15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • cr3ativ3
    megtanítasz? :)
  • hen-tes
    Igen, belefér. :-)
    [amúgy is szeret olvasni ilyeneket]
  • Gabo
    Nem értek veled egyet. Attól, hogy a papírt vagy vásznat a képernyőre cseréled és ecset helyett egy digitáblát használsz, semmi nem változik meg. A képet továbbra is Te magad készíted el. Ezek csak eszközök. A szellemi és alkotói munkát továbbra sem a gép végzi, hanem Te magad. Egyik progiban sem fogsz olyan gombot találni, amin az szerepel "Készíts nekem tökéletes képet.".
    Vagy szerinted a digitális fényképezőgéppel készített képekből is hiányzik a bensőségesség és csak az analóg, filmes géppel lehet ilyen képet készíteni? Mert a különbség nagyjából ugyan ennyi ebben az esetben is.
    Amúgy nem vitázni akarok, de szerintem egy kis filozgatás még belefér a topik témájába.
  • hen-tes
    Igaz, na mind1, legközelebb majd megpróbálok figyelni erre is. Igazából csak a felhőkre koncentráltam.
  • Gabo
    OK!
    De nézd meg a képed és saccold meg, hogy a fénypászmák szögéből kiindulva milyen magasan járt a Nap. Azután nézd meg, hogy a fotó esetében milyen magasan lehetett.
    Nem azt mondtam, hogy nem lehet naracssárga az ég! Lehet. Sőt nekem már volt szerencsém rózsaszín napfelkeltét is látni. A lényeg az, hogy érdemes arra odafigyelni, hogy milyen színek mikor, milyen napszakban, milyen időjárás esetén fordulnak elő, máskép a kép hitelét veszti.
  • hen-tes
    " Az a jó benne hogy nagyon könnyü és így legalább le tudom rajzolni amit a fejemben elképzelek. "

Miket képzelsz, hogy nem mered mutogatni?
  • macselek #4665
    majd... Amikor lesz olyan amit meg merek mutatni
  • hen-tes
    Ezért is utálom azokat a rajzokat. :-)
    Annyira egykaptafa az összes, de azért próbálkozz belevinni saját stílust, mert lehet, hogy valami tök jó sül ki belőle. Amúgy meg mutass képeket!
  • macselek #4663
  • hen-tes
    De nekem nincs kinek rajzolnom!!!44
    [sírva bőgve taknyát lógatva bömböl]
  • macselek #4661
    Mer' akkor gagyi lesz
  • hen-tes
    Ahahaha!
  • macselek #4659
    Mostanában mangákat rajzolok. Az a jó benne hogy nagyon könnyü és így legalább le tudom rajzolni amit a fejemben elképzelek. Viszont ebbe nem tudom belevinni az egyéni stílusom...
  • Hajnalcat
    Igen, volt hogy rajzoltam nekik. Ez szerintem nem meglepő dolog, ha valaki rajzol a barátjának, barátnőjének.
  • hen-tes
  • hen-tes
    Te a barátaidnak szoktál rajzolni?

Írásnál valóban barátságosabb a kézzel írt szöveg, persze ha nem írsz mocskosul rondán.. :D
    De rajzoknál szvsz egy gépen rajzolt kép is lehet ugyanannyira jó, főleg, ha kinyomtatod.
  • macselek #4655
    Tudom , én is. Ezt igazolta smiley a mondat végén. Bocs, hogy ha nem jött át:C
  • Hajnalcat
    Oké, akkor úgy írnám, hogy bensőségesebb, ha egy ember nem számítógéppel rajzol. Ez igaz az írásnál is. Jobban szeretsz a legjobb barátodtól gépelt szöveget kapni? Mert én nem. Sokkal barátibb, ha kézzel írt levelet küld nekem. Legalábbis én így érzem, bár a mai gépes világban már semmin sem lepődöm meg igazán...
  • hen-tes
    :P
    Na de komolyan: a tablet jó, a tablet frankó, a tablet használható. Gabo pedig le is írta, hogy miért. :-)
  • Hajnalcat
    :DDD Nem bírtam ki nevetés nélkül.
  • Gabo
    Hát... Azért én óvatosabban fogalmaznék.
    Linda Bergvist és a hozzá hasonló művészek képeire mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy művi vagy élettelen.
    Ha szétnézel néhány számítógépes grafikával foglalkozó oldalon a témával kapcsolatban, szerintem Te magad is meg fogsz lepődni. Ne a 3D anyagokat nézd, hanem a 2D-s alkotásokat. (Nem mintha 3D-ben nem lehetne remek képeket készíteni.)
    Itt van néhány link:
    http://www.cgchannel.com/gallery/
    http://www.cgsociety.org
    http://www.gfxartist.com/
  • hen-tes
    Tulajdonképpen vicceltem. Ezt igazolja a szmájli is a mondat végén. Bocs, hogy ha nem jött át. :C
  • macselek #4649
    legyen inkább férfi?:D
  • hen-tes
    Ne legyél már ennyire nő.
  • Hajnalcat
    Jó tudni...
    Számítógéppel rajzoltam párszor, de csak Paintben. Elég nehéz, macerás dolog volt. Így maradtam a szabadkézi rajznál, az könnyebb, és szebb. A számítógépes olyan művi.
  • Gabo
    Tablet = digitális rajztábla.
    Lényegében ez is egy pozicionáló eszköz, mint az egér. Egy rajztábla felett mozgathatod a tollat, aminek nyomásérzékeny hegye van. A tollon akad még néhány segédgomb, amivel az egér gombjai helyettesíthetők. Az adott grafiaki programban lényegében te adhatod meg, hogy a nyomásérzékenységet hogyan kezelje. Ha akarod az ecset méretét változtatja, vagy éppen a szín erősségét, stb..
    A profibb tábláknál a tollon "radír" is található, ami szintén nyomás érzékeny. Valamint akad olyan megoldás is, ahol a toll billenését is figyelembe veszik. (Lehet satírozni...)
    Itt érdemes első körben szétnézni: http://www.wacom.com/
    A Trust és a Genius cuccai ugyan használhatóak, de nem véletlen az, hogy minden helyen első sorban a Wacom-ot javasolják. Én a saját káromon tanultam ezt meg.
  • Gabo
    Nálam is ez a felállás fog játszani.
    A vázlatot elkészítem papíron. Majd scann. A festést pedig Gimp-ben fogom megcsinálni.
    Szerintem lényegesen egyszerűbb és gyorsabb a rajzot szabad kézzel elkészíteni. A festés már más kérdés. Könnyebb a színekkel úgy kísérletezni, hogy a vázlatot nem vágja tönkre az ember. A rétegek használhatósága is nagy előny. Az esetleges hibákat is könnyebb korigálni. A végeredmény pedig bármikor, bárhány példányban nyomtatható.
  • Hajnalcat
    Pont ezt akartam írni én is. Minek számítógépes izét használni? Nem tudtok rajzlapon, ceruzát használni? Olvasgatom a hozzászólásokat, de egy mukkot sem értek belőlük. Mi ez a tablet? Tabletta? :P Én csak ceruzát meg radírt ismerek. :D Ha már számítógéppel rajzoltok, az már régen rossz...
  • Mirk
    rajzolj papíron, aztán szkennelj szépen:)
  • Gabo
    A Trust tablettel nekem is voltak gondjaim, amíg meg nem adta magát teljesen. Azóta egy Wacom van otthon. A következtetést vonja le mindenki.
    Amúgy írtam erről már kicsit lejjebb.
  • hen-tes
    Hát isten mentsen meg egy ilyen tablet-től, mint ami nekeme van..
    Pontatlan, néha saját életre kel, ahányszor rajzolok vele, annyiszor szedem szét a ceruzát, mert nem fog, sokszor beragad a nyomásérzékelője, amitől ha a tablet felett mozgatom, akkor is rajzol, ilyenkor próbáld meg kezelni a photoshop-ot..
    Tényleg nagyon idegesítő és kínszenvedés így rajzolni vele, ha nem imádnám az egészet, már rég abbahagytam volna.. :)
  • Gabo
    Skacok!
    Nem attól fogtok jól rajzolni, hogy van egy tablet a gép mellett. A tablet csak egy eszköz, ugyan úgy, mint a papír, a ceruza és a radír.
    Fotózásnál is sokan vannak abban a hiszemben, hogy jó képek készítéséhez profi gépre és felszerelésre van szükség. Ha valaki nem tanulja meg az alapokat profi felszereléssel is csak béna képeket fog készíteni. Míg akadnak olyan fotósok is, akik akár egy kompakt géppel is képesek olyan képeket készíteni, amitől elakad a szemlélő lélegzete.
    Ugyan ez a rajzra is igaz. Ha nem ismered azokat a fogásokat, amik egy jó kép készítéséhez kellenek, a tablet sem fog segíteni. Ezért mondogatom azt, hogy tutorialokat és könyveket kell olvasni, meg persze gyakorolni.
  • hen-tes
    Ezek szépek?
  • mod
    Nem kell az ilyet szó szerint értelmezni, mint látod, én is elvonatkoztattam, az egy ablakra hasonlító valami... D:
  • JohnnyP
  • I.C.ram
    Az ablak szerintem eléggé egyértelmű, hogy hol van :D
  • Fantos
    hol az ablak és miaza a kockás oszlop? egyébként itt van hogy milyen szépet lehet tabletel Photoshop-ban egér,green monster
  • Mirk
    thöx
  • macselek #4632
    Nagyon zsírr, grat
  • fureszlap
    sztem próbálj ki egyet. így fölösleges magyarázgatni