Felvételi 2004/05
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
idén érettségizek. van két középfokúm, amikbõl már le is érettségiztem, szóval van két emelt szintû érettségim. ehez vagyok egy olyan 3-4 es tanuló. van esélyem bekerülni vmi értelmesebb suliban pesten költségtérítésesen? úgy igazándiból a BME - kommunikáció és média, a BKF - komm. és média, meg a BMF - vmi programtervezõi informatikus szakokról lenne szó.
ja, meg tervbe van véve egy infó emeltszint.
vki tud vmi esélyt mondani?
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
KI vagja nagyon a fizikat?
Van egy elektrosztatikas feladat:
Egy vekeony fuggoleges szigetelo rudon kicsiny 10^-6C pozitiv elektromos toltesu gyongy mozoghat surlodasmentesen fel es le.A rud aljan van egy ugyanilyen gyongy rogzitett helyzetben.
Mekkora a felso gyongy tomege ha egyensulyi allapotban 50 cm a tavolsag kozottuk. Ez meg van Coulomb ero tart egyensulyt a grav erovel.tomeg:0,01kg.
b:Mekkora fuggolegesen lefele mutato sebesseget kell a felso gyongynek adnunk ha azt akarjuk elerni hogy 10 cm-re kozelitse meg a ket gyongy egymast. Negyzetes uttorvenyt probaltam hasznalni de hianyzik az ido F=m*a? vagy hogyan,milyen keplettel lehet meghatarozni a kezdo sebesseget?
c:Lefele meglokott gyongy a legalso helyzete elere utan is szabadon mozoghat.Mozgasa soran az also rogzitett gyongyhoz kepest max milyen magasra emelkedhet? Na ehez a kerdeshez nem tudtam hozzafogni
Tud vki segiteni?
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.
Az viszont igaz, hogy aki elmegy pl középiskolába, hülyegyerekekkel foglalkozni, az maga is hülye.
magus; a szulok felelossege: vannak nagyon is kellemes maganiskolak (1) masreszt azert ok akarjak, h minden 70 IQs makibol diplomas legyen es azt hiszem ez az egyik faktor ami a magyar oktatast tonkrebassza(2)
mert ezek a gyokerek alt. egy tanari szakot valasztanak v. vmi kommounkiacio-nepmuveles kamut.
engem gyíkká változtatott de már elmúlt
amugy tenyleg, ez a tendencia, a regiek kozul mar szinte senki sincs itt. Persze azert meg messze a legjobb nehany kozul errefele...
...what\'s for You, will not pass You by...
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
lesz egy diplomád 4 vagy 5 év múlva, és aztán mi??? hová? hogy? minek?
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
a diploma mára olyan, mint 30 évvel ezelõtt az érettségi volt.
(most nagyon általánosságban beszélek, vannak kivételek)
Olvasom, h baj h nem up to datek. En szerencsere jo suliba jarok most, a tanarok itt nagyon jok, csak az abaj, ha innen kikerulsz, akkor tenyleg nem tudsz hova menni. Van ugye sok kamu szak, de igazabol semmifele tanacsadas sincs, hogy mit mire tudsz hasznalni, egyszeruen semmi ertelmes.
Most tenyleg kaosz van, sok ember fog elkallodni az uj rendszerre valo atallasban:(
En ugyan nem jarok egyetemre, de akarkit kerdeztem meg, mindenki csak rosszat mondd a bme-rol, az atlag 2-3 korul mozog, marmint azok kozul akik atmentek.
de ez nem mindenhol van így.
viszont a középiskola nem igazán járult hozzá a mûvelõdésünkhöz. ott komolyan érvényesült a besorolás.
Semmi kedvem olyasvalamivel foglalkozni, ami nem érdekel.
majd ha 40 fölötti leszel meglátjuk mit mondasz :)
...
na mindegy.
ennek ellenére én naiv vagyok, és igenis felvételizek, és megpróbálkozom egy olyan iskolával ami azt tanítja (állítólag) ami engem érdekel.
Nálnuk itt ugy látom, hogy 10-bõl kb 7 ember teljesen elhivatott, és mindene a tanítás..pl nekem is.
pont azért nem, mert az általános iskolánál kell kezdeni a változtatást.
bár én egyetemre járok, és vannak elég furcsa arcok, akik tanári diplomát kapnak. ha õk tanítani fognak, inkább nem szülök gyereket.
vannak kivételek természetesen, és minden intézmény más és más, de sok helyrõl visszahallottam ezt. sajnos a jelenlegi egyetemi oktatás már a "régi szép idõk"höz képest a béka bizonyos testtája alatt van, és amíg radikális fiatalítás és reform nem következik be mindenhol, addig nem tud feljebbjutni.
én A-s voltam, angol tagozat. aki A-s volt, az okos volt. a Pygmalion-effektus pozitív irányban is hat. százból egyszer. bár velem általánosban ezt nem tudták elhitetni...
Hogy alsóbb szinteken mi a helyzet, abban igazatok van.
ált suliban a C volt a kiemelt matek "tagozat" nem emlékszel? :)
valahogy így. mindenki a másikat hibáztatja, más nyakába varrja a felelõsséget, és mástól vár megoldást ahelyett, hogy magáénak tekintené a problémát, és tenne vmit a javításáért. ez mindenhol így van.
ami az oktatásügyet illeti, totál káosz van. hogy a tanár vagy a diák vagy politikusok felelõssége, elég nehéz lenne eldönteni.
1.) van egy hagyományos, rosszul mûködõ, egyre inkább degeneráló rendszer, amit most nem lehet reformálni.
2.) olyan pedagógusoknak kellene diplomát adni, akik tényleg megfelelõek a feladatra (nálunk olyan emberek vannak, akik félig szellemi fogyatékosak - ez most nem vicc, és nem tudják elkerülni, hogy lediplomázzanak, ha megcsinálják az összes tanegységet).
3.) fizetni is kellene nekik - az értelmesebb társaság nem pedagógusként dolgozik.
4.) kellene egy kis pénz az iskoláknak, hogy használható felszereléseket és szemléltetõeszközöket tudjanak venni, vihessék a gyerekeket kirándulni, tapasztalatból tanítsanak meg dolgokat, ne a könyvbõl.
5.) amíg létezik A B C besorolás az osztályok megkülönböztetésére (és még sok egyéb), addig a gyerekek rangsorolva vannak. teljesül a Pygmalion effektus: C-s vagy, hülye vagy. ha azt mondják rólad, hogy hülye vagy, egy idõ után hülyeségeket csinálsz. késõbb pedig már el is hiszed.
6.) olyan alapvetõ pedagógiai hibák vannak az iskolákban és az órákon, amiken a most tanítók nem fognak tudni változtatni.
tehát kell egy jó kormány, sok pénz és támogatás, egy megfelelõ egyetemi képzés, jó és alkalmas tanárok, egy jól felszerelt iskola és hozzá is láthatunk...
sztem a technikai kivitelezese egy oktatasi reformnak (lsd. legyen szakkepzett tanero--) annyiban tartozik rank, mint hogy az honnan lesz tobb szaz mazsa soder az autopalyahoz.
"asszem ez nem a mi problemank"
most akkor mirõl beszélsz? addig amíg a legtöbb ember nem foglalkozik vele mert "nem a mi problémánk" addig itt nem lesz semmi érdemi változás, sõt egyre rosszabb lesz.
de mi a f8szert mindig a tanarokat meg az oktatast basztatjak. a szulok felelossege legalabb akkora.vegul is ok valasztottak ezeket a politikusokat. ezen nem erdemes hisztizni.
es sztam a poroszosan nevelo tanarok is tudjak, hogyan kell keszsegfejleszteni, mitobb mindig is voltak ilyen jellegu torekvesek, csak nem ezen volt a hangsuly. szerintem ez nem egy gyokeres valtoztatas, hanem a hangsuly athelyezese.
sokat jelentene az is, ha a kulvilag szemlelete megvaltozna. ha a felvetelik nem abbol allnanak, h ki mennyitr bir seggelni.
de meg sajnos csak a lexikai tudast tekintik tudasnak a tarsadalomban, tisztelet a kivetelnek, es ha valaki mondjuk szeret barkacsolni, azt is kozgazra kenyszeritik, merthogz diploma az kell, kozban meg nincs egy ertelmes mesterember csak az alkoholista szerencsetlenek. es mindez miert? mert a szulo azt akarja h a gyerek penzt keressen.
annyira azert nem nezem felszinesen a dolgot, csak utalom ezt a tehetelenseget.
Dzsini: a felmutatando tanarok fotojat kuldjem be vagy a telefonszamot?