15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • hen-tes
    Sajnos nem tudom jobban megcsinálni :|
  • Loál János #5270
    Vá, ez nagyon jó lesz egyszer. -.-
  • Vegas
    Nem nagyfejű srác. d:
  • hen-tes
    gyorsrajz? D:
  • cenobite
    Hajrá! :)
  • Gabo
    Errr... Most nézem, hogy WIP helyett VIP-et írtam. Lehet, hogy többet kéne aludnom. No mindegy.
    Ha minden igaz, lassan megint kikerül egy kisebb kép a kezeim alól. Ha ma délután nem alszom be a gép előtt, akkor van rá esély, hogy holnapra elkészül.
  • Gabo
    OK! Így már értem az eget. Szerintem az lett volna a megoldás, ha az égboltot kevésbé sötétre veszed és kevesebb csillagot pakolsz fel.

A Painter amúgy jó. Nekem legalább is tetszik. Viszonylag hamar át lehet állni a használatára. A bonsai fás képet másfél óra alatt sikerült vele összehozni. Ha kicsit jobban figyelek, valószínűleg 1 óra alatt is elkészült volna. (Speedpaintingnek azért még elmegy.) Egyetlen zavaró dolgot találtam eddig, ez pedig a rétegek átlátszóságának a kezelés. Ha valamilyen elmosást vagy átlátszóbb (opacity-re van normális magyar szó?) ecsetet használsz, nem veszi át az alsóbb rétegek színeit, hanem fehérnek vagy talán a másodlagos színnek megfelelő színűnek tekinti a hátteret. A képemen a levelek és az ágak széleinél lehet látni néhány ilyen világosabb foltot, hibát. Végül is nem vészes, s ha odafigyel rá az ember, ki lehet kerülni.
  • cenobite
    Köszi!
    Így utólag belegondolva jobb lett volna még beleölni néhány órát, de mostanában sajnos nem sok időm van/volt. Legközelebb nem esek ebbe a hibába. Ha kell egy héttel később fejezem be, de akkor minden részlet a helyén lesz.
  • cenobite
    Kösze! A felhőkkel valami olyasmit akartam kihozni, hogy kezd hajnalodni, és a lányka egy szétcsúszott buli után kezd magához térni. :) Tudom, nem a legjobb a kidolgozása ennek a felhőzetnek, de legközelebb jobb lesz. Referencia képeket sem használtam - talán kellett volna. :)

Amúgy a Wacom-al maximálisan meg vagyok elégedve. Pontos, precíz, nagyon tuti, pedig még szinte csak photoshop-ban használtam. A Painter egy nagyobb falat lesz. :) Az A/6-os méret sem tűnik kicsinek (lásd a kép eredeti méretét, írtam lentebb). Szóval Wacom rulz! :)
  • Loál János #5262
    :O)))
  • Loál János #5261
    :D!
    Loálos kis lidérclány, gratulálás a türelmedhez. :O)
  • Gabo
    cenobite:
    Aranyos kép lett! Jó a hangulata. Igazság szerint kicsit meglepődtem rajta, mert a régi képeid alapján nem erre számítottam. Minden esetre azért ebben is van egy kis gót stílus.
    Nekem leginkább a fű kidolgozása tetszik. Amit viszont furcsának találok, az a felhőkön átszűrődő napfény (?) és a csillagos égbolt együtt.
    Szerintem a VIP képeket is nyugodtan felteheted, csak ne ilyen szélességbe.

Amúgy milyenek az első tapasztalataid új táblával?
  • sigmavirus1
    BrainKula

• hen-tes
  • Sil3nt
    nekem is tetszik, grat, jo feeling, 5letes
  • Mirk
    nekem tetszik
  • cenobite
    Kevert stílus alatt mit értesz pontosan?
    Legközelebb linkelem a wip fázist, bocs mindenkitől!
  • cenobite
    Egyik se', fáradt. :)

Köszi amúgy!
  • Hajnalcat
  • mod
    Téged utánoz.
  • Malakai
    Elég kevert stílus, részletesség, amúgy végülis nemrossz, a bogarak, meg a fa viszont kimondottan nem tetszik, az ágakon lehetett volna még dolgozni.
    Viszont legközelebb [b]ne tegyél be ilyen széles képet[b] pls!
  • Hajnalcat
    Depi, öngyi?

Egyébként jó lett.
  • mod
    Szépen ki van dolgozva...
  • cenobite
    Köszi, örülök hogy tetszik! :)
  • cenobite
    Egy részlet a felsőjéből:

• mod
    Dejó, hangulatos!!!
  • cenobite
    Huhhh... Kb. 15-20 óra festés (az első vonaltól az utoló simításig) végén elkészült az első Wacom-os képem.
    A kép címe: That was a huuuuge party! - vagyis magyarul kb. Ez egy óóóóóóóriási buli volt!
    Ja, a kép teljes mérete 3000x5000 pixel.

És itt a wip fázisok:

• Mirk
    jelenleg nincs más, jobb progi a gépemen:)
    ez meg csak minden program>kellékek....
    világos hogy csak alap szintű dolgokra képes vagy még arra se, de szórakozásnak megteszi.

Igen ki lehet belőle hozni sokkal többet. Írjunk ki pályázatot a fórumozók között, mindenki csinál egy absztrakt képet:)
  • Gabo
    OK! Akkor megnyugodtam. De miért a Paint-tel küzdesz, ha vannak annál sokkal használhatóbb progik is?

Egyébként ebből az absztrakt dologból még sokkal többet ki lehetne hozni. Nekem pl. lennének ötleteim. Az persze más kérdés, hogy sokan esetleg gyomorforgatónak tartanák. Érdemes lenne esetleg elvinni egy organikusabb, giggeresebb irányzatba.
  • Jano
    Ez óriási. :-|
  • stream man
    http://www.youtube.com/watch?v=SAJFAx9E26Y
  • Mirk
    igen
  • Gabo
    Izé... Azt ugye tudod, hogy a Paint és a Painter az nem ugyan az?
  • Gabo
    Ígértem, hogy ha készítek valami értékelhetőt, akkor fel fogom tenni. Íme egy kis vasárnap esti speedpainting.

Bonsai

A kép kb. 90 perc alatt készült el. Referenciaként egy a netről levadászott képet használtam. Elég lazán igazodtam csak a fotóhoz, mivel nem egy másolatot akartam készíteni. Messze nem lett tökéletes, de nem is ez volt az elsődleges cél. Sokkal inkább a Painter Ess. 2 + Wacom páros kiismerését, használatának gyakorlását tűztem ki magam elé.
    Valószínűleg rövidebb idő alatt is végezhettem volna vele, ha kevesebbet hibázok, bénázok menet közben. Mindenesetre jó móka volt elkészíteni. Szóval a nagyobb projektem mellett azt hiszem még fogok néhány ilyen képet készíteni. Az eredeti 768x1024-es felbontású volt, de ide inkább leméretezve raktam be.

/ Azok számára, akik nem tudják, hogy mi is az a speedpainting. Ez nem egy adott technika, hanem sokkal inkább a gyakorlás egyik formája. A dolog lényege annyi, hogy mindent ugyan úgy végzel, ahogy egyébként tennéd, de nem ragadsz le a részleteknél, hanem az összhatásra koncentrálsz. Az a cél, hogy minél rövidebb idő alatt, elkészülj a képpel. Ez a rövidebb idő általában 1 óra szokott lenni, de a kép bonyolultságának függvényében lehet több is. A képnek nem kell minden szempontból tökéletesnek lennie, az összhatás a fontos. Nagy előnye, hogy ráneveli az embert arra, hogy ne tökörésszen minden apró részlettel, amik esetleg a teljes képen nem is látszanak...
    Szinte minden művészeti oldalon lehet találni speedpainting vagy quickpainting részleget. Érdemes megnézni, hogy néhányan milyen képeket készítenek. Tanulságos. /
  • mod
    Érdekes...
  • Fantos
    nagyon sok szabadidőd van?
  • Mirk
    részeg picasso néven fog futni:D
  • cr3ativ3
    NEM ROSSZ ;)
    Csak ehhez a fajta művészethez nem értek ;) :D
  • Mirk
    törölt hozzászólás
  • Kovács legény