251
Szal...
  • hen-tes
    ugye most nem perelsz be hogy le mertem írni amit te találtál ki ? :DD
  • hen-tes
    ez is net vazz.. :DDDDD
  • fm
    azért kicsit merész dolog kijelenteni: "mi találtuk ki a vazz-t és bazz-t" na nebassz :D ez röhej..

az "ezmiatt" "emiatt" vita viszont csúcs :)
  • I.C.ram
    Azért mert a neten úgy beszélnek, akkor megengedhető, hogy mi is úgy beszéljünk? :)
  • hen-tes
    sztem meg bőven elfogadható mind2
    ha megnézed hogy beszélnek neten az emberek... ez semmiség..
  • Dynamic
    Legalábbis igen valószínű.
  • Lacc
    Vigyázz IC szerintem a kolléga tudja mit beszél :)
  • Dynamic
    A gib-ben az amiatt szóra a teljes hasonulás szabálya jön fel, ergo azmiatt nem létezik.
  • K.András
    Szerintem nézzél utána...
  • Dynamic
    Talán ezmiatt(egybe írva), ha emiatt:))
    De ilyen meg nincs a helyesírási szótárban:)
  • hen-tes
    én meg asszittem hogy én találtam ki a "tcsá"-t :))
  • hen-tes
    hát sztem is így van :D
  • I.C.ram
    Te vagy a LOL, hogy olyan dolgokat védesz megrögzötten, amik nagy baromságok.

Elég szomorú, hogy a magyarok nagy része ár helyesen sem tud beszélni :(
  • QuippeR
    attól még, hogy régen valami helyes volt, most már nem biztos, hogy az. ha azt mondod ez tájszólás, én elfogadom, de a mai irodalmi magyarban nem helyes.
  • QuippeR
    szerencsére én most hallom először, hogy ez miatt. de az "attól nagyobb", "avval-evvel" használatával, és az ikes igék ragozásávál őrületbe tudnának kergetni
  • K.András
    "Ezt a Big Bráhneresek találták ki, meg a hasonlóan magasan kultúrált emberek."

Erre csak annyit tudok mondani hogy MEGALOL!
    Nem is kezdek vitázni,nincsen értelme...
  • Dynamic
    Szerintem sem helyes.
  • Sephi
    nezd meg itt arrol van szo hogy minen nap hasznalt beszolasokat senki sem tud magara bizonyitani hogy o talata ki.

De mivel latod ez a topik mar a helyesirasrol szol szal mar lehet torolni :))
  • I.C.ram
    Tévedsz. Azért mert a médiában ezt használják, attól még nem biztos, hogy helyes.
  • I.C.ram
    Szerinted az "ez miatt, az miatt" helyes????

Ha így gondolod felejtsd el! Ezt a Big Bráhneresek találták ki, meg a hasonlóan magasan kultúrált emberek.
  • K.András
    Semmi, helyes az ez miatt és az emiatt is,ezért irtam le hogy hülyeséget beszél...Gondolkozzon mielött leir valamit...
  • Lacc
    Miért mi a baj az emiatt amiatt szavakkal? :D
  • Sephi
    De fenet... ne tereld negativan a motivumot. Maga az alap otletrol van itt szo foleg.
  • Lacc
    Érdekes én úgy emlékszem, hogy ezt még meg egy haverom találtuk ki, jó régen icq-zás közben. Szerintem elég sokan vannak így ezzel, nem látom értelmét minek kell topikot nyitni erről. Hacsak nem azt akartad mutatni mekkora arcok vagytok. Vagy csak unatkoztál :P
  • K.András
    ""ez miatt" árggghhhh!!

Látom te is a Big Borhterből tanultad meg a nyelvet :D

talán emiatt, amiatt."

Atyaég,ezt te komolyan gondolod?Talán el kéne gondolkodni mielött leirsz egy ekkorka baromságot...
  • Sephi
    Pontosan errol van szo. Meg gondold el a vicceket. Azokat ki talaja ki? ki al ki egy olyan kotettel hogy ezek a sajat vicceim? Tobb 100.000 vicc letezik csak magyarul de senki nem alt ki soha hogy o talata volna ki. Na persze itt nem veszuk szamitasba a komikusokat (e.g. Markos-Nadas , Hofi)
  • Dynamic
    "Reá felelek, hogy az kurva anyja csecsiből szopott tej is keserő méreggel forr az torkára!"
  • I.C.ram
    kurva kanyart jelent, asszem olaszul.
  • Dynamic
    Én meg voltam győződve, hogy a "kurva" újkori szó és néhány éve eléggé elcsodálkoztam, amikor megtudtam, hogy már az 1500-as években Balassi is használta ezt a szót.
  • PResident Evil
    loál az viszont levédett:D
  • Punker
    ja a máglyahalált megérdemelné az összes a kínzások után
  • PResident Evil
    Kazinczy-díjat nekik :DDD
  • Sephi
    Miert pl. olyan is volt hogy en megvoltamrola gyozodve hogy az "ize" beszolas csak az utobbi 15 evben jelent meg pedig Rejto Jeno meg az 194X-es evekben mar hasznalta a konyveiben!
  • HuAn82
    "Látom te is a Big Borhterből tanultad meg a nyelvet :D
    "

No comment...
  • I.C.ram
    Mindkét csoport nagy reformátor volt a nyelv területén :)
  • PResident Evil
    lol-t ki találta ki ? :D

új topic ? :D
  • Dynamic
    Az a szaró világban volt divat.Illetve ott is...
    Sikeresen el is terjesztették.
  • Evil
    vazzz
  • I.C.ram
    "ez miatt" árggghhhh!!

Látom te is a Big Borhterből tanultad meg a nyelvet :D

talán emiatt, amiatt.
  • Sephi
    Lehet kicsit elhamarkodott dontes volt de felidegesitett mert leszidott emiat...