ismerősöm is beszopta, mert kétoldalt megrapadt a burkolat a nyitogatástól.... -
#151 Az első és legfontosabb: Mire akarod használni?
Ha játékra, akkor szerintem tökéletes lesz a proci, viszont ajánlom ebben az esetben a Radeon X700-as VGA-t. Ha irodai munkára, akkor egy kisebb is elég.
Nem tudom, hogy mekkora az áramfelvétele/hőtermelése ennek a procinak, de minél kisebb, annál jobb, mert az a legdühítőbb, mikor felforr körülötte az asztal, öledbe nem teheted, mert az is leég, és mellesleg hangos is :)
Egyébként az az egyedüli gond ezzel a Fujitsuval, hogy nehéz. Szerintem egy Centrinos Gericom jobb választás lenne, ha a Radeon 9700 elegendő, az majd egy kilóval könnyebb, és egy centivel vékonyabb.
Ha az X700 a barátod, akkor a többiek tudnak adni tippeket. -
californiastud #150 helós,
gondolkodom, h lecserélem a laptopomat(Dell Inspiron 5100) és találtam egyet, ami eléggé bejön. na most a mostanim P4, 2.4GHzes.
amit kinéztem pedig AMD64-es és 3.7GHz.
Sajna nagyon nem vagyok otthon az AMD-k területén, de ez a 3.7GHz mennyire jó, mennyire/mire elegendő, mennyire éri meg? (lol)
Itt a gép linkje, kicsit-hozzáértőktől várnék véleményt!
köszi
FUJITSU-SIEMENS Amilo A1630-03 -
icecave #149 Igy van, azért is mondtam, hogy gondolja végig, mire fogja használni...