2234
\"Porból lettünk, porrá leszünk\"
-
#1474 Ne má'! -
#1473 mars -
#1472 -
#1471 és közben tényleg -
#1470 szerintem ez szgépgrafika
-
#1469 tök jó lenne, ha tényleg igy nézne ki a naprendszer -
gondolom mérethelyesek...
-
#1467 Ma este: 20:39:30 A Hold elfedi a ZC 3164 = Epszilon Cap 4.5m csillagot
Ha érdekel valakit... :D -
#1466 talán a hold? -
#1465 Tényleg nagyon jók,
Az lenne a jó, hogyha meg is lehetne venni ezeket,
mint egy födgömböt.....
A fölső képen a legkisebb az ugye a Pluto vagy a Hold ? -
#1464 Huh! Ez honnan van? Nagyon jó! -
(kösz Dzsini:)[ -
#1462 A Pioneerre rakták rá.
A Voyager -egy aranyozott LP lemezt vitt magával,
és az emberek üdvözletével, zenékkel.
Apropoó, hol jár most pontosan a Pioneer űrszona, mi a helyzete mostanság ?
nincs erről valami kép ?
mert én meg ezt kerestem ,de nem találtam róla semmit. -
#1461 mi van az első szilárd exobolyóról? -
#1460 azt a képet könyvekben láttam. vagy a Voyagerre vagy a Pioneerre rakták föl -
#1459 NASA oldalon fennt van. -
#1458 Betudnátok linkelni egy képet arról a fémlapról, amin egy férfi és egy nő látható. Az egyik űrszondára rakták föl, hátha a földönkívüli bácsik/nénik(/mind a kettő/egyiks sem) megtalálják, és örülnek nekünk...
Ezer helyet végignézte, de semmi -
#1457 Ez tök durva, hogy egy 149 fényévnyire lévő bolygót észlelni lehet a Földről, nem? Egyébként tetszik a az elnevezése.. :D Azt írták róla, hogy nehezebb a Jupiternél. Ezt hogyan állapítják meg? Mindig érdekeltek ezek a dolgok... -
#1456 Tatooine: a legújabb Naprendszeren kívüli bolygó -
#1455 hát túlságosan nem érek rá, meg általában fos itt az idő (pesten főleg, fényszennyezés, ugye) de nyáron szoktam általában. nem túl régóta, egy-másfél éve, változózni szoktam. Vixen 20x80assal nézegetem. meg vagyok elégedve vele, csak egy kicsit kicsi a látómezeje változózáshoz, oda pedig éppenhogy nagy látómező kellene. -
#1454 Nekem binokliból csak 10x50-esem van. Mennyi időt szánsz te észlelésekre havonta? Én még csak pár hónanpja foglalkozom csillagászattal, és tudni szeretném, hogy mennyit kéne foglalkoznom vele. Jójó, amennyit akarok, csak viszonyításként... -
#1453 20x80 binokli, de nem az enyém. -
#1452 Hát, a 2 magnis csillag azért elég "fényes", szerintem... Nem hinném,hogy eltakarná egy gázfelhő. Bár, minden lehetséges. Azt látjátok,hogy a Vénusz most -3,9 magnis? Nagyon durva, meg a Jupiter is -2-es. Mostanában nagyon sokat nézegetem őket, majdnem megvakulok a Vénusztól, annyira fényes... :D
13-án (szerdán) 18:00-kor a Jupiter 0,6 fokkal északra lesz a Holdtól, szerintem érdemes lesz felnézni az égre, ha csak egy pillantásra is!
Látta valaki a Vénusz Merkúr együtállást két hete? (Asszem akkor volt...) :)
JOINTEER: Mivel nézted meg azt a csillagot? Milyen mûszered van? -
#1451 biztos eltakarta valami gázfelhő... -
#1450 vasárnap 2kor az UMa bal alsó csillaga fölött egy új csilllagot észleletem 10 másodpercig kb.2 magnitúdós volt aztán eltűnt
-
kuncika #1449 Mit jelent az, hogy csoportsebbesség a fénynél? -
#1448 Ezek a változások periódikus változások. -
#1447 Kepler első törvénye beszél erről. Itt is ez a helyzet. Egy ellipszis alakú pályán kering, aminek a gyujtópontjában a Nap áll. A többi bolygó esetleg az apszisvonalat vagy az excentricitást módosítja. De ezek a kilengések minden bolygónál jelentkeznek. -
#1446 Látom nem érted...
#1441 -
#1445 Az eddigi legnagyobb röntgenkitörés -
#1444 én régen csillagászkodtam, de leginkább laikus érdeklődő vagyok.
nincs lényegi hozzászólásom de annak ellenére hogy ismerem a fizika idevágó törvényeit, lenyűgöz az erő amivel a pályáján tudja tartani pl a Nap a bolygóit -
#1443 Elég ahhoz a nap is... -
kuncika #1442 Utánanéztem. A mi naprendszerünkben megfigyelhető üstökösök a Nap körül keringenek, majd általában az óriásbolygók fordítják őket vissza a Nap felé. -
#1441 Az eddigi legnagyobb röntgenkitörés -
#1440 inkább 1 -
kuncika #1439 Az üstökösök két csillag körül kerinenek? -
#1438 Sikeres becsapodás -
#1437 -
#1436 Most hallottam rádióban, hogy mégsem lesz globális katasztrófa, nem ütközünk aszteroidával, nem csapódik a Földbe, mert egy űrszondával eltérítik. +/Nők lapja/ -
#1435 lassan közvetítik az üstökös lepuffantását :)