15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • fureszlap
    sztem egyértelmű. a faszi meglátta Kiszel Tündét a pléjbojban, vagy Uhrin Benedeket a popcornban és sokkos állapotában leakarja lőni magát.
  • hen-tes
    A láb a legkevesebb, bocs hogy ezt kell mondjam, de a térlátásod egy nulla. :s
    Rajzórán tanultatok olyat, hogy rajzolsz egy horizontot, azon jelölsz két pontot, és abból vonalakat húzol. Mert ha igen, akkor használd!
  • Fantos
    HAJNI MONDD MÁR EL HOGY MI A DUDVA EZ MERT MEGŐRÜLÖK
  • fureszlap
    és közben a családi albumot lapozgatja :)
  • Prank
    amatőr öngyilkos: combon lövi magát és beleül az ollóba:)
  • fureszlap
    hehe... valamivel meg kell tölteni azt a pisztolyt... :D
  • cr3ativ3
    szerintem mást ;)
  • fureszlap
    a kockásfülü nyúl után szabadon most itt a kockásseggű vizipisztolyos ámukfutó? :):)
  • Fantos
    lezárja a vizipisztoly dugoját miután föltöltöte
  • macselek #4782
    Jó lett!! A bal kezével mit csinál?
  • Fantos
    ja jó már hajszárítónak néztem :P
  • Hajnalcat
    Vizipisztoly, hogy le tudja mosni vele a koszt. :/
  • Fantos
    a jobb kezében mivan?
  • Hajnalcat
    A térdénél egy picit elrontottam.A kriksz-krakszok a kezén tetoválások akarnak lenni, csak nem volt kedvem apró kis mütyüröket rárajzolni.
  • Hajnalcat
    Ezt rajzoltam tegnap:

• Kovács legény
    egyelőre
  • Gabo
    Annál sokkal jobb linkeket, mint amiket eddig betettem, nem igazán tudok egyenlőre.
    Persze ha ráakadok valamire, azt úgyis közkincsé fogom tenni.
    De ahogy néztem érdemes a grafikára, 3D-re, számítógépes grafikára szakosodott oldalakon nézelődni. A fórumok is hasznosak. Néha olyan eldugott helyekre lehet linkeket találni, amit máskép nem biztos, hogy meglelne az ember.
  • hen-tes
    És rajzzal milyen szövegeket tudnál ajánlani?
    Nem vagyok lusta keresni, csak gondoltam te már úgyis kerestél párat.
  • Gabo
    Elhiszem. De magyar nyelven is sok mindent el lehet érni.
    Arról nem is beszélve, hogy annál jobb nyelvgyakorlatot, minthogy egy teljesen vadidegen szövegen átrágod magad, nehéz találni. Kell egy jó szótár, meg némi szabadidő.
    Soha nem tanultam hivatalosan angolul, mégis a legtöbb szöveggel ma már egész jól elboldogulok. (Csak nehogy meg kelljen szólalnom... )
  • hen-tes
    Ez mind jó, de aki nem tud angolul nem boldogul olyan könnyen..
  • Gabo
    Tudtam... Valahol agyam hátsó traktusaiban ott motoszkált, hogy elírtam ezt a gregorian dolgot, csak lusta voltam utána kotorni.
    Nem vagyok rajztanár és szerencsére szagértő sem. Úgy vagyok vele, hogy ha érdekel egy téma, akkor annak utána olvasok és kicsit mélyebben beleásom magam, esetleg néhány szakkönyvön is átrágom magam. Így voltam a bringázással, a fotózással, jelen esetben a rajzzal és festéssel, sőt, némi zeneelméletet is olvasgattam, a szerepjátékokat nem is említve. Az internet remek dolog ilyen szempontból, temérdek mennyiségű információt lehet összeszedni. Ezért nem is értem azt, mikor emberek naphosszat lógnak a neten és nem használják ki, hogy a világ legnagyobb tudástára ott lóg a vezeték végén.
    Ha csinálok valamit, azt szeretem jól csinálni. Legalábbis erre törekszem.
  • Hajnalcat
    Hmm...szimpatikus vagy nekem. :)
    Nekem is álltalában akkor jön meg a kedvem a rajzoláshoz, ha zenét hallgatok, vagy egyszerűen csak feszültséget akarok levezetni. Tegnap is ez történt, ismét rajzoltam, majd később felrakom, mert most nem tudok fényképezni. Eléggé szomorú lettem, mert nem vettek fel egy helyre, és egyben ideges is voltam, mert tudomásomra jutott, hogy azért nem, mert lenéztek. Megnyugvásképp délután rajzoltam egyet. Mikor rajzolok, akkor álltalában Paradise Lostot, Gregoriant, Placebot, KoRn-t szoktam hallgatni, attól függ, milyen kedvem van.
    Eléggé széles skálán mozog a zenei érdeklődésem, az a fő, hogy legyen benne rock is valamilyen szinten.
    És nem Georgian, ahogy Te írod, hanem Gregorian.
    Amúgy rajztanár vagy, hogy ennyire szakértesz a dolgokhoz?
  • Gabo
    Tudom amúgy, hogy unjátok már, hogy mindig csak szövegelek és kritizálok. Mindezt ráadásul úgy, hogy egyenlőre semmit sem láttatok még tőlem.
    Ha valakit kicsit megnyugtat, akkor annyit tudok mondani: work in progress.
    Két képem is lassan a megvalósulás stádiumába lép. Az egyikhez már firkáltam magamnak néhány skiccet, a másik pedig még alakulgat a fejemben.
    Az a baj, hogy hét közben alig-alig jut időm arra, hogy rajzoljak. Mire meló után hazaérek, az agyam helyén valami kifacsart mosogatórongy leledzik. Azért remélem hétvégén sikerül majd haladni egy kicsit a dologgal.
    Szóval türelem, hamarosan az Én képeimet is ízekre lehet majd szedni! (El is fogom várni! )
  • Gabo
    Nem szabad ám ilyen mereven elzárkózni a különféle stílusok elől!
    A művészetekben minden művészeti ág hatással van a másikra, sőt az egyes művészeti ágakon belől az egyes stílusok is állandóan hatnak egymásra. Az irodalom a zenére, a zene a vizuális művészetekre, mind ez oda-vissza, stb. stb.... S ezekből a kölcsönhatásokból pedig néha izgalmas dolgok tudnak születni.
    Szerinted sikeres lehetne pl. a Nightwish, ha az énekesnőjüknek nincs klasszikus operaénekesi képzettsége? Kétlem.
    Elég sok különféle zenét hallgatok, pont azért mert mindegyik másként hat rám. Van, hogy a hangulatomhoz keresek zenét. Van, hogy olyan zenét keresek, mely egy bizonyos hangulatot idéz vissza bennem. Van, hogy ötleteket merítek belőle, vagy éppen csak abban segít, hogy kizárjam a külső zavaró tényezőket alkotás közben.
    A szabadidőmben (abban a kevésben) nem csak rajzolással foglalkozom, hanem ha az időm engedi, szerepjátékokkal is. Ha nem ismernéd ezt a témát, érdemes annyit tudni, hogy sci-fi, fantasy és horror játék egyaránt megtalálható közöttük. Ilyenkor szokott jól jönni az, hogy ha egy adott témához jól passzoló zene is rendelkezésre áll. Klasszikus sci-fi-hez leginkább elektronikus zenék (pl. Mike Oldfield: Songs of Distant Earth, melyet Arthur C. Clark: Távoli Föld dalai című regénye ihletett. Ahogy mondtam, minden-mindenre hat...), űroperához mondjuk John Williasm A csillagok háborújához készített tematikus zenéi; modern horrorhoz valamilyen zúzos metál, rock vagy éppen techno/house, viktoriánus horrorhoz valamilyen klasszikus pl. Bach orgonajátékai; fantasy esetében pedig jöhet bármi, ami a misztikum hangulatát vissza tudja idézni, mondjuk Enya, Enigma vagy éppen Mozart... Ha pedig rajzhoz keresek témát, ezek a dolgok visszahatnak és meríthetek belőlük.
    Szóval ne zárkózz el, légy inkább nyitott a különféle stílusok irányába! Hallgass néha más zenéket is a kedvenceden kívül! Hagyd, hogy hassanak rád! Ezzel csak saját magadat gazdagítod!

Végül még egy apró megjegyzés. Az egyházi zene nélkül ma nem hallgathatnánk rockot. Ugyanis pont a Georgián mesterei voltak azok, akik a kottaírás alapjait lerakták, sőt az első összhangzatokat (értsd akkordokat) szintén az egyházi zene mesterei írták le.

Bocs, ha némileg offtopic voltam!
    De, hogy ne legyen annyira offtopic a dolog, Ti miből meríttek ihletet, ötletet, témát?
  • cr3ativ3
    öcémé az érdem, ő a nagy fegyer szakértő :) Ő vágta rá egyből hogy m1grand :D
  • cr3ativ3
    :D
  • fureszlap
    az -.-
  • cr3ativ3
    m1grand?
  • fureszlap
    házassági ajánlat sztornó, működött :D
  • Ron Ragm
    szegény tünde
    amúgy fasza
  • Ron Ragm
    A hozzászólásom teljes mértékben objektív volt, amúgy az árnyékolásra gondoltam.
  • fureszlap
    egy jórégi telóval lefényképezett ceruzarajzom csesztettem át. így jobban néz ki ^^
  • LSL
    Az utómunka nagyon fasza lett, de a muksó kicsit fura. [bagoly mondja] tegnap rajzoltam egy fotóról, de úgy néz ki a nő, mint George Michael parókában :S
  • fureszlap
    gyháááááá nem szidalmazni egymás műveit! mindennek van művészi értéke ^^

ha nemjó a link feleségül veszem Kiszel Tündét. 2x.
  • Hajnalcat
    Leírtam, hogy ez csak egy naív rajz, de vannak olyanok is, melyek van térérzete, csak vissza kell menned, hogy lásd.
    De ha jobban belegondolok, a lepke azért nagyobb, mert előbbre van, mint a szerzetes. ;) A szerzetes meg épp lépni készül, az is térérzetet kölcsönöz. Az oszlop pedig szintén előbbre van, mint a fickó.
    De nem haragszom, de csak azért is. ;) :P Hisz ismersz. :D
  • Hajnalcat
    Nem, csak ennyit láttam belőle.
  • cr3ativ3
    Ja, tiszta olyan feelingje van neki. De még indig jobbak mint a #4752 postba linkelt :P
  • cr3ativ3
    Olyan jó jelenetek voltak: foci :)
    Belerug, leveszi, kivédi meg ilyenek :D
    Berajzoltam neki szemet, szájat, no megh a labdát (tanárnak nem tetszett) De azé jó lett XD
    De megmaradtak más alkotások is :D
  • Ron Ragm
    Nincs térérzete a rajzaidnak, olyan mintha papírból lennének kivágva és odarakva.
  • cr3ativ3
    Berakva :)
    Ez legális?