2190
Notebook vasarlassal kapcsolatos tanacsok
-
#1750 most én is építsek tornyot? :))) -
#1749 most iderakod nekem a nyomtatott tokjaidat? :))))))) -
#1748 mintha mojst egy asztaliba egy radeon 9500-at vagy gef 6200-t tennél. asztal és offisz kompatibilis -
#1747 ez
VAGY
az -
#1746 Laptop ATI MOBILITY RADEON X300 videokartya az milyen asztalinak felel
meg teljesitmenyben? -
virs lee #1745 Pl. RAID-nek? Ha rendőr lennél, egyszerűbb lenne beállni egy számtek bolt ajtajába és minden kilépőt lesittelni, kizárt dolog hogy legalább 1 totál kommandere ne lenne warezban. Amúgy meg:
Szal... -
#1744 ha rendőr lennék elgondolkodnék minek vkinek otthonra ennyi
jó mondjuk nekm üldözési mániám van :) -
#1743 mi a baj az 1,6 terával? én csak 200 gigával vagyok lemaradva :)... ráadásul acer laptopom van :PP eddig nem volt gond vele (kopp-kopp) :) öcsi XPS-ével sincsenek problémák, azt pl tudom ajánlani :PP -
virs lee #1742 Aha, szal ezért kell háromszor körbetekerni a derekam körül. :D -
#1741 egyes vélemények szerint a konfiggal való viritás faroknövelési célzatból kell. :)) elismerem szép a párszázezres cucc (én mondjuk az 1,6 terát nem reklámoznám) de hát igazából filléres egy 9-10 misis autóhoz képest -
#1740 a lakcímedet is :)) -
virs lee #1739 Volt 2 Acerem is, panaszkodjak? :D Van miről.
A bankszámlámat is? ^^ -
#1738 ja és egy személyes megjegyzésem lenne: kocsidat is ird már be az aláírásodba -
#1737 nem tudom, használnak itt a cégnél páran Acer-t is, senki nem panaszkodott a tesco-s minőségre, max arra hogy nehéz
de tudod mit? tényleg nem kérdezem meg, mert semmi értelme
szvsz a feladat határozza meg azt, hogy arra milyen eszkösz kell, mint ahogy PC-t is lehet venni fél millióért is, meg 100k-ért, és nem biztos hogy a félmillás 5x jobb, vagy az kell Marinéninek e-mail olvasáshoz
de tényleg hagyjuk, nem érdekes, kár ezen vitatkozni -
virs lee #1736 Úgy látom nem vágod a lényeget. Nem az számit hogy FFGHQWRE vagy HJGGHFDG, hanem hogy Asus. Mind ugyanaz a kommersz "minőség".
Milyen 600k? T61-et (ami jelenleg a csúcs) más 300k-ért (bruttó!) lehet venni. Persze ha te mindenáron a legdrágábbat akarod, akkor lehet annyiért is, de az Asus/Acer "csúcs"modelljei is benne vannak annyiban, de legalább szarok.
gondolom a qwerty saját gyártmányánal azért jobb
Nem. Konzumer kategóriában mindegyik teszkós minőség. Itt csak a parasztvakitó ár a lényeg, hogy megnyiljon a pénztárcád, az hogy mit kapsz érte kit érdekel, mire rájössz, már fizettél a kasszánál. De ha neked ez kell, akkor vedd meg, csak akkor minek kérdezted? Tanács kell, vagy a saját döntésed megerősitése? A PH-n egy egész fórum szól notikról, minden hozzáértő (boltos / szervizes) azt ajánlja amit én is. Szerinted miért? -
#1735 másrészről meg kit érdekel a Asus F5V, én az USF-ről beszélek
tudod, 12" másfél kiló
kinek kell 3 kilós gép
-
#1734 ok
mindig is gondoltam, hogy maximalisták vagytok, egy gép nem gép ha nem 600k :) de sabaj :))
olyan ez mint az autós topik, ahol normális autókról nincs is szó, mert azok szarok, csak az 1000 lóerő ér valamit
világos, hogy az Asus vmin spórol, mert nem 400 a gép, igaz nem is virit vmi negy teljesítménnyel, de csak másfél kiló, és gondolom a qwerty saját gyártmányánal azért jobb
meg kéne találni az arányokat, ágyuval minek lőjünk verébre
másrészről feleslges itt bámrmit megkérdeznem, mindenre az a válasz hogy Txx, ezen kivül nem létezik errefelé semmi
-
virs lee #1733 Ajánlom egy PH-s teszter véleményét. ~~ -
#1732 Asus USF-ről mi a véleményetek?
egész kellemes az ára, (240k) és csak másfél kiló (12") -
#1731 ha nagyon muszály akkor az elsö plusz egy giga mem-el, bár az a sis chipset... háát nemtom... -
#1730 és ettől a kettő laptoptól eltekintve Asus közül 200000 körüli kategóriában mit ajánlnátok nekem? -
#1729 sziasztok! a véleményeteket szeretném megkérdezni, hogy melyik laptop a jobb!
ASUS F5V-AP074
199.800Ft (bruttó)
Operációs rendszer: -
LCD: 15, 4" WXGA (1280x800) Color Shine
CPU: 1.86GHz (533MHz), Intel Pentium Dual-Core T2130 Processzor 1MB L2
RAM: 1x1024MB DDR-II (667MHz), max. 2GB
HDD: 160GB 5400 SATA
ODD: DVD Super.Multi
WLAN: IEEE 802.11b/g
WebKam.: 1, 3MPixel, forgatható
BlueTooth: -
TV-Tuner: -
VGA: ATI X2300 128MB (384MB)
Chipset: SIS671DX+968
Kártyaolvasó: 4 az 1-ben SD / MMC / MS / MS PRO
Interfész: 4 x USB, 1 x VGA (D-Sub 15), 1 x modem ÿ(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x Express Card
Akkumulátor: 6 cellás, 4400mAh
AC-Adapter: Output: 19 V DC, 3.42 A, 65W
Méret / tömeg: 354x284x27-352mm / 2, 85 kg
Ajándék: hordtáska, USBs optikai egér
Garancia: 2év nemzetközi (1év az akkumulátorra)
ASUS F5R-AP266
191.880Ft (bruttó)
Operációs rendszer: -
LCD: 15, 4" WXGA (1280x800) Color Shine
CPU: 2, 0GHz (533MHz), Intel Core Duo T2450 Processzor 2MB L2
RAM: 2x512MB DDR-II (667MHz), max. 2GB
HDD: 160GB 5400 SATA
ODD: DVD Super.Multi
WLAN: IEEE 802.11b/g
WebKam.: 1, 3MPixel, forgatható
BlueTooth: -
TV-Tuner: -
VGA: ATi Radeon X1100 integrált.
Chipset: ATi Radeon Xpress 1100
Kártyaolvasó: 4 az 1-ben SD / MMC / MS / MS PRO
Interfész: 4 x USB, 1 x VGA (D-Sub 15), 1 x modem ÿ(RJ11), 1 x Ethernet (RJ45), 1 x mikrofon bemenet, 1 x fejhallgató kimenet, 1 x Express Card
Akkumulátor: 6 cellás, 4400mAh
AC-Adapter: Output: 19 V DC, 3.42 A, 65W
Méret / tömeg: 365x262x27~35 mm / 2, 65 kg
Ajándék: Táska és USB-s optikai egér
Garancia: 2év nemzetközi (1év az akkumulátorra)
Előre is köszönöm!
-
#1728 Nem azt mondja, hogy új notit vegyél hanem, hogy vegyél egy ugyanolyat ami most van neked használtan. -
#1727 teljesen mindegy, msn-en, office-on, explorer-en meg flashjátékon kivül semmire nem jo. -
#1726 nVidia GeForce GO6100
vki megmondaná hogy ez milyen videokártya 128mb-s vagy 256mb-os? -
virs lee #1725 Jó, akkor vegyél egy szaros alaplapot annyiért, amennyiért egy teljes notit is tudnál, bombaüzlet. Csak most, csak neked. Milkáért még külön chipet is adok neked, ne kelljen egész alaplapot venned. -
pcsoma #1724 Ha kábeltévés neted van és nem használsz routert, akkor jelentkezik (átmenetileg) ez a probléma. Oka: hálókártya MAC cím szűrés. Midnegy milyen márkájú a számítógép :-) -
Falzone #1723 1: nem veszek új notebookot, mert nincs rá elég pénzem
2: ha még lenne is rá pénzem, akkor se vennék újat, ugyanis ezt szeretem, már nagyon a szívemhez nőtt és arra amire nekem kell, vagyis munkára ez tökéletes. Van benne 2 giga ram, szóval csodálatos. Alkatrészt akarok hozzá. Micsoda hülye ötletet mondtál már? Venni egy újat... Jellemző, elromlik valami, egyből vegyünk egy újat, nembaj, hogy 4x annyiba kerül. Amerika.
Nem-nem barátom, ezt bizony meg kell javítani, de köszi, hogy segítettél, végül az lesz, hogy kiküldetem Csehországba és majd ott megjavítják. Köszi! -
virs lee #1722 Még jól is jártál hogy a Rikvest visszautasított, csak lehúztak volna pénzzel, javítás meg sehol. Neten keresgél, fs hol kapsz hozzá lapot (az usanotiban sztem rendelnek neked, esetleg bele is rakják, de az rendes bolti áron lesz, ami tuti nem olcsó). Mivel a géped nem egy nagy vasziszdasz, sztem egyszerűbb venni egy másikat. Használtan lehet az egészet megkapod olcsóbban, és még lesz tartalékalkatrészed is a régiből. (Bár én acert semmi pénzért nem vennék.) -
Falzone #1721 Beszart az Acerem alaplapja. Elvittem a Rikvesthez, ahol azt mondták, hogy Magyarországon már nem foglalkoznak Acer notebook-ok javításával, ezért majd házhoz jön érte a futár és viszik ki Csehországba(Brno) megjavítani.
Ezt én nem igazán szeretném, ezért felhívtam az ismerőst a HRP-nél, ahol vettem a gépet. Elküldött egy bizonyos Ecco Kft-hez, akik mégis foglalkoznak Acer notik javításával. Bevittek, megvizsgálták a szerkezetet és egyértelműen kijelentették, hogy tönkrement az alaplap, meg kell javítani.
Kérdezem mennyi. 40.000 Ft + áfa, ha kiküldik Brnoba és megjavíttatják és ehhez jön még valamennyi munkabér is, amivel együtt kb. 50-60e-re jön ki.
A másik lehetőség, hogy rendelnek egy új alaplapot, 98.000 Ft + áfaért és akkor azt beleteszik, de ez szerintem már nem járható út, mert akkor kb. a laptop árának a felébe kerül a javítás, ami már nem biztos, hogy annyira megéri. Garancia természetesen kifújt, kb. 1,5 hónapja, szóval szopom rendesen.
Amúgy róla van szó: http://www.notebook.hu/notebook/acer/travelmate/4000/acer_trav_4082wlmi
Mit gondoltok, lehetne valamit intézni? Lehet olcsóbban alaplapot szerválni hozzá? Bontó vagy ilyesmi?
Köszi! -
#1720 köszi, megnyugodtam :) -
virs lee #1719 Az hogy Toshiba nem jelent semmit, mert nem mindegy hogy Satellite vagy Tecra / Portege. Az utóbbiak jók. -
virs lee #1718 Hát pénz nélkül nehéz az tény, de úgy nemcsak a bank fog lehúzni, hanem a bolt is. -
virs lee #1717 Akkor miért ilyen hulladékokban gondolkodsz? -
#1716 nem akarok elkiabálni semmit, nekem van egy acer-em, teljesen meg vagyok elégedve vele, bár nem a tipikus teszkós cucc, 5920G. sztem ez már a jobbik fajta, bár ebben a dizájnban már kijöttek a vérgagyik is mostanában. amugy nemcsak a specifikáciok miatt mondtam a dell-t, személy szerint többre becsülöm mint a toshibát (erre virslee mindjárt reagál :), volt már dolgom mindkettövel, nekünk egy M1710-es xps-ünk van, barátomnak egy inspiron 9400, meg van még egy kisebb, nemtom mi a tipusa. nagyon jók, laptopbol a dell abszolut nyerö nálam :) toshibábol is volt már nálam jó, de nem nagyon tetszett. izlések és pofonok... -
#1715 köszönöm.
ezek nem valami jók ezek szerint. Csak hát az a baj, hogy mindenképpen olyat kell vegyek, amit tudok 0% thm-re is venni és nincs nagy kínálat. van még fujitsu meg acer, de azt nem dícsértétek :) -
#1714 ha a kettö közül kell választani sztem a dell :) -
#1713 jó -
virs lee #1712 És otthonra gagyi kell vagy jó? -
#1711 Sziasztok. Találtam két gépet és segítséget szeretnék kérni a döntéshozatalnál...
dell
toshiba
nagyrészt otthon használnám net, word, filmnézésre.
előre is köszi :)