35
Dr. Csernus - a pszichiáter
  • menyus77
    #35
    Nagy arc a doki; ha egyszer zizi leszek felkeresem.
  • Flórika
    #34
    Én eleinte nagyon kedveltem Csernust, néztem mindennap a műsorát, neten utánaolvastam az életének, munkásságának, stb...

    de aztán nagyon "kiábrándultam" belőle, szerintem erősen elszaladt vele a ló.
  • Vlala #33
    "ha nincs saját gondolatod, parodizálj másokat" nem tudom, hogy ezek a fiatal újságírók lesznek-evalaha azon a szinten, ahol Csernus van... Az meg, hogy két hülyegyerek kifigurázik egy többdiplomás pszichiátert, mert nem értik, az kb. olyan, mint amikor én elektronikus zenékről kezdek el beszélni. Egy icipicit bagatell, dehát lehet vele lóvét kaszálni.
    Valszleg ez lesz a Bagi-Nacsa párossal is, már nincs saját énjük, csak egy tbibácsis, egy anettkás meg egy Torgyános (Torgyit egyébként Mo-n minden második emberke tudaj parodizálni, érthetetlen, hogy ebből hogy él meg egy-két ősparaszt)
    Tehát a cikket elolvasva: ez a két lúzer elolvasta a könyvet, elvonultak, bezárkóztak együtt (hmm... erről is lehetne témázni :-) ) és megírták azt, ami eszükbe jutott a könyvről? Már a cím ferdítése is gyerekes baromság, max. 5 éves korig játszanak ilyen névmásitósat.

    "Rimóczi László, aki honlapján dadaista írónak vallja magát"
    dadaizmus: mesterkélt hülyeség, őrültek művészet-imitációja
  • Cat #32
    'Tiltakozunk a Dr Csernus-kultusz ellen'

    Két fiatal újságíró néhány nap múlva "oridzsi Csernus-gyalázó" könyvet dob piacra, amelyikben a pszichiáter júniusban megjelent Bevállalja? Igen vagy Nem című könyvét parodizálják. A Dr. Nyershús: Leápoljam? című könyv írói szerint Dr. Csernus gyáva szembenézni a képpel, amit személyisége kiváltott az emberekből. Csernust hidegen hagyja a két fiatal gúnyolódása, de egy pert nem tart kizártnak.

    A Dr. Nyershús: Leápoljam? című könyv íróiban látszólag mélyen munkál az ellenszenv a Viasat3 egykori pszichoshow-ja, és provokatív doktora iránt: a lapunknak adott interjúra tüntetőleg fröccsöntött piros orr-szemüvegkeret kombinációban jelentek meg, amelyik már a kilencvenes évek elején is ciki volt. Egyikük büszkén mutatta a megjelenő könyv borítóját. Elmondta, erről több kritikusuk kijelentette: már ezzel is meggyalázták Dr. Csernus Imre könyvét.

    "Pedig meggyalázni kegytárgyakat szokás" - vág bele Rimóczi László, az egyik szerző - "A doktor könyve pedig nem tekinthető annak" - mondta a dramaturg, forgatókönyvíró, jelenleg biobolti eladóként dolgozó fiatalember. Szerzőtársa, Váry-Molnár Csaba, újságíró, szerkesztő. Állítja, semmi céljuk a szilveszteri maskarával: csak ok és okozat létezik.

    "Csernusról minden embernek, így vagy úgy, de megvan a véleménye. Ha ebből a doktor nem von le tanulságokat, adunk neki egy lökést a könyvvel, és ezzel a megjelenésünkkel. Benne vagyunk a csávóban" - csavarta ki a doktor híres mondatát Váry-Molnár, akit szerzőtársával együtt arra kértünk, mesélje el a Dr. Nyershús: Leápoljam? Igen vagy nem! című könyv történetét. Valamint azt, hogyan mérgesedett el a viszony köztük annyira, hogy magyar hírességek szokásával élve a bulvársajtóban üzengessenek egymásnak.

    "Nem vagyunk pszichiáterek, ezzel a könyvvel nem Csernus orvosi kvalitásait kérdőjelezzük meg. A doktor módszere mellesleg csak a magyar ember számára új. Egy indiai guru - feltehetően sok száz kollégájával együtt - évtizedek óta ugyanezzel a technikával hozza felszínre a salakot" - mondta Váry-Molnár Csaba, aki júniusban olvasta Dr. Csernus könyvét, és úgy döntött, hogy a szokásos évi meditálós hetére leendő szerzőtársát is elhívja. Magukkal vitték a művet egy elzárt völgybe, amihez legközelebb is háromnegyedóra járásnyira van egy kisfalu kiskocsmája.

    "Szellemileg fel akartuk készíteni magunkat az elvonulásra, és alapozásnak a kocsmát választottuk" - kezdi a könyv írásának történetét Rimóczi László, aki honlapján dadaista írónak vallja magát -"Néhány pohárka után Csaba - legnagyobb utálatomra - elkezdett "csernusozni", mire én kínomban "páciensként" válaszolgattam. Az improvizációból az lett, hogy mire elértünk a völgyig, már körvonalazódott az ellen-könyv."

    Az eredetihez hasonlóan tíz embert elemez egy kvázi-tévéműsorban vágatlanul Dr. Nyershús, akinek kommentárjai teszik mulatságossá - helyenként nevetségessé - a terápiát. A szerzők szerint a karakterek javarészt tipikus problémákkal keresik fel a pszichológust, de cikkírónk ezt cáfolja a tartalomjegyzékről mesélő szerzőket hallva. Nyershús doktor kezeltjei közt lesz ugyanis egy musical-parás búvár, egy kényszerbeteg metróvezető nő, aki képtelen megállni a Deák téren, egy látens 'buziszexuális' villanyszerelő, egy kutyákat harapdáló idős néni, és többek közt egy magasban szorongó légiszonyos gépeltérítő."

    A kéziratot a fiatalok mindenképp a Dr. Csernus könyvét terjesztő Jaffa kiadóhoz szerették volna eljuttatni, mert úgy gondolták, csak ugyanazzal a design-nal és betűtípussal érik el a provokáció - esetenként gyalázás - kívánt hatását.

    "Szeretnénk, hogy ha csak egy pillanatra is, de kizökkentsük az elmét abból a posványból, amibe ez az élhetetlen világ kényszeríti. Amit mi teszünk, úgy hívjuk: 'tudatrobbantó humor' - mondta Váry Molnár Csaba. A Jaffa kiadó vezetőjének pedig a jelek szerint van humorérzéke. "A nyár végén kaptam egy példányt két ismeretlen huszonéves írásából. Fantasztikusnak tartottam az ötletüket, és az írás is kiváló" - mondta lapunknak Rados Richárd, a Jaffa kiadó vezetője. A kéziratot az érintettnek is eljuttatta. Dr. Csernus Imre azonban lapunknak azt mondta, saját, hamarosan megjelenő memoárja jobban foglalkoztatja, mint két srác gúnyolódása.

    "Miért kellene, hogy felvegyem a kapcsolatot azokkal az emberekkel, akik utálnak engem? Nemrég láttam, szerepel a nevem az 50 Legirritálóbb magyar listáján. Az eredményből elképzelhető, hogy 25 ezren a negatív tartományban pontozhattak engem. Na és?"- reagált Dr. Csernus, aki kérdésünkre elárulta, megkapta Dr. Nyershús kéziratát, és belelapozott. Arra viszont már nem emlékezett, melyik esetet olvasta.

    A sajtóban nemrég megjelent, a pszichiáter nem tartja kizártnak, hogy pert indítson a szerzők ellen, ha személyiségi jogai sérülnek a könyv miatt. "Ha! Kisasszony. Ezt az apróságot szokás elfelejteni. Abban az esetben tiltakozom, ha találok a könyvben rám nézve sértő dolgokat" - tette hozzá cikkírónknak az addiktológus. Váry-Molnár Csaba - akit talán az érintett érdektelensége háborít fel - ezzel szemben azt állítja, Csernus Imre gyáva szembenézni azzal a képpel, amit személyisége kiváltott az emberekből, akár jót talál ott, akár rosszat, s ezért zavarhatja az ellenkönyv, amire nemrég azt a kijelentést tette, hogy felszínes munka.

    "Lássunk már tisztán! Csernus azt szajkózza, hogy szemtől szemben kell őszintének lenni. Egyetértek. Legyen igaza! Arra készülünk, hogy egy sajtótájékoztató keretében bemutatjuk a könyvet, és előadunk egy részletet belőle. Én játszom Dr. Nyershúst, Laci a pácienst. Ha van alapja a Csernus-szellemiségnek, s a köré szinte már misztikusan felépített hős-kultusznak, akkor bizonyítsa be! Meghívjuk szeretettel a doktort az eseményre. Kíváncsi vagyok, bevállalja-e" - tette hozzá tűzzel a szemében Váry-Molnár Csaba. Csernus doktor azonban kijelentette, nem vesz részt a könyv bemutatóján.

    "Ha a barátaim hívtak volna, elmegyek. De ők nem a barátaim. Nem megyek el, hogy kiforgassanak ők, vagy a sajtó. Semmi közöm nincs hozzájuk, és a könyvükhöz sem." - jelentette ki végül a pszichiáter.
  • Serpa
    #31
    olcsó.
  • Cat #30
    egyetértek
    nemlátom mi értelme egy évtizedes sorozatot ujra levetíteni
  • Dynamic
    #29
    Sosem szerettem a Familiát, Csernus jobb volt...
  • Cat #28
    A Família Kft. váltotta Csernust és duplázta a nézőszámot

    A magyar televíziózás legsikeresebb szituációs komédiasorozatának első epizódja jó nézettséggel futott a VIASAT3 műsorán.
    A dr. Csernus műsorát felváltó Família Kft. Kiemelkedő eredményeket ért el a fiatal nők körében. A Szép család mulatságos kalandjait az első sugárzási napon a tévénézők 4,2 százaléka választotta, amely körülbelül 100 százalékos növekedést jelent a korábban azonos időszakban vetített Dr. Csernus című talk-show számaihoz képest. A Família Kft. legnagyobb számban a fiatal nőket ültette a képernyő elé: a 15-34 éves korcsoportban 8,3 százalékot ért el a sorozat közönségaránya. A szituációs komédia magyarországi úttörői, a sorozat szereplői, alkotói az első sugárzási nap alkalmából időutazáson vettek részt egy budapesti kávéházban.
  • matya007
    #27
    Nyomj egy nagyot... (Dr. Csernus)

  • Augustus Gigo
    #26
    Ma meg egy vakuló félben levő ccsávóval ordíbált
  • Ramore
    #25
    színészkedik a marha, és mindent a drogokhoz vezet vissza, hiszen talán csak ahhoz a témához ért.
  • Tikal #24
    néha nagyon durva a szeme :D
  • Tikal #23
    viszont lehet még füvezik... :)
  • vizes
    #22
    A kitört és hátába szúrt kezével?
    Bajosan...
  • nagykispeter
    #21
    Gondoltam ,csak hülyültem
  • Bucser
    #20
    Ez az amit nem tartok valószínűnek....
  • nagykispeter
    #19
    Lehet még most is drogozik
  • Adam5
    #18
    AZt birom benne hogy pl vigyorog és utána nagyon hirtelen komoly képe lesz.
  • mikike
    #17
    deviszont
  • Kutyika
    #16
    Hna végre egy olyan műsor ami télleg teccik. Csak mindíg lekések róla valahogy. Dr. Cse, szerintem nagyonjó doki, ugyanis tudja, hogy az ember eredendően gyarló. Nem véletlenül ilyen a stílusa. Egy mondás jut eszembe: "Az ember bármitől és bárkitől megvédhető, csak saját magától nem". Szal, akit már saját magától kell megvédeni, azzal aszem télleg így kell beszélni, ahogy a doki teszi.
  • magus
    #15
    mielőtt pénzt akart keresni igen
  • Tikal #14
    biztos ki is állitana neked egy beutalot
  • Tikal #13
    drogozott?
  • Cat #12
    van is, csak a gumiba, gondoltam itt is elkel egy
  • Adi
    #11
    Viszont azt szeretem nézzni mikor ordibál... Csak velem járna rosszul!:)
  • Adi
    #10
    Velem sokáig nem ordíthatna. Olyat lebasznék neki, hogy az a drogos arca leszakadna.
  • Roll
    #9
    Szerintem ennél a faszinál nincs minden rendben.
  • dikki*yysw
    #8
    Volt már topic.
  • Taranov
    #7
    Miért, ő csak drogosokat kezel?
  • magus
    #6
    nem az a lényeg hogy szeresse hanem hogy leszokjon
  • Taranov
    #5
    Ez végre egy normális talkshow, eddig a Jakupcsek volt a délutáni talkshow-k csúcsa, de az se volt azért 100% közel sem.
    Ez a Csernus biztos jó pszichiáter, meg becsülendő, hogy leszokott a drogról, de azért nem tudom, hogy mennyire szeretik a betegei, ha ordít velük :)
  • Augustus Gigo
    #4
    Nem volt már ilyen topic? nekem úgy rémlik, de amüsor azért jó:D
  • Sadun Tryst
    #3
    az a faszi 1 hatalmas arc! :D
    a legjobb része eddig a buzis volt! :)
  • Cat #2
    Jelentkezés a műsorba
  • Cat #1
    Dr. Csernus - keddtõl vágatlanul a VIASAT3 mûsorán

    Március 9-tõl 3 perccel hosszabb, vágatlan adásokkal jelentkezik a VIASAT3 nagysikerû beszélgetõs pszicho-showja, a Dr. Csernus. Minden vendég érkezésekor elindul a "rendelés" idejét mérõ digitális óra, és a mûsor pontosan addig tart, ameddig az idõ le nem jár. Korábban sok nézõi észrevétel érkezett, hogy a beszélgetéseket szívesen látnák teljes hosszukban. Mostantól a képernyõ elõtt ülõk is éppen annyit tudhatnak meg a problémájáról nyíltan valló vendégrõl, mint maga Dr. Csernus. Az elsõ vágatlan adást kedden, március 9-én 19:35-kor sugározza a VIASAT3.