361
Régi pénzek és érmék
  • atiapuka
    Azért voltam pipa, mert a fazonnak marha jó bélyegei voltak és még biztos találnék ha böngésznék. De hát nem bírom a füstöt. Azért kérdeztem, hogy nem tud-e valaki hasonló de füstmentes helyett.
  • Zsolt01
    " míg én böngésztem, az asztal másik oldalán a tulajdonos cigizett. (az egész bolt egy kis lyuk volt) Én majd megfulladtam, s a bélyegek is holt büdösek voltak "

Végül is Én megértelek, sőt ...
  • atiapuka
    Szevasztok!

Azt szeretném megkérdezni, hogy tudtok-e olyan bélyegboltot (Bp-en) ahol úgy lehet vásárolni, hogy nagyvonalakban megmondom, hogy mi kell (mondjuk sport), s aztán kitesznek elém egy nagy adagot, s ott válogathatok belőle kedvemre, db áron. (mert összeállított csomagokat nem szeretek venni, de konkrét sorokat sem)
    Egyszer véletlenül a Délinél ráakadtam egy ilyen boltra. A választék szuper volt, viszont az nem tetszett, hogy míg én böngésztem, az asztal másik oldalán a tulajdonos cigizett. (az egész bolt egy kis lyuk volt) Én majd megfulladtam, s a bélyegek is holt büdösek voltak (lehet, hogy most ezért kinevettek, de én már ilyen finnyás vagyok).

Üdv
  • kalmarv
    Üdv Mindenkinek!

Eladó német márkákat ábrázoló aranyozott kép!
    Ha valakit érdekel vagy esetleg tudna segíteni az eladásban az az email címemre legyen szíves írni.
    Kérésre küldök képeket róla.
    [email protected]
  • Luiprima
    Kitűnő hajtatlan állapotban 1500-2000 Ft körül lehet venni bár láttam már 900-ért is elég szépet (1x hajtott)és láttam már 2500 ft-ért is árulni csak azt nem veszik meg.
  • Sylvie89
    Üdv mindenkinek!
    Lenne egy kérdésem. Az 1912-ben kiadott 500 rubelesek mennyit érnek?
    (Mind kitűnő állapotban van.)
    A választ előre is köszönöm
    Sylvie
  • Luiprima
    Szoktam de csak külföldi cserepartnereim vannak.
  • Szuszidi
    Cserélsz is pénzeket??
  • Luiprima
    Leginkább A Magyar Pengő , forint-fillér pénzrendszer persze van sok régebbi is.
    Külföldet is gyűjtök de nem viszem tulzásba. Ausztrália USA Kanada Szovjet Orosz tipus szerint + lehetőleg minden országból legyen legalább egy.
  • Szuszidi
    Mi a gyüjtési területed??
  • Fülüke
    Köszi! :) Mostmár legalább tudom hogy mik ezek. Ja és nem bántanál meg ha az árat is beírtad volna, mert amúgysem adnám el, oda senkinek. :)
    Meg amúgy én nem is vagyok gyűjtő, ezek csak úgy vannak :)
  • Luiprima
    Az 1. Osztrák 1 Krajcár ha jól látom B verdejel (Kremnitz "Körmöcbánya") elég jó évszám
    2. Magyar 1 fillér
    3. Osztrák 2 Heller szintén jó évszám ha valóban 1892 nem tudom kivenni ( gyenge tartás :( sajnos)
    4. Osztrák 10 Heller nagyon gyakori év.
    5. Magyar 2 fillér elég gyakori év
    6.Németország Third Reich 10 Reichspfennig 1942 A verdejel (Berlin) nagyon gyakori
    Árakat nem merek írni nehogy megbántsalak.
  • Luiprima
    Elnézésedet kérem nem akartalak megbántani csak hát ez az igazság. Gyüjtői szemmel nézem és ilyen állapotban természetesen nem tenném be gyüjteménybe.
  • Luiprima
    A 8-as és a 0 kivehető az 1 és az utolsó 0 már lekopott de a következő évjárat 1812 és az már más tipus.
  • Fülüke
    Helósztok. Lenne néhány kérdésem ezekkel a pénzekkel kapcsoltaban.

Ez magyar pénz? 1862-es....

Ez magyar...ezt csak úgy feltöltöttem. Régi 1 filléres 1934-es.

1892-es. Nemtudom hogy magyar-e.

1894-es. Magyar-e.

ezt csak úgy.. 1914-es magyar királyi váltópénz.

ezt meg csak úgy érdekességnek. A horogkereszt rajta van. 1942es.
  • Tyimo
    Sziasztok!
    Továbra is érdeklődnék, hogy az NDK, leszedhető fedelű turmix gép megérkezett-e? Ja, bocs ez máshova tartozik......:-)
    Na, de komolyan, senki nem tud valami infót adni a korábbi kérdésemre??? (176 )
    Azt látom, hogy Anjou liliomok vannak rajta és arany, de ettől még lehet III. Béla és Károly Róbert v. Nagy Lajos korabeli is....

Üdv:

Tyimo
  • Szuszidi
    Veszek meg ha látom az évszámot! (Jó egy öreg 15 ös sony monitoron nézem ami megért a cserére)
  • Fülüke
    Köszi. :) Na most ebben az az érdekes hogy én nem is akartam megkérdezni az árát, mert eszem ágában sem lett volna eladni még hogyha drága is. Az eszmei értéke felbecsülhetetlen. :)))

Amúgy te látom nagyon értesz ezekhez. :)
    Ügyes vagy :D
  • Luiprima
    Osztrák 3 Krajcár Az évszám 1800 a vedejel a fej alatt található betű. Jelen esetben lehet A,B,C,D,E,F,G,S
    A pénz redkívül gyenge tartású gyakorlatilag értéktelen.
  • Fülüke
    Mi az a verde jel? Az évszámot letudom olvasni majd nemsoká beírom.
  • Szuszidi
    Osztrák 3 krauzer! Értéke nem meg mondható évszám és verde jel nélkül!
  • Fülüke
    Helósztok. Találtunk egy régi pénzérmét a szőlőben még vagy 15 éve, de azóta csak annyira jöttünk rá, hogy rávan írva, hogy BUDA meg habsburg címer + 1800 as évekbeli. Valaki esetleg betudná azonosítani?
  • Luiprima
    Nézd te már beazonosítottad egy Sárkányölő Szent György medál amiből annyi variáció készült szerte a világban mint égen a csillag hogy ez pontosan mikori és honnan van sajnos nem tudom és szerintem nehéz lesz kideríteni. Általában Britt érméken gyakori az előfordulása de nekem pl van Mária Teréziával is a másik oldalán. Lehet hogy pont valaki felismeri itt, de nagyon ne bízz benne.
  • toi10
    Hello!
    >segitene valaki aki ,tud a kérdésem megválaszolásában!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    >168 és 170 -ES KÉRDÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    >ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
  • Kerekperec87
    2006-os Az 1956-os forradalom 50.évfordulója 50Ft-m elcserélném Magyarország az UNIO tagja vagy 15 éves a nemzetközi gyermekmentő szolgálat-os 50ft-ra. Lécci írjon aki hajlandó elcserélni a [email protected]. Köszi
  • Tyimo

Remélem most sikerül....
  • Tyimo
    Sziasztok!
    Tudna valaki segíteni a csattolt érme beazonosításában?

Üdv:

Tyimo
  • toi10
    170 és 168 -as forumkérdés
  • toi10
    HELLO!
    Lenne egy réz vagy bronz érmém amely ,egyik oldala Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázolja ,a másik pedig egy hajót és mindkét oldalon latin írás!!!
    >Érdekelne az érme eredete és az értéke!!!!!ELADÓ

Íme az érme másik oldala...
    Előre is köszi az infókat!!!

erme0.jpg - 0.49MB
  • Szuszidi
    Szia persze ha tudunk de mi a kérdés??
  • toi10
    HELLO!
    >kapok segítséget a kérdésemre????
    >köszi
  • toi10
    Íme az érme másik oldala...
    Előre is köszi az infókat!!!

erme0.jpg - 0.49MB
  • Luiprima
    Az azonosításhoz szükség lenne az érme másik oldalának a képére is.
    Linkeld be azt is.
  • toi10
    HELLO!
    Lenne egy réz vagy bronz érmém amely ,egyik oldala Sárkányölő Szent Györgyöt ábrázolja ,a másik pedig egy hajót és mindkét oldalon latin írás!!!
    >Érdekelne az érme eredete és az értéke!!!!!ELADÓ

• Luiprima
    500 ft-ot ér és nem hiszem hogy drágább lesz 15.000.000 darabot nyomtak belőle szerintem nyugodtan költsd el.
  • jubilleum
    Hello!
    van eladóba 6db 1956-os emlék 500ft-osom.
    mennyit ér?
    és kell valakinek :)
  • Luiprima
    A pénzverőnél 27.000Ft
  • Szuszidi
    A Darabantnál ha van el lehet vinni 21-25 000 Ft között az éremforgalmazó nem mérvadó drága lehuzza az embert!
  • Dragooon #163
    ilyened van?

eszerint 44.000 HUF
  • Aleszk
    Üdv!
    Van egy arany érmém: III. Napoleon 20 francs 1856. tudja vki ,hogy mennyit érhet?
    Előre is köszi!