Forza Juve

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolti9014
A Kis Nagy Ember
2008.11.06.
hírességek
BL-csoportkör, 4. forduló
Nem köpi le az ellenfelet, mint Messi. Nem fejeli le, mint Zidane. Nem nagyképû és nem kacsingat más klubok felé, mint Cristiano Ronaldo. Õ csak futballozik, szenvedéllyel és alázattal. Ezért is kapott vastapsot a Bernabéuban.

Negyvenhat évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a Juventus - 1962 februárja óta elõször - legyõzze vendégként a Real Madridot (0-2, gólszerzõ Del Piero a 17. és Del Piero a 67. percben.).

A veterán csatárnak (aki vasárnap ünnepli 34. születésnapját) ez volt a 40. és a 41. találata a legrangosabb kupasorozatban. Cseleit és szenzációs szabadrúgásait lassan több mint másfél évtizede csodálhatjuk - tizenegy éve már gólt lõtt a BL-döntõben, az 1997/98-as szezonban pedig a BL gólkirálya lett, tíz találattal.

Mesébe illõ történet az övé. Egy villanyszerelõ apa és egy háztartásbeli anya második fia úgy dönt, futballista lesz. Arról talán õ sem álmodott, hogy milliók bálványává s a klubhûség mintaképévé válik.

1993 óta szerepel a Juventusban. Elsõ olyan meccsén, amelyen kezdõként lépett pályára, hármat vágott a Parmának. Nyert BL-t (1996-ban), nyert világbajnokságot, nyert hét bajnoki címet, legfontosabb tette mégis az volt, hogy 2006 nyarán nem hagyta el a süllyedõ hajót. A Juventust a második ligába számûzték, Del Piero azonban maradt, és gólkirály lett a Serie B-ben, majd egy évre rá – tavaly – a Serie A-ban is. Ilyesmi utoljára Paolo Rossinak sikerült a nyolcvanas évek elején.

Leginkább bal oldali támadó középpályásként (hátravont csatárként) szeret játszani, 173 centijével centerként nem sok esélye lenne. Õ szerepelt a legtöbb meccsen zebracsíkos mezben (572), s õ a Juventus történetének legeredményesebb játékosa is (248 gól).

Akad viszont egy Juve-rekord, amit Del Piero aligha fog túlszárnyalni, ez pedig az egy szezonban lõtt gólok száma. A csúcstartó Híres Ferenc, akit annak idején Hirzer Ferencként ismert a sportközönség, s aki az 1925/26-os idényben 23 mérkõzésen 35 gólt lõtt a Juventusban.

Híres/Hirzer a kõbányai Törekvésbõl indult; õ is novemberben született, õ is balösszekötõ volt, a Juve futballistájaként õ is a Parma ellen kezdett elõször, õ is mesterhármast lõtt azon a meccsen (!), s õ is alacsony termetû volt, akárcsak Del Piero – ezért is ragadt rá a "Kicsi" becenév. Végül két szezon után elköszönt a Juventustól (összesített mérlege: 43 meccsen 50 gól), s a Hungáriában fejezte be pályafutását, magyar bajnokként, utolsó szezonjában 15 gólt rúgva...

focitipp.hu

Hajrá Magyarország!

9csöves9
nike reklám Amaurival<#idiota>

http://it.youtube.com/watch?v=BSj9icWXKb0

FINCHE VIVRO ODIERO VIOLA E GRANATA,ODIERO LA POLIZIA E PER SEMPRE LE ODIERO...

BADE
Nagyon nagy kép!!!

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

BADE
Hát igen,Alex igazán megérdemelné az aranylabdát,már csak az ill. az EB arany hiányzik a gyûjteményébõl.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

9csöves9
http://www.youtube.com/watch?v=9h12hPIXldM

http://www.youtube.com/watch?v=lXl0V18U1R8

Grove4
Na grat a fiúknak,bocs,hogy ilyen késõn reagálok,de nem tudtam elõbb nethez jutni,szal nem találok szavakat,és Del Piero....áhhhhh...ISTEN,oda neki az aranylabdát,ilyenkor érzem azt,hogy ki az a Cristiano Ronaldo????Szal grat a csapatnak,"Újra itt van,újra itt van,újra itt van a nagy csapat!!!!"

"Megérte a hosszú várakozás, és kibaszottul megérte kitartani a csapat mellett a legnehezebb idõkben is. Imádom ezt a klubot."-Ez számomra,és szerintem számodra is természetes!

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

forzajuve5
még az kellene hogy 40 milliót adjunk ki egy játékosért. meg kell venni Diegot a középpályára + 2 vagy 3 minõségi védõt

james69holden
A Juventus a spanyol Joaquínt és a horvát Rakiticet is igazolná

Az olasz Gazzetta dello Sport és a Tutto Mercato információi szerint a Juventus kettõs igazolásra készül: a spanyol Valencia játékosát, Joaquínt és a német Schalke horvát légiósát, Ivan Rakiticet is szeretné soraiban tudni.

Nem csak a Real Madrid ellen aratott Bajnokok Ligája-gyõzelem miatt lehet emlékezetes a Juventus e heti spanyolországi látogatása.

Alessio Secco sportigazgató ugyanis a csapattal ellentétben a mérkõzést követõen nem utazott vissza Olaszországba, hanem a Valenciával tárgyalt a tehetséges jobbszélsõ, Joaquín átigazolásáról.

A labdarúgó szerzõdése 2012-ben jár le, így 40 millió euróba kerül, ha felbontják kontraktusát.

Joaquín iránt már korábban is érdeklõdött a Juventus, amely most a spanyol klub nehéz anyagi helyzetét próbálja kihasználni az ajánlattal, és állítólag a futballista is hajlik a váltásra.

A „zebrák” azonban nem elégednének meg csak Joaquínnal: a Racing Santander–Schalke 04 UEFA-kupa-mérkõzésen is jártak Juve-megfigyelõk a vendégek horvát középpályása, Ivan Rakitic miatt, akinek sokoldalúságát több taktikai variációban is bevethetnék az olasz klubnál.

A horvát futballista szerzõdése 2011-ben jár le a német egyesületnél.

by NSO

Live! gamertag: Holden HUN | Forza Juve!

Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
Breki33
TEgnap volt a filmuzeumban Juve-Dózsa mecs

olyan fura volt a Juve ellen szurkolni

Amúgy 2-2 lett 2-0-ról
9csöves9
hazafelejüvet egy kicsit illkumunált állapotban azon elmékedtem,hogyóx ennek a csapatnak teljesen más szurkolni mint bármely másnak a világon

ennyien 10 éve nem méltattál a kapitányt a z ismerõseim között mint most

cassoneitaly
Holnap estefelé feltöltöm <#wink> Most mennem kell szunyálni, mert 5kor kelek, irány tolmácskodni... <#wow1>

Alessandro Del Piero! I'm proud that you are my idol, and my heart belongs to you!! <#vigyor><#worship>

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

nono84
A leg dúrvább amit tegnap hallottam hogy a bajnoksáágban mi kaptuk a legkevesebb gólt, illetve a bl-ben is csak hármat. Szép volt a tegnapi játék, de Dp-n kívül szinte nem is volt kapura veszélyes játékos.

Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!

Fabio Capello
skandináv a szentem, mit vártál tõle, átmész rajta egy úthengerrel, fél perc múlva jobb mint fiatalkorában... 😄

forzajuve5
most, hogy látom mennyien jönnek más topikokból gratuláni, kezd igazán tudatosulni bennem hogy tegnap a srácok mit is vittek végbe.

látom sokan külön kiemelik Mellberget is, és ezt most én is megtenném. Azt gondolom eléggé hasonlít Pavelre abból a szempontból, hogy kaphat akármekkora rúgást Õ akkor is feláll és összeszorított foggal küzd tovább, és ez az ami igazán megbecsült játékossá teszi.

BL gyõzelem? nem hinném hogy ezt véghez tudjuk vinni, legyünk benne az elsõ nyolcban úgy hogy közben kiütöttünk egy angol csapatot 😊, és én akkor már boldog vagyok.

Trunks
Nem akarod felrakni más néven, hogy megnézhessem?

Amici di nessuno...

Kit--Kat
THX!

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Magic Boy
Jó csapatotok van és akár addig mehettek is a BL-ben amíg velünk (Manchester United) nem találkoztok.
Ha mi kiesünk akkor nyerjétek meg ti.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

Kit--Kat
<#eljen><#eljen><#eljen>
Kösz!
Majd a Real is kikecmereg ebbõl, 2 hete még mi is süllyedõ hajón voltunk.

\"akkor még bámultam a felnőtteket, azt hittem jó lesz majd, ha egyszer én is nagy leszek\"

Eddig nem volt idõm, gratulálok a tegnapi gyõzelmetekhez. És Del Piero jogosan egy ikon még mindig.

|HALA MADRID!! |-------------------------| http://www.hackthat.net/df/ddos/48897/index.hack

Trunks
Fantasztikus, amit a csapat mostanában mûvel, de azért a BL-gyõzelemrõl még kár álmodozni. Maradjunk azért két lábbal a földön. Én még így is elküldeném Ranierit, bár nem ebben a pillanatban természetesen.

Amici di nessuno...

Kit--Kat
Vannak osztályzatok a meccsrõl?

Zsolti9014
Nagyon nagy, zseniális, szenzációs, fenomenális, nem tudok mit írni errõl!
Del Piero egy hatalmas EMBER, zseni!
Az egész csapatot, a klubot imádom, mióta az eszemet tudom, de legalábbis 9-10 éves korom óta mindenképpen.

És nálam Legro-Chiellini a világ egyik legjobb középsõvédõ párosa, hatalmas kedvenceim lettek õk is.
Mellberg is nagyot játszott, Marchionni, meg mindenki!

Manninger pedig érzésem szerint az utóbbi évek legjobb cserekapusa, talán Abbiati után, persze õ meg nem csere volt, mert Gigi hosszan volt sérült akkoriban.

Hajrá Magyarország!

Magic Boy
Ez így igaz, bár a Milán, Inter páros jónak tûnik és az Udinese se rossz eddig idén.

forzajuve5
ha tartjuk ezt a mostani formát akkor a bajnokságban elszenvedett hátrányt hamar le fogjuk tudni dolgozni, 4 pont, a szezonnak ebben a szakaszában még nem mondanám nagynak

forzajuve5
köszi szépen, örülök hogy örömet okoztunk 😊
és igen még 33 éves, vasárnap lesz majd 34

Magic Boy
Del Piero két villanásával szépen elkentétek a Real-t grat.

A bajnokságban viszont sajnos elég gyenge a csatárjátékotok.
Remélem azért a BL minimum meglesz a végén.

adeex7
grat a csapatotoknak,Barca szurkolóként külön örömömet leltem a tnapi meccsben,meg amúgyis hihetetlen jól játszott a Juve,és amit Del Piero lemûvel így 33(?) évesen az nem semmi,szal grat!!<#eljen>

Count Adyn
szerintem a címe miatt szûrik ezeket, bele se néznek😊

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

jók a képek

#1 Sebastian Ingrosso, #1 Calvin Harris& #1 Dirty South fan :}}

cassoneitaly
Hát ilyet... Mondjátok már, hol sértette ez a tegnapi videó az UEFÁ-t akárhogyanis ? Megvannak ezek zavarodva <#idiota>

GRANDE ALEEEEEEEEEEX!!!

Un cavaliere non lasciá mai la sua signora...Del Piero il grande capitano! Gamertag: AwesomeCassone http://facebook.com/cassonesub

Count Adyn
Grat a csapatnak, kár hogy lemaradtam a meccsrõl, épp szakesten voltam, a wcben mondta a dékán hogy nyert a Juve 2-0 ra Del Piero 2 góljával😄

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Breki33
Kanta: Del Piero született zseni - Nézd meg a klasszis legszebb szabadrúgásait!

A Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-meccsen ismét bizonyította zsenialitását Alessandro Del Piero. A Juventus veterán világklasszisa két góllal járult hozzá csapata 2-0-s diadalához, a futballista teljesítményérõl mi sem árulkodik jobban, minthogy a Bernabeu közönsége vastapssal jutalmazta. Mi videóösszeállításunkkal borulunk le a Del Piero nagysága elõtt. Összegyûjtöttük a sztár legszebb szabadrúgásait. Íme!

http://www.pepsifoci.hu/node/20059
4:00-tól már elég opálossá vált a tekintetem...

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Breki33
hm így nem látszik

Összefoglaló:

http://videos.sapo.pt/nliTTaUZhEnpKassGmEd

Breki33
Összefoglaló <#szeret><#taps><#wave>

Csak azt sajnálom a harmadik nem ment be mecs elõtt mesterhármasra tippeltem P

gercse
úgyám, én is csodálkozam rajta, hogy miket levágott, jól helyettesítette Grygerát, kevesebbet futott fel mondjuk, bár ezen a meccsen grygera sem futott volna fel sokat.

Kit--Kat
Egyébként Mellberg játéka tetszett még nagyon, amit mentett Drenthe ellen, az valami zseniális volt, meg úgy az egész meccsen jól helyezkedett.

9csöves9

9csöves9

Kit--Kat