524
2004/05 felvételi ponthatárok
  • I.C.ram
    Ja és az átlagba melyik tantárgyak számítanak bele?
  • I.C.ram
    De kinek lehet duplázni? Bárkinek? Akkor egyáltalán van olyan, aki nem duplázik? :)
  • Szabina
    Harmadik évvégi, és negyedik félévi jegyeidnek számold ki az átlagát és szorozd meg kettővel, az összeghez még hozzájön az érettségi átlagod kétszerese, és a nyelvvizsga pontszám (ha van) így jön ki az összpontszámod. Sajnos nem minden intézménybe lehet így bekerülni erről a felvételi tájékoztató intézményi részében olvashatsz, ahol is minden egyetem/főiskola vizsgametesség címszó alatt feltünteti, hogy lehet e pontokat duplázni.
  • Punker
    a vitt pontjaid duplázod meg
  • I.C.ram
    Mi is pontosan ez a pont duplázás?
  • Roll
    Én a helyetekben olyanra jelentkeztem volna ahol magasabb a pont, mert ott biztos esni fog.
    Ahol nagyon alacsony oda marha sokan adják majd be.
    Először én is megszívtam.
  • Trade
    holnap
  • Trade
    Segítsen már vki holap reggel adnám fel.
  • Szabina
    Szerintem idén növekedni fognak a ponthatárok, tavaly a legtöbb helyen alacsonyabb volt az elző évekhez képest, bár lehet, hogy ez már tendencia lesz. Pontduplázással künnyű bekerülni, de ha felvételizi kell, akkor 75-80 pontért is meg kell küzdeni.
  • Trade
    BME : műszaki info,villamos mérnök
  • Trade
    Én első kettőre a BME műszaki info,vill meg a debrecenire is ezt a kettőt.
    De ma nagyon elbizonytalanodtam mert nemvagyok egy számítógép mániás csak netezek meg programozok(de ezzel most le is álltam mert a felvételire készülök).
    Ha nemúgy jön össze a BME akkor később át tudokmenia BMF-re?
    Pl ha megbukok
  • Gabesz89
    Ki volt ma a Neumann János Szakközépiskolában felvételizni???
  • FtranX
    akkor lehet csoporttársak leszünk
  • Roll
    Melyik kar melyik szak? Én már második féléves vagyok BMF-KGK-szervező és info. Szerintem király.
  • The Garrett
    nekem Kaposvári egyetem fotóriporter képszerkesztő szak az első. Meg van még BKM- kommunikácijó. MEg miskolc angol-magyar :P
  • I.C.ram
    Ne izgulj, azóta szerintem már volt vagy 3-4 tanári kar váltás. :) Csak azt tudom, hogy a tesóm, a tanárok miatt lépett le.
  • TheGOro
    Én BMF et választottam, remélem kb ua. lesz a felvételi pontok mint 2003-ban :DD
  • szando
    ehh na akkor szoptam
    b lap feladva, most már nemtok micsinálni... csak ne vigyenek el katonának, az a lényeg...

1ébként 400ezer/félév, de más fizetős helyeken se kerül sokkal kevesebbe, ugyanis itt nincsen semmi pluszköltség.. csak a lakás pesten
  • TZoli
    President Evil én is Debrecen,műszaki infóra tavaly 79 volt.Ha nem változik akkor nekem is jó lesz...Remélem!!!
  • I.C.ram
    Vagy év nemtom. De valami irdatlan sok.
  • I.C.ram
    így az osztály 95%-a tejel mint az állat. 500/félév.
  • I.C.ram
    Pont az angol tanárok miatt tört ki ez :) Tesóm is angol nyelvűn volt. Oxfordban is votl kint.
  • davos80
    Ezt nem tudtam.Azt hittem ,hogy tejelni kell mint az állat.
  • szando
    háát, majd meglátjuk... én angol nyelvűn leszek, talán az angol tanárokkal nem volt ilyen gubanc, ha meg igen, akkor szopok, de hát ez van
  • I.C.ram
    Meg valami más is volt a dologban, de majdnem az egész tanári kart leváltották.
  • I.C.ram
    Asszem valami pénzügyi probléma volt, hogy a tanárok keveselték a tandíjból kapott fiztetést. Kb. annyit kaptak mintha állami iskolában tanítottak volna, közben az a rengeteg suska az igazgatóhoz vándorolt.
  • szando
    de véletlenül elmennek a jó tanárok? ez számomra picit hihetetlen, mivel ott megengedhetik, hogy munkájukhoz méltó fizetést kapjanak a tanárok..
  • Match
    szando: nálunk meg a jó tanárok nem minket tanítanak....akkor összefogotta z igazgatóság ellenünk, vagy a jó tanárok?
    Úgy hívják véletlen egybeesés.
  • szando
    nah arra kíváncsi leszek... de mindez miért történt? csak úgy összefogtak a jó tanárok, és azt mondták, hogy elmegyünk?
  • I.C.ram
    Elmentek a jó tanárok, a szinvonal meg csökkent.
  • szando
    szar hely lett? erre kíváncsi lennék, mert beszéltem olyanokkal akik oda járnak és nem mondtak ilyet..
  • szando
    jahh, ingyenesen végig lehet menni rajta... majd 2. félévtől megpróbálom :D és azért is megyek oda, mert jó kiindulási pont, ha később rájövök hogy mivel szeretnék foglalkozni, akkor akár elvégzek 1 másik egyetemet/főiskolát, de addig nem hátrány egy oxfordi diploma...
  • I.C.ram
    Tesóm is odajárt, és tök ingyen volt :) Olyan jók lettek a vizsgái, hogy ingyenes volt a tandíj.

Szóval, ha jól tanul sima lehet neki is ingyenes :)

Bár tesóm csak 2 évig járt oda, mert állítolag nagyon szar hely lett. Most amerikában jár egyetemre.
  • PResident Evil
    lol már vártam a topicot... sztem nem jó a főváros, inkább Debrecen...
  • davos80
    Én ELTE-TTK-ra megyek, persze csak ha felvesznek...
  • davos80
    Egyeseknek sok a pénze...
  • szando
    én ibs-re megyek, onnan meg majd meglátjuk..
  • Match
    Én 2 eltét írok be, +a gdf hoyg pestre kerüljek...de ha oda vesznek fel akkor mérges leszek :)
    HA GDF akkor 1 év zeneiskola (zsebből) aztán irány a liszt feri :)
  • Takezó
    Hmmm nem tom GDF-en tavaly 72 volt. Az nekem megfelel :D
  • HoTDoG
    Túl sok? :) A Földön az emberek 1%-a diplomás... Tehát olyan 64 millió körül.
    Szerintem ez nem olyan sok. Ráadásul lassan már 1 diploma sem elég. Enyhénszólva kiegyenlítetlen a helyzet. Másol írni, olvasni nemtudnak, mi meg már egyből 2 egyetemet végezzünk el, és beszéljünk 3-4 nyelvet. Ez így nem frankó :P.

Az új rendszerről meg annyit, h a középszintű az azoknak lesz jó akik a középsuliban nem erőltették meg szorgalmukat, és van eszük meg tudnak rizsázni. A felsőszintű meg azoknak akik tanultak, bár ha van 1 kis eszed, meg nem túl sok szorgalmad, sztem meglehet csinálni, de kitudja.
    Akik majd jövőre fognak érettségizni, azaz a mostani 3.-osok, sztem azok szívják meg a legjobban. A tanárok nemtudnak semmit, havonta változtatják meg a dolgokat a minisztériumban, stb.
    Sok szerencsét mindenkinek! :)