149
Close Combat 5
 • s1lkforrent
  #149
  Ez ízlés kérdése, mint Rue írta, azért nem akarnak nagyon a régiektől eltávolodni kinézetben.
  Az én igazi gondom az, hogy szemmel láthatólag a tizenéves első részekhez képest alig mutatott a sorozat előrelépést, ami pedig abból fakadhat, hogy a Slitherine továbbra is Slitherine.
  Az átlag célcsoportjuk a 40+ éves grognardok, akik már minimál változtatás után falnak rohannának, innen az röhejes árképzés is, mert azok megengedhetik maguknak, cserébe kevesen vannak, így a fejlesztési költségeket alacsonyan kell tartani, hogy rentábilis legyen a dolog.

  És akkor már is itt a csapda, amibe beevickéltek, és ezzel az egész hadijátékos kört is. A Kiválasztott Csoportjuk(amely persze idősebb és okosabb mint a többi konzol paraszt) nem akar változást(butitás! nem, nem, soha!), a Slitherine-nek meg tök kényelmes 20 éves játékokból rókabőrt nyúzni minimál ráfordítással, minimál kockázattal. Ugyanazt csinálják mint a nagyobb, gyerekeknek kedvező cégek az Assassins Creed: Pirates!-el, vagy a Battlefield: Payday-el, biztosra menni minden áron, csak kis pénz, kis rókabőr, ugye.

  Nem gondolom hogy menthetetlen a helyzet, azért érzik ők is, hogy lenne kereslet a játékaikra máshol is, elkezdték használni a Steam-et, kiadják a játékaikat tabletre is, az újabbak pedig kezdenek egyre jobban kinézni, és tán jobban irányíthatóak is(Panzer Korps nem is olyan rossz már), remélem The Bloody Firt már inkább lesz mai játék, mint az elődei.

  Derűs kilátásokról szólva; Ultimate General: Gettysburg hamarosan elérhető lesz Steam Early Access keretében 10 dollárért(nekünk is, és nem 10€!!).
 • Lysandus
  #148
  Hogyan sikerült beszerezni? Kb. háromnegyed éve vittem végig a Wacht am Rein-t, bele kellene kezdeni valamelyikbe megint...
 • Axon
  #147
  Elképesztő, hogy még mindig él ez a projekt és folyamatosan jönnek az új részek.
  Bár már az előző rész virágbolti verziójának beszerzése is vértpisálós volt, de azért sikerült.

  Én személy szerint örülök a 3D-s résznek is, ezzel is próbálják szinten tartani az érdeklődést. Másrészt tényleg kíváncsi vagyok rá.

  Bár az is igaz, hogy a Phanters in the Fog-al sem túl sokat játszottam. Néhány pályát toltam végig csupán. Igazából nem is a játékkal van gond, az ugyan olyan jó mint régen, csak éppen most már vannak más játékok, amelyek elveszik róla a figyelmet. Már ha van ideje az embernek leülni játszani kicsit, de ez persze már más téma.
 • Lysandus
  #146
  Nocsak, nocsak!
 • Rue East
  #145
  A képek alapján szemmel láthatóan próbálják azt a látványvilágot hozni, csak 3D-ben. Ellenben ha már egybevágó lesz a látvány és a mögötte levő nullák meg egyesek, az már nagy előre lépés lesz.
 • zoltang
  #144
  Majd meglátjuk. Nekem azért a 2D rajzolt térkép jobban tetszik.


 • s1lkforrent
  #143
  Ó, szíjjon gázt a zesgé mán.

  Egyébként erősen igérik hogy "nem változik semmi" a 3D átalakítás miatt, nem változik a játékmenet, nem lesz lebutítva, és nem növekszik különösebben a gépigény sem. A játék Unity motort fog használni.
 • s1lkforrent
  #142
  És valamikor jön: Close Combat: The Bloody First Pocket tacticsThe Flare Path Mátrix fórum Slitherine fórum
 • zoltang
  #141
  Nemsokár jön...

  Close Combat: Gateway to Caen


  http://www.matrixgames.com/products/506/details/CloseCombat-GatewaytoCaen

  Béták között.

  Megjelenés dátuma: 6 Jún 2014
  http://store.steampowered.com • s1lkforrent
  #140
  Épp néztem az Achtung Panzert az új kiegészítő miatt, de még az alapjáték is valami nagyon régi változatban van fent(egyes trackereken, nem mindenhol!), de azzal nem vagyok kisegítve, nekem az új DLC nincs meg eredetiben.(szerencsére Graviteam játékokra vannak leárazások, ki kell várni)

  Legjobb védelme a wargaméknak, hogy egyszerűen annyira érdektelenek az átlag számára, még a torrent oldalakra sem kerülnek fel. De ha mégis, az egyszerű DRM megoldásaikat nincs egy közepes cracker aki feltörje(már ahol van egyáltalán), mert milyen dicsőséget hozna neki 1000 letöltés 2 év alatt?
 • Axon
  #139
  Na nekem is lejött a Phanters in the fog.

  Természetesen kód nélkül nem tudom telepíteni.
 • MitsuMishi
  #138
  Épp mostanába vettem elő a Battle of the Bulge-ot (azt hiszem 4. rész), és most unalmamban gondoltam rákeresek a fórumra. Ti nem szoktatok neten játszani? Valamikor küzdhetnénk pár kört.
 • s1lkforrent
  #137
  Szegény eMuletó kínaiak is csak álmélkodnak kód nélkül.
 • zoltang
  #136
  Igen eléggé abnormális az ára, ezt én nagyon sokkalom. Más programjaik 5000 alattiak, ez a sorozat meg 10000 Ft. A dobozos alig több mint a digitális változat.
 • zoltang
  #135
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Ígértem szólok hogy, ha lejött nekem és tényleg az. Még 80MB van hátra és ahogy belenéztem az iso-ba az lesz. 2 fájl van benne egy autorun és az a CCPanthersInTheFog-SetupRelease-v600.exe 2012.11.19. dátumokkal. Tehát erősen biztató. Törés, vagy kód nincs...

 • s1lkforrent
  #134
  Tudomásom szerint nem adták ki "releaseként", így max arra lehet számítani, hogy valaki megosztja a sajátját, és egy másik hegeszt hozzá cracket.

  Én szeretem eredetiben tudni a játékaim, de Matrix cuccoknál meg vagyok lőve, mert az oldal árszabása közröhej tárgya, és általában nincs alternatív forrás, mint várhatóan most sem lesz.

  Azért szomorú, hogy a nem Matrixos wargame szerű dolgok mennyivel olcsóbban megszerezhetőek. Nemrég volt DCS szimulátor leárazás, 2-3000 forint volt a modulok darabja(mindegyik le volt árazva!), legutóbbi GamersGate akciónál pedig a Graviteam Tactics: Operation Star összes kiegészítőjével(idén kijött 3 is!) 6000 forintba se került.
  Könyörgöm még a HPS Win3.1 szimulátorait is leárazzák időnként.
 • Axon
  #133
  Na jó én feladtam. Nem találom sehol. Már az összes netes barátomat is ráuszítottam a dologra, akik hozzá férnek mindenféle helyekhez és állításuk szerint "mindent, de mindent" be tudnak szerezni, de ezúttal ők is mismásolva hümmögtek, mert sehol nem találják.
  Szóval ha valaki esetleg mégis rábukkanna egy működő példányra az internet legeldugottabb zugában, akkor szóljon :)
 • s1lkforrent
  #132
  Ne mondjátok már, hogy nem ér ez a kiváló játé, ö wargame csekély 12112,39 forintot?
 • Axon
  #131
  Na akkor nem szarakodok vele tovább.
  Keresgélek hátha rátalálok erre a 878 megás verzióra.
 • zoltang
  #130
  Ennek nem szabad bedőlni. Máshol írták, hogy szar kínaiak csinálták és kódot kér pénzért. Átverés.
  Eleve a digitális eredeti telepítő:
  File Size - 878mb
  http://matrixgames.com/products/433/details/Close.Combat:.Panthers.in.the.Fog
 • Axon
  #129
  Na én közben találtam egy torrent linket. le is jött egy 2,5 gigás rar állomány ami elvileg a Panthers in the Fog lenne. Viszont ez a rar állomány jelszavat kér kicsomagoláskor. A rar mellett van egy txt file, amiben közlik, hogy a jelszót a rar állományhoz két helyről is le tudom tölteni. Az egyik helyről egy .exe állomány akar letöltődni, ami egyértelműen valami vírus vagy más kártevő. A másik helyről meg mindenféle reklám oldalak nyílnak meg. Ez az a két link:

  To unrar crack please download password from:

  Link: http://goo.gl/FpsNg

  Mirror: http://goo.gl/ZKdUW


  Szóval még a rar állományt sem tudtam kicsomagolni. Pedig ha sikerülne, akkor ez még nem lenne elég, mert a telepítés után crack-elni kellene a programot és a txt-ben természetesen van egy link ahonnan a crack-et le lehet tölteni. Mondanom se kell, hogy ez a link is idióta reklám oldalakra visz:

  Crack you can download from:
  http://gamezzaddicted.wordpress.com/2012/11/22/close-combat-panthers-in-the-fog-crack-serial-key/
 • zoltang
  #128
  Rendben, de ilyen tempóval szerintem több hét kell... (16.-a óta 360MB jött le.)
 • Axon
  #127
  Ha lejött és tényleg az aminek ígéri magát, akkor privátban elküldhetnéd a linket nekem is.
 • zoltang
  #126
  Én is kíváncsi lennék rá, de valamiért senki "nem teszi ki a demóját". :)

  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Egy helyen látok egy ISO-t, de nem tudom, hogy nem-e átverés ez is. (878,97MB) Nagyon, nagyon lassan jön.

 • zoltang
  #125
  A tervek... :)

  "sshnuke is correct.

  Gateway to Caen is planned for release towards the end of this year (or early next) and will be based on the existing Panthers in the Fog engine with all new maps and units to support the campaign setting (Operation EPSOM). There are also plans to redo many of the game graphics (vehicles, effects, etc) as well as the sounds. Code changes are still being discussed at this time so I can't give you anything specific on that yet.

  The Bloody First is planned for release next year and will use the new 3D engine.

  Steve"

  http://www.matrixgames.com/forums/...

 • Axon
  #124
  Nekem sem sikerült még sehonnan leszednem és kipróbálnom, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá.
 • s1lkforrent
  #123
  :)

  Azért remélem, hogy megélemmég, hogy "igazán" váltanak. Nem akarok sokat, nekem teljesen elég ahogy most pl az Achtung Panzer(Graviteam Tactics) Operation Star kinéz kiegészítőivel. Az sem egy Battlefield 3/Crysis 3/The Witcher 2 szerelemgyerek(főleg mert az alap motor szerintem a STEEL FURY: Kharkov 1942 óta azonos minden játékuknál), de teljesen korrekt.
 • zoltang
  #122
  Pedig ez is már az "új motorral" megy, mint a Panthers in the Fog rész. :)
 • s1lkforrent
  #121
  Képekről meg nem mondtam volna.
  Mondjuk ha a Matrix Games-en múlik, a wargamék 30 év múlva is pont ugyanúgy fognak kinézni.
 • zoltang
  #120
  Itt a következő rész is (2013-14):
  http://www.matrixgames.com/

  Close Combat- Gateway to Caen

 • sanyi83
  #119
  Sziasztok!
  Tud valaki esetleg játszható verziót(az eredetin kívül) a panthers in the fog játékból? Mert én nem találok hozzá serialt.
 • Axon
  #118
  Ez jó hír. Nagyon szeretem ezt a sorozatot.
  Jó lenne már össze szedni egy teljes listát az összes részről, mert kezd egész kaotikus lenni a megjelent részek listája.
 • zoltang
  #117
  Close Combat: Panthers in the Fog bejelentés

  Nincs fóruma és ide írtak ilyesmi témában utoljára.

 • Lysandus
  #116
  Általában én is német oldalon játszom, de CC2-ben a kezdeti nehézségek után az sétagalopp. :-)
 • Axon
  #115
  Anno a CC2 A Brigde too far-t nagy kampányát én is végig vittem, de német oldalról. Az eleje nagyon nehéz volt, de később, amikor megjöttek a nehéz páncélosok, már könnyedén lehetett haladni.
  Ez az új rész Close Combat - Last Stand Arnhem elvileg a régi második rész felújítása. Én viszont már egyáltalán nem emlékszem a 2. rész pályáira, ezt nem is tudom össze hasonlítani a kettőt.
 • Lysandus
  #114
  Megnéztem, méltó utóda egy nagyszerű sorozatnak.

  Ilyen volt a legközelebbi rokon, a CC2 A Brigde too far is. Szerintem az volt a legnehezebb. Legalábbis szövetséges oldalról. Vért izzadtam mire elfoglaltam és megtartottam a hidakat, és a XXX. hadtestet felküzdöttem Arnhemig. Különösen a son-i híd volt horror, ahol két 88-as légvédelmi ágyú is be volt ásva. Egyik a folyó innenső oldalán a térkép északi részén, a másik meg a folyó túlsó partján, közvetlenül a híd lábánál.

  Egyébként a CC wacht am rheint nem lehet valahol "elérni"? Én nem találom sehol.
 • JTBM
  #113
  A Close Combat - Last Stand Arnhem érdekes játék.
  Utoljára kb. 10 éve játszottam a CC akkori részével.
  Azóta nem adtak ki egy ennyire jó taktikai játékot.

  Az új részben újra nehezen észlelik az egységek az ellenséget.
  Emiatt támadni nehéz, védekezni könnyű.

  Ugyanúgy, mint a CC eddigi részeiben, járműveket használni nagyon óvatosan lehet.
  A legdélibb pályán egyetlen AT gun harmat gyenge gyalogsággal képes fenttartani a játék mindkét páncélos brigádját.

  Az AI azonban meglehetősen jó. Ha van esélye, akkor könyörtelenül megnyeri a csatákat.
  Ha nincs esélye, akkor nem támad egyáltalán.
 • Axon
  #112
  Kipróbáltam 2 másik gépen is és mindkettőn működött. nem tudom, hogy az első gépen miért kért serialt.

  A játék egyébként remek lett, mindenkinek ajánlom, bár még csak egyetlen pályát próbáltam ki.
 • Axon
  #111
  Leszedtem és telepítettem. Telepítéskor kéri a serial számot. Azt mondja az info file, hogy ne írjak be semmit, vagy beírhatok bármit, akkor is működni fog. Na én telepítettem úgy is, hogy nem írtam be semmit és úgy is, hogy beírtam valamit, de nem akar elindulni.
 • Axon
  #110
  Na mostmár fent van jó sok oldalon. Elkezdtem lehúzni. Nagyon kíváncsi vagyok rá.