44078
-
Monoton #8981 :PPPPPPPP remélem nem rám céloztál :DDDDDDDDD -
#8980 a névtelen alkoholisták P -
Monoton #8979 kikazok? -
#8978 amúgy bírom mostmár a spanyol foci imádok az egész olasz labdarúgást támadják
csak éppen elfelejtik, hogy pl a spanyol válogatott hogy jutott ki annó a világversenyre....... -
#8977 a tényekben most lett volna szó az olasz botrányról erre a számítógépes rendszer összeomlott P -
#8976 :DDDDDDDDDDDD -
#8975 ez se rossz
"A beszélgetésekből továbbá az is kiderült, hogy Moggi az amerikai elnök, George Bush, kabinetjére is nyomást gyakorolt a közel-keleti válság ügyében. Moggi a telefonbeszélgetések tanúsága szerint világuralmi terveket is szövögetett irodájából. A beidézett tanúk szerint kísérteties a hasonlóság Montgomery Burns és Luciano Moggi között. A The Simpsons sorozat hőse is hasonló fizimiskával, és viselt ügyekkel rendelkezik, mint a Juventus klub ex-igazgatója. Állítólag Moggi lefizette a rajzfilmsorozat készítőit, hogy önmaga finoman eltorzított képével propagálhassa a bűnöző életmódot." -
#8974 vb előtt kéne, hogy a játékra tudjunk koncentrálni
bár ha belegodolok legutóbbi Olasz világbajnoki cím előtt mi volt -
#8973 Jó volna ha a vb végére kiokoskodnák és lezárnak az ügyet, mert így nem fogunk tudni egy normális játékost sem igazolni. -
#8972 ááááááááááá hova gondolsz? a maffiavezért csak úgy nem ítélik el -
#8971 Berlusconit halálra kéne ítélni :) -
forzajuve #8970 naja! meg egy Maserati Berlusconinak sem tétel :DD -
#8969 én még mindig azon a véleményen vagyok,hogy Berlusconi áll az egész dolog mögött
Nem képes elvielni,hogy nem nyernek meg semmit, ezért megvádolja a többi csapatot -
forzajuve #8968 ez olyan komikus! vip bérletekkel meg (átlagembernek)luxus autókkal vették meg a bírókat ezek a spionok? meg olyan nevetséges meccseket vettek meg, ahol a végén ikszeltünk meg szoptunk egy gagyi csapat ellen? pl a Reggina elleni... azt a meccset levajazták? :DDDDD ez poén!!! nagy balfaszok az illetékesek ha ez igaz. -
#8967 Miközben a fél világ a ma esti párizsi BL-döntő, a Barcelona-Arsenal öszszecsapás eredményét latolgatja, kedden a milánói tőzsdén, értékük hatalmas zuhanása miatt, felfüggesztették a Juventus részvényeinek a jegyzését.
2006.05.17 06:53 Népszabadság
Folyik az egyre szélesedő olasz futballbundabotrány felgöngyölítése. A skandalum politikai hullámokat is kavar: az olasz belügyminiszter, Giuseppe Pisanu a harmadosztályban játszó szardíniai csapat, a Torres Sassari érdekében kért szívességet a Juventus vezetői irányította "focikupolától". Ez is napvilágra került már, ahogyan az is, hogy első ügyészségi meghallgatásán a "Keresztapa" Luciano Moggi elsírta magát. A Juventus eddig teljhatalmú és most bukott vezetőjének az elkeseredése azonban a szurkolókat nem hatotta meg, hiszen a telefonlehallgatások sajtóban közölt jegyzőkönyveiben azt olvassák, hogy a 2004-es idényben még Moggi volt az, aki Paparesta bírót bezárta az öltözőbe, ha nem a Juve javára ítélkezett, és más fizikai fenyegetéstől sem riadt vissza. A bundabotránynak a jelek szerint nincs határa: az ügyészségre szólították már a liga elnökét, Adriano Gallianit, a Milan, illetve az Inter edzőjét, Carlo Ancelottit és Roberto Mancinit, valamint az AS Roma tulajdonosát, Rossella Sensit is - őket egyelőre tanúként.
A Juve edzője, Fabio Capello tömören azt hangoztatta, hogy könnyű most a csapatot támadni, ő nem árulja el a Moggival való barátságát, miközben a sporttisztaság hősének kikiáltott cseh edző, Zdenek Zeman - aki évek óta a Juventus doppingbotrányát és gyanús üzleteit feszegeti - annyit mondott: ez még csak a jéghegy csúcsa. Ami a június 9-én kezdődő világbajnokságra készülő olasz válogatottat illeti, Marcello Lippi szövetségi kapitány megerősítette a Juventus kapusának Luigi Buffonnak a szereplését, annak ellenére, hogy "Gigi" ellen vádat emeltek törvénytelen sportfogadás miatt: e szerint kétmillió eurót tett volna fel egyes mérkőzésekre, és természetesen nyert is, bár ő azt állítja, nem olasz találkozókról volt szó.
Az itáliai futball és a lemondás miatt vezetőség nélkül maradt labdarúgó-szövetség rendbetétele a kormánybiztos Guido Rossi feladata lesz. A tekintélyes társasági jogász, az olasz trösztellenes törvény atyja, a Montedison és a Telecom vezetőségi tagja a tőzsdét ellenőrző Consob elnöke volt. Első nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a szövetségen belül először is az érdek-összeférhetetlenséget fogja felszámolni, bár az olaszok leginkább azt szeretnék tudni, mi lesz a Juventusszal: többedmagával a harmadosztályba kerül-e vissza, és ha igen, hány bajnoki címet vesznek el visszamenőleg a csapattól. Hogy miért történt meg mindez? Moggit és társait - a hataloméhségen túl - az üzlet hajtotta. A Juventus részvényeit birtokolták, a csapat sikere az ő pénztárcáikat dagasztotta, a tévés közvetítések jogdíjáról (a nagy klubok között elosztott évi 600 millió euróról) nem is beszélve. A foci Itáliában évi ötmilliárd eurós üzlet, 40 millió szurkolóval -
R9 #8966 kb ennyit a milanrol
Az egyik sportvezetőjüket aki a bíróküldéssel fogalkozik (?) (Neve: Meani) is lehallgatták amikor véletlenül a megfigyelt egyénekkel 2-3 Milán meccset akart manipulálni. Itt az angol szöveg:
"THE ‘SUSPECTED’ MILAN GAMES
Not just Moggi is involved in these interceptions, even a Milan manager (Meani) who calls the linesman Contini, designated for the Milan-Brescia match of the 9th of April 2006 which ended 1-1. In this interception, Contini calls Mean for a dinner-meeting
Meani: ..cool, if there wasn’t the uncle, however always eh?
Contini: *laughs*
The second game is Milan-Chievo 1-0 from the 20th of April and the interception involves Bergamo and Pairetto
Bergamo: "a...a…and, one who has been already for two months which we should have put him and there was some pressure and therefore… we put Puglisi to direct Milan-Chievo?...ehm, yesterday there were mistakes and therefore they ask: why do you penalize us? ehm, that is with me they did not speak, eh? I’ll tell you the truth, they alled Gennaro (Mazzei)
The third match is Siena-Milan 2-1 from the 17th of April 2005. In this case, according to the investigators believe that the Rossoneri were damaged in favour of Juve.
Mazzini to Giraudo: "however...however I must say that our friend was exceptional at Siena, eh
Contini talking about Baglioni, linesman designated for the Siena-Milan game: he’s Pairetto’s friend, if you want to know he’s the one who books the tickets for him, that Pairetto goes to eat at his house, not at the restaurant, at his house.
Meani: "What the f…, what the f…, I really don’t want him, I don’t want him, I never asked for him nor wanted him, this is one… now he’s also asking me to be very careful, dh, not to make mistakes because Galliani is very angry, obviously. So tell him to be very careful form now on… till the end of the season… however Gennaro is very angry, tell him that from now on he must not make any f…. mistakes because he’s very angry, therefore also on Wednesday try to send two intelligent ones."
-
R9 #8965 apja faszát -
#8964 "Jókat nevetek rajtatok Kárörvendő Milanosok! Pont Ti károgtok? Berlusconival az élen!! Ha már nem nyerte meg a választásokat,akkor így legalább nyer pár bajnoki címet! Ráadásnak még 2 évet(míg feljut a Juve). Azt ti sem gondoljátok,hogy a Milan is bukik. 3 játékvezetőt vádoltak meg. Ugye mint ismeretes 38 meccs van egy évben. Egész jó átlag a 3 bírónak. A Juve 84 pontot szerzett és rengeteg gólt rúgott. Ezt mind csalással??? Kétlem! Úgyhogy tovább nevetek rajtatok! Én akkor is Juve szurkoló maradok! " -
#8963 "Az AC Milan tulajdonosa, Silvio Berlusconi volt miniszterelnök kijelentette: a 2005-ös és a 2006-os scudettót utólag a Milannak kell odaadni."
-
#8962 így van,de sajnos jópár játékost elkell majd adnunk áron alul ha megtörténik a baj -
#8961 eliveleg egyik játékos szerződésében sincs kiesés esetén lévő elengedési záradék ugyhogy a szerződés mindenkit köt. -
#8960 Én is pont erre gondoltam, a meccsek alapján 1általán nem jelentett előnyt, ha tényleg volt csalás. Akik tevékenyen benne voltak azokon mutassák meg a nagy elrettentő bünetést. -
#8959 amúgy ha netántán visszasorolnának minket B-be akkor mennyien mennének el tőlünk? mármint játékosok
tudom hogy ezt nem lehet még tudni csak gondolom vannak találgatások, bár én szemétségnek tartanám az egészet.
akkor legyen inkább Moggi 10 év börtön meg a többiek is aztán kész -
#8958 tök egyszerű akik ellen bizonyíték van azokat a vezetőket örökre eltiltani és nem a csapatokat büntetni
csak az okostojások hiszik azt hogy egy Juve játékos így akar nyerni. -
#8957 hát ez elég durva ami itt folyik
mondjuk a Milant is kizárták már egyszer, aztán feljutottak és Bl-t is nyertek.
lesz ami lesz én maradok. -
#8956 Miután a Serie A hajrájában kirobbant bundabotrány után távozott az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke és alelnöke, a helyi olimpiai bizottság Guido Rossit, az olasz tőzsde-ellenőrző testület egykori vezetőjét nevezte ki a szervezet élére. A megbízatása hat hónapra szól.
"Komoly szankciókra van szükség ahhoz, hogy helyre álljon a rend. Ha elrettentő példa kell ahhoz, hogy véget érjen a hisztéria, akkor abban sem lesz hiány" - számolt be terveiről Rossi.
Azért ezt nem kellene -
#8955 hy! ha ki zárják a bunda ügyes csapatokat akkor nagyobb lesz a seriea B tvés jogdíja mint az a ligájé. Nevetséges lenne ha az livorno is indulan az UEFA kupában -
#8954 Hát persze, valahogy éreztem, hogy ez lesz. Moggi lefizette az edzőtöket,mi? :D -
R9 #8953 nemfogok rá semmit de megvédem a csapatomat mint ahogy te is a tiedet -
#8952 igen erre az ügyre most rá lehet fogni 1000 év sikertlenséget -
R9 #8951 ja mi nem tettünk nektek viszont moggi tett ^^ -
#8950 Most olvasom a NSt, DVDvel együtt vettem.
Szóval ez a "Inter lesz a 2006-os bajnok?" NEVETSÉGES. Nem hiszem, hogy megmernék tenni, hogy kirakják a Milan,Juve,Lazio,Fiorentina négyest. Kötve hiszem. De tegyék csak meg én akkor is Juventino leszek, és minél előbb visszajutunk. Aztán ott a másik része, Inter? Bajnok? Hogy is van ez? Az ég világon semmit nem tettek azért, hogy bajnokok legyenek, talán csak annyit, hogy ők fedték fel a felvételeket. :) Remélem minél hamarabb vége lesz az ügynek és mindenki boldog lesz.
-
#8949 én csak azt nem értem minek erre szükség amikor egyértelműen a legesélyesebbek vagyunk a bajnokságra,és képesek lennénk megnyerni -
#8948 ha tényleg olyan vádak bizonyosodnak be a bíróságon akkor,igen ki kell zárni
csak ez a bajnoki cím osztogatás ide oda ne legyen -
#8947 Csak nem hiszem el, hogy sok bírót le lehessen fizetni évekig -
R9 #8946 kikell zárni a csalókat -
#8945 a csalás nagyobb sportszerűtlenség
aki bűnös az bűnhödjön ennyi,de úgysem tudnak olyan ítéletet hozni ami megtisztítaná az Olasz futballt,mert ha el is tűntetik ezeket az embereket vagy csapatokat,akkor majd lép más a helyükbe -
#8944 mert ez a bizonytalanság a legszarabb... Mert sztem semmi kizárás nem lesz, mert ngy sportszerűtlenség lenne -
#8943 semmit sem lehet tudni,szerintem nagyon hosszan elfog húzodni az ügy,bár az európai kupákra jún 5-ig kell leadni a nevezést -
#8942 Mit szarakodnak, hihetetlen :). Nem hiszem el, hogy ilyet mmegcsinálhatnának.
Ennyi erővel a BL-t is teljesen felforgathatnák :DD
Egyébként mikor derül már végre ki pontosan, hogy mi lesz, mi fog történni?