361
Régi pénzek és érmék
-
blackgamer #161 ez érdekelne, honnan töltötted? eMule vagy torrent? -
balage981 #160 Ezt nézzétek meg:
RIC+SEAR+COHEN -
balage981 #159 Üdvözlet Mindenkinek!
Római gyűjtők figyelem!
Eladók a római pénzek gyűjtéséhez nélkülözhetetlen katalógusok cd-n, vagy dvd-n:
1) Roman Imperial Coinage (RIC) katalógus mind a 10 kötete
2) Sear: Roman Coins and their values eddig megjelent 3 kötete + 1 pótkötet
3) Cohen: Roman Coins mind a 8 kötete
Több ezer oldalnyi anyag egyben!
Ha könyv formátumban vásárolja meg a köteteket:
RIC: 200000-250000 Ft
Sear: 100 000 Ft
Cohen:120 000 Ft
Ha megrendeli cd-n, vagy dvd-n , több százezer Ft-ot spórol meg.
Az adatokat nyomtatható állapotban vannak, első osztályú a minőségük.
Rendelje meg a köteteket együtt, vagy akár külön-külön több százezer helyet pár ezer forintért!
Amennyiben érdekli az ajánlat, vag több információt szeretne keressen meg e-mailben:
[email protected]
-
#158 Nem tudom sajnos! -
#157 köszi ^^ a másik szerinted lehet köztársaság-kori? -
#156 De én! Gratula az azonositáshoz! -
#155 senki? -
erről a pénzről szinte már mindent sikerült kiderítenem:
valszeg Nagy Konstantin császár verette, kb 1700 éves és a hátoldalán a feliratok ezt jelentik
REX - király, R - római, ITUS - elindulás
(feltételezésem szerint egy hadjárat előtt vagy alatt készítették)
szerintetek? :P -
#153 sziasztok! szerintetek jobb oldalra mi lehet írva? lehetséges, hogy a republika (köztársaság) szó valamelyik formája?
EIPUBLICAE (valszeg egy betű hiányzik az elejéről)
-
#152 ja de :) elnéztem, szal piastre, köszi. -
makero #151 Bocs.Nem ugyan olyan árban-t akartam írni,hanem ugyanolyan értéket. -
makero #150 Biztos,hogy Frank?Ha indokínai,akkor piaszternek kell lenni!
van egy 1906-os az ebay-en eladó,ami ugyanolyan árban van mint a tiéd.
(persze a minőségtől sok függ)
12 dolcsi
http://cgi.ebay.com/VIETNAM-Indochina-1906-Silver-Piastre-XF-KM-5a1_W0QQitemZ180072483352QQihZ008QQcategoryZ534QQrdZ1QQcmdZViewItem -
#149 van egy 1907-es 27grammos indokínai frankom sztetek mennyit ér? :) -
#148 van egy 1907-es indokínai frankom sztetek mennyit ér? :) -
#147 érdekes linkek:
http://www.numismondo.com/pm/
Magyar Bankjegyek -
#146 Természetesen így van elírás sorry. -
Numizmatik #145 Korlátozottan, de lassan 2 millióan vannak beregisztrálva, és a meghívó küldés is működik úgy-ahogy. Ha nagyon muszáj én is össze tudok szedni 2 meghívót én is.
Az érmegyűktők klubjában már olyan numizmatikusok is tagok, akik ebből élnek, és nagyon nagy elméleti tudással rendelkeznek a témában, sok hasznos tanáccsal tudnak szolgálni a kezdő gyűjtőknek. -
blackgamer #144 iwiw korlátozottan érhető el, sokak nem rendelkeznek iwiw-el,ráadásul suta és lassú
ha közösséget szeretnétek szervezni akkor legjobb egy weboldalt indítani -
Numizmatik #143 Magyarországon először egy közösségbe szervezünk mindenkit aki érmegyűjtéssel foglalkozik vagy hobbi szinten űzi e mesterséget.:)
Hogy miért jó ez?
Az Érmegyűjtők Klubja fórum segítségével közvetlenül tudjuk egymással tartani a kapcsolatot, elsőkézből tudunk értesülni egy eladó vagy egy keresett érméről, a végén még egy jó társaság is összeverődhet!;)
Jelentkezni nagyon egyszerű:
az iwiw keresőjébe a névhez bekell írni hogy "Érmegyűjtők"
Jelentkezzenek/jelentkezzetek minél többen!!!
Minden jót!:) -
Devoo #142 Hallod milyen héjás 50 ft-s ról beszélsz? Mert a forgalmi 50 ft-oson a kerecsensólyom más néven a Magyar nép ősi jelképe a TURUL madár található rajta. Üdv: Devooo -
#141 2004 Magyarország az UNIO tagja Verhető db szám: 1.000.000
2005 15 éves a nemzetközi gyermekmentő szolgélat v.db.sz.:2.000.000
2005 125 éves a Magyar Vörös Kereszt v.db.sz.:2.000.000
2006 Az 1956-os forradalom 50.évfordulója v.db.sz.:2.000.000
Ez a négy forgalmi 50-es van a héjáson kivül. -
blackgamer #140 nekem a gyermekmentős és vöröskeresztes van, képet próbálnék készíteni de homályos lesz
elvileg van még EU-s, 56-os, több infót itt találsz -
#139 Van bizony az 1956-os emléveret, Gyermekmentő szolgálat! Aszem ennyi. -
Vlala #138 Bár nem régi pénz, de ennél megfelelőbb topicot nem találtam a kérdésnek: Hányféle 50 Ft-os van most forgalomban? Van a vöröskeresztes, a héjás, ezeken kívül? Állítólag van még. -
blackgamer #137 regikonyvek.hu oldalon több ilyen könyv is szokott lenni, ami épp nincs az előjegyezhető -
GreKom #136 Sziasztok !
Nem tudtok ajánlani valami jó könyvet, amiben magyar pénzérmék vannak benne, képekkel, történetekkel, lehetőleg a kezdetektől mostanáig.
Mindenesetre jó lenne minél nagyobb időintervallum... -
#135 Igen az 1 Ft ezüst!!! -
#134 Szia!
Az 1 Ft os max 12,50 $ (KB Körmösbánya)
Az 1 Krauzer max 1,$ ér (ha jól látom B jelü)
Üdv Szuszidi
(A web óldalamon müködik egy pénz detektiv!)
-
#133 Oke mar utananeztem, csak azt nem ertem, hogy melyik erteket kell figyelni. Ja es ez a forint ezustbol van? -
#132 Hoppá! -
#131 Nekem meg ilyen van. Mit érhet? -
#130 Igen max 3 dolcsit! Nagyon kopott! -
#129 nekem egy ilyen érmém van:
annyit sikerült belőle kivenni, hogy egy 1807-es 15 krajcáros és a bécsi(?)(Wienerst Bancozet) bank adta ki. Ér valamennyit? -
#128 Hát akkor 1-2 óldalt megosztok veletek!
Róma, Magyar óldalak (román) A francia pénzekkel kapcsolatban érdekes infok A világ pénzei (majdnem teljes)
Most egy e-bolt: Ez a sajátom! -
#127 Birodalmi 10 márkást keresek :) -
Devoo #126 Tudtok jó netes numizmatikai oldalakat? Illetve webáruházakat?
Eéőre is köszi: Devoo -
Devoo #125 Nektek mi a fő gyűjtési területetek? Én I.Ferdinand-ot és III.Birodalom érméket gyűjtök, ha bárkinek szüksége van infóra vele kapcsolatban szóljon. -
Devoo #124 Elöször is Sziasztok! Én még új vagyok itt.
A az érméid értéke elég elenyésző a Kossuth AG 5 FT tartástól függően 500-1700ft
A Szovjet- magyar közös ürrepülés 700-1500ft
Az ezüst 200-as pedig 400-600ft
-
#123 :P nekem is van olyanom, sőt egy ötvenesem is van :D
szeretném megkérdezni valakitől, hogy az alábbi fémpénzek mennyit érnek (nem vagyok jártas ebben, szal lehet h nem sokat, de azért mondjátok meg=])
1947-es 5 FORINT. elől Kossuth arcképe, hátula cép magyar címer látható
1980-as 100 FORINT. a hátulján két űrhajós látható + a föld meg vmi műhold vagy nemtom micsoda :D interkozmosz + szovjet-magyar közös űrrepülés a szöveg.
1992-es 200 FORINT. az elején vmi híd látható (szerintem az Erzsébet-híd, de lehet h tévedek), a hátulján a Magyar Nemzeti Bank
előre is köszönöm a segítséget! -
#122 tegnap még nekem is volt. de elcseréltem töményre a kocsmában :)