15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • Malakai
    Azért nem ugyanaz, hogy egyből be tudod vinni gépbe mindenféle piszok, zaj, torzítás nélkül, ráadásul akár vektorosan. Plussz kis helyet foglal, a parkban a laptopra már felnyomhatod és nem kell talicskán hozni az irodagépet. :)
    Természetesen nem az egyéb tableteket hivatott kiváltani.

A részletek, használhatóság, és remélem magáról a tollról is jön majd több infó a reviewokban, amikkel érdemes megjelenés után is várni egy kicsit, amik már nem a Wacom közeli művészektől íródtak. >D
    Ez nem Wacom ellenes szöveg, bármilyen termékkel ugyanez van. :)
  • SMGBAS
    De ez csak vázlatra meg körvonalra jó, arra meg ott van a szkenner...
  • MANOWAR
    Bahh, utána néztem már most lehet hozzá kapni betétet (persze nem idehaza)
    ~6-800 ft-ért. De egyes írások szerint "lehet" jó bele a standard is, bár annak mérete más mind hosszra és szélességre... az hozzávaló betét képe:
  • MANOWAR
    A felvetésed nem rossz, hogy esetleg csak saját wacom-os golyóstoll betét jó hozzá (bővebben nem is ír róla) de méretét nézve megfelel a szabványos toll betétnek. Nagyon remélem, hogy a sima betét is jó lesz bele (a mikrofonok nem egy fajta betétre vannak beállítva) ~40 ropiért.
    + link
  • Loál János #14819
    Volt már ilyen próbálkozás több gyártótól, gondolom a Wacom megcsinálja rendesen.
  • Malakai
    Leborulás előtt azért várjuk meg, hogy mennyire használható a gyakorlatban.

Értem ezalatt, hogy pl gyors kézmozgásokat, apró mozdulatokat is felveszi-e mindig, nem-e téved, nem veszít a pontosságából a lap alján, vagy a perifériákon, stb.
  • LSL
    O_O Must have!!! $200 olcsóbb mint a bamboo fun Mondjuk a tinta cserével kapcsolatban nem találtam leírást, de ha az sem vészes, akkor nagyon klassz megoldásnak tűnik. Max A4 felület? bőven jó :)
  • MANOWAR
    Egy kis finomság, amit meg kell szerezni végre megoldották az átmenetet a papír és a tablet között. LINK

• lightjack
    SMGBAS dobtam egy privit a linkkel.
  • SMGBAS
    Hát sötétségileg lehetett volna a kettes, kicsit élénk lett a ruha
  • MANOWAR
  • SMGBAS
    A 3. lett elfogadva, holnapra elvileg meg lesz a bögre...
  • SMGBAS
    Dehogy csesztelek le, pont azt írtam, hogy a figura nem illik az egészhez :D
    *amúgy meg a karakterről direkt nem kértem :D :P

#14810 Nekem nagyon tetszenek azok a képek amik kilógnak a keretből/háttérből. Ja és a link meg jöhet (:
    Szerintem fényképezd le jobban, vagy szkenneld be és ps-ban tegyél mögé hátteret, így láthatod, hogy melyik illik hozzá
  • lightjack
    Na a karját véleményem szerint sikeresen kijavítottam, a nyakát még kijavítom akkor és jöhet a háttér. Gondoltam egy ilyen fekete keretre, nem túl vastag, de úgy lenne hogy a fekete keret az alak mögött lenne és nem rajta. Erről mit gondoltok? Am vmi földszínnel gondoltam, barnásan sárgásan (nem a keretet, hanem a hátteret).

Más: Találtam egy baromi jó kis cuccost youtube-n, a csávónak van egy másfél órás videója arról, hogy hogyna készíti el a hellboy poszterét. Számos híres poszter fűződik az ő nevéhez, mindeninek ajánlom hogy töltse le a dvd-t, ha kell adhatok linket, mert nagyon hasznos. Meg is adta a kezdőlöketet az airbrush technikához, csak vennem kell egyet. Néztem lehet kapni már elég jó áron is, 30.000FTért retuspisztoly + kompresszor, de gondolkoztam hogy kompresszor helyett sűrített levegős palackból, az nem olyan hangos és olcsóbb is. Mondjuk hosszútávon meg a kompresszor a gazdaságosabb. Na mind1, ne szaporítsuk a szót, tehát itt a film neve: Conceiving And Creating The Hellboy Movie Poster. A csávó neve Drew Struzan, és aki ilyesmi témában gondolkozik nagyon sok hasznos tanácsot kaphat, de már csak azért is érdemes megnézni mert rohadt jó:>

UI: Tudom hogy már kérdeztem, de nem tudja valaki hogy Magyarországon milyen néven árulják (ha árulják) és hol lehet kapni Illustration Board-ot? Vastagabb kartonféléről van szó, de szép sima felülettel, olyan mint egy nagyon vastag Bristol papír.
  • Malakai
    Szerintem ez simán annak az esete, amikor a 2d miatt az ember furcsának látja, pedig perspektívából és testhelyzetből simán kijöhet.
    Ilyenkor szokták, hogy valóságtól eltérve inkább picit módosítanak, hogy az illúzió meglegyen.

ui.: Egy picit lehetne halványabb a kép a beviteli mezőben... :P
  • MANOWAR
    LoL én kérek elnézést de te kérted a véleményeket vazze xD
    Má megint lecsesztél ..|.. :)
    LJ: a ruha gyűrődés fajin lett,viszont van még egy dolog (tudom tele a hócipő) a nyaka és a bal oldali fejnyúlványa olyan mintha egyben lenne arra találj ki valami szeparáló tónust vagy nemtom. A háttérre nagyon kíváncsi leszek hogy fogod megoldani. :)
  • SMGBAS
    Vagy csak véletlenül lesoppolták az eredetiről is

#14805 A kegjobban a 18-as tetszik rajta, pont az lenne a lényeg, hogy felnőtt, erre ilyen f*szságot kitalálni...
  • lightjack
    Az a gáz hogy a képen is így van. Alapból én ezt nem vettem észre, se itt se az eredeti képen, de ha msot jobban megnézem lehet benne vmi igazság. De szerintem meg az a helyzet, hogy a bal alkarja a vízszintessel kisebb szöget zár be mint a jobb, ezért lehet hogy kisebbnek tűnik.
  • MANOWAR
    SMG: A malacka fejére gondoltam, hogy lehet-e csak úgy akármire önszántadból felrakni xD.
    LJ: A neki bal alkarja egy kicsit kisebbnek tűnik a többi arányhoz képest ( baszus :)), nem akarom folytatni mert elveszem a kedved tőle, ha neki jobb keze magasabban van mint a bal akkor látszódnia kellene a felkarjából egy kicsi, vagy pont takarja?:D
  • lightjack
    Akkor most:

• lightjack

• lightjack
    Nah ahogy látom nem jelentek meg a képek amiket beszúrtam. Na akkor most próba: [IMG]http://www.kephost.com/images4/2011/8/31/hf61wxmva3ugx36xk8if.jpg[/IMG][/URL]]teljes alakos és a [IMG]http://www.kephost.com/images4/2011/8/31/we69938brbri8tucmffr.jpg[/IMG][/URL]]közeli
  • lightjack
    Na még is csak postolok a teljesen kész festmény előtt mert nem tudom eldönteni a háttér színét. Nem tudom hogy melyik állna jól neki, gondolkoztam már narancssárgásan, gondolkoztam már SW-s hátteren (esetleg vmi űr, csillagokkal), de gondolkoztam zöldes hátteren is. Kéket meg talán azért nem gonoltam mert már így is túl sok lenne a kék, viszont egy türkizes narancssárgás foltokkal, csepekkel lehet hogy jól mutatna. Na adjatok tippet mert elrontani a háttérrel nem akarom. Na akkor itt van maga a kész alak háttér és fénykard nélkül:

És itt egy közeli a bal karjáról:

Ja és igen, nektek nem néz ki furcsán a jobb alkarjának a felső része? Kicsit lehet hogy túlvékonyítottam.
  • lightjack
    Szerintem egyértelműen a 3-as
  • SMGBAS
    Nekem a 3 és a 4 tetszik, a 2.-on túl kicsi már a figura.

Vigyázzak rá? (nyugi, nem fogom megbántani xD)
  • MANOWAR
    1-es és 3-as (2-es sötét, 4-es nagyon bent van ahhoz hogy a szarvai felül kilógjanak, bár mind jó ez csak szőrszál hasogatás :) vannak nagyon ocsmány bögrék is). Jó ötlet hogy a bögrében van, esetleg a 18-as számmal csinálhatnál valamit, hogy jobban lehessen látni.(vigyázz a karakter felhasználásra, vagyis aki megkért rá az :))
  • SMGBAS
    Hm?

A karakter adott volt, arról nem kérek véleményt. (:
  • SMGBAS
    xD
  • MANOWAR
    Akkor most lecsesztél minket? xD
  • SMGBAS
    Nekem olyan, mintha kőből ki lenne faragva és az lenne leöntve valami áttetsző műanyaggal
    Amúgy csak unatkoztam (ti meg csesztek értelmes képet betenni :D)
  • hungary27
    nekem a gyermekkori gyurmázások
  • MANOWAR
  • Jim Morrison
    god of war jutott eszembe.
  • SMGBAS
  • SMGBAS
    Másolni tablet nélkül is tudtam, szal nem :D

A keze azért néz ki ilyen hülyén, mert a csuklójánál beletakar a haja, az ujjai meg bemennek a haja alá (:

Igazából nem akartam annyit tökölni vele, csak vártam, hogy reggel legyen és nekiálltam ennek
  • MANOWAR
    GLaDOS99, SMG ment egy-egy privát üzenet... :)
  • MANOWAR
    Kíváncsian várjuk a végeredményt :)
  • lightjack
    Na most már tényleg a finishben vagyok, Már csak a felkar alsó része, a fénykard és a háttér van vissza. De hamarosan felkerül a kész:)

UI: Lehet hétvégén még nem, mert a művbolt csak hétköznap van nyitva, ott meg meg kéne vennem az a gumis masszát amit majd rákenek és a hátteret annak a segítségével csinálom meg.
  • GLaDOS99
    :D Köszi Mandwar :):D Sokat segítettek :)
    Jó kis rajz SMG :)
  • MANOWAR
    GlaDOS99 ezek max 1-2 perces skiccek tele aránytalansággal de a fő arányok viszonylag egyben vannak ezért sokat segít ha egy kitalált figura helyzetére vagy kíváncsi.
    SMG kezdesz ráérezni a tabletre :) (ugye nem volt alatta egy másik rétegen az eredeti kép?:))