14
 • NEXUS6
  #14
  Háj NASA!

  A tv-t azért ennél általánosabb értelemben vett példának képzelem annál, mint ahogy te értelmezted a szavaimat.

  De akkor menjünk végig rajta. A tv díjat alapvetően a mtv, mint állami, közszolgálati csatorna kapta meg. A mtv ezenkívül még jó pár milliárdot kapott/és most is kap az államtól a működési költségek fedezésére. De ugye jogosan felmerül a kérdés az államnak honnan is van pénze?
  Hát ugye állami vállalat egyre kevesebb van, mondjuk nyereséges szinte egy se, így azok bevételéből nem igazán tudja fedezni magát.
  Jó pár ezer éve kitalálták már ennek a problémának a megoldását és ezt úgy hívják ADÓ. Számold ki egy magyar ember az állami szolgáltatások fedezésére jövedelmének 70 százalékát szépen átutalja állambácsinak (szja, tb, áfa, helyiadók.. stb) ja és ekkor még az állam által finanszírozott szolgáltatásokért kifizetett pénzeket nem is számoltam (közmű, tömegközlekedés, stb).

  Nos szerintem elég csúnya dolog egy 80%-os elvonás után még pénzt kérni egy állami szolgáltatásért - miközben ugye a közszolgálati médiumnak elvileg mindenki számára hozzáférhetőnek kéne lennie.

  Ezek miatt nem értem a mai napig, hogy miért nem ingyenes a net, meg egy csomó minden? Ha már az orvosi ellátás az első diploma, az oktatás stb... ELVILEG/TÖRVÉNYILEG! ugye ingyenes;)

  Nem akarok demagóg lenni, de az az érzésem, hogy akkor, amikor olyanért vesznek rá, hogy fizess ami a törvény szerint ingyen van akkor, gyakorlatilag az államtitkárok merdzsóját, meg az osztályvezetők tájföldi szextúráit fizetjük ki.

  Csak ennyi!
 • NEXUS6
  #8
  Hú de ciki!

  Lassan az ilyen nagy cégek is rájönnek, nem az a fontos, mi az ami a papírokban áll, hanem az ami az emberek fejében van.

  A törvények megváltoztathatók! Senki sem mondta, hogy 10 év múlva is ugyan azt fogja jelenteni a szerzői jog, mint amit jelentett 100 évvel ezelött! Elég szégyen, hogy a digitális média korában, a törvények még mindíg nem vesznek tudomást az adatok tárolásának/terjesztésének erről a teljesen új módjáról.
  Könyörgöm, Guttenberg már meghalt egy pár száz éve! -kb félezer.

  Ha senki nem hajlandó fizetni valamiért, azt azért előbb utóbb kiveszik a passzusokból, lásd tv díj! -egy demokráciában legalább is úgy szokott lenni;)
 • zippofcy
  #7
  Az USAnak max 20 éve van hátra mint a világ vezető hatalmának, annyit már csak kibirunk.
 • And5
  #6
  végre vki aki megunta a RIAA tevékenységét
 • Darth Sith
  #5
  remélem nyer ez a csákó! szurkolok neki! a RIAA meg bekaphatja!!!!!!!! :)
 • Tpe
  #3
  Nagyon remélem, hogy nyer a perben az a "biztosítási alkalmazott".
 • JZO
  #2
  ez jó duma :))
 • Barpi
  #1
  Nem lehetne megoldani, hogy ezekről a fasisztákról nem írnátok többet? Lassan már mindenhol a terrorról olvasok, amit vagy a riaa, bsa, asva meg a hasonló maffiózókból álló szervezet hajt végre. Bin Laden ha élsz, ezeket robbantsd fel, mert ezekért még hálásak is leszünk neked.