524
2004/05 felvételi ponthatárok
-
#44 Ja és az átlagba melyik tantárgyak számítanak bele? -
#43 De kinek lehet duplázni? Bárkinek? Akkor egyáltalán van olyan, aki nem duplázik? :) -
#42 Harmadik évvégi, és negyedik félévi jegyeidnek számold ki az átlagát és szorozd meg kettővel, az összeghez még hozzájön az érettségi átlagod kétszerese, és a nyelvvizsga pontszám (ha van) így jön ki az összpontszámod. Sajnos nem minden intézménybe lehet így bekerülni erről a felvételi tájékoztató intézményi részében olvashatsz, ahol is minden egyetem/főiskola vizsgametesség címszó alatt feltünteti, hogy lehet e pontokat duplázni. -
#41 a vitt pontjaid duplázod meg -
#40 Mi is pontosan ez a pont duplázás? -
Roll #39 Én a helyetekben olyanra jelentkeztem volna ahol magasabb a pont, mert ott biztos esni fog.
Ahol nagyon alacsony oda marha sokan adják majd be.
Először én is megszívtam.
-
#38 holnap
-
#37 Segítsen már vki holap reggel adnám fel. -
#36 Szerintem idén növekedni fognak a ponthatárok, tavaly a legtöbb helyen alacsonyabb volt az elző évekhez képest, bár lehet, hogy ez már tendencia lesz. Pontduplázással künnyű bekerülni, de ha felvételizi kell, akkor 75-80 pontért is meg kell küzdeni. -
#35 BME : műszaki info,villamos mérnök -
#34 Én első kettőre a BME műszaki info,vill meg a debrecenire is ezt a kettőt.
De ma nagyon elbizonytalanodtam mert nemvagyok egy számítógép mániás csak netezek meg programozok(de ezzel most le is álltam mert a felvételire készülök).
Ha nemúgy jön össze a BME akkor később át tudokmenia BMF-re?
Pl ha megbukok -
Gabesz89 #33 Ki volt ma a Neumann János Szakközépiskolában felvételizni??? -
#32 akkor lehet csoporttársak leszünk -
Roll #31 Melyik kar melyik szak? Én már második féléves vagyok BMF-KGK-szervező és info. Szerintem király. -
#30 nekem Kaposvári egyetem fotóriporter képszerkesztő szak az első. Meg van még BKM- kommunikácijó. MEg miskolc angol-magyar :P -
#29 Ne izgulj, azóta szerintem már volt vagy 3-4 tanári kar váltás. :) Csak azt tudom, hogy a tesóm, a tanárok miatt lépett le. -
#28 Én BMF et választottam, remélem kb ua. lesz a felvételi pontok mint 2003-ban :DD -
szando #27 ehh na akkor szoptam
b lap feladva, most már nemtok micsinálni... csak ne vigyenek el katonának, az a lényeg...
1ébként 400ezer/félév, de más fizetős helyeken se kerül sokkal kevesebbe, ugyanis itt nincsen semmi pluszköltség.. csak a lakás pesten -
TZoli #26 President Evil én is Debrecen,műszaki infóra tavaly 79 volt.Ha nem változik akkor nekem is jó lesz...Remélem!!! -
#25 Vagy év nemtom. De valami irdatlan sok. -
#24 így az osztály 95%-a tejel mint az állat. 500/félév. -
#23 Pont az angol tanárok miatt tört ki ez :) Tesóm is angol nyelvűn volt. Oxfordban is votl kint. -
davos80 #22 Ezt nem tudtam.Azt hittem ,hogy tejelni kell mint az állat. -
szando #21 háát, majd meglátjuk... én angol nyelvűn leszek, talán az angol tanárokkal nem volt ilyen gubanc, ha meg igen, akkor szopok, de hát ez van -
#20 Meg valami más is volt a dologban, de majdnem az egész tanári kart leváltották. -
#19 Asszem valami pénzügyi probléma volt, hogy a tanárok keveselték a tandíjból kapott fiztetést. Kb. annyit kaptak mintha állami iskolában tanítottak volna, közben az a rengeteg suska az igazgatóhoz vándorolt. -
szando #18 de véletlenül elmennek a jó tanárok? ez számomra picit hihetetlen, mivel ott megengedhetik, hogy munkájukhoz méltó fizetést kapjanak a tanárok.. -
#17 szando: nálunk meg a jó tanárok nem minket tanítanak....akkor összefogotta z igazgatóság ellenünk, vagy a jó tanárok?
Úgy hívják véletlen egybeesés. -
szando #16 nah arra kíváncsi leszek... de mindez miért történt? csak úgy összefogtak a jó tanárok, és azt mondták, hogy elmegyünk? -
#15 Elmentek a jó tanárok, a szinvonal meg csökkent. -
szando #14 szar hely lett? erre kíváncsi lennék, mert beszéltem olyanokkal akik oda járnak és nem mondtak ilyet.. -
szando #13 jahh, ingyenesen végig lehet menni rajta... majd 2. félévtől megpróbálom :D és azért is megyek oda, mert jó kiindulási pont, ha később rájövök hogy mivel szeretnék foglalkozni, akkor akár elvégzek 1 másik egyetemet/főiskolát, de addig nem hátrány egy oxfordi diploma... -
#12 Tesóm is odajárt, és tök ingyen volt :) Olyan jók lettek a vizsgái, hogy ingyenes volt a tandíj.
Szóval, ha jól tanul sima lehet neki is ingyenes :)
Bár tesóm csak 2 évig járt oda, mert állítolag nagyon szar hely lett. Most amerikában jár egyetemre. -
#11 lol már vártam a topicot... sztem nem jó a főváros, inkább Debrecen... -
davos80 #10 Én ELTE-TTK-ra megyek, persze csak ha felvesznek... -
davos80 #9 Egyeseknek sok a pénze... -
szando #8 én ibs-re megyek, onnan meg majd meglátjuk.. -
#7 Én 2 eltét írok be, +a gdf hoyg pestre kerüljek...de ha oda vesznek fel akkor mérges leszek :)
HA GDF akkor 1 év zeneiskola (zsebből) aztán irány a liszt feri :) -
Takezó #6 Hmmm nem tom GDF-en tavaly 72 volt. Az nekem megfelel :D -
HoTDoG #5 Túl sok? :) A Földön az emberek 1%-a diplomás... Tehát olyan 64 millió körül.
Szerintem ez nem olyan sok. Ráadásul lassan már 1 diploma sem elég. Enyhénszólva kiegyenlítetlen a helyzet. Másol írni, olvasni nemtudnak, mi meg már egyből 2 egyetemet végezzünk el, és beszéljünk 3-4 nyelvet. Ez így nem frankó :P.
Az új rendszerről meg annyit, h a középszintű az azoknak lesz jó akik a középsuliban nem erőltették meg szorgalmukat, és van eszük meg tudnak rizsázni. A felsőszintű meg azoknak akik tanultak, bár ha van 1 kis eszed, meg nem túl sok szorgalmad, sztem meglehet csinálni, de kitudja.
Akik majd jövőre fognak érettségizni, azaz a mostani 3.-osok, sztem azok szívják meg a legjobban. A tanárok nemtudnak semmit, havonta változtatják meg a dolgokat a minisztériumban, stb.
Sok szerencsét mindenkinek! :)