37
  • arty
    #37
    1.) majd aprilisban lesz TALAN uj revizio, de hogy boltba mikor kerul ...

    2.) 2-3 even belul ??? miert nem vezette be a mostaniban ha ekkora a pofajuk ??

    3.) ha alapvetoen tisztaban lennel a tapok mukodesevel, nem irnal ekkora baromsagot... persze, a tap folyamatosan zabalja a 400W-ot, es a ventilatorok ezt a levegobe porlasztjak ... jajistenem. Nekem a gepem idle allapotban kb. 100W ot zabal... az intel cucca csak a proci idle allapotban kozel 100W !!!

    4.) lehet venni asztali gepbe centrinot ? jo mi ... egyebkent van alternativa: AMD(64). Most jottek ki az ultrakisfogyasztasu opteronok... lazan harmad/negyed fogyasztassal a presihez kepest.
  • GodBadka
    #31
    Nem értem. Nem mindegy, hogy mivel csökkentik a fogyasztást? Engem az se izgatna, ha a billentyűzeten nyernének súlyos Wattokat. Persze, hogy a proci videókártya hasonló dolgok fogyasztását kéne elsősorban csökkenteni, de Én minden kezdeményezésnek örülni tudok.
  • mir
    #29
    ". A prescott-ból már van új verzió, ami jelentősen kevesebbet fogyaszt."
    aláírás: intel.
  • Dzsini
    #28
    ottvannak a barebone rendszerek tápjai, azok 180-220W-osak, és simán elhúznak egy p4c3.0-t egy radeon 9800al... egy "nagytoronyba" meg senki ne merjen 400W alatti tápot venni? hm....
  • Yv@n
    #25
    Én úgy gondoltam senki nem kötelez egy olyan vacak 100W körlüi proci megvételére. Én is amd procival ketyegtetem a rendszert most, és ettől függetlenül még nem sértődnék meg ha bekerülhetne a gépbe egy afféle táp ami tol annyit amennyit a jelenlegi, ellenben nem látszik meg ennyire a számlán.

    Jelenlegi gépemben se e gy prescot lenne a legnagyobb fogyasztó, hanem inkább a kurvasok winyó, meg a vid kártya(bár ez utóbiról nem sok fogalmam van mennyit eszik de feltételezem nem véletlen tették rá azt a rohadt plusz táp csatlakozót).

    Én úgy emlékszem pont pár napja volt itt szó arról hogy fogyasztást kívánnak csökenteni, stb, meglehet hogy azt nem olvasta el senki aki itt szarozza ezt. Mindegy igazából, most lehet mondani, hogy jó de mira abból a törekvésbő lesz valami addigra még sok idő eltelik, ez így könnyen meglehet, de ez úgyanígy van ezzel a táp dologgal is szerintem. Nem kell félni attól hogy ma holnap minden második bolt polcáról ilyet vágnak hozzánk.
  • Yv@n
    #24
    Akire nem vonatkozik gondoltam nem veszi magára...Nincs mit.
  • [NST]Cifu
    #22
    Okos vagy emberem. Itt nem AMD vs. Intel volt a téma, hanem az, hogy az Intel nekiállt papolni az alacsony fogyasztásról - úgy, hogy közben az asztali procijai már üresjáratban is közel 100Watt-ot fogyasztanak.
    Nem magával a felvetéssel van a baj, mert az még okés lenne, hanem az, hogy úgy állnak neki szapulni a tápegységeket készítő cégeket, hogy ő maga b@szik a fogyasztást csökkenteni, és a hatásfokot javítani.

    Először gondolkodj, aztán írj.

    PS.: fizetésből élek immár 6 éve...
  • HuAn82
    #20
    Általánosítani és kötekedni nem itt kell! Köszi...
  • silanor
    #19
    Oszinten szolva egyik ceg neverol se hallottam meg, akik eddig elfogadtak az Intel ajanlasat.
  • Yv@n
    #18
    Aham. Látom használják páran a browserben a kereső funkciót. Beírták: "intel fogyasztás", szerencsére lett találat,így meg is indultak okosságokkal telefosni a cikk hozzászólásait...
    Lehet most meglepő dolgot mondok majd pár embernek, de az mad-s konfigokban is van táp, bizony ám. Sőt még áramot is felvesz. Ez esetben az okosabbak rájöhettek már, hogy az egy amd-s konfigban is jól jöhet ha kevesebbet fogyaszt a táp...
    Nopersze akinek apuci meg anyuci fizeti...
  • arty
    #17
    :D :D :D

    ekkora gagyisagot ... persze, szolitsuk fel a RAM gyartokat h epitsenek hideg es energiakimelo lapkakat, a videokartyagyartok szegyelljek magukat a magas fogyasztasuk miatt, a gonosz hangkartyagyartok is vegyenek vissza, az alaplapgyartok bujdokoljanak el, es egyaltalan MINDENKI DOLGOZZON KI ALACSONY FOGYASZTASI TECHNOLOGIAT !!!!!

    mi pedig dolgozunk a ket magos preszkotton, ami nem fogja meghaladni a 250W-os fogyasztast! ugye milyen rendesek vagyunk mi is ?

    bazmeg intel, h mennetek tonkre :( a vegen szajtepo amd-s leszek...
  • HuAn82
    #15
    Gratula Intel! Csak így tovább! Írány a béka segge alá...
  • [NST]Cifu
    #12
    Rohadt vicces az Intel...
    Majd ha az asztali prociknál is bevezetik a Centrino laptop-proci terhelésfüggő sebességváltoztatást, akkor nekiállhatnak dumálni, hogy a tápegységek így-meg-úgy. Addig viszont pofa be és laposkúszás...
  • Mice
    #10
  • a_n_d_r_e_w
    #9
    Haha. Azért akarják a tápok fogyasztását csökkenteni, hogy a számlán ne legyen feltűnő az új procok többletfogyasztása :)
    egyébként #2 :)
  • Csudri #8
    Én is. Milyet vettél? Én egy 420-ast és hasít, mint az állat. :D
  • silanor
    #7
    Hat en is remelem, hogy csokkenteni fognak a fogyasztason, mert ez mar turhetetlen.
  • asysoft
    #5
    Szerintem először nézzenek körül, ők mit tudnak tenni a fogyasztás csökkentésére... Prescott:))
  • sniper
    #4
    Ha kikapcsolod a ta'pot, jelentosen visszaesik a geped fogyasztasa. :)
  • Csatti
    #3
    ...és következzen másik hírünk, új processzorunk fogyasztása meghaladja a 100wattot...
  • 3P
    #2
    Huh, ez picit úgy jön ki, mint abban a bizonyos közmondásban...
    "Bagoly mondja verébnek..."
  • mainruler
    #1
    Épp ideje volt már. A mostani gigászi fogyasztás már elég nevetséges. Mondjuk nem tudom, hogy a faszán összeszerelt táp mennyiben csökkenti a lassan már három molexet igénylő videókártyák, vagy akár a gigászi mennyiségű áramot igénylő Prescott fogyasztását...