48
  • Power
    #48
    "Az optimalizaciorol annyit, hogy en eloszor mukodore irom meg a programjaimat. A legutolso nagyobb program hetekig futott egy feladaton optimalizacio nelkul. Ezt az idot lecsokkentettem 15 percre, agyonoptimalizalgatva a programot."

    Már megbocsáss, de akkor először bitang sz*r programot írtál. Ez nem optimalizáció, hanem hibajavítás.
  • mir
    #47
    :)
  • mir
    #45
    akkor talán megegyezhetnénk abban, hogy azokat, akik nem képesek erre nem nevezzük "rendes" programozónak.
    mondjuk én(ha teljesítményorientált programot írok) akkor alapjában véve úgy alakítom ki, hogy megfelflő módon fusson, a lehető legkevesebb IF-el, meg az ifben szereplő dolgokat még jóvan az IF előtt kiszámíttatom... na mindegy.
    "mindenki másképp csinálja..."
    bár még olyan igazán power-appot nem fejlesztettem sosem.
  • JTBM
    #42
    A szamitogepek fejlodesevel a programok is fejlodnek. Ma mar tuzfal, virusirto, webserver, ftpserver, bittorrent sead, sql server, fejleszto kornyezet, esetleg egy jatek fut a gepen parhuzamosan. Erre egy 486-os keptelen lett volna.
    Az optimalizaciorol annyit, hogy en eloszor mukodore irom meg a programjaimat. A legutolso nagyobb program hetekig futott egy feladaton optimalizacio nelkul. Ezt az idot lecsokkentettem 15 percre, agyonoptimalizalgatva a programot. De az optimalizaciohoz legalabb 5-szoros tudasra van szukseg, mint az egyszeru mukodo kodhoz. Ezzel a tudassal sok programozo egyszeruen nem rendelkezik.
  • mir
    #41
    jól sejtem, hogy nem borad-band neted van, és vírusírtó, meg tűzfal sem üzemel a gépen?
  • mir
    #40
    vagy ameddig sikerül, vogy tovább.
  • NEXUS6
    #37
    Ehhez az átlagfelhasználó számítástechnikai/hardwer igényéhez szólnék hozzá:

    Még annak idején felraktam a 486-os gépemre az office2000-et:)) Nagyon szépen el is müxöt, sőt a wörd2000 gyorsabb is mint a korábbi wörd6 (már a 486-oson is)!!! Mondjuk nem többszáz ódalas dokumentumokról van szó, hanem kis levelecskék stb esetében, amit egy átlag felhasználó otthon szeret készíteni. Szerintem egy p233mmx bőven elég netezni, wördözni, videózni stb A több gigás prockók nem jelentenek annyival nagyobb használati értéket, amennyivel nagyobb teljesítményűek!
    Ha meg jáccani akar az ember, akkor vegyen BOX-ot vagy PS2-őt egy videokártya áráért.
  • Pepito
    #36
    Nincs mese, a vilag novekedesre van beallva. Ilyen a termeszete. Aztan jon a szingularitas es kezdhetjuk valahonnan elolrol valami massal. Igy van ez, raadasul Godel ota mar tudjuk is miert...

    Ez ellen lehet lazadni, de nincs tobb ertelme, mint a szellel szemben hugyozni.

    Ha a fiuk nem szeretnenek annyra jatszani, es nem adnanak meg mindent egy meg egy kicsit gyorsabb gepert, akkor talan nem novekedne ilyen gyorsan a technologia.

    Egyebkent barkinek szabad 468-osokra alapozva gepeket epitenie. A vilagon nagyon sok ceg folgalmaz ilyen eszkozoket, meg csak nem is dragan.
    Pl. http://www.compulab.co.il/ 100 dollar korul arulja a vilagegyik legkisebb integralt alaplapjat (hitelkartya meret!!!) amira mar csak a periferiakat kell felrakni. Win2000 is fut rajta, szoveget is lehet szerkeszteni. Csak tessek, csak tessek!

    Ha valaki megrendel 1000 darabot, legyartja a hazat hozza, osszerakja, megtalalja a vevot ra.... stb. A piac majd eldonti, hogy mi kell neki. Nagyszaju elelmes konzervativok, csak tessek, a palya szabad.

    En szeretem, ha ketyeg a gep rendesen. Es az vesse ram az elso kovet, aki szivesen varakozik a homokorat bamulva a monitor elott...

    (A klikk utan kisvartatva megjelenik a homokora, ami azt jelenti, elkezdhetunk varni.)
  • mir
    #29
    ez azért van, mert nem éri meg optimalizálni.
    manapság a konzervatív kódok időszakát éljük, és senki sem optimalizálra halálra magát, mert azokból az erőforrásokból, amiből mondjuk gyorssá lehet tenni egy word helyesírásellenőrzőt mondjuk bele lehet tenni még 6 nyelvet, vagy bonyolultabb mondatstruktúrát, ami fontosabb.vagy a divXes példa:
    te hogyan tömörítenél? jobb mnőségbe, de lasabban, vagy szar minőségbe, de gyorsan. gondolom az elsőt válastod. a DIVX fejlesztői is azt választották, és a rendelkezésükre álló erőforrásokat úgy osztották be, hogy a tömörítési minőségre helyezték a hangsúlyt.
    mondjuk ezekkel az optimalizációkkal közel annyira sem lehet megváltani a világot, mint gondolod: az a divX optimalizálás, amit te mondasz JÓ ESETBEN sem volt több, mint 50% teljesítménytöbblet, de általában még annál is jóval kevesebb + teljesítményt lehet a költséges, és sok időt felemésztő optimalizációval nyerni.
  • JTBM
    #21
    A CPU-knak es a GPU-knak meg van hova fejlodniuk, a Virtualis Valosag (VR) elerese meg mindig alom. A szimulatorok is egy leegyszerusitett modellel kell, hogy szamoljanak, kulonben nem mennenek elkepzelheto sebesseggel.

    Az energia problemat en is ugy oldanam meg, hogy 100W felett Wattonkent 1 Euro(v. dollar) adot fizettetnek a gyartoval. Lehet, hogy csucs procik eseten tullepnek a 100W-ot, ahol tobb ezer Euro a proci ara, de az 50-200 Euros prociknal nem mernenek tul sokkal 100W fole menni.

    Ezzel parhuzamosan bekorlatoznam az alaplap es a grafikus kartya fogyasztasat is, mert kulonben a gyartok ugy oldanak meg a dolgokat, hogy kivinnenek egy csomo funkcionalitast a North-Bridge-be es a GPU-ba.
  • Csatti
    #16
    Valahogy nem érzem, hogy fáznék pedig amd-m van, szal igazán egyikre sem mondhatnánk, hogy hűti a lakást...
  • GABOR16
    #14
    Majd mikor elérnek a fizikai korlátokhoz, akkor belátják, hogy rossz irányba haladtak. :-)

    Úgyhallottam, hogy az új AMD 64 bites procik (mostani fejlesztés Fx-53-tól kezdődően) SOI nélkül fognak fogyasztani 40W-ot.
    SOI-val meg még kevesebbet.
  • Eiki
    #13
    Sajnos a képlet egyszerű: a procik "észnélküli, erőből" fejlesztése még mindig nagyságrenddel olcsóbb, mint a programok optimalizálása. Ez van :(
  • Benedekco
    #12
    "1 600MHZ"=egy 600MHz nem félreolvasni 1600-nak!!!
  • Benedekco
    #11
    álmoggy :D
    ha komolyan elkezdenének optimalizálni és nem évente adnák kia a fos windózokat/ofiszokat akkor léehet hogy 1 600MHz-es P3 vagy K7 bőven elég lenne 1 ÁTLAG JÚZERNEK
    a CAD-re meg kikéne találni valami toltál mást, és a pc-t el kéne már felejteni
  • NEXUS6
    #7
    Ja, a különbség az intel meg az AMD között, hogy az AMD prockók 30%-al kevesebbet fogyiznak és min 120%-al nagyobb teljesítményre képesek.

    Ja meg, hogy valódi 64 bites megoldásuk is van nem csak ilyen itanum v2.0 szütykök.

    És még csak nem is vagyok ájemdé hívő, merthogy más cégek motorolla toshiba stb, már rég 128 bitnél tartanak, meg 3x teljesítmény nyújtanak feleakkora órajel mellett.
    De mindegy a pécé arkitekcsörbe ilyen combos kis prockók illenek.

    Én mondjuk törvénybe iktatnám, hogy a amennyivel nagyobb áramfogyasztást/ezáltal környezet szennyezést/ jelent a világnak ez a szerencsétlen szabvány, annak összes következményét fedezzék a vezető cégek (int amd M$...) a profitjukból mondjuk kitellne!!!
  • Darth Sith
    #2
    hát tényleg nem ártana csökkentenia fogyasztást mega hőt, így ha az ember vesz egy prescott -ot, akkor nem kell télre fűtés.. :D