354
A véleményeket várom
  • Phanta
    Sajna még nem láttam a filmet de mostmár nagyon kíváncsi vagyok. Végre egy olyan film ami valami értéket is hordozhat és egyszerre milliók nézik meg. Rég nem volt ilyen a mozikban... (kritikákból legalábbis így tűnik)
  • SoDI---
    Sodi-- te nagytudású: Szerinted a református az evangélikus a görögkeleti/ortodox egyház az mi??????? Keresztény vagy katolikus??????????

Nem katolikus.
    De kereszténynek tudom, hogy mondják magukat.
  • Augustus Gigo
    2 cds mpeg verzió 1es cdjénéek lejáccásához mi kell? Mert sehogy sem akar elindulni, mindig kiakad. Már 3 szor leszedtem különböző helyekreől,de semmi:(
  • Astaroth
    Én tegnap láttam,marhán megfogott,kicsit beleéreztem magam Jézus életébe.(szó sincs antiszemitizmusról,mindenesetre hírverésnek jó volt)
    Tényleg szerintem ez a film mindenkinek kötelező vallástól függetlenül!A szinkron jó volt,de a feltámadásnál megszakadt a film...
  • Gandibá
    Arról nem beszélve hogy a keresztények hány ezer embert kiírtottak, mert nem vették fel a kereszténységet. Meg mindeb háború a vallás miatt van..
  • Blasta
    Ezafasz szodáj látom csak nem tanult meg rendesen válaszolni a kérdésekre amit feltesznek neki.
  • nagykispeter
    Ugy olvastam a Papi oldalán hogy ACE MEGA CODEC 595-ös verzió kell és sima Bsplayer lejátsza és a feliratot is kitudod tenni!
  • Augustus Gigo
    na emg van egy két cds mpeg verzió, csak egy gond van, ha inditom a gép kiakad, mi kell hozzá? haverom szerint el van átkozva:D
  • Roll
    Amerikában baromi siker lett, már az első napokban nézőcsúcsokat döntött.
  • Bucser
    Válaszoltam privátban itt pedig befejeztem az offolást:))) Bocsi mégegyszer.
  • Pluskast
    Elkezdtem írni egy hosszabb gondolatmenetet de aztán rájöttem, hogy felesleges, így csak azt mondom, igazad van.
  • Jano
    :DDD
  • Punker
    ok offolás vége részemről
    ON: lelehet már szedni valami normális minőségű veriót?
  • PREMIERE1
    Nem szokásom kötekedni, csak kicsit már sok volt ez az egyházellenesség. (Ha túl bántó volt, moderáljátok ki!)
  • PREMIERE1
    Mert a Német Evangélikus Egyház nem kap állami támogatást?

Mert Indiában a többnyire nyomorban élő hívek tartják el az egyházakat, vagy az arab országokban a csóró nép tartotta el az egyházát, templomait?

Japánban sem a hívek tartják el az egyházat?

Kínában is magától állt helyre a hitélet?

Az állam itthon nem adott egyes keleti egyháznak lóvét, hogy rendbe hozassa a templomát?

Na ja!

Azért van negatívuma is annak, hogy a Pol Forum eltűnt.

Minden ateista vagy "szektás", némi "hú de Isten a keleti vallás" filózófiával felvértezve, fantasy rajongássál megtoldva "katolikus vagyok, de ..." ateizmussal a fejekben elkezd ide irogatni, ahelyett, hogy a filmhez szólnának hozzá értelmesen. Alapból rühellik a katolikus egyházat és azonnal támadják, ha hozzájutnak bármilyen fórumhoz. Ennek ellenére, ha valaki szidja az egyik keleti egyházat, akkor meg rögtön megy a moderálás. Minden másért szólni kell, hogy a moderátor végre lépjen és lásson. Ha lép, "okosan" vagy beteszi a gumiba, vagy megszűnteti, néha lezárja - többnyire úgy, hogy a szarkeverés legyen felül -, ahelyett, hogy kidobná a nagy "gondolkodók" hozzászólásait, amelyek az olyan nem ateista "barmokat" - mint pl. én - esetleg meg is bánthatnak!

Védd a szellemiség rontó hitgyülit, rúgj bele a katolikus egyházba Te is! Eddig úgysem bántották minden fórumon ...

Tökért kell állandóan ezen csámcsogni! Csámcsogj egy másik keleti egyházon vagy tartsd meg a véleményed! Öltek, gyilkoltak azok is eleget! Több ezer éven át volt hatalmuk. Épp annyira "kutathatnád" azokat is az okos hozzászólásaidban! De ha már nem teszed - vagy mered, mert a végén még bannolnak vagy rádsütik, hogy "Sodi rajongó" -, szorítkozz a filmre pls, ne hitvitákat kezdeményezz! Nézd meg a filmet és abbl indulj ki, hogy akkoriban mennyire menő volt szadistának lenni az egyesek által tisztelt leigonárius uraknak (#43).
    Nem mintha a már emlegetett keleti egyház papjai nem féltették volna a hatalmukat. Mert, ha végiggondolod, pont ebből a hatalomféltésből indult ki az egész keresztény és római katolikus egyház története. Hatalomvágyból lazán "megölették" Jézust ...
  • Laalee
    lehetne 1-2 ontopic hozzászólás is :D

jó lenne ha nem fajulna el ez a topik
  • SoDI---
    A Hitgyüli is kereszténynek mondja magát :)
  • Bucser
    Sodi-- te nagytudású: Szerinted a református az evangélikus a görögkeleti/ortodox egyház az mi??????? Keresztény vagy katolikus??????????
  • Bucser
    Nem tudom ki tanult hittant teológiát etc. Elvileg (a katolikusok, reformátusok, evangelikusok, görögkeletiek/ortodoxok ezzel takaróznak) az EGYház (legyen bármilyen neve) a hívők közössége. Nem a szervezet ami körbeveszi. Tehát a Római katolikus anyaszentegyházban a pap ha azt mondja egyház nem magáról beszél hanem a hívőkről. HA egy kívülálló beszél egyházról akkor a papi szervezetet érti rajta. Ezért van az, hogy ez a két dolog elbeszél egymás mellett. Utálom a papokat, de semmi bajom az Egyházzal. Egy egyházat lehet úgy is tartani ahogy a budhisták csinálják, de lehet úgy is ahogy a scientológusok, vagy a Hit Gyülekezete. A katolikusok elkérik (szó szerint tartják a kosarat) a pénzt a hit gyülekezete esetén mikor belépnek alá kell írniuk a tagoknak egy nyilatkozatot, hogy fizetésük x százalékát az egyházuknak adják ( A Hit Gyülekezete nem kap állami pénzeket...) A buddhistáknál pedig úgy működik a dolog, hogy termelenek a kolostorba maguknak és eladják a termelt javakat. Ha templomra van szükségük felépítik és amikor az emberek látják, hogy épül a templom ők is besegítenek. Mondjuk ez kultúrális különbség is.

Harmadrészt. Római katolikus - Anglikán keresztény egyházi szervezetet elítélem. Soha nem szólt másról mint a hatalomról. A Többi protestáns egyházi szervezettel semmi bajom amíg nem akarnak erőszakosan megtéríteni (kb. úgy vagyok velük mint a homokosokkal: Amíg nem akar megdugni elfér mellettem)
  • SoDI---
    2 évezred alatt az egyházat csak a mocsok és a vér járta körbe.

És gondold el, mennyivel több lett volna belőle, ha az inkvizíció nem irja ki a destruktív elemeket. Belegondolni is rossz.
  • Punker
    pontosan az egyház a legnagyobb szekta
  • SoDI---
    A Római katolikus és a keresztény egyházakat ha kérhetem ne vegyük egy kalap alá..... Nem egyenlő...

Dehogynem.
    Szekták szaladgálnak, az egyház egyház.
  • Bucser
    A Római katolikus és a keresztény egyházakat ha kérhetem ne vegyük egy kalap alá..... Nem egyenlő...
  • Szabina
    Ezt én is olvastam. Állítólag egy nő infarktust kapott a keresztrefeszítéses jelenetnél.
  • Punker
    de nem 2000 éve, olyan mint itthon a hit gyülekezete azok is szinte minden pénzt elszednek a birka "hívőktől"
  • Arch
    Honnan töltötted le?
  • Jóska Kapitány
    akár hogy is nézzük az összes egyház az emberek kihasználására épül, tény hogy a keresztények csinálják az egyik legdurvábban.

Halottál te már a scientologiai "egyházról". Na azok csinálják a legdurvábban.
  • a.carkey
    Megrázó egy munka. Aki tudja, minél előbb nézze meg!
  • a.carkey
    Maradjál! Amen!
  • RangeR
    Ez csak mitológia. A gyengébbek közül. Maradok az európai mitológiáknál. Azokkal nincs ilyen gond. A filmet azért megnézem a korszak miatt és a légionáriusok miatt. A többi személy Jézust kivéve az ugye nem érdemelné meg, hogy megnézzük, vagy hogy is van ez? Megérdemelnék? Hiszen a törvényeik szerint nekünk a jussunk a halál legyen, ha nem szolgáljuk őket... de gondolom ezt sokan tudják...
  • a.carkey
    Belenéztem, beletekertem. Nem akartam ma megnézni - ráér holnap is -, de nem bírtam ki, hogy bele ne nézzek ...(Ugyanis egy meglepően jó verzió is kering már "odakünn" ...)

Csak belekezdtem, de abbahagytam. Ugyanis az nem kétséges: nagyon megfelelő hangulat kell hozzá! Holnap fellapozom a Bibliát, mert volt pár dolog, amin meglepődtem vagy inkább új volt. De holnap este újból belekezdek. Vagy már délután.

Amit láttam belőle, az nagyon meg van csinálva. (Pilátus nagyon jó!) Direkt belenéztem a végébe is, a keresztút illetve a keresztrefeszítés elejébe. Hm. Elég durva. :(

Zenéje nem Hans Zimmer, bár elsőre annak tűnt - tiszta Gladiátor -, hanem John Debney a zeneszerző. Szuper. Nagy a hangulata!

Holnap ...
  • Aramir
    Mé? A Brian Életében is volt keresztrefeszítés
  • Punker
    jaja én se a kereszténységet akartam szidni csak az egyházat...
  • Arch
    Akkor még egy kis off:
    Én ateista vagyok. És pogány. És ahogy írtad ”alapból elutasítok minden vallást”, de nem csak a kereszténységet, hanem mindet. Ezért nem vagyok pl buddhista sem, meg semmi. És sokan _szerintem_ nem a kereszténységet szidják sokan, hanem az egyházat. Azt amit csinál. Más egyházi tevékenységbe nyílván elég kevesen látnak bele, hiszen itt a kereszténység a legelterjedtebb dolog, és minden ki arról alkot véleményt (jobb esetben:)) amit ismer.

De egyetértek, hogy a filmhez kéne visszatérni, úgyhogy bocs az offért.
  • a.carkey
    Szerintem nem kéne ez az egyházellenesség. Ha valaki szidja a zsidókat, rögtön bannolják. Ez sem más, szidás, csak burkolt. Érdekes, ezt nem törlik. Oké, nem olyan szintűek ezek az eszmefuttatások, mint amit az illető a #15 és a #17-ben produkált, de egyeseket sérthet, mégha nem is írnak ide. A filmre térjetek vissza. Az ateisták azok nem változnak, alapból elutasítanak minden vallást, de valahogy ez mindig a keresztény valláson csattan (zsidón miért nem ...), akik meg elfordultak, azok meg szintén ritkán szólnak hozzá objektívan. Valahogy mingid a "meg vagyok keresztelve, de ..." jön elő ...

A filmről pls!

(Bár mivel az csak áprilisban jön hozzánk, addig meg csak az angol feliratos változat fog keringeni a neten, nem igazán hiszem, hogy sokak meg fogják nézni.)
  • norti
    Hát ha csak azt veszed hogy végig latinul és iráni nyelven van és csak a felirat lesz magyar (legalábbis remélhetőleg nem szinkronizálják...), akkor már nem lehet olyan szájbarágós. Hacsak nem "alkotnak" a feliratfordítók...

Ma eszembe jutott az egyik Halálos fegyver rész, amiben a végén Mel Gibsont és Rene Russot egy zsidó pap adja össze a kórházban... LOL

"akár hogy is nézzük az összes egyház az emberek kihasználására épül, tény hogy a keresztények csinálják az egyik legdurvábban."

Ehhez csak annyit tennék hozzá - bár én alapvetően a deista hitet képviselem, pedig meg vagyok keresztelve, de ennek ellenére mégsem vagyok keresztényellenes -, hogy nem olyan biztos hogy az a legdurvább amit a keresztények csinálnak. Lehet az is durva, amit egyes vallások úgy tesznek a háttérben, hogy ha nem vagy elég "éber" meg se látod. És sztem ez a vallás mögé bújtatott rablás/kihasználás/közvetett irányítás/stb. még durvább.
  • Kandurex
    2 évezred alatt az egyházat csak a mocsok és a vér járta körbe. Nincs itt semmilyen szemfelnyitás csak történelem. Mit kell ezen kiakadni?
  • Punker
    akár hogy is nézzük az összes egyház az emberek kihasználására épül, tény hogy a keresztények csinálják az egyik legdurvábban.
  • PREMIERE1
    Az tény, hogy jól szervezett! De, hogy a kereszténység a legősibb formája lenne a tömegirányításnak, azt azért tagadnám. Van azért egy régebbi és sokkal jobban szervezett formája is, sőt az sem "messze" keletkezett attól a területtől, ahonnan a kereszténység indult ...
  • Gery1980
    A mondandóm második fele a keresztény egyházra vonatkozott, nem a kereszténységre...