14
Van ilyen??
 • qwas
  #14
  Kicsit kései válasz tudom, de nekem is ilyenre volt szükségem és a Total Commander tud ilyet csinálni.
 • keeper2
  #13
  Nekem is az lenne a kérdésem, mint anno tombond-nak. Lenne rengeteg fájlom, rengeteg könyvtárban, jó mélyre lekönyvtárazva, ráadásul sok olyan fájl van, amiknek ugyanaz a nevük (persze külön könyvtárban vannak), de a tartalmuk más, ellenben olyan is van, aminél más a név, de a tartalom ugyanaz. Visszaolvasva eléggé elmentetek a képfelismerő szoftverekig, nos nekem ilyen igényeim nem lennének. Két képet akkor kellene azonosnak venni, ha a tartalmuk bájtra megegyezik, függetlenül a nevüktől. Találtam már pár progit, csak volt ami csak név összehasonlítást végzett, holott a név eltérhet (sőt sokszor el is tér), a tartalom egyezése a lényeg, volt ami meg nem kezelte a könyvtárakat, csak az aktuális könyvtárban nézelődött.
  A megoldás nem tűnik bonyolultnak. Egy hash értéket kellene generálnia a programnak minden fájlhoz, ugyanúgy, ahogy minden fájlcserélő is teszi, és végül minden hash értéket összehasonlítani az összes többivel, és ha egyezés van, azt listázni, elérési úttal és fájlnévvel.
  Megcsinálnám én is a progit, de ad 1: eléggé lassú lenne (c++ vagy pascal jönne csak szóba) ad 2: fogalmam sincs, hogy számolják a hash értékeket a fájlokhoz.
 • PetruZ
  #12
  A színmélység "lekeverése" 8 bitre, szürkeskálába, pont az ilyen kontrasztosabb, világosabb, sötétebb eltérésű képek között csökkentené a különbséget és javítaná a felismerést.
  Vagy olyanra is gondoltam, hogy mondjuk először nagyon kicsi felbontásra nyomná össze a képeket (mondjuk 64 pixel szélesség) és ha az egyezőség így igen magas, akkor kezdene feljebb léptetni.
  Bár ezek egyike sem lenne jó azokban az esetekben, ha az egyik kép a másiknak kivágott része, vagy valamelyikbe durván bele van javítva/módosítva.
  Mindegy, ezt a témát szvsz hagyjuk meg a képfeldolgozással foglalkozó profiknak. :)
 • nemcsakfeel
  #11
  akkor már csak egy ilyen rendőrségi gányolást kell lopni ? :DDDD
  de mondjuk az is lehet hogy az egyik kép színei el vannak tolódva, vagy éppen sokkal kontrasztosabb.. túl sok a különbözőségi lehetőség, méghogyha hasonló képeket is nézünk, túl sok eltérést nézhetünk még azonos képnek. Na kicsit túl komplikáltam a leírást..
  és mivan akkor ha az egyik kép a másik nak teljes egészében része?
  bár lehet észszerűsíteni is.. mondjuk aztmondjuk hogy egy képen keresse meg az 5 legvilágosabb pontot / blokkot, majd ezekkel a koordinátákat hasonlítja össze a többi képre vonatkozólag.. ha a képek 80 % át kiszűrte, már eredményes.
 • PetruZ
  #10
  Hát, végülis elképzelhető egy olyan algoritmus, ami mondjuk 8 bites szürkeskálás minőségre hozná a képeket, azonos szélesség mellett, aztán jöhetnek az illeszkedő keresések, persze valamekkora hibahatárt megengedve. Vagy egy "foltrács" is használható (olyan szabályos térközű rács, ami fixen meghatározott méretű foltokból áll), mindkét képre ezt rávetíteni és a foltok alatti területeket figyelni, szintén egy megadott hiba%-on belül. Persze ezek az algoritmusok elméletileg elég pontatlanok és időigényesek is. :)
  Közben eszembe jutott, hogy azért ilyen szoftver biztosan létezik már: pl. a (nem hazai) rendőrségi nyilvántartások fantomkép alapú arckereső rendszere hasonló lehet.
 • nemcsakfeel
  #9
  Kicsit a karakter felismeréshez haonslít, csak itt nincs semmi konkrétum amit ki lehetne nevezni egységnek, vagy nincs olyan táblázat amire illeszkedő mintát lehet keresni.
  tehát, nincs megoldás. Ja de. neurális hálózat :)
 • PetruZ
  #8
  Ez anno téma volt a hix.coder listán is és ott arra jutottak, hogy semmire sem jutottak, senki nem hallott még ilyen szoftverről. Volt némi agyalás, hogy hogyan lehetne megcsinálni, de úgy tudom, nem lett belőle semmi. A téma egyébként nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik...
 • TomBond
  #7
  Én konkrétan arra gondoltam hogy ne kelljen átnéznem azt a sok képet és mindet "megjegyezni", hanem a két egyforma képből csak az egyik maradjon meg. Tudom hogy vannak egyformák csak más a nevük.

  A másik dolog az hogy nem két könyvtárat kell összehasonlítani hanem egy könyvtérban lévő sok sok képfájlt.
 • Mp3Pintyo
  #6
  A két egyformában mire gondoltál? A képi infó hasonló? Vayg teljesen meg kell egyeznie byte-ra pontosan?
 • TomBond
  #5
  Igen szerintem a Total Commander nem alkalmas erre de lehet hogy megpróbálom.
 • nemcsakfeel
  #4
  képtartalomra???
  én úgy tudtam hogy csak byteonként hasonlítja össze.. képeknél lehet más tömörítés, más felbontás.......
 • Stann
  #3
  Ezt Totalcommander is megcsinálja!
 • blackgamer
  #2
  itt vannak olyan progik (honositomuhely.hu)
 • TomBond
  #1
  Sziasztok!

  Van egy több ezer képből álló gyűjteményem és olyan programot keresek (ha van ilyen) ami összehasonlítja a könyvtárban lévő képeket és ha két egyformát talál akkor jelzi!!