2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
1Emese #1548 :(
Nem tudok dönteni, most már biztos, hogy e kettő közül kell egy nekem, de vajon melyiket vegyem :(
Egy hete ezen gondolkodom, és semmi.
Nem tudok egyről a kettőre jutni.
Ti melyiket választanátok:
ASUS versus ACER
Légyszi sígtsetek, és többet nem is zavarok, köszi midnenkitől, nagyon aranyosak vagytok. -
1Emese #1547 Azt szeretném megkérdezni, hogy ti melyiket tartjátok jobbnak:
nVidia GeForce 6100 vagy Intel GMA 950
Energia fogyasztás nem számít. -
virs lee #1546 Szerinted? -
#1545 thx :) egy kérdés, szted ebben az árkategoriában van olyan laptop amiben azért komolyabb a vga? -
virs lee #1544 HPQ NX9420 -
#1543 valaki mondjon nekem egy normális wxga dtr-t jobbfajta vidkarival 300k-ig... :S -
#1542 Lenovo procija sokkal jobb, videokártyában ha játszani akarsz akkor FuSi ha meg inkább szeretnéd, hogy tovább bírja a gép aksiról akkor lenovo. -
davidragon #1541 Inkább a két proci és a két VGA közötti különbségekre lennék kíváncsi. Arról írjatok véleményt légyszi! Köszi! -
virs lee #1540 Mi is mond ellent? Ja hogy semmi...
Mivel látom nem vágod a témát, elárulom neked a Lenovo != ThinkPad. Megvette az IBM pc-s részlegét fejlesztőkkel, szervizhálózattal, márkanévvel, de továbbra is gyártja a saját hulladékát (pl. Lenovo 3000-es sorozat). Mivel az IBM szervíz mostmár az övé, ezért a nem ThinkPad Lenovo notikat is ott javítják. -
izb #1539 o vazze....ezek a mondataid nagyon ott vannak a a szeren...
"hanem az echte kínai gagyi, de szervíz hozzá ugyanaz"
Már az első része ellentmond a másodiknak..mindegy -
virs lee #1538 Inkább a lenovo. Nem azért mert jobb minőség mint a fusi, mert nem az, ez nem thinkpad, hanem az echte kínai gagyi, de szervíz hozzá ugyanaz az IBM mint a thinkpadekhez, akkor meg inkább az mint a közép-balkáni szakbarbárok. -
davidragon #1537 Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni, ki is néztem 2 típust, de a kettő közül nem tudok dönteni!
Íme:
LENOVO N100 TY3BTHL
vagy
Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 S
Írjatok véleményt légyszi! Köszi! -
#1536 az albacomp laptopok azok clevo laptopik kicsit átnevezve és átmatricázva. nekem is ilyenem volt egészen mult hétvégéig, amikoris megadta magát, azota szervizben van. kibirt két évet (gari idő) és még két honapot. ugyhogy most ott állok hogy minden bizonnyal alaplap szállt el, és vehetek uj laptopot, ami már biztosan nem albacomp lesz :P mondjuk anno ott volt protekciom és lealkudtam 80k-t az árból, ha ugy nézem nem bántam meg, és mindig jó volt, nem volt vele semmi probléma :) meg voltam vele elégedve, és ha nem száll el még 1-2 évig tuti használtam volna -
petrocz #1535 Hali!
Nekem egy olyan kérdésem lenne , hogy az Albacomp laptopok azok úgy mennyire megbízhatóak , mennyire érdemes venni? Igazából erről a márkáról eddig igazán nem sok mindent hallottam ,amit viszont így láttam azok tök bíztatóak..igy a 200.000-250.000 árkategóriára gondolok..Szóval így HP, ASUS, vagy Acerhez képest milyen szinten állnak , hogy ugy el tudjam helyezni mégis.
Köszi -
#1534 Na ezt lesétek meg:
LINK -
#1533 Gathersw, köszi az oldalt, ilyen véletlen VGA-ban nincs?
Virs Lee: mit nevezünk gagyinak? Már 240.000-ért is gagyit kapunk.. 500.000 körülmár jók vannak. Ezzel azért én is tisztában vagyok. De már vagy 6-7 hónapja várom, hogy legalább egy ezrest menjen le az áruk azoknak a notiknak amiket kinéztem, de semmi. Ez hihetetlen. Úgylátszik a notik árak nem úgy változik, mint a fényképezőgépeké, anno 2 éve 110.000 Ftért vettem meg a fényképezőm, ma már meg igaz nem annyira megbízhatót, de ugyanazt tudva már 20-30Ft-ért hozzá lehet jutni, sőt feke*** még olcsóbban.
Na midnegy, akkor veszek egy gagyi 240.000FT-s notebbokok aztán egy nappal, ahogy lejár a szervíz tönkre megy, és várok újabb 6-7 évet mire megin összejön rá egy kevéske pénz, és veszek egy másikat.
-
#1532 Hát valóban nincs olyan táblázat, még véletlenül sincs... 5 hozzászólást visszaolvasni meg még inkább lehetetlen. -
virs lee #1531 Mostmár leredukáltam a notbook vételt VGA és Proci figyelésre
Ez a lehető legrosszabb megoldás. Így futsz bele legbiztosabban a gagyiba.
néha a 160.000esben jobb VGA van mint egy 240-esben
És néha a 160k-s megbízhatóbb mint a 240k-s.
Proci sorrend (intel): U(LV) << L(V) << T. Az U fogyaszt a legkevesebbet. -
#1530 Na jó képtelen vagyok dönteni.
Mostmár leredukáltam a notbook vételt VGA és Proci figyelésre
a többit nem figyelem csak ezt a kettőt. De tényleg mint az előtemszólók modnták, néha a 160.000esben jobb VGA van mint egy 240-esben... Ez rohadtul idegesít!
Nem beszélve arról, hogy miért nincs ilyen proci összehasonlító lista vagy sorrend hogy melyik jobb mivel... Egy egyszerű táblázatban.
Na hagyjuk, mert így ugye túl egyszerű lenne. -
virs lee #1529 mit jelent,hogy a teljes grafikus memó 251MB,dedikált 64?
64 saját, többi ramból.
tényleg gyengének számít ez az integrált VGA?
Tényleg. De fogyasztásban is.
pár éves játékokat azért tudok rajta használni? ,toca2-3,most wanted,half life 1-2,GTR,GTR2 pl? a vistával kompatibilisek ezek?
Nemigazán. -
Peti25 #1528 sziasztok,most szereztem be egy laptopot (2napos,még nem igazán használtam vizsgák miatt) :Asus A6F-AP115.
CPU: 1, 73GHz (667MHz FSB), Intel Core Duo T2250E Processzor 2MB L2
RAM: 2x512MB DDR-II (667MHz)
HDD: 100GB 5400 PATA
VGA: Intel 945GM integrált
Chipset: Intel 945GM Express
Windows vista home basic
A kérdésem az lenne,hogy mit jelent,hogy a teljes grafikus memó 251MB,dedikált 64?
tényleg gyengének számít ez az integrált VGA? pár éves játékokat azért tudok rajta használni? ,toca2-3,most wanted,half life 1-2,GTR,GTR2 pl? a vistával kompatibilisek ezek?
jó ez az op.rendszer ,vagy rakassak fel xp-t?
felraktam rá a GTA san andreast és tökre villódzott a kép átfolytak a betük,vibráltak össze vissza,ez miért volt? nem lehet,hogy magas a felbontása a gépnek,1280x800? mi a turót csináljak? Megköszönném,ha válaszolnátok,és bocs a bárgyú kérdésekért
köszi peti
Légyszi,ha nem gond válaszoljatok,tudom,hogy elég retardált kérdéseim vannak,de nemigazán vágom ezeket -
#1527 nem tudja valaki, jött már ki mobil 8-as gef-es laptop? elszállt a clevo-m, kellene néznem valami rendeset :) -
#1526 olyan sokat még nem foglalkoztam a vistával hogy tudjam mi okozhat benne lassulást (mindig felkurtam az agyam azon a szaron) de aero kikapcs alapbol ha fos integrált szar van rajta. meg esetleg féregmentesités, viruskeresés, majd annak kikapcsolása esetleg segithet... nem ismerem a spanod internetezési szokásait, de ugye lassulhat erősen a gép ha nem jo helyeken járkál és összeszed ezt-azt :) amugy meg nem kéne lassulnia mert azok a gépek nagyon jol mennek. ismét kilyukadunk a sarkalatos részhez, akár kapott hozzá vistát, akár nem, kuka, aztán mehet az xp. vista majd az első sp után esetleg... meg persze az is kérdés hogy driverek stb milyenek vannak. az ilyen előre telepitett oprendszeres gépeknél feltétlenül szükséges a gyalu majd reinstall miután otthon kibontod, mert annyi szemét a neten összesen nincs, mint amennyit felraknak elötelepitésnél :) -
#1525 A Go6100 egy Intel integráltakhoz hasonlítható memória nélküli szutyok, ne számíts rá, hogy azzal játszani fogsz tudni, a 7400 integrált 256MBal elég jónak tűnik.
A processzor teljesítményeket meg itt tudod megnézni:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html
Ne a pozíciót nézd hanem a tesztekben elért eredményeket. -
jason444 #1524 sziasztok, van egy laptopom amiről nem igazán sikerült tapasztalatokat találnom eddig a neve Packard Bell Mv45-120, azért merült föl ez a kérdés mert egy forrásból azt hallottam hogy ezekben a gépekben 1 év után kihal az alaplap meg hogyegy rossz széria, nem tudtam igazolni sem megcáfolni mert nem találtam erre vonatkozólag információkat. Ha valakinek volna tapasztalata vagy tanácsa azt előre is köszönömEz volna a gép -
klevy #1523 Szűkült a kör végre!!
ASUS A6M Q074 ill. MSI MEGABOOK M673x-016HU
ASUS : GO6100 (nem tom mennyi mem), DDR2 667MHz, 100GB
MSI : GO7400 256MB, DDR2 533Mhz, 120 GB (+ nehéz bill.)
Sokkal jobb a 7400???
Szerintetek? -
#1522 Na, akkor hátha tudsz segíteni :)
Ismerősöm nemrég vett egy dell laptopot, pontosan nem tudom milyet.
X2 van benne, 512 ram, meg integrált intel szutyok.
Ez alapvetően nem egy rossz összetétel, de állandóan panaszkodik hogy kurvalassú. Azt mondta valamikor annyira belassul, hogy még böngészni sem tud vele rendesen. Elmondása szerint szarabbul megy néha a gépe mint az én asztalim (p3 800, 128 mega ram, winXP :D).
Én arra gyanakodtam, hogy mivel valamilyen vistával kapta a gépet, az aero leszívja a procit (tekintve hogy a videokártyát nem nagyon tudja).
Valami tipped nincs? (mármint nem ilyen, hogy szedd le a vistát, hanem az okára lennék kíváncsi, hogy mi okozhat ekkora lassulást egy alapvetően nem gyenge gépen). -
#1521 az x2 a core duo ellenfele, nemhogy a celka m-hez, még a pentium-m-hez sem érdemes hasonlitani :) volt nálam kb azonos felszereltségü cd meg x2, nem vettem észre lényeges különbséget. amugy nagyon jo tapasztalataim vannak az x2-essel, ugyhogy én bátran ajánlom, pláne ha jobb vga-val szerelt, akkor minden további vita felesleges :). -
klevy #1520 Értem, de azért már a Celeron M-nél jobb az X2? -
#1519 az X2 azt jelenti hogy 2 magos turion 64.
Amúgy attól függ mire kell...ha szükséged van a bika procira, akkor intel. Az AMD mindenképpen gyengébb...talán még itt az sg-n is van cikk az összehasonlításukról.
MSI-t tegnap néztem (mediamarktba :D). A billentyűzete (asszem ennek is teljes billentyűzete van, num paddal midnennel) valóban érdekes. Néhány billentyű kimondottan kényelmetlen (pl irányok, jobb shift stb).
Az irányok mondjuk csak akkor voltak kényelmetlenek, amikor kipróbáltam milyen lenne vele autóversenyezni.
Átlag gépelésre sztem kimondottan jó (a num pad meg hasznos).
A nagy átlagban jókat olvastam az MSI-kről, közvetlen tapasztalatom nem nagyon van velük (de sztem asus, MSI, egyre megy...).
Asusnál a sok éves gari azért jó, de az msi-hez is lehet sztem venni bővítést.
És ha jól tudom, a 256 mega videokari memória dedikált, tehát nem semmi :) -
klevy #1518 És szted ez az ASUS??
15,4"/Tur.64 MK-38 2,2GHz/1024DDRII/120/DVD s-multi
Fogalmam sincs az AMD procikról (X2 ?? MK-38).
Akkkor szted többre megyek egy AMD procival + jobb VGA-val, mint egy Core Duo + 940GM-mel? -
klevy #1517 Köszi!
Ez tetszik! Nem tudok semmit az MSI márkáról. Vannak olyanok, mint az ASUSok? Az a 256MB a kártya saját memóriája?? Mert ha igen, az nem semmi lenne. -
#1516 http://edigital.hu/product.php?productid=28847&cat=810&page=1
a www.pcland.hu -n 192300ft.
Ennyiért tudsz jobb felszereltségűt mutatni?
Az aksi azért elég jó ha 7200-as, valamennyivel többet fog bírni.
Photoshophoz meg nem árt a videokártya ha jól tudom. -
klevy #1515 :(((
Akkor oda az intel:(
Elég olcsó helyen nézem, és ott még csak 6100-asok vannak. -
#1514 klevy, nagyon jo asusok vannak most 220-230 körül turion x2-essel szerelve és 7300 go-val. sztem az alá ne add ha photoshoppingolni akarsz :) volt nálam pár darab nemrég és nagyon meg voltam elégedve vele :) -
klevy #1513 bocsi!
Még csak nem is 945, hanem csak 940GM !!! ?????
-
klevy #1512 Köszi a hasznos tanácsokat!
De ha mégis maradok az intelnél, akkor sokkal rosszabbul járok az Intel 945GM - mel, mint az ATI X200-asaal? Elsősorban weblapot készítek, Photoshop, Dreamweaver meg ilyesmi...(jegyzettömb:-)). De azért azt sem bánnám, hogyha egy-két játék menne.
Közben néztem egy MSI-t. Az ASUS-nak 4400mah-s, az MSI-nek 7200mah-s az aksija. Ez komoly különbség?? Ezek szerint sokkal tovább bírja az MSI? -
#1511 az X2-esről én azt hallottam hogy gyengébb mint egy core2 duo, viszont harmadannyiba kerül.
tehát ár/teljesítményben elvileg jobbnak kéne lennie, simán teljesítményben tuti hogy gyengébb.
A core duo-nak nem tudom mi felel meg....de tudtommal a core duo az kettő darab 32 bites, az X2 meg 2 darab 64 bites...tehát megfelelő oprendszerrel lehet kb egy szinten vannak. -
klevy #1510 Igen... Eddig csak Intel procikat néztem, az AMDkről fogalmam sincs. Egy Intel Core Duo 2350esnek kb mi felel meg AMDben? Jók az AMD-k??? -
#1509 Lentebb linkeltem egy MSI-t, az 200 körül volt, és egész korrekt videokari van benne, meg X2-es amd.