2234
\"Porból lettünk, porrá leszünk\"
-
#114 Pontosan, hisz a neutroncsillagokban, vagy a fekete lyukakban is az egykori hatalmas csillag tömege koncentrálódik kevesebb, mint 20km-es átmérőben!!! -
#113 "Földünk kb. 5 milliárd év múlva mindenképp elpusztul" ezt írtam lejjebb -> ennek a tartalma nem zárja ki, hogy előbb elpusztul, csupán azt jelenti, hogy legkésőbb akkor mindenképp...
...tehát miről is beszélünk??? -
#112 A Nap (és bármely más égitest) gravitációs erejének a méretéhez semmi köze, az csak a tömegétől függ... -
#111 aki egy kicsit is érdeklődik a kvantumfizika iránt, annak ajánlom a következő linket: Vassy Zoltán: A kvantumfizika világképéröl józan ésszel
hosszú, de viszonylag könnyen emészthető és nagyon sok alapkérdésre világít rá, a kozmosz témában is. -
#110 Elnézést, assem félreírtam.
Tehát én arra gondoltam, hogy egy kicsit módosult bolygó pálya is elegendő, ahhoz, hogy "meteorrá" alakuljon a számunkra. Úgy mivel a nap tágul a gravitációja is növekszik, így a bolygópályák módosulhatnak simán. -
#109 Jajj Istenem....
Ha tudnád, nem mi lennénk az elsők, akik így járnának...
A meteor nem csak autónyi méretű lehet. -
#108 A galaxisunkban mindössze egy helyen lehetne: a középpontban!!! De ez még teljességgel bizonytalan, hogy mi van ott... -
Prank #107 állítólag a galaxisunkban felfedeztek egyet, ami űrméretekhez viszonyítva nem számít távolinak... -
#106 Na jó, hagyjuk már a hülyeségeket.
Legalább ez a topik legyen már LOLKASÁGOKTÓL mentes. -
#105 Egy meteor??? HAHAHA!!! LOLOLOL!!! -
Prank #104 sőt, akár az űrlények is megtámadhatnak minket, asszem összekészítem a legfontosabb cuccaimat... -
#103 Sima elpusztulhat. Kizökkenti a pályájáról a Földet, aztán már csak részlet kérdes, hogy minek ütközünk neki. -
#102 Hehe, "közelben lévő" <- ez jó, vicces... -
#101 Amúgy ez egyáltalán nem biztos, a bekebelezés viszont szinte 100%. -
Prank #100 vagy akár egy közelben lévő fekete lyuk is beszippanthat:) -
#99 Attól még nem fog elpusztulni!!!
Én nem az élőlényekről, hanem magáról a Földről beszéltem, ha figyelmesen olvastad volna el... -
#98 Az meg a másik, hogy 5 milliárd év alatt nagyobb annak az esélye, hogy meteor fogja rommá zúzni a bolygot, minthogy a nap zabálná meg. -
#97 Milyen 100 év alatt??? Miről beszélsz??? -
[Walaki]D`Lair #96 ja...:( -
#95 Ja mosot látom, hogy 5 milliárd...
Valamit félrenéztem. -
Prank #94 addigra már mi emberek fogjuk lakhatatlanná tenni :/ -
[Walaki]D`Lair #93 milyen 100 év???? -
#92 100 év alatt nem fog ennyit nőni!!! -
[Walaki]D`Lair #91 Széjjel is fog -
Prank #90 akko szóljál az istenednek, hogy ne vigye túlzásba:) -
#89 LOL, miről beszélsz????
Akkorára fog fúvódni, hogy bekebelezi a Földünket is!!! Ami jelenleg a Naptól ~150 millió kilóméterre van!!!!
Szerinted hányszorosára fog fúvódni akkor??? -
#88 A fény isteni energia. Jóságból és szeretetből áll -
#87 Ez a sokszorosára fúvódik dulog azért túlzás... :) Kétszeres méretnél, már a föld széjjelégne. -
Prank #86 ja tényleg, sorry... -
#85 ...most igen (amúgy az Európán is több mint -100 van, és kb. 50 km vastag jég borítja), de én 5 milliárd évvel későbbi állapotokról beszéltem, ha nem tűnt volna fel, amikor napunk sokszorosára fúvódik...
...vagy csak a duma második részét olvastad, vagy mi??? -
[Walaki]D`Lair #84 igen...erre gondoltam na...és a fotonokra hat a gravity -
[Walaki]D`Lair #83 faszom...komolyan előveszem a csillagászati könyvemet, mert 10 éve olvastam utoljára és már felejtek... -
#82 Max. másodpercekkel...
Még egy link: SpaceFuture.com - egy hírportál, de sok érdekes cikkel/elemzéssel. Valamint egy elég korrekt lista a múlt, a jelen, és jövő űrhajó- és suborbitális ugróhajó terveiről (érdemes megnézni, hogy hány igen ambiciózus terv bukott meg az évek alatt (pl. Roton)).
-
Prank #81 ja fotonokból -
[Walaki]D`Lair #80 akkor mikből? -
Prank #79 úgy tudom az Európán rohadt nagy a sugárzás, ember nem élné túl, a Titánon meg -200 fok van, inkább építeni kéne egy star warsos mobil űrbázist:) -
#78 A fény baromira nem elektronokból áll... :DD -
[Walaki]D`Lair #77 Igazad volt, én emlékeztem rosszul, bocs -
[Walaki]D`Lair #76 pill minnyá utánanézek -
#75 mire gondolsz??? én még olyanról nem hallottam (univerzum témakörben...), max. barna törpéről.