15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Mirk
    mert a tutorial címe anatómia és azt meztelenül szokás:)
    esetleg bőr nélkül is
  • Hajnalcat
    Azért, mert sokkal művészibb lerajzolni kerekded feneket, melleket vagy formás idomokat, mint egy felöltöztetett csajt. Persze, kinek, hogy... És jobban is lehet rajt tanulmányozni az anatómiát. :)
  • Loál János #5069
    Tán úgy látszik legjobban az anatómia.
  • Fantos
    de mért pont mesztelen?
  • Mirk
    mert azt szivesebben nézegeted mint egy meztelen férfit...
  • Fantos
    valyon legtöbszőr mért egy meztelen nőt használnak?
  • cenobite
    Egy kis anatómia, mert az sosem árt! :)
  • Gabo
    Nem mondták még neked, hogy csúnya dolog a padot összefirkálni?
    Szerintem dolgozz igazi rajzlapra, és így a padfirka már rajznak fog minősülni, ami emeli az értékét.
  • Aquir
    gyönyörű önábrázolás =)
  • Vegas
    nem, azt elbasztam anno mikor regeltem :(
  • Nicci
    nem vagy picit idős hozzám? :D
  • Nicci
    hát ez csak jó, de sose lehet tudni mit takar egy ilyen hozzászólás, végülis nem azért írtam, hogy a telefon számomat elkérjék... :D
  • Vegas
    nem mondtam h szar, csak a telefonszámod kértem. d:
  • Hajnalcat
    Tetszel neki. Nem vetted észre? :D
  • Nicci
    annyira rosszak, hogy ne töltsem ienekkel az időmet hanem inkább azzal, hogy telefonálok vagy mi?
  • Vegas
    Őőő mi is a telefonszámod?
  • Nicci
    van két rajzom, kutyusok, padra rajzoltam mikor éppen unatkoztam
    vélemények? toom nem a legjobbak, de még nem vagyok profi

• Hajnalcat
    :DD
  • Shaman
    mi? remix,szal kussé! :-p
  • Fantos
    ez már volt egyszer nem?
  • Shaman
  • Gabo
    Csupán hetek... hónapok... évek kérdése az egész...
    Azért másik témával gyakorlás, felüdülés képen készítek majd egy-két quickpaint/speedpaint képet.
  • hen-tes
    Akkor nem mostanában fogjuk meglátni. :c
  • Gabo
    Ehh... Ezt az utolsót, hen-tes-nek szántam válaszként.
  • Gabo
    Terveim szerit legalább A2 vagy A3 méretű 300 dpi-s nyomat lesz belőle. (Ez is a kihívás része...) Mielőtt ide berakom, azért le fogom méretezni.
  • Gabo
    Hogy nagy mű-e, majd elválik. Azért haladtam vele lassan, mert kevés időm volt a rajzolással foglalkozni. Napi 1-2 óránál nem igazán jutott rá több a múlt héten. Mivel szeretek kihívást állítani magam elé, ezért a téma választásnál is ez volt a döntő, emberi arc és kéz rajzolása legalább is nekem még nem megy igazán profi módon. Sokat pepecseltem a részletek kidolgozásával is. Mielőtt a valódi vázlatnak neki kezdtem volna, sokat kísérletezgettem külön azon, hogy mi hogyan mutatna a legjobban. Ennek ellenére mégis baromi sokat radírozgattam.
    Ezek után jön a festés, ami a fények-árnyékok valamint a színek megválasztása, kidolgozása szempontjából lesz majd igazi kaland. Mellette a Gimp mint rajz progi + a digitábla használatának elsajátítása is jó feladat lesz.
  • hen-tes
    Aztán a végén kapunk egy 300*200-as almás csendéletet. :D
  • Hajnalcat
    Elég nagy mű lehet, ha ilyen lassan haladsz vele. :O Alig várom, hogy láthassam.
  • Gabo
    Egy kis státusz update a projektemről. A hétvégén végre elkészültem a festményem vázlatával. Ma be lesz scannelve és végre elkezdhetem a festéssel való pepecselést.
    Tegnap ennek örömére gyártottam néhány ecsetet is Gimpben, bár azt hiszem még finomítani fogok rajtuk.
  • Gabo
    Én a Codra-tól rendeltem meg a magamét. Ha jól emlékszem egy csütörtöki vagy pénteki napon adtam le a rendelést és a rá következő hét közepén ki is hozták.
  • Gabo
    Ember! Te tényleg ennyire... ennyire... ilyen vagy?
    Emlékszel a könyves linkre, amit anno betettem? Ha nem, lapozz vissza és keresd meg!
    Már akkor is mondtam, hogy keresd az oldalon Glen Vilppu drawing manual-jét, ebből is a Vilppu Drawing Manual (Drawing Animals) az amire szükséged van. Ez kimondottan az állatok megrajzolásával foglalkozik. Tény, hogy nincs benne mongúz, de ha megértetted az alapelveket, akkor az sem fog gondot okozni.
    Mi az, ami ezen ennyire bonyolult vagy nehéz? Keress a neten referenciának fotókat és próbáld meg felismerni, hogy milyen alaptestekből épül fel az állatod. A mongúzod teste alapvetően egy henger, amiből kilógnak a végtagok. A feje egy lapított gömb vagy ellipszoid, amiből egy kúp formájában kinyúlik az orr. Ha ezeket a formákat meg tudod rajzolni, egy kis finomítással megkapod a mongúzt.
    Mellesleg a Vilppu könyvnél jobbat erre a témára nehezen fogsz találni. Olyan útmutatót senkitől sem fogsz kapni, aminek az lenne a címe, hogy "Hogyan rajzoljuk mongúzt 101 lépésben...".
  • hen-tes
    Várom a fejleményeket. :D
  • Fantos
    Jaja
  • Hajnalcat
    De.
  • cenobite
    Nos én a múlt héten rendeltem meg, úgy volt, hogy most hét elején postázzák, de valami zűr volt az egérrel amit hozzá adnak. Azt most újrarendelték és elvileg jövő hét elején - azaz holnap :) - postázzák. Remélem...
    Én a Mikropo-tól rendeltem. Mikropo weboldala.

De ha jövő héten sem hozzák, akkor lemondom a francba és rendelem a Codrától. (Ahol valamivel ugyan drágább, de tőlük már rendeltünk mást is régebben és nem volt gond a szállítással)
  • cr3ativ3
    ezt eddig is tudtam (bee)
  • Kovács legény
    valóban:)
  • Fantos
    tudtam hogy valaki egy ideje nem ír!
  • hen-tes
    Hnm, elvilegban két hét múlva nekemics lesz egy olyan wacom állatságom, és akkor fúdejólesz! Bár ez függ attólis, hogy meddig tart míg kihozzák, vagy boltban átvehetőe, stb. Erről szeretném ics megkérdezni cenobite-ot(?).
  • hen-tes
    Náics, még élek sajna :D
    Csak nem hiányoztam? :p